недавний случай...
менял знакомому процессор Ryzen 5 3600 на серию 5000. Материнка ASUS TUF B450.... Биос там не обновлялся с 2020. Поставил свежий биос, заменил проц. По словам знакомого раньше кулера стартовали с макс оборотов при включении ПК, сейчас тихий старт. Не знаю, что в данном случае дало такой результат - смена проца или обновление биоса
Новини
Останні статті і огляди
Старт на максимальных оборотах кулеров
-
EvgenyDET
Member
-
Kib
Member
А що за нова версія біосу? Бо в мене той же конфіг в принципі.EvgenyDET: ↑ 03.11.2023 10:36 недавний случай...
менял знакомому процессор Ryzen 5 3600 на серию 5000. Материнка ASUS TUF B450.... Биос там не обновлялся с 2020. Поставил свежий биос, заменил проц. По словам знакомого раньше кулера стартовали с макс оборотов при включении ПК, сейчас тихий старт. Не знаю, что в данном случае дало такой результат - смена проца или обновление биоса
-
erazel
Member
У мене Asus P9Z77V-PRO теж стартує при малих обертах сходу. А АМДшна система на Асрок Х570 то гудить вентиляторами на старті. Тут напевне як налаштуєш в біосі. Бо на асусі я тюнив оберти в біосі, а на асроку в віндовсі тюнив(тобто в біосі оберти не чіпав)
-
Donate
Member
Вони там кожні півроку нову версію випускають... Ща ось розсилають з 1.2.0.BKib: ↑ 03.11.2023 11:51А що за нова версія біосу? Бо в мене той же конфіг в принципі.EvgenyDET: ↑ 03.11.2023 10:36 недавний случай...
-
EvgenyDET
Member
просто последняя версия с сайта АСУС. Там с 2020 года их штук 10 или более вышлоKib: ↑ 03.11.2023 11:51А що за нова версія біосу? Бо в мене той же конфіг в принципі.EvgenyDET: ↑ 03.11.2023 10:36 недавний случай...
-
Kib
Member
Уточнюю тому що на момент коли ви робили заміну, остання версія могла бути 4002, яка стоїть зараз в мене, а потім з'явилась 4202, а найсвіжіша вже від 23 жовтня 4401.EvgenyDET: ↑ 03.11.2023 21:45просто последняя версия с сайта АСУС. Там с 2020 года их штук 10 или более вышло
-
EvgenyDET
Member
до обновления стоял старый биос 2020 года
да, еще вспомнил... Я проводил адаптацию вентиляторов (тестовая процедура в биосе материнок ASUS при которой система определяет минимальные и максимальные обороты кулеров. Я думаю у других брендов что-то подобное тоже есть. ). Не знаю, могло ли это повлиять
да, еще вспомнил... Я проводил адаптацию вентиляторов (тестовая процедура в биосе материнок ASUS при которой система определяет минимальные и максимальные обороты кулеров. Я думаю у других брендов что-то подобное тоже есть. ). Не знаю, могло ли это повлиять
-
ghfijhg
Member
На китайській материнці (HUANANZHI x99-qd4), якщо в BIOS виставляю мінімальні оберти 30% від максимальних, то при старті материнки вентилятори "фиркають" (стартують на високих обертах), якщо ж виставити 45%, то стартують тихо. Тож мабуть таки старт вентиляторів на високих обертах це для їх легшого пуску.