Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Ostin
Ти не можеш простими методами в стандартній кімнаті організувати баси від 20Гц. Там будуть моди кімнати, моди меблів, вікно і оте все. На нижніх басових частотах буде треш, угар і содомія. Це якщо ми про музло. А кіну то що, кіну і так підійде. А для музики згодиться і пара не надто великих гробиків з 40Гц по -10дБ. Навіть по -3 не має великого сенсу через ті ж моди, це вже дуже здорова кімната має бути.
Востаннє редагувалось 07.01.2024 19:39 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну то є альтернатива едіфаєрам в закритому ящику чи ні?)
Scoffer
Member

Повідомлення

Ostin
Поняття не маю, я по самопальним АС, оно хай знавці, котрі переслухали тищі промислових відповідають :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Varvar: 07.01.2024 19:12Самий кращий варіант - лабіринт, як у PMC
Так, АТЛ - це річ, згоден

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Ostin: 07.01.2024 19:29 закритих активних колонок + закритий сабвуфер до них?
Колонок не пам'ятаю що це таке зараз на ринку, закриті саби - Дінаудио такі робить
Varvar
Member

Повідомлення

Scoffer
Скоф, вибачаюсь за фамільярність...я на цьому форумі вже дуже давно, і тебе також знаю давно, ну в рамках форуму:) Просто модератори не завжди розділяють мою думку. В мене є останнє питання, тільки хочу бачити відповідь ДА або НІ. Чи ФЧХ впливає на звучання пари рандомної акустики в приміщенні 5*5*2.5 метрів.
Scoffer
Member

Повідомлення

Varvar
А до чого тут модератори?

ФЧХ впливає на звучання рандомної акустики в будь-якому приміщенні. Ну моди, і що, якщо моди приміщення то акустика має право видавати рандомні звуки в надії що їх резонанс заглушить чи що? А якщо хтось захоче кресло передвинути чи дивана, чи себе?) Чи ти будеш в акустично прозорому вбранні посеред пустої кімнати? :D
Varvar
Member

Повідомлення

Scoffer
Про модераторів, то було певне виправдання. romilius = terminahtor = varvar:) Так ДА чи НІ. ФЧХ - це властивість головки, АЧХ - це її реалізація тв певному корпусі. ФЧХ до звуку не має практично ніякого відношення.
ФЧХ - залежність фази від частоти. Фаза може бути або 0, 180, 90, 360, причому 360!=0. ФЧХ - це зона підсилення.
Scoffer
Member

Повідомлення

Varvar
Я ж написав шо так.
Ну по-перше ні, ФЧХ це не тільки властивість головки, а ще й властивість АС. В відкритому просторі за межами резонансів ФЧХ рандомного динаміка лінійна, більш-менш, якщо він внятний, а не якейсь китайське одоробло. А по-друге корпус на ФЧХ ще й як впливає, відкрий спікербокс і покрути парочку-іншу. Це буде на низах, а ще узгодження фази між динаміками АС, а ще фільтра, котрі крутять фазу. Все це дуже і дуже впливає на фінальний результат. Ну і по-третє на АЧХ корпус впливає менше ніж на ФЧХ.
Приорітет має бути таким: спочатку вирівнюється ФЧХ наскільки це можливо, і так, без поворотів на 360, а потім дивимся на АЧХ і забиваємо бо вона і так буде +/- норм. Звісно не без вийнятків, наприклад вищезгадане кіно, де бубум треба, а на фазу відверто начхати бо мало кого в умовному міцному горішкі хвилюватиме неавтентичність гри на японському барабані :laugh: Там можна не те що на 360, а хоч на всі 720 викрутити і нічо страшного не трапиться.

