Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 04.12.2023 18:55
mATX плата і знизу вже вентилі не поставиш
кабельменеджмент .. а що воно таке? :laugh:
все там чудово ставиться, якщо руки прямі ;)
спойлер
з сфх бж і коротшим кабелем для мами все буде ще набагато простіше і спокійно можна пхати відяхи 330мм+
20221103_153112_21.jpg
daesz
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 04.12.2023 18:50 Але мат. плата атх поки :D
Я от вперше взяв систему на мАТХ, а тепер вже хочеться щось ще більш компактніше, можливо наступна буде на мІТХ :D
Hells Angels
Member

Повідомлення

oversteve: 04.12.2023 19:05з сфх бж і коротшим кабелем для мами все буде ще набагато простіше і спокійно можна пхати відяхи 330мм+
сер.. замість купівлі sfx блоку живлення на 750w за 6к грн коли звичайний нормальний атх 3-4к.. простіше докласти ще 700грн і взяти jonsbo d31.. котрий не ідеальний, але на порядок краще за вінгу :laugh:

daesz: 04.12.2023 19:12Я от вперше взяв систему на мАТХ, а тепер вже хочеться щось ще більш компактніше, можливо наступна буде на мІТХ
мінік лише в кастомному кейсі, все інше того не варте.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 04.12.2023 19:39 мінік лише в кастомному кейсі, все інше того не варте.
Я 2 роки тому почав малювати проект кастомного "гробу", але так все поки й застрягло, та й на АТХ більше ніколи в житті не повернувся би, тому й старі "замальовки" які понакидував треба повністю переробляти.
Можливо колись таки щось придумаю, але поки бажання більше немаю тим займатись немаю :D

З готових мені Velka 7 до вподоби :shuffle:
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 04.12.2023 19:39 сер.. замість купівлі sfx блоку живлення на 750w за 6к грн коли звичайний нормальний атх 3-4к.. простіше докласти ще 700грн і взяти jonsbo d31.. котрий не ідеальний, але на порядок краще за вінгу :laugh:
ну от я переїхав в Д30, бо дружина цей захотіла для себе - у Д30 реально забагато вільного місця (Д31 ще більший), і при тому всьому у вінги температури нижчі,
спойлер
222-1.jpg
у цю вінгу атх бж до 15см цілком ок лізе, якщо буде мама з 2 рсіе слотом, то можна спокійно і більшість 16см бж попхати, єдине, що здалося б коротший кастомний АТХ кабель, якщо відяха десь 30см+
взагалі це напевно один з найкращих загальнодоступних мініатюрних корпусів не за всі гроші світу, без необхідності витрачатися на ітх маму
SergN
Member

Повідомлення

oversteve: 04.12.2023 21:39взагалі це напевно один з найкращих загальнодоступних мініатюрних корпусів не за всі гроші світу, без необхідності витрачатися на ітх маму
Тут підтримую, тільки все ж не варто називати його мініатюрним. Самий райт-сайз для мАТХ-збірок, і при цьому аж ніяк не переоцінений.
daesz
Member

Повідомлення

oversteve,
у д30 передня стінка глуха, а так можна ставити БЖ так, щоб тягнув собі ззовні повітря, та й в загальному корпус буде дихати чуть краще :)
Було б ще цікаво глянути температури в д31 з мешевою стінкою, замість скляної, але китайці зажали сталі на ще одну комплектну стінку :D
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 00:44 oversteve,
у д30 передня стінка глуха, а так можна ставити БЖ так, щоб тягнув собі ззовні повітря, та й в загальному корпус буде дихати чуть краще :)
Було б ще цікаво глянути температури в д31 з мешевою стінкою, замість скляної, але китайці зажали сталі на ще одну комплектну стінку :D
він тягне повітря, яке йде через кулер проца
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 05.12.2023 00:46
daesz: 05.12.2023 00:44 oversteve,
Але він ж стає й сам від цього повітря гарячіший, в результаті й загальна середня температура всередині росте.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 01:28
oversteve: 05.12.2023 00:46

