Тільки хотів про це повідомити в темі, а мене вже і випередили.noth1ng_matters: ↑ 17.11.2023 21:28 Господи, чого ж я так довго тягнув з заміною вентилятора в бж? По рекомендаціям на останніх сторінках поставив арктік - мертва тиша, єдине що не вийшло зробити гарно вставити піни з арктіка в роз'єм від старого вентилятора, вони трохи різної конструкції і піни на самій платі видавлювали піни вентилятора з роз'єму, тому я просто відрізав піни з хвостиками від старого вентилятора і гарненько намотав на арктік та закрив термоусадкою. Коротше думав зроблю гарно за 5 хвилин - провозився півтори годин, все як завжди.
Тепер мене дратує шум від харда, добре що чорна п'ятниця - час брати ссд на терабайт)
Я провозився мабуть більше трьох годин з тими пінами.
Із порад - плюсовий кабель завжди посередині.
І дуже погано, що виробники нормально не маркують кабелі (це я про арктік).
Тому всім на майбутнє також пропоную не паритися з тими пінами і конекторами, робіт просто скрутку, а ще краще для надійності пропаяйте ту скрутку і зверху термоусадку чи ізоляційну стрічку.
В мене все ж таки вдалося вставити нормально в конектор.
Результатом надзвичайно задоволений.
Із шуму залишилося прибрати клятий жорсткий диск, яким я навіть не користуюся зараз. А в біосі не можна відключити конкретний САТА-порт.