Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
DEVES
Member

Повідомлення

dimon2277
За 5000 разве что китайца купить и потом уверять себя, что твой новый условный "сунь-ляо" за 5000 ничем не уступает какому-то сенхайзеру за 10000-15000грн.

P.S. Наконец смог попасть в пару магазинов для послушать несколько интересующих меня моделей. Вот уж никак не думал, что баеры 770\990 так известные своей удобной посадкой окажутся настолько неудобными в реальности. Из-за круглой формы чашки контактируют с головой слушателя в районе виска и скулы, а горизонтальная плоскость буд-то висит в воздухе. Пичаль.

А вот что действительно заинтересовало спустя 12 лет после первой попытки познакомиться (наверное подделка была), так это Sennheiser HD 25. Сейчас я их точно куплю. Кстати, dimon2277, в Харькове есть магазин prodj где можно оригинальные HD 25 послушать. Стоят они немного больше твоего бюджета (6400), возможно понравятся.
Ostin
Member

Повідомлення

DEVES: 10.01.2024 14:07Из-за круглой формы чашки контактируют с головой слушателя в районе виска и скулы, а горизонтальная плоскость буд-то висит в воздухе
Свого часу теж оцінив цю "особливість" великих навушників. І здоровенні AKG, і Beyer - всі давили на виски-скули. Це швидше анатомічна особливість, але якщо вона є - великі вуха протипоказані. Я так і не зміг користуватись повнорозмірними навушниками на постійній основі, бо навіть накладні були більш зручними.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 10.01.2024 15:36Це швидше анатомічна особливість
Звістно, мені Баери нікуди не тиснуть, але 990-і випілюють вуха, но те вже справа :)
Востаннє редагувалось 10.01.2024 16:36 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
SERGBILL
Member

Повідомлення

Порадьте гарнітуру у формфакторі Porta Pro/ PX100. Орієнтація на якість як самого виробу, так і звуку. Можна і провід і безпровід, 90% використання з телефоном буде. Ціна неважлива.
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.01.2024 16:11у формфакторі Porta Pro/ PX100
Як на мене у цьому формфвкторі вух нема, як явлення. В формфакторі типа Marshall багато
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.01.2024 17:17 Як на мене у цьому формфвкторі вух нема, як явлення. В формфакторі типа Marshall багато
одоробло і вигляда як гівно з тими квадратними чашками, а звук рівня все тих же портапро (ладно, об'єктивно трохи кращий), якщо саме про мейджор.
вже погуглив трохи, дійсно усе сумно у цьому формфакторі, мабуть таки порти просто й візьму. навіть типа баерів T51 нічого не знайшов.

Відправлено через 14 хвилин 56 секунд:
Radio Bay: 10.01.2024 17:17 В формфакторі типа Marshall багато
під капюшон не дуже зручно. порта навіть під шапку можна)
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.01.2024 17:43одоробло і вигляда як гівно з тими квадратними чашками, а звук рівня все тих же портапро (ладно, об'єктивно трохи кращий)
Я про форм фактор, там є якісь Sennheiser HP 02-100, не знаю що то. Є Bowers & Wilkins PX5, але взагалі повній сум. Може вкладиші якісь?
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.01.2024 19:56 Може вкладиші якісь?
ні нажаль, з вухами проблеми починаються від вкладишів.

Відправлено через 13 хвилин 42 секунди:
Radio Bay: 10.01.2024 19:56 Sennheiser HP 02-100
підійшли б по формфактору, але якась діч із ціною, у всіх вказано 18000грн, це ціна за упаковку 20шт))) та і скоріш за все гуанцо. HD100 слухав - майже сміття навіть порівняно з портою.
Ostin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.01.2024 21:05з вухами проблеми починаються від вкладишів
Тут потрібно розрізняти вкладні і внутриканалки. Перші не дають дискомфорту (за умови, що розміри і посадка підходить). Другі, ті, що у вухо залазять, вже можуть давати проблеми від носіння.
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.01.2024 21:05 всіх вказано 18000грн, це ціна за упаковку 20шт)))
О, йо, не додивився :laugh:

В мене закінчуються ідеї навіть конструктивно, ще ж мікрофон потрібен не відкідний, та не товсте оголів'я
Bowers & Wilkins PX5 на еБеі?
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.01.2024 21:43
ще ж мікрофон потрібен не відкідний
та вже пофіг на нього, куплю шнурок з мікрофоном та поміняю, раз тут таке різномаїжжя товарів)))) Дякую за спробу допомогти, вже вирішив, завтра замовлю портапро та куплю до них шнурок одразу під заміну з мікро м'якенький паракордовий. це вже будуть 3 які я купуватиму у магазині, а загалом 4 порти у мене)))
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.01.2024 21:55 Дякую за спробу допомогти, вже вирішив, завтра замовлю портапро та куплю до них шнурок одразу під заміну з мікро м'якенький паракордовий
Адже результат та рішення таки знайшлося :)
l-m
Member

Повідомлення

DEVES: 10.01.2024 14:07 dimon2277
За 5000 разве что китайца купить и потом уверять себя, что твой новый условный "сунь-ляо" за 5000 ничем не уступает какому-то сенхайзеру за 10000-15000грн.
Якось мені неприємно захищати китайців, але серед них є один виняток - HiFiMan. Та їхня найдешевша модель планарних навушників HE400se яка -/+ 5000 й коштує, справді не буде поступатися сенхайзеру за 10000-15000. Але тільки за умови якісного потужного підсилювача хоча б 1-2 Вт (якщо його не має, то це як раз підніме вартість до тих же 15 тисяч :shuffle: ).
P.S. Не буде поступатися за рівнем якості звуку, характер же у них зовсім різний, й це вже справа смаку.
P.P.S. Купувати HiFiMan треба в перевірених магазинах, на Алі можуть всунути підробку, китайці такі китайці.
st0k
Member

