Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор акустики
-
Scoffer
Member
Varvar
Чувак, кловн тут ти. АЧХ твоя нафіг нікому не вперлась, її зводити навчились з суперлінійною точністю ще 40 років тому. Але АС від того звучати однаково чомусь не стали
Чувак, кловн тут ти. АЧХ твоя нафіг нікому не вперлась, її зводити навчились з суперлінійною точністю ще 40 років тому. Але АС від того звучати однаково чомусь не стали
-
Radio Bay
Member
Спектокрамма не показуе чому навіть на апнутому SMSL SU-1 цей трек звучить так що хочется його викинути, а на моёму Musician Pegasus круто. Одні слушають окремі звуки, другі дивляться на графики и щось там фантазують, нормальні люди слухають музику. Я достатньо слухав разної техніки у разних комбінациях, щоб навіть комментувати цей зашквар, я просто вмикаю і слухаю, а " можна фільтронути акустику по підходящим параметрам сильно спростивши собі завдання" ну так вперед, фільтруй. Щось не бучу всесвітньовідомой аудіокомпанії "Scoffer audio" з супер акустікою, яка рве усі Дженелеки та Мерідіани навкруги. Навіть у саморобниках не чув про такеScoffer: ↑ 07.01.2024 17:19Спектрограма показує в чому проблема в твоєму конкретному випадку
Пусті балачкі теоретиків, бачив їх багато, балачок багото, результату нуль
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Пусті балачки це обговорення фантазій на тему кому шо подобається. Подобається то слухай, наче хтось забороняє.
А якщо хочеш знати причину чому відбувається той чи інший ефект, то для того є ціла купа приладів вимірювання.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
А була б під руками апаратура, осягнення прийшло б значно швидше
Пусті балачки це обговорення фантазій на тему кому шо подобається. Подобається то слухай, наче хтось забороняє.
А якщо хочеш знати причину чому відбувається той чи інший ефект, то для того є ціла купа приладів вимірювання.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Мабуть недостатньо щоб зрозуміти що тобі потрібні не настільні фазіонвертори, а напольні закрті ящики, згідно з твоїх музикальних вподобань. У людей з іншими вподобаннями може бути інша ситуація, наприклад на сучасній електонкі чи попсі гроби нафіг не вперлись. Немає в тій музіці таких звуків.Radio Bay: ↑ 07.01.2024 17:58Я достатньо слухав разної техніки у разних комбінациях
А була б під руками апаратура, осягнення прийшло б значно швидше
-
Varvar
Member
Scoffer
Я тобі питання про десятки періодів задав, можеш більш детальніше, математично пояснити, як інженер інженеру. Я тупенький.
Я тобі питання про десятки періодів задав, можеш більш детальніше, математично пояснити, як інженер інженеру. Я тупенький.
-
Radio Bay
Member
У нас демократична кра'на, маєш право на свю думкуScoffer: ↑ 07.01.2024 18:03Мабуть недостатньо щоб зрозуміти що тобі потрібні не настільні фазіонвертори, а напольні закрті ящики, згідно з твоїх музикальних вподобань
До реч' я не про свою системм а взагал, у тому віпадку з SMSL про DALI Oberon напольні, твікнуті, до речі у мене цей трек круто волоче і ММ і повнорозмі, але подача цап, пред, Jcat Femto крутіша за ту, що в полнорозмірі. Мені подобаються R2R цапы, швидкі, драйвові, дійсно меломанскі цапи
-
Varvar
Member
Фчх-це атрибут динамічної головки в рамках її технічного виконання. Ачх + добротність + коефіцієнт Тілля-Смола = кінцеве звучання.
-
Scoffer
Member
Varvar
Фазоінвертор як резонатор має 1. власну не нульову добротність і 2. фазовий зсув що видно хоча б по назві пристрою. Фазовий зсув на 180 відбувається, що логічно, лише на резонансній частоті. На частоті менше резонансу він більший. Фазовий зсув неможливий також вперед, оскільки машину часу ще не вигадали, тому він завжди йде тільки назад.
Шоб не було на пальцях беремо в руки якийсь калькулятор ас, наприклад
https://speakerboxlite.com/subwoofer-bo ... tab-graphs
обираємо динамік, наприклад Beyma 8BR40/N (просто від фонаря, а чом би і ні), і най програмулина розрахує нам під нього оптимальну АС в ФІ і ЗЯ.
Отримуємо:
І насправді це дуже і дуже пристойний результат для ФІ, оскільки це гарний динамік для ФІ в своєму розмірі, один з кращих що можна купити за не всі гроші світу. Потикай рандомно по іншим, побачиш там і 20, і 50, і може навіть 100. Особливо в менших габаритах.
Фазоінвертор як резонатор має 1. власну не нульову добротність і 2. фазовий зсув що видно хоча б по назві пристрою. Фазовий зсув на 180 відбувається, що логічно, лише на резонансній частоті. На частоті менше резонансу він більший. Фазовий зсув неможливий також вперед, оскільки машину часу ще не вигадали, тому він завжди йде тільки назад.
