Вибір HDMI кабелю

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Nutbar
Member

Повідомлення

Прошу допомоги :)

Потрібен якісний HDMI 2.1 кабель довжиною 10м. Такий, щоб потягнув 4к, 120Гц, 10біт, RGB/YCbCr444.
Screenshot 2023-12-16 030932.jpg
Перепробував декілька варіантів і всі не витягують (з короткими норм). Вже таке враження, що їх і не існує таких, але ж мають?.. Інакше що це за стандарт такий, що наче є а наче й нема. Буду дуже вдячний якщо хтось порадить конкретний перевірений варіант, який можна купити в Україні.
l-m
Member

Повідомлення

Такої довжини тільки оптичний - https://musicmag.com.ua/uk/qed-performa ... ml#tab-all
Можливо є дешевші варіанти, але перевіряти їх вже вам.
KingpinUA
Member

Повідомлення

9к за кабель? Етить. Это как половина того ps5 для которого он нужен.
1A343
Member

Повідомлення

Якісний кабель сам можеш зпаяти.
Avenger80
Member

Повідомлення

Nutbar
Так я писал уже, что везде указывают ограничение по длине (до 3м, до 5м, до 10м - на каждой длине идёт снижение характеристик и производитель это указывает). Против физики не попрёшь. Не, на сайте или в магазине или ещё где-то вам будут писать то, что это 2.0, 2.1 и т.д. - 10, 20, 50м и вроде бы держит, но тихонько, в сторонке, со звёздочкой вам напишут длину и снижение по характеристикам. А так да - всё тянет. :) Есть потери, особенно при таких требованиях как у вас - 4:4:4. Те кто возмущаются просто не пробовали на таких режимах и не понимают какой поток данных передаётся при таких требованиях. Оптика - выход. А обязательно 4:4:4? А если попробовать снизить - 4:2:2? Что будет? Сильно заметите разницу?

1A343
Попробуйте. :gigi:
l-m
Member

Повідомлення

KingpinUA: 16.12.2023 05:33 9к за кабель? Етить. Это как половина того ps5 для которого он нужен.
Ну тоді варто задатися питанням чи дійсно потрібно тримати ps5 в 10 метрах та чи дійсно потрібні 4:4:4, або може неолігархічні 4:2:0 підійдуть ;) Тоді й кабелі одразу на порядок подешевшають.
moonlight49
Member

Повідомлення

Як людина що має досвід із HDMI 1.4 та 10, 15 м кабелями скажу що це не можливо
Grava
Member

Повідомлення

Звичайно, бо HDMI 1.4 "Support for 3840 x 2160 at 30Hz and 4096 x 2160 at 24Hz."
moonlight49
Member

Повідомлення

Grava: 16.12.2023 09:52
Звичайно, бо HDMI 1.4 "Support for 3840 x 2160 at 30Hz and 4096 x 2160 at 24Hz."
Маю на увазі що звичайними кабелями 10м є недосяжними
Avenger80
Member

Повідомлення

moonlight49
Так зачем их выпускают и пишут, что 10м HDMI 2.1 и т.д.? Выпускали бы, к примеру - HDMI 2.1 макс. длина - 5м и всё. Так нет выпускают - 10 и 20 и 100М (образно говоря) и называют это полной спецификацией 2.0, 2.1 - это обман и маркетинг и многие на это покупаются и попадают.
Ortyomko
Member

Повідомлення

бюджетненько
https://www.aliexpress.com/item/1005003192427292.html
но без 4:4:4

Отправлено спустя 3 минуты 7 секунд:
l-m: 16.12.2023 04:33 Такої довжини тільки оптичний - https://musicmag.com.ua/uk/qed-performa ... ml#tab-all
Можливо є дешевші варіанти, але перевіряти їх вже вам.
на аліку в 10 разів дешевше. і навіть у варіку за 9к немає 4:4:4
Nutbar
Member

Повідомлення

Дякую всім за підказки! :beer: Справді, оптичні ще не пробував. (Взагалі думав, що кабель AOC це типу як від виробника моніторів AOC :facepalm: )
Avenger80: 16.12.2023 10:48 Так зачем их выпускают и пишут, что 10м HDMI 2.1 и т.д.? Выпускали бы, к примеру - HDMI 2.1 макс. длина - 5м и всё. Так нет выпускают - 10 и 20 и 100М (образно говоря) и называют это полной спецификацией 2.0, 2.1 - это обман и маркетинг и многие на это покупаются и попадают.
Оце. Ну продавайте звичайні 2.1 максимальної довжини 3м і не обманюйте людей.
l-m: 16.12.2023 09:43
KingpinUA: 16.12.2023 05:33 9к за кабель? Етить. Это как половина того ps5 для которого он нужен.
Ну тоді варто задатися питанням чи дійсно потрібно тримати ps5 в 10 метрах та чи дійсно потрібні 4:4:4, або може неолігархічні 4:2:0 підійдуть ;) Тоді й кабелі одразу на порядок подешевшають.
Ні, PS5 стоїть поряд з телевізором і відмінно працює з комплектним кабелем. Це для ПК, який стоїть де стоїть, і кабель треба тягунти по периметру кімнати, тому виходить така довжина.

Що до 4:2:0. Справді, як не дивно, в іграх побачити різницю складно з відстані, але є нюанси зі шрифтами і т.і. Зараз у мене варіант, який якраз таке і тримає. Але той же HDR вже не тягне. Таке. Чи варте воно того, щоб так сильно переплачувати? - то вже інше питання, сиджу думаю :)
Ortyomko: 16.12.2023 11:02 і навіть у варіку за 9к немає 4:4:4
Пишуть що є:
забезпечує можливість передачі стисненого відео з максимальним потоком 48 Гбіт/с (10K при 120 Гц) на відстань до 20 метрів

Хоча багато де чого пишуть…
Avenger80
Member

Повідомлення

Nutbar
Я вам скажу больше - у меня метровые кабели HDMI 2.0. и вроде бы оба не дешманские, оба в красивой оплетке толстой, с позолоченными контактами. Один сразу не выдерживает цветовую схему 4:2:2 на 4K при 60Гц, второй, чуть-чуть подороже (гривен на 50-100) - уже держит, но иногда происходят мигания, не так часто, как у первого (у первого вообще цветомузыка - раз в секунду). А вы - 10м, 4k, 120Гц, 4:4:4. Вот и думаю, что ж это должен быть за кабель и сколько стоить... :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Nutbar: 16.12.2023 13:23 Пишуть що є:
забезпечує можливість передачі стисненого відео з максимальним потоком 48 Гбіт/с (10K при 120 Гц) на відстань до 20 метрів
тоді на аліке теж пишуть що 48гбітс
Avenger80
Member

Повідомлення

Nutbar
Кстати, интересный калькулятор у Вас в первом посте, жаль, что он не учитывает длину кабеля при этом и качество кабеля.
Почему не указывается вот такие данные, только для HDMI 2.1.:
спойлер
Зображення
wow_w
Member

Повідомлення

https://hifizzi.com/product/ttaf-hdmi-2 ... k-gold-10m
як варіант, думаю, що можете домовитись про повернення чи заміну на інший, якщо не задовільнить

Або шукати репітери hdmi, не знаю як там буде в плані затримки сигналу, бо ще варіант репітера по UTP
Ortyomko
Member

Повідомлення

wow_w: 16.12.2023 15:31 https://hifizzi.com/product/ttaf-hdmi-2 ... k-gold-10m
як варіант, думаю, що можете домовитись про повернення чи заміну на інший, якщо не задовільнить
тобто те саме що на аліекспресі за 30-50 баксів, але за 160 ?
Nutbar
Member

Повідомлення

Всім дякую! Замовив найдешевший ноунейм 10м AOC HDMI 2.1 кабель що знайшов в Україні (~3к грн). Все завелося без будь-яких проблем :super: :beer:
спойлер
Screenshot 2023-12-19 172702.png
Думаю, що на аліку справді такий самий значно дешевше можна знайти (але це не точно), технічно сигнал передається по оптиці і різниця тільки в роз'ємах та конверторах. Питання чому досі для відеосигналу не зроблять оптичний вхід/вихід, як це зроблено для звуку майже всюди.
Відповісти