я ніколи не бачив користувацький медіаконвертор з SFP, а з 2017 року самі медіаконвертори_clawfinger_: ↑ 26.10.2023 16:23потребує медіаконвертор в який заходить оптика через sfp модуль
Останні статті і огляди
Новини
ONU з вбудованим WIFI
-
WalkMan
Member
-
_clawfinger_
Member
WalkMan
у мене валяється під диваном. Я провайдера поміняв, але рахунок не закрив, тож обладнання в мене. На випадок якщо надумаю повернутись. Навряд чи, але вдруг.
у мене валяється під диваном. Я провайдера поміняв, але рахунок не закрив, тож обладнання в мене. На випадок якщо надумаю повернутись. Навряд чи, але вдруг.
-
Евгений King
Member
Медіаконевертори з SFP портами - це 1Г медіаконвертори і туди можна будь який, навіть CWDM/DWDM модуль підкинути, будь якої дистанції, хоч 120км лінію підняти. Такі медіаконвертори не втратять актуальності ще досить довгий час.WalkMan: ↑ 26.10.2023 17:53я ніколи не бачив користувацький медіаконвертор з SFP, а з 2017 року самі медіаконвертори_clawfinger_: ↑ 26.10.2023 16:23потребує медіаконвертор в який заходить оптика через sfp модуль
Ті ж що йдуть з вбудованим оптичним передатчиком зачасту 10/100М та 3км 1310/1550 WDM, всі більш-менш адекватні провайдери давно викоренили це зі своєї мережі та на PON переїхали, то ж 100M медіаконвертери пішли в минуле, проде як бачу їх досі ще можна купити, навіть на розетці в продажу висять )
З іншої сторони, якщо є мета побудувати 500-1км