Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

radical: 01.02.2024 10:13
mklm
до речі, теж звернув увагу, що ядро у Віндзора, мабуть, рази у півтори більше, ніж у Брізбена
так це давно було відомо. по-перше техпроцес 90 vs 65, по-друге кеш 1mb vs 0.5mb... як раз L2 й займає велику площу

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
spoglyadach: 01.02.2024 10:01 Хтось пояснить мені феномен цієї плати, бо я щось не помітив за нею якихось видатних можливостей або чогось унікального. Може я чогось не знаю?
p5e3 deluxe це одна з найкращих під бенчінг конро. кросфлешиться в преміум з одним хард модом для вкор
spoglyadach
Member

Повідомлення

mklm: 01.02.2024 10:20 p5e3 deluxe це одна з найкращих під бенчінг конро. кросфлешиться в преміум з одним хард модом для вкор
Так наче не Deluxe а Premium була одна з кращих. А так в мене є Deluxe і щось я чи не туди тикав але вона щось не видала значно кращих результатів ніж Rampage на Х48
radical
Member

Повідомлення

А у кого є така плата або подібна с таким самим чіпом Marvell 88E8001 ethernet controller?

https://theretroweb.com/motherboards/s/asus-a8v

Він у вас сам по собі гріється? У мене гарячий, не занадто, але градусів 40-45 є, мабуть, при простому ввімкненні плати.
Справа в тому, що моя плата глючна, може деякий час працювати нормально, дозволяє перешити біос, встановити систему, провести якісь тести. А потім починає стартувати через раз, а потім взагалі перестає, нулі на посткарті. І гріється цей чіп. Там внизу за посиланням є попередження, що він може глючити, може, то якраз мій випадок?
spoglyadach
Member

Повідомлення

:) в мене така є але вона як виявилось опше не стартує, а купувалась як робоча (класіка)
Зможу пощупати того ріалтека наступного тижня бо буду перепаювати пара підозрілих кондьорів і тестувати чи воно щось дало
ApostolCV
Member

Повідомлення

Пардон а куди ділися норм проци на 939? :lamer:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.02.2024 19:00 :) в мене така є але вона як виявилось опше не стартує, а купувалась як робоча (класіка)
Зможу пощупати того ріалтека наступного тижня бо буду перепаювати пара підозрілих кондьорів і тестувати чи воно щось дало
у мене та ж сама історія
ApostolCV: 01.02.2024 19:04 Пардон а куди ділися норм проци на 939?
ну, там крім х2 нікому не цікаві зразу ж стали
хіба що ще одоядерники з 1024К
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.02.2024 19:04 Пардон а куди ділися норм проци на 939? :lamer:
Вистачає тих проців на б\у, чи вам FX та Х2 подавай?
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, так душа базаэ х2 і по-друге 4к++
Бажано FX :gigi:
Бумик
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.02.2024 19:04 Пардон а куди ділися норм проци на 939? :lamer:
Один из трех ПК на 939 с материнкой МСИ Платинум (второй с Атлон Х2 4200 +AGP X1950PRO,третий с Атлоном 3500 и GF7300GT).
Только пресобрал в другой корпус,а прежний корпус от єтой сборки готовлю под систему 775 (Asus P5Q+Xeon E5440+Radeon HD 5770).
спойлер
939 платинум.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Історія хвороби: зібрав три (3!) комп'ютера на 939 :kbd:
Бумик
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.02.2024 21:21 Історія хвороби: зібрав три (3!) комп'ютера на 939 :kbd:
Егеж... :gigi: Любі друзі.Це ХОББІ.В мене зара під 20 компів,починаючи з 486 з процом 66@80,слот1@s370,сокєт 7супер з Атлоном К2 500@550,потім 370 з Туалатіном,два компи сокет А на Солтеках (в одному Атлон2500@ 3200,в іншому Семпрон 2600) :super: ,буде вже чотири компи на цікавих матерях 775 (один з AGP,інші з PCI-E),ще два 754 на Атлонах(PCI-E та AGP)
acidburn
Member

Повідомлення

20 це ого, я б вже забув що в якому там стоїть. Намагаюсь тримати кількість гробів в районі 5 плюс-мінус, от з ноутбуками там зручніше.

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Сталося тут дивне, хотів знайти максимально повільну AGP карту на Е7600 плата Asrock з "1.5V 8X/4X AGP" взяв Savage4 PRO яка 1.5V 2X/4Х і ще 64біт шина, вже була протестована.
Після включення секунд 10 думало і потім відрубився БЖ, після цього всьо -відразу йде в захист через півсекунди. Відключив 4pin - запускається, ну вже дивно, думав VRM проца пробило. Але поставив перший-ліпший селерон на шині 800 - з ним мамка працює, а з тим Е7600 тепер ні, цікаво як відяха могла так вбити проц?? :spy:
ApostolCV
Member

Повідомлення

acidburn, а це точно не програмний глюк? Бо з асроками , особливо тими , що перехідні "мутанти" це як за милість.
acidburn
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.02.2024 22:43 acidburn, а це точно не програмний глюк? Бо з асроками , особливо тими , що перехідні "мутанти" це як за милість.
Та нє, біос вже скидав, на жаль іншого Е7600 немає перевірити на шину 1066, але Е6550 відмінно працює навіть у розгоні. Схоже саме на КЗ по живленню проца, замовлю ще з олх але бачу вони там теж потроху у бік раритету йдуть.
mklm
Member

Повідомлення

6400+
спойлер
аж +14.5% розгіну вийшло в 1м, для 32м і того менше
при -35 проц не працює взагалі, htt wall менше 200 мгц :lol:
думаю повна стабільність буде десь на 3.5 ггц при 1.5-1.6 вкор. дуже невдалий екземпляр

множник занижений, бо на рідному 16 частота рам дуже низька виходить
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ця материнка нещодавно висіла на олх мабуть тижні 2 або більше за 1000 гривень, а тут такий ажіотаж виявляється, треба було піти по дорозі перекупа якогось :eek:
спойлер
https://skylots.org/6594078297/lot/
ApostolCV
Member

Повідомлення

От є такі відбиті люди яким треба саме топову мать бо вона зможе видати на 100 пупугаїв більше у якомусь бенчі.
Хоча , у кожного свої таракани . Хтось у 2023 готовий відвалити круглу суму за топову мамку з RDRAM.
На те воно і колекціонування, що моментами логіка тут відсутня. :shuffle:
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.02.2024 22:43 acidburn, а це точно не програмний глюк? Бо з асроками , особливо тими , що перехідні "мутанти" це як за милість.
Якщо БЖ йде в захист то це точно не програмний глюк, саме тому я є адептом використання сучасних блоків з нормально працюючими захистами :up:
Хоча звісно для АТ це не дуже актуально

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
Є якісь аудіофіли в чатіку, я вам покушоц приніс B-)
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... bserved_ad
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
ApostolCV
На скільки я пам'ятаю то саме бенчери полюють на цю материнку - ASUS P5E3 Premium
Але я їх не порівнював і наваіть не сьорчив хобот на цю тему, це лиш те що пам'ятаю з якихось там часів моєї цікавості рекордами на 775. Ну і ще там є пара плат від гігабайту які легко купуються по 50-70 баксів :up:
А тут реально якась шиза прям, весняне загострення
mklm
Member

Повідомлення

я ж писав вище шо вона кросфлешиться
spoglyadach
Member

Повідомлення

Цікаво, а де почитати? А 16гб DDR3 вона раптово не починає бачити як P45? B-)
Відповісти