Відправлено через 9 хвилин 28 секунд:
І знову ж таки, яке музло. Якщо акустично-інструментальні концерти то це одне, а якщо електроний студійний запис, де звукорежисер вже постарався щоб звучало не так огидно на стандартних АС, то це зовсім інше.
Varvar
Member

Повідомлення

Scoffer
З твоїх слів, я собі муйню придбав, 6.5 динамік в 13 літровому закритому корупсі за 180к? Тут прошу увагу на ціну, тільки не з точки зору, що я такой модний пацан, а з точки зору, що в Meridian, можливо, не ідіоти сидять? І я ці DSP3200 слухав, вони просто зтирають тебе в пилюку звуком.
Scoffer
Member

Повідомлення

Varvar
Звідки я знаю що ти там накупив і як воно працює. Там в рекламах щось про улюлюлпер цифрові фільтри. В цифрі можна звести в нуль як АЧХ (практично безкоштовно, якщо не рахувати обчислювальну потужність), так і ФЧХ (ціною затримки сигналу до рівня максимальної групової затримки). Якщо вже так тобі цікаво, то відвези в безлунну камеру най заміряють твої супер-пупер АС. АЧХ, ФЧХ, Decay Spectrum, залежність АЧХ від кутів прослуховування побудують, стандартний набір коротше. А там і побалакаємо. Станом на кілька років тому ціна питання всього пару тишь була :rotate:

Відправлено через 7 хвилин 28 секунд:
А потім видно буде ідіоти в Meridian чи не ідіоти. І хто взяв верх, інженери чи маркетологи. Все ж прекрасно вимірюється. Теж мені rocket science знайшли.

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
В маркетингових матеріалах я не бачу щоб фірма надавала доступ до вказаних замірів. Якщо я пропустив, то лінк в студію будь ласка.
Varvar
Member

Повідомлення

Scoffer
Хотів багато тексту написати(і написав), але залишу лише смайлик. Вважай що я злився. :)
Ти николи нічого не слухав, ніколи і нічого. І зі звуком ти не маєш ніякого відношення. Ніякого. Ти я к вікіпедія локального розливу. Це не образа, це факт.
Просто я бачу що ми в різних площинах. Тебе б посадили перед парою дійсно гарнох акустики, і ти б...сказав, ну такоє. Я знаю таких людей, ти і спец по обладнаню ASML. І по PhOLED матрицях, і ти тут доводив що NUMA/SRIOV це для дебілів.
Ти напевно і спец по аутоімунним захворюванням, і прогерію знаєш як лікувати.

В Мерідіан, PMC, ATC, Harbeth, Genelec сидять ідіоти.

А перше враження ти складаєш розумної людини.
Востаннє редагувалось 07.01.2024 22:22 користувачем Varvar, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Varvar: 07.01.2024 22:14Вважай що я злився.
Так і буду :beer:
Varvar: 07.01.2024 22:14Тебе б посадили перед парою дійсно гарнох акустики, і ти б...сказав, ну такоє.
І правильно сказав би. Бо я сидів не перед однією парою таких, і на них було чутно цілу купу артефактів, котрих немає в сраних студійниках. Зато з позолотами. Але це не має значення тому що значення мають виключно апаратні виміри. Прилади брешуть лише в межах своєї похибки, і не мають ніякого упередження в цінності підключених кабелів :laugh: А все інше то не більше ніж самонавіювання.
Varvar
Member

Повідомлення

Scoffer
Ти нічого не слухав, і ніде, а просто брешеш. В тебе то і власної думки немає, а скріни з чужих робіт :) Власне не впевнений, що ти взагалі в чому спеціаліст, бо всі твої доводи - витримки з чужих робіт, іноді перефразовані. Ну для локальних дурників ти будеш авторитетом)
Scoffer
Member