Шоб не було на пальцях беремо в руки якийсь калькулятор ас, наприклад
https://speakerboxlite.com/subwoofer-bo ... tab-graphs
обираємо динамік, наприклад Beyma 8BR40/N (просто від фонаря, а чом би і ні), і най програмулина розрахує нам під нього оптимальну АС в ФІ і ЗЯ.
Отримуємо:
- спойлер
І насправді це дуже і дуже пристойний результат для ФІ, оскільки це гарний динамік для ФІ в своєму розмірі, один з кращих що можна купити за не всі гроші світу. Потикай рандомно по іншим, побачиш там і 20, і 50, і може навіть 100. Особливо в менших габаритах.
-
Varvar
Member
Scoffer
Все вірно. Можеш же коли хочеш. Припустимо я це все знаю, це базисний базис:) Тільки ти одне пропустив. Фазовий зсув відбувається, коли фі спереду. коли фі ззаду, тобто противофаза від динаміка, відбиття від стіни і до споживача звук прилітає в фазі, але з певним запізненням . З ЗЯ працює та ж схема
Фі , власне дирка, має свою частоту резонансу з урахуванням кабінету і резонансної частоти головки, ми її спрймаємо як глубокій і мощний бас. Він може бути і на 60гц. Але на 60 вступають моди кімнати. Дехто це сприймає як мегабас. А в кімнаті метрів так 30-40-50, баса не буде взагалі, ну тобто взагалі.
Тоді в мене залишилось питання, фчх тут до чого?) є акустика 47labs Lens, це ширіки на 10см диніюаміках, можу помилятись, в них фчх від 110гц починається.
Все вірно. Можеш же коли хочеш. Припустимо я це все знаю, це базисний базис:) Тільки ти одне пропустив. Фазовий зсув відбувається, коли фі спереду. коли фі ззаду, тобто противофаза від динаміка, відбиття від стіни і до споживача звук прилітає в фазі, але з певним запізненням . З ЗЯ працює та ж схема
Фі , власне дирка, має свою частоту резонансу з урахуванням кабінету і резонансної частоти головки, ми її спрймаємо як глубокій і мощний бас. Він може бути і на 60гц. Але на 60 вступають моди кімнати. Дехто це сприймає як мегабас. А в кімнаті метрів так 30-40-50, баса не буде взагалі, ну тобто взагалі.
Тоді в мене залишилось питання, фчх тут до чого?) є акустика 47labs Lens, це ширіки на 10см диніюаміках, можу помилятись, в них фчх від 110гц починається.
-
Scoffer
Member
Varvar
Фазовий зсув відбувається ЗАВЖДИ. Фазоінвертор як пристрій призначений для фазового зсуву, це його основне і єдина завдання. Коли дірка позаду він ще й більший, але враховуючи довжину хвилі це не має значення, в межах похибки.
А щодо басу в кімнаті то це дивлячись що вважати басом. 20 отримати важко, тому я сходу написав про забити, а 40 цілком собі реалістично. І не забувай, що навіть якщо 20 не буде, то перша гармоніка від 20, тобто 40, буде гарантовано, і вона ж програється динаміком з відповідною ненульовою затримкою, котра навіть на дуже гарному ФІ більша ніж на поганому ЗЯ.
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Фазовий зсув відбувається ЗАВЖДИ. Фазоінвертор як пристрій призначений для фазового зсуву, це його основне і єдина завдання. Коли дірка позаду він ще й більший, але враховуючи довжину хвилі це не має значення, в межах похибки.
А щодо басу в кімнаті то це дивлячись що вважати басом. 20 отримати важко, тому я сходу написав про забити, а 40 цілком собі реалістично. І не забувай, що навіть якщо 20 не буде, то перша гармоніка від 20, тобто 40, буде гарантовано, і вона ж програється динаміком з відповідною ненульовою затримкою, котра навіть на дуже гарному ФІ більша ніж на поганому ЗЯ.
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
А ФЧХ тут до того що це зворотня функція до затримки. ГЧЗ тобі не напишуть в характеристиках, а ФЧХ ти можеж наміряти і сам. До того ж там ще розділювальні фільтри можуть крутити звук в незрозумілі сторони, і це теж корисно бачити.Varvar: ↑ 07.01.2024 18:50фчх тут до чого?
-
Varvar
Member
Скофер, 40гц- це вже мода від 20, і якщо довжина кімнати кратна довжині хвилі, буде гул. Динамік який нативно зіграє 40 гц -це трохи габаритна байда буде. Або я не до кінця зрозумів твої слова про ʼ40 гц гармоніка програється динамікомʼ
-
Varvar
Member
Scoffer
І ще одне. Є фазове запізнення. А фазовий зсув -це коли в тебе 3 пари динаміків стоять в довгій кімнаті на відстані, ну метрів по 5 в глибину один від одного.
Відправлено через 46 секунд:
Ostin
Там тоже все складно, багатьом людям нрав фі бас. Самий кращий варіант - лабіринт, як у PMC.