Але він ж стає й сам від цього повітря гарячіший, в результаті й загальна середня температура всередині росте.
він не видуває повітря всередину, хіба що корпус трохи гріє в тому місці, де до нього кріпиться
ну і самому бж на тепле повітря пофік, якщо це нормальний бж
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 05.12.2023 01:36
daesz: 05.12.2023 01:28
він не видуває повітря всередину, хіба що корпус трохи гріє в тому місці, де до нього кріпиться
Так, але компоненти всередині БЖ працюють на чуть вищих температурах (бо обдуваються гарячим повітря з проца), тому сам корпус БЖ гарячіший, тому й чуть вища температура всередині.
По крайній мірі мені здається що це було б логічне припущення :)
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 01:45
oversteve: 05.12.2023 01:36

Так, але компоненти всередині БЖ працюють на чуть вищих температурах (бо обдуваються гарячим повітря з проца), тому сам корпус БЖ гарячіший, тому й чуть вища температура всередині.
сам бж тепліше, але повинен бути якийсь теплоносій, щоб це тепло від БЖ на все інше передавати, відповідно він тільки корпус і нагріває трохи
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 05.12.2023 01:50
daesz: 05.12.2023 01:45
сам бж тепліше, але повинен бути якийсь теплоносій, щоб це тепло від БЖ на все інше передавати, відповідно він тільки корпус і нагріває трохи
Ну так корпус БЖ стальний, от вам і теплоносій :)
Хоча можливо я помиляюсь на рахунок цього.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 01:59
oversteve: 05.12.2023 01:50
Ну так корпус БЖ стальний, от вам і теплоносій :)
Хоча можливо я помиляюсь на рахунок цього.
сам бж не такий гарячий, корпус великий і його нагріти важко, та й він остиває сам по собі, по факту тільки морда трохи нагрівається
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 00:44у д30 передня стінка глуха
вроде панель алюминиевая так что впринципе можна порезать в стиле верхней панили и все будет ок.
daesz: 05.12.2023 00:44глянути температури в д31
а можна фото снизу места где закреплен хард
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 05.12.2023 08:30
daesz: 05.12.2023 00:44глянути температури в д31
а можна фото снизу места где закреплен хард
спойлер
Зображення
В д31 передбрачено місце тільки для одного3.5", ніяких корзинок, але ззаді є місце ще для двох 2.5" ссд чи хардів :)
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2023 13:44В д31 передбрачено місце тільки для одного3.5", ніяких корзинок, але ззаді є місце ще для двох 2.5" ссд чи хардів
да я не про такую фотку..
вот видно площадки куда вставляються демфера.. дальше там еще одна площадка.
спойлер
Зображення
интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 05.12.2023 14:08
daesz: 05.12.2023 13:44В д31 передбрачено місце тільки для одного3.5", ніяких корзинок, але ззаді є місце ще для двох 2.5" ссд чи хардів
да я не про такую фотку..
вот видно площадки куда вставляються демфера.. дальше там еще одна площадка.
спойлер
Зображення
интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
Ну типу боком він влізе по висоті зі звичайним АТХ БЖ, прикрутити також вдасться. Сфотографувати не зможу, бо прийдеться демонтувати і передню вкладку, і ВК, і власне сам хард :(
Якщо вас задовільнить, то можу зробити фото нижньої зовнішньої стінки корпусу :dontknow:
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 05.12.2023 14:08 интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
у жд відстані між гвинтами на торцях такі самі, як і на днищі, так що в любому випадку підходять

Отправлено спустя 38 секунд:
власне ось фото дна
спойлер
Зображення
Patruletz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 05.12.2023 14:08интерсно подходят расстояния что бы поставить хард на ребро или нет..
oversteve: 05.12.2023 14:32у жд відстані між гвинтами на торцях такі самі, як і на днищі, так що в любому випадку підходять
не стане hdd на ребро, потрібно модельку друкувати на принтері щоб поставити два відразу.
Востаннє редагувалось 05.12.2023 14:39 користувачем Patruletz, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти