Підтверджено графік виходу відеокарт GeForce RTX 40 Super

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 15:34 GreenMile
спойлер
Зображення
Оті цифірки я не зі стелі брав, а так само результат моніторингу записував. Скріни не завжди робив. І проходив на релізі. Що там зараз не в курсі, може й підрізали трошки якість в угоду зеленим картам :)
А може й сам зелений драйвер ріже, НВ не раз мухлювала.
Я не знаю звідки ви їх брали, я Хогвартс перший раз на релізі пройшов в 2к на 1060 6Гб, налаштування лоу, звісно. Зараз карта із 16Гб показує десь близко 10-11 в 2к на ультра і десь 7-8 на мідіум з променями :dontknow: А, може, там красні карти щось не так роблять, а не зелені, такий варіант не розглядається взагалі?
Важливий нюанс, те, що карта малює в графіку - не означає, що гра стільки вимагає. Я вже запарився викладати сюди приклад з Д4, яка жере в ФХД 10 Гб на зелених і 14Гб на червоних, але чомусь повноцінно працює на тій же червоній рх580 з 4 гб. Те саме Бікоз фак ю, зетс вай, називається. Єдиним показником того, що грі не вистачає врами - є статери, рваний фреймтайм, все інше - то сон рябої кобили. От та ж ласта на 8Гб - статерить, оце безумовний факт, що врами не вистачає, а ті сферичні показники на скріні - до задниці. Tom Clancy's The Division 2 на 3090 малює 16Гб+ врами в 4к і 80 ФПС, а на 4070ті з 12Гб має 100+ФПС і кращий 0,1 Лоу. ну прямо містика та й годі. А ну да, це тому, що там на 4070ті текстури порізані, точно, хоча текстури не впливають на ГПУ :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Розглядав. Червоні малюють більш якісну картинку ще від часів АТІ )
Колись борду 3 на гіговій затичці проходив, що вдвічі менше за оф. мінімум. Статерів до речі не пригадую. От якість була паршива, бо скручував все, що міг.
3090 то ж древня карта, на думку куртки. Їй підтримка не потрібна. Вже як порівнювати то 3060/6 vs 3060/12. Ну або 3080/10 vs 3080/12
Врам не тільки для текстур
Paner
Junior

Повідомлення

Пройшов Алан Вейк 2 на 4070. Все на ультра з РТ у 1080 - 70-90фпс.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 16:27 GreenMile
Розглядав. Червоні малюють більш якісну картинку ще від часів АТІ )
Що таке "більш якісна"? Це щось з області фантазій :) За часів АТІ я працював в СЦ, і карт через нас проходило багацько, можу з повною впевненістю сказати, що ніякої різниці між АТІ/Рівою, а потім між АТІ/Нвідією в картинці не було :) Все що відрізнялось - це дефолтні кольорові профілі драйверів, але то на якість картинки жодним чином не впливає. Останні мої власні різнотабірні карти, які юзались параллельно в один період - це радік HD5870 і жефорc gtx580, я на них проходив Відьмака 3 - жодної ризниці в якості картинки, тільки в швидкодії.
Геральт: 18.12.2023 16:27Врам не тільки для текстур
Звісно, просто тут кожен другий аргумент - це "а от хай-рез текстурииии1111!!!!" :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 16:27Червоні малюють більш якісну картинку ще від часів АТІ
Тому що амд додає дізерінг? Чи що ви маєте на увазі? Чи те, що у амд більш насичені кольори, які на нвідії також можна зробити, але самостійно?
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.12.2023 16:51 Що таке "більш якісна"?
Чіткіша, кращі кольори.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 17:42Чіткіша, кращі кольори.
На не откалиброванном мониторе с китайской матрицей?
Ли на чём там можно в этом убедиться?
Melofon
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 17:42Чіткіша, кращі кольори.
Это старая пластинка :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Vpupkin: 18.12.2023 17:50 На не откалиброванном мониторе с китайской матрицей?
На амуде кольори не в порівняння контрастніші. Це перше що я помітив коли я перейшов на карту від них.
спойлер

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/n ... fferences/
Можете нічого не пояснювати, я й так знаю - в гуглі бан.
Vpupkin: 18.12.2023 17:50 Ли на чём там можно в этом убедиться?
Купити карту від амуде.