І ще одне. Є фазове запізнення. А фазовий зсув -це коли в тебе 3 пари динаміків стоять в довгій кімнаті на відстані, ну метрів по 5 в глибину один від одного.
Відправлено через 46 секунд:
Ostin
Там тоже все складно, багатьом людям нрав фі бас. Самий кращий варіант - лабіринт, як у PMC.
Последний раз редактировалось Varvar 07.01.2024 19:13, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Varvar
Динамік який грає 40Гц я навів в прикладі. Не такий вже й габаритний, до 10 літрів на всю АС 40Гц по -8дБ. Але, звісно, не мікропукалка.
А тепер повернемось до того з чого почався спір і поглянемо на спектрограму композиції
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Динамік який грає 40Гц я навів в прикладі. Не такий вже й габаритний, до 10 літрів на всю АС 40Гц по -8дБ. Але, звісно, не мікропукалка.
А тепер повернемось до того з чого почався спір і поглянемо на спектрограму композиції
- спойлер
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Окрім того шо то гроби, більше складностей немаєVarvar: ↑ 07.01.2024 19:12Там тоже все складно)
-
Varvar
Member
Scoffer
По 8дб?) тобто по -3 там буде, якщо я в голові вірно прикинув, десь 80-100гц
Відправлено через 44 секунди:
Scoffer
Ну почитай за ті що я придбав, dsp3200
По 8дб?) тобто по -3 там буде, якщо я в голові вірно прикинув, десь 80-100гц
Відправлено через 44 секунди:
Scoffer
Ну почитай за ті що я придбав, dsp3200
-
Scoffer
Member
Varvar
По -3 буде 52, це в фі. Та вруби ти спікербокс і покрути. Взагалі ас в ТТХ пишуть по -10, якщо що.
По -3 буде 52, це в фі. Та вруби ти спікербокс і покрути. Взагалі ас в ТТХ пишуть по -10, якщо що.
-
Varvar
Member
Scoffer
Дженелек пише в коридорі -1.5
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Дженелек пише в коридорі -1.5
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Так, прорахувався, а в лабіринті буде 28 при довжині лабіринту хоч би 2.5 метрівScoffer: ↑ 07.01.2024 19:18 Varvar
-
Scoffer
Member
Varvar
Це не має аж надто великого значення. Інакше по АМ радіо де промишляють амплітудні спотворення в мегатоних кількостях ніхто не не міг розібрати Типу круто ну і добре. Інша справа фаза, вуха до фаз дуже чутливі. Інакше ти не міг би розібрати з якої сторони до тебе зненацька підкрадається автомобіль і хто з тих двох близнючок на тебе зараз кричить.
Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Це не має аж надто великого значення. Інакше по АМ радіо де промишляють амплітудні спотворення в мегатоних кількостях ніхто не не міг розібрати Типу круто ну і добре. Інша справа фаза, вуха до фаз дуже чутливі. Інакше ти не міг би розібрати з якої сторони до тебе зненацька підкрадається автомобіль і хто з тих двох близнючок на тебе зараз кричить.
Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Екран розміром в чверть хвилі. Тобто 4 метри.Varvar: ↑ 07.01.2024 19:12Самий кращий варіант
-
Ostin
Member
В наявних ринкових пропозиціях чи реально поставити пару закритих активних колонок + закритий сабвуфер до них?
Не за всі гроші світу, а як заміну якимось Edifier S3000 Pro, наприклад.
До речі, було дуже цікаво почитати
Не за всі гроші світу, а як заміну якимось Edifier S3000 Pro, наприклад.
До речі, було дуже цікаво почитати
-
Scoffer
Member
Ostin
А саб закритий на біса? Саб то для бум-тиц-бах в кіно. Може ще з отою приблудою що дивана шатає, забув як називається
А саб закритий на біса? Саб то для бум-тиц-бах в кіно. Може ще з отою приблудою що дивана шатає, забув як називається
-
Ostin
Member
Scoffer
Просто якщо не ставити повноцінний гроб, то я думаю, що басів не вистачатиме навіть мені, хоч я і не басхед)
Як я зрозумів із обговорення, зя - це про чіткість звукопередачі. Ну то чому б не додати трохи чітких басів в правильному оформленні?)
Мова про поличні колонки. Бо підлогові, як я розумію, будуть сильно великими і то вже треба буде обживати заново своє житлове приміщення)
Та й не факт, чи воно таке є зараз в активному виконанні.
Просто якщо не ставити повноцінний гроб, то я думаю, що басів не вистачатиме навіть мені, хоч я і не басхед)
Як я зрозумів із обговорення, зя - це про чіткість звукопередачі. Ну то чому б не додати трохи чітких басів в правильному оформленні?)
Мова про поличні колонки. Бо підлогові, як я розумію, будуть сильно великими і то вже треба буде обживати заново своє житлове приміщення)
Та й не факт, чи воно таке є зараз в активному виконанні.
Последний раз редактировалось Ostin 07.01.2024 19:38, всего редактировалось 1 раз.