Повідомлення

Radio Bay: 09.01.2024 02:43
st0k: 08.01.2024 20:01всім дякую, взяв Steelseries Arctis Nova 7P сподіваюсь не гівно))
Тоді чекаємо відгуків )
вогонь :super:
SERGBILL
Member

Повідомлення

l-m: 11.01.2024 18:43 Якось мені неприємно захищати китайців, але серед них є один виняток - HiFiMan
HiFiMan - це топ сегмент китайського аудіо, та й не тільки вони, ще кілька контор займаються аудіопродукцією досить давно і виробляють дорослий продукт, то ж там нічого неприємного немає) Спірний продукт у всяких кноледж зеніт, такстарів і прочих суперлюксів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 11.01.2024 18:43Не буде поступатися за рівнем якості звуку, характер же у них зовсім різний, й це вже справа смаку.
Так, в мене Хайфайман НЕ560 та Сенхи HD650. НЕ560 легкі, повітряні, багато деталей та прозорості але даже тягнуть на себе увагу, іноді просто хочется відпочити, одягаю HD650. В них зовсім різний звук та характер. У НЕ560 чутливість 92дб, там без потужного підсилювача нічого робити. До речі, брав їх на еБеі у стані like new за 250 бакинських.
l-m: 11.01.2024 18:43Купувати HiFiMan треба в перевірених магазинах, на Алі можуть всунути підробку, китайці такі китайці.
Та на тому ж еБеї можна, там вони сильно бздять за гарні відгуки. еБей дуже чутливий до відгуків. Там тема відкрив,. закрив магазин, відкрив новий не працює

Відправлено через 10 хвилин 13 секунд:
SERGBILL: 11.01.2024 20:05HiFiMan - це топ сегмент китайського аудіо
Там ще й американське бабло в інвестиціях, зе не хлопці з гаражу, Shangri-La - вуха та підсилювач, $18000. Тут треба відповідати ціні. Віха у ціні 1000+ по приколу не беруть, їх уважно слухають перед тим я купити, причому не новачки, а люди із сформованим смаком та поглядом на звук. Міф, що дурні аудіофіли гребуть усе, що подороще, аби бути крутими, це тупий міф від малотеток-тіктокерів

Відправлено через 3 години 39 хвилин 45 секунд:
До речі, регулярно зустрічаю вислів "щось тягне щось", які-нібудь вуха. Що таке тягне? Гучність? Так то не тягне, то оре, виносячи вуха.
На гарний усь реагують абсолюно всі вуха стрибком у якості. Можу даже на 99% припистити, що які нібудь Такстари з молодшим Шіітом з вбудованого звуку відпрацюють ліпше ніж 650-ті Сенхі навпростець без підсилювача. 650-ті без підсилювача досить нидні вуха, не цікаві.
То я спростив сітуцію для розуміння з вбудованням звуком
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.01.2024 00:07 До речі, регулярно зустрічаю вислів "щось тягне щось", які-нібудь вуха. Що таке тягне? Гучність? Так то не тягне, то оре, виносячи вуха.
На гарний усь реагують абсолюно всі вуха стрибком у якості. Можу даже на 99% припистити, що які нібудь Такстари з молодшим Шіітом з вбудованого звуку відпрацюють ліпше ніж 650-ті Сенхі навпростець без підсилювача. 650-ті без підсилювача досить нидні вуха, не цікаві.
взагалі "тягне - не тягне" тут усе елементарніше та очевидніше навіть ніж "тягне чи не тягне" якийсь умовний проц якусь умовну відяху, достатньо знати основні характеристики навушників та виходу на них)
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 12.01.2024 20:10взагалі "тягне - не тягне" тут усе елементарніше та очевидніше навіть ніж "тягне чи не тягне" якийсь умовний проц якусь умовну відяху, достатньо знати основні характеристики навушників та виходу на них)
Для мене це не так. Проц, він повинен виповнити задачу, тут все зрозуміло, або виповнено, або ні. В мене є тестовий трек, насичений, гарно записаний, не трешак, джаз-фанк. На гарному тракті та підчилювачі там все чітко, кожна партія інструментів чітко прописана, в т.ч. басова. На слабкому починаєтся каша, одні інструменті маскують інші, басова партія загубляется, інші інструменти у середині маскуюьть його и виміряти це ні як. Для мене це не тягне, але гучності вистачає і залишок є. По характеристикам ти можеш казати тільки про гучність )
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.01.2024 22:13 Для мене це не тягне, але гучності вистачає і залишок є. По характеристикам ти можеш казати тільки про гучність )
не тільки) шум, спотворення, розділення каналів, коефіцієнт демпфірування
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 12.01.2024 22:41шум, спотворення, розділення каналів, коефіцієнт демпфірування
Ні буя собі, та хто ж то усе це наміряє? Наміряє без помилок і кінцево це ніяк не описує результуючий звук.
Хоча взагалі . для загального розвитку, я на такі виміри краєм ока дивався би. Може там рівень шуму такий, як у мого електрочайника, ні, такий девайс нам не потрібен :D
Відповісти