Жарт про китайську невідкалібровану матрицю класний.
Відкрию вам таємницю - ваша матриця зроблена також в Китаї.
Як і 99.9% всіх інших матриць на ринку :facepalm:
Vpupkin
Member

Повідомлення

daesz
Я могу проверить правильность отображаемых цветов при помощи спектрофотометра, если у меня на 99% правильные цвета то на амуде будут на 150% правильные?

Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
Melofon: 18.12.2023 17:58Это старая пластинка
На амуде красивше, пацан из 5 Б сам видел.
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Такое ощущение что там два абсолютно по разному настроенных монитора в меню либо в драйверах, никогда не видел такой огромной разницы в цветах.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 18:13 daesz

Такое ощущение что там два абсолютно по разному настроенных монитора в меню либо в драйверах, никогда не видел такой огромной разницы в цветах.
Я також, поки не купив карту від амуде ;)
Геральт
Member

Повідомлення

Vpupkin
Той самий монітор на 1060 і 1070Ті був. А після них 5700XT
Vpupkin
Member

Повідомлення

Геральт: 18.12.2023 18:16Той самий монітор на 1060 і 1070Ті був. А після них 5700XT
Если не было замеров подтверждающих перекос цветов на разных картах и одном и том же мониторе то это просто диванная аналитика.
Может та картинка которая вам больше нравится на самом деле с большим перекосом :dontknow:
daesz
Member

Повідомлення

Vpupkin: 18.12.2023 18:19 Может та картинка которая вам больше нравится на самом деле с большим перекосом :dontknow:
Vpupkin: 18.12.2023 18:11 На амуде красивше, пацан из 5 Б сам видел.
Класні аргументи. Особливо від людини яка 10 ркоів сидить на форумі ОС. Стокгольмський синдром - він такий :gigi:
Vpupkin
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 18:20Класні аргументи. Особливо від людини яка 10 ркоів сидить на форумі ОС. Стокгольмський синдром - він такий
А ваши аргументы:
Я сам видел, без замеров, но лично мне больше нравится.
Тема на редите где в первом же посте дядя из hardware unboxed говорит что тестил уйму карт и мониторов и никогда такого не видел.

Вилами по воде, а ну да, можно ж у гугла спросить. :facepalm:
Kirakishou
Member

Повідомлення

На відеокарті від нвідія також можна досягти таких кольорів, достатньо покрутити повзунок кольорова насиченість. Ось наприклад скріншот того відео, що запостили зверху. Де більш реалістичні кольори? Зліва нвідія, справа амд. Типу я сам люблю, коли кольори насичені, бо я дивлюся аніме. Але при перегляді фільмів чи ютубу ці насичені кольори роблять обличчя людей з червонуватим відтінком.
Melofon
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 18:15
Melofon: 18.12.2023 18:13 daesz

Я також, поки не купив карту від амуде ;)
Я наоборот переходил с красной на зелёную и ничего такого не заметил.
Kirakishou
Member

Повідомлення

А ось що у амд прикольно, це те, що вони додають дізерінг і тому в іграх менше бандінгу. Принаймні, так було колись. Не знаю, як зараз. Пам’ятаю, тоді в нвідія відмовилися додавати дізерінг і сказали, що цим мають займатися розробники гри, а не ті, хто пише драйвери. Натомість амд просто додавала дізерінг через драйвер в усі ігри.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 17:58
Vpupkin: 18.12.2023 17:50 На не откалиброванном мониторе с китайской матрицей?
На амуде кольори не в порівняння контрастніші. Це перше що я помітив коли я перейшов на карту від них.
спойлер

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/n ... fferences/
Можете нічого не пояснювати, я й так знаю - в гуглі бан.
Vpupkin: 18.12.2023 17:50 Ли на чём там можно в этом убедиться?
Купити карту від амуде.

Жарт про китайську невідкалібровану матрицю класний.
Відкрию вам таємницю - ваша матриця зроблена також в Китаї.
Як і 99.9% всіх інших матриць на ринку :facepalm:
А що тепер "контрастніші" - значить краще? Є стандарт передачі кольорів, який можна перевірити спектрофотометром. І о диво, як раз таки nvidia має більш правильну передачу кольорів, але якщо вам до вподоби неприродні вирвиглазні кольори, на моніторі чи в панелі nvidia за 5 секунд можете налаштувати. Не плутайте ваші суб'єктивні вподобання та стандарти колірного спектру
Востаннє редагувалось 18.12.2023 18:38 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти