Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 31.12.2023 16:41Це питання до розробників GPU-Z. Там ще багато чого "немає" в залежності, навіть, від покоління. В мене, наприклад, немає графіку TBP, тільки гпу.
Зрозумів. Я згадав, що і у мене на роботі на RX470 його немає ні в GPU-Z, ні в MSI Afterburner. А ще якогось біса завантаження графічного процесору показує стрибками - то 0%, то 99%.
daesz
Member

Повідомлення

Це десь +- година моніторингу, грав ХСР (новий СЮ) + дивився твітч паралельно.
спойлер
Зображення
Пропелери крутяться або мінімалку, або виключені (десь 60 на 40), але якщо не дивитись твітч, а просто грати + серфити в неті, ну або грати + працювати (фотошоп/ілюстратор, рідше вегас/прем'єр/одасіті) - то відношення десь 10 на 90, де 90 - пропелери в фанстопі, це єдине що мене реально підбішує :/

На рахунок gpu-z - проблема є в його сумісності з амуде картами як мінімум в дечому; помітив, коли на 2070 він мені показував температуру пам'яті, а на 7800 - перестав. При тому hwinfo нормально показує температуру пам'яті на амуде.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 31.12.2023 16:44Так в треї він не жере. Розгорнув - жере, згорнув - ні. А тести, я підозрюю часто робили з активним вікном.
Невже це саме те, про що постійно кажуть фанати нвідія та хейтери продукції від амд? А саме криві дрова та софт?
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 31.12.2023 16:51А саме криві дрова та софт?
Тут не саме кривизна, а чисто "важкий" інтерфейс, який так усім подобається. Воно ж не безкоштовне. З НВідією порівнювати немає як, так як немає прямого аналога Адреналіну.
festU
Member

Повідомлення

Думал купить новую RX7800xt за 22к, а потом увидел что на телемарте продается RX6900XT refab за 18.5к. У кого есть опыт с рефабом? И еще вопрос, хватит ли моего 750w блока питания под 6900xt? По идее должно хватить, но не уверен. Бп у меня Chieftec A-90 750W
fludimir
Member

Повідомлення

daesz
таки не туда смотрел, у меня все это было выключено, если включить то есть опция записи экрана за сколько то времени. Но - все выключено.

В общем какая-то жесть именно с этим адреналином - оставил на полчаса пк с открытым адреналином - высокое потребление и вентиляторы несколько раз включались. Закрыл адреналин - потребление упало до 10вт. Потыкал разное в стиме - потребление 50вт(!). Подождал минут 15, повторяю те же действия в стиме - потребление 10вт. Шо за нафиг и почему оно так работает - непонятно
adr.gif
Xardas_95
Member

Повідомлення

lewerlin: 31.12.2023 16:44Так в треї він не жере. Розгорнув - жере, згорнув - ні. А тести, я підозрюю часто робили з активним вікном.
Може тому що вікно адреналіна рахується як 3д програма а не 2д? Як мінімум на попередніх картах від червоних в мене у вікні адреналіна відображався моніторинг/оверлей афтербьорнера, така ж фігня і з вікном лаунчера рокстарів. У відеокарти ж різні профілі(частота/вольтаж) для 2д/3д звідси й різниця в енергоспоживанні. Це ж так працює, вроді? :shuffle:
fludimir
Member

Повідомлення

Kirakishou
И почему 46 градусов без нагрузки? Это как-то дофига.
ну вот так, при том что все это сейчас без корпуса на открытом стенде. При этом в нагрузке видяха очень тихая, 300вт рассеивает с минимальным шумом. А без нагрузки - не очень тихая :gigi:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 31.12.2023 16:49Це десь +- година моніторингу, грав ХСР (новий СЮ) + дивився твітч паралельно.
І у вас також 46 градусів в простої. Тобто це не залежить від температури в квартирі, а нормальна робота цієї відеокарти. Бо і у вас, і у людини на відкритому стенді температура 46 градусів в простої.
Ладно, пофіг. Я готовий з всім цим змиритися, якщо вона тягнутиме мені Genshin Impact та Honkai Star Rail в 4К на ультра. Я порахував, вона в порівнянні з моєю теперішньою відеокартою споживатиме максимум на 100 гривень в місяць більше. За умови, що електроенергія не подорожчає.
lewerlin
Member

