Новини
Останні статті і огляди
Старт на максимальных оборотах кулеров
-
Carlos10
Member
Здравствуйте. 4 года живу в условиях, когда при старте 3-4 секунды кулера молотят на-полную. Мамка МСИ. Проц 3600. Вроде как так оно и должно быть, как пишут, в том числе и на форуме. Инициализация железа и все такое.
Но взял малому систему на Интел, мать тоже МСИ. Так там ничего подобного. Чисто амд-шная тема? Или таки можно это покрутить?
Но взял малому систему на Интел, мать тоже МСИ. Так там ничего подобного. Чисто амд-шная тема? Или таки можно это покрутить?
-
Alex646
Member
На моїй профільний системі так само. Поміняв боксовий кулер і тепер хоча б не чути.
-
simoralesha
Member
В мене що на амд було , що на інтел зараз також. Нічого не зробити. Хіба що вентилятори міняти , де мінімальний рівень шуму навіть на максимальних обертах. Хоча в такому разі відеокарта буде виділятися скоріше за все )
-
Carlos10
Member
Так в том-то и дело, что кулер вряд ли причем, потому как себе взял новый, дипкул, а на Интел поставил тот, что был у меня. В итоге теперь у меня шумит уже дипкул, а старый тих как сад на рассвете
-
Cirax
Member
Такое у всех.Carlos10: ↑ 30.10.2023 07:59 Здравствуйте. 4 года живу в условиях, когда при старте 3-4 секунды кулера молотят на-полную. Мамка МСИ. Проц 3600. Вроде как так оно и должно быть, как пишут, в том числе и на форуме. Инициализация железа и все такое.
Сделано для старта кулеров.
Возможно у вашего малого, тише кулера, и не так слышно.
Мало того, у меня ещё и пищит постоянно, пока помпа не наберёт обороты.
-
Carlos10
Member
У малого мой корпус со всеми корпусными, моя башня, бп, память..... - все мое, окромя мамки и проца. То, что у меня ревело, теперь в тишинеCirax: ↑ 30.10.2023 08:56
Такое у всех.
Сделано для старта кулеров.
Возможно у вашего малого, тише кулера, и не так слышно.
Мало того, у меня ещё и пищит постоянно, пока помпа не наберёт обороты.![]()
-
Cirax
Member
Carlos10
Ну тогда есть 100% вариант.
Купите себе такую же.
Ну тогда есть 100% вариант.
Купите себе такую же.
-
Kib
Member
Так а що за мамка у малого? конкретну модель можна?Carlos10: ↑ 30.10.2023 09:01У малого мой корпус со всеми корпусными, моя башня, бп, память..... - все мое, окромя мамки и проца. То, что у меня ревело, теперь в тишине
-
Carlos10
Member
MSI Z370 Krait Gaming (s1151, Intel Z370, PCI-Ex16)Kib: ↑ 30.10.2023 09:35Так а що за мамка у малого? конкретну модель можна?Carlos10: ↑ 30.10.2023 09:01У малого мой корпус со всеми корпусными, моя башня, бп, память..... - все мое, окромя мамки и проца. То, что у меня ревело, теперь в тишине
У меня - MSI mpg x570 gaming pro carbon wifi
-
DuckRider
Member
На профильной системе всё так же на максимум стартует. Это нормаCarlos10: ↑ 30.10.2023 07:59 Здравствуйте. 4 года живу в условиях, когда при старте 3-4 секунды кулера молотят на-полную. Мамка МСИ. Проц 3600. Вроде как так оно и должно быть, как пишут, в том числе и на форуме. Инициализация железа и все такое.
