Закінчив перепропоходження Middle-earth:Shadow of Mordor.
Непогана гра, з непоганим оупен ворлдом, хоча й не безшовним (типу сталкера - поклик припяті, 2 зони і між ними можна подорожувати).
Сюжетно, наскільки я знаю, не канон до вселенної володаря кілець, хоча лорно там конфліктів ніяких немає - тому ху ноус. Сюжет/кампанія десь на 7/10 - це якщо вселенна подобається. Персонажі непогані, прописані трохи посередньо (хоча я не читав записки в це проходження, а з першого проходження не пам'ятаю що в них і було), відіграні нормально (англомовна озвучка).
Геймплейно трохи одноманітна, тому краще комбінувати стрільбу з лука / махач на мечах / стелс вбивства, тоді менше монотонно, якщо тільки махатись на мечах - то це тупо слешер,
а я слешери не люблю чуть більше ніж повністю. Найгірше (що не сподобалось ще в грі на релізі, при тому деви просували це як "фічу") - це те, що для отримання рун високого лвла треба вмирати і то багато, щоб урки отримували силу, від чого й ростуть власне рівні дропу з них; таке собі дизайнерське рішення :\ Також несподобався місцева варіація маунтів (карабори), можна було спокійно і без неї обійтись, та й карта не настільки велика. Геймплей якщо комбінувати - то також на 7-8, якщо суто на мечах махатись - то 5/10 (і це ще великодушно).
Незнаю, чи буду перепроходити наступну частину (Shadow of War), вона мені на першому проходження менше зайшла + довша + сюжет/кампанія трохи більше всрата