Повідомлення

Varvar
А ти зі свічкою стояв і дивився як я нічого не слухав :laugh:
Так скажи мені, чим же тебе не влаштовують апаратні виміри? Що вони вскриють маркетингові брехні і виявиться що ти даремно переплатив?)))
При тому це не я стверджую що ти даремно переплатив, це у тебе якась така думка цікава виникла, сумніви, я просто пропоную перевірити незалежним бездушним і непідкупни залізячним арбітром :rotate: Може там покаже лінійні характеристики і пустий водопад, і я такий "вау, це треба послухати" :laugh: Але я щось сумніваюсь :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.01.2024 22:10В маркетингових матеріалах я не бачу щоб фірма надавала доступ до вказаних замірів
Хм, а хоть їх надає? Кому це потрібно? Та нікому, візьмемо студійні Genelec, Neumann, Dynaudio, PMC, ATC, як ті, шо борятся за "правильнний" звук. Ой, немає, як далі жити та музику писати? На налюбили, там Decay Spectrum поганий, та ФЧХ крива, ми вухами не чуємо, нам тільки ціфірьки подавай :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Хто хоче, той надає
https://www.neumann.com/en-en/products/monitors/kh-870/
І шо ми бачимо? Правильно GROUP DELAY :horror: З ГЧЗ бачимо шо фаза рівна, без лютих спотворень, що і хотілось би очікувати від студійного саба.
Очевидно ця контора може в правильний звук. А от хто не надає то до того виникають підозрілі питання.

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
https://www.neumann.com/en-en/products/ ... 20--dim-1/
А от тут ще й SPECTRAL DECAY і DIRECTIVITY PLOT, який жах, як же так жити можна :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.01.2024 22:54Хто хоче, той надає
https://www.neumann.com/en-en/products/monitors/kh-870/
І шо ми бачимо? Правильно GROUP DELAY З ГЧЗ бачимо шо фаза рівна, без лютих спотворень, що і хотілось би очікувати від студійного саба.
Очевидно ця контора може в правильний звук. А от хто не надає то до того виникають підозрілі питання.

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
https://www.neumann.com/en-en/products/ ... 20--dim-1/
А от тут ще й SPECTRAL DECAY і DIRECTIVITY PLOT, який жах, як же так жити можна
Ну, і усе, бо ніхто не хоче і не шукає, і на вибир це ніяк не вліяє :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Це лише означає що інші контори собі залишили місце для розводняку, а neumann доведеться робити те що наобіцяли і ні кроку в сторону. Це можна порівняти з ссд кінгстона і самса відповідно :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.01.2024 23:07Це лише означає що інші контори собі залишили місце для розводняку, а neumann доведеться робити те що наобіцяли і ні кроку в сторону. Це можна порівняти з ссд кінгстона і самса відповідно
Ну, як купуэш Нойманы та поривняеш з Дженелами, та PMC росповіш, впевнений усім буде дуже цікаво. Я там розумію, буде битва титанів на вдудованному звуку Ріалтек :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 07.01.2024 23:03на вибир це ніяк не вліяє
Ага, так не впливає шо нойманн зробили вичерпний даташит на свою продукцію. Мабуть від нудьги.
Там навіть ніякого додаткового питання немає де задати. При інших рівних я б брав їх тому що бачу що купую, а не кота в мішку.
А оте ваше DSP3200 виглядає реально як розводняк. Може вони і норм, біс його знає. Але маркетологи зробили все для того щоб виглядало або на рекламу якогось непотребу з алі, або на якийсь суперелітний продукт для гурманів, котрий не треба використовувати за призначенням, а просто показувати друзям який ти крутий. У мене на таке відразу заперечення іде :D

Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
Radio Bay: 07.01.2024 23:13 та поривняеш з
Це максимально тупа справа. 15 років тому я чув 22 кілогерци. Зараз я чую 16 зі скрипом. А накручений мідбас особисто мені взагалі не подобається, хоча багато хто від нього в захваті. Тільки апаратні виміри. Немає апаратних вимірів, а є лише фантазії на тему повітряності і ще чогось там? Ну що ж, переходимо в категорію розводняку за замовчуванням.
Відповісти