-
Carlos10
Member
Я не спорю о нормальности. Я о том, насколько вероятно сделать получшеDuckRider: ↑ 30.10.2023 11:17 На профильной системе всё так же на максимум стартует. Это норма
-
Krovatka
Member
Честно говоря не помню систем, из большого парка собраных, чтобы где-то не стартовало на максимальных
-
maxud_b
Member
В мене на профільному при старті також на максималках запускається але не 3-4 секунди а 1 чи може ще швидше, що навіть не успівають розкрутитися. Десь в біосі включав "швидкий старт" бо на початку і справді було якось довго продувало і завантажувався біос до початку запуску віндовс. Ще оновлював біос - це допомогло з регулюванням pwm вентиляторів.
-
Prescott
Member
Профильная система - аналогично, настройки оборотов загрузятся ведь после инициализации.
-
Cirax
Member
Так это и для старта кулеров хорошо.Prescott: ↑ 30.10.2023 12:08 Профильная система - аналогично, настройки оборотов загрузятся ведь после инициализации.
При запуске компа помпа стартует за 1-2сек.
При перезагрузке, там видать плата не с нуля инициализируется, так помпа стартует 10-15сек, видать напряжения недостаточно.
Зато нет взрыкивания кулеров на максимум.
-
DuckRider
Member
А это уже и есть "получше", ибо вентиляторы смазку разгоняют на стартеCarlos10: ↑ 30.10.2023 11:59Я не спорю о нормальности. Я о том, насколько вероятно сделать получшеDuckRider: ↑ 30.10.2023 11:17 На профильной системе всё так же на максимум стартует. Это норма
-
slv
Member
В асусах подібне коїтся тилькі прі змінах у біосі- тоб то відключення і старт з усіма вентілями , у тому рахунку і відеокарти

Ну, якщо в вас там ТАП-15, то дійсно, тре ії размазати , особливо зимою, як у жігулю в мостуибо вентиляторы смазку разгоняют на старте
-
Grava
Member
Замінити мп/вентилятори, подовжувачі для зниження обертів з резисторами щоб знизити максимальні оберти, повісити всі на 5в, якийсь реобас. Маю 2 мп від мсі - а320 grenade та b450 tomahawk, обидві стартують з максимальними обертами.Carlos10: ↑ 30.10.2023 11:59Я о том, насколько вероятно сделать получше
-
AntonyKandaurov
Member
Як користувач б450 томагавка підтримую - старт із максимальними обертами. Проте стоять bq shadow wings , їх не чутно на макс обертах.
-
Deadpool
Member
Carlos10 це технічна необхідність.
Багато вентиляторів 4пін наприклад вміють в 300-350 обертів. Але є нюанс. Стартова модуляція їм потрібна більша аби вони прокрутились. А для підтримки достатньо меншої.
Теж саме з 3пвновими де це критичніше.
Є вентилі які можуть і на 3-4в працювати на якихось 300-400обертах. Але для старту їм мало тих 3-4вольта. Просто дригаються, а не стартують, рукою прокрутіть і будуть працювати.
Власне для того і існує той старт з максимальними обертами. Щоб у вас гарантовано запустились всі вентилятори/помпи. А також деякі материнки просто для адекватного відображення дають максимум аби показувати % від максимальних показників обертів. А не тільки оберти.
Взагалом цілком залежить від реалізації моніторинга та роботи фан портів.
Багато вентиляторів 4пін наприклад вміють в 300-350 обертів. Але є нюанс. Стартова модуляція їм потрібна більша аби вони прокрутились. А для підтримки достатньо меншої.
Теж саме з 3пвновими де це критичніше.
Є вентилі які можуть і на 3-4в працювати на якихось 300-400обертах. Але для старту їм мало тих 3-4вольта. Просто дригаються, а не стартують, рукою прокрутіть і будуть працювати.
Власне для того і існує той старт з максимальними обертами. Щоб у вас гарантовано запустились всі вентилятори/помпи. А також деякі материнки просто для адекватного відображення дають максимум аби показувати % від максимальних показників обертів. А не тільки оберти.
Взагалом цілком залежить від реалізації моніторинга та роботи фан портів.