Повідомлення

Xardas_95: 31.12.2023 17:15Може тому що вікно адреналіна рахується як 3д програма а не 2д? Як мінімум на попередніх картах від червоних в мене у вікні адреналіна відображався моніторинг/оверлей афтербьорнера, така ж фігня і з вікном лаунчера рокстарів. У відеокарти ж різні профілі(частота/вольтаж) для 2д/3д звідси й різниця в енергоспоживанні. Це ж так працює, вроді? :shuffle:
Воно то так, я про це вище писав, але ж... Це ж тупо оверхед чисто на моніторингу, котрого немає в реальному користуванні. Тупо антипіар від самої ж АМД.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 31.12.2023 17:34
daesz: 31.12.2023 16:49Це десь +- година моніторингу, грав ХСР (новий СЮ) + дивився твітч паралельно.
І у вас також 46 градусів в простої. Тобто це не залежить від температури в квартирі, а нормальна робота цієї відеокарти. Бо і у вас, і у людини на відкритому стенді температура 46 градусів в простої.
Ладно, пофіг. Я готовий з всім цим змиритися, якщо вона тягнутиме мені Genshin Impact та Honkai Star Rail в 4К на ультра. Я порахував, вона в порівнянні з моєю теперішньою відеокартою споживатиме максимум на 100 гривень в місяць більше. За умови, що електроенергія не подорожчає.
Це не простой, це гра + твітч, як ви читаєте :gigi:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Это ещё у меня дешман корпус нонейм, через месяц вставлю в li 216 - будет меньше 46 думаю.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Хотите кулстори? Только что приходит смс, что видеокарта уже в точке выдачи товаров. 31 числа отделение работает до семи вечера, завтра выходной. Подрываюсь с кресла, бегу по адресу, прихожу к точке выдачи – а там пирелейтед.
спойлер
IMG_20231231_180945.jpg
risitas.jpg

Відправлено через 43 секунди:
daesz: 31.12.2023 17:47Це не простой, це гра + твітч, як ви читаєте :gigi:
А в простої скільки?
Nortrom
Member

Повідомлення

Може тому що вікно адреналіна рахується як 3д програма а не 2д?
Так и есть, в трее он в режим спячки уходит :-P
В некоторых играх есть такие приколы. В FullScreen температуры могут быть ниже, чем в режиме borderless :D
Це ж тупо оверхед чисто на моніторингу, котрого немає в реальному користуванні
Мониторинг в трей режиме работает?
Подрываюсь с кресла, бегу по адресу, прихожу к точке выдачи – а там пирелейтед.
Поздравили с НГ :laugh:
Востаннє редагувалось 31.12.2023 18:47 користувачем Nortrom, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 31.12.2023 18:38Хотите кулстори? Только что приходит смс, что видеокарта уже в точке выдачи товаров. 31 числа отделение работает до семи вечера, завтра выходной. Подрываюсь с кресла, бегу по адресу, прихожу к точке выдачи – а там пирелейтед.

спойлер

risitas.jpg

Відправлено через 43 секунди:
Тривога вже кілька годин.

Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Nortrom: 31.12.2023 18:47Мониторинг в трей режиме работает?
Я мав на увазі, під час тестів з відкритим моніторингом.
В треї графіки в самому інтерфейсі скидаються.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 31.12.2023 18:38 Хотите кулстори? Только что приходит смс, что видеокарта уже в точке выдачи товаров. 31 числа отделение работает до семи вечера, завтра выходной. Подрываюсь с кресла, бегу по адресу, прихожу к точке выдачи – а там пирелейтед.
спойлер
IMG_20231231_180945.jpg
risitas.jpg
:rip:
Kirakishou: 31.12.2023 18:38 А в простої скільки?
При нагоді засічу :)

Відправлено через 2 години 31 хвилину 42 секунди:
В браузері із запущеним стрімом (на трубі), 39*С температура ВК, споживання 37 Вт, а якщо табнутись - 23 Вт споживання і температура 37*С. Я нерозумію як це працює, чому якщо таба зі стрімом відрикта то одне споживання і температура, а якщо з неї табнутись НЕ ЗУПИНЯЮЧИ стрім - то вона в 1.5 рази нижча :gigi:
Зображення

Відправлено через 14 хвилин 40 секунд:
Поки писав - температура впала до 35*С :dontknow:

Це в простої 10-15хв з відкритим браузером онлі, стрибало 6-10 Вт
Зображення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ладно, народ. Вона все одно вже прихала, тому я у вівторок заберу її. Надіюсь, що зелених екранів не буде і на тому дякувати. А зі споживанням при перегляді відео вже прийдеться змиритися. І з температурою відеокарти влітку. Хоча температура мабуть буде нормальною, просто кулери будуть трохи більше працювати.
shnok
Member

Повідомлення

подскажите, по поводу интерфейса PCI-Express, мать поддерживает 3.0, нужно покупать видео с 8 или 16линий? для лучшей производительности? Помню где-то читал, лень искать.

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
вернее чтобы меньше потерять попугаев
Melofon
Member

Повідомлення

shnok

Естественно лучше с полноценными 16 линиями, но сейчас обрезанные 8 линий например на 4060 не сильно ей режут производительность на pci-e 3.0, так что сильно переживать не стоит, потеря попугаев будет минимальной, у 40-й линейки только начиная с 4070 не порезанные линиия они там полноценные х16.
shnok
Member

Повідомлення

Melofon: 31.12.2023 23:24 shnok

Естественно лучше с полноценными 16 линиями, но сейчас обрезанные 8 линий например на 4060 не сильно ей режут производительность на pci-e 3.0, так что сильно переживать не стоит, потеря попугаев будет минимальной, у 40-й линейки только начиная с 4070 не порезанные линиия они там полноценные х16.
спасибо за ответ. присматриваюсь к 4060 ti, тоже 8 линий.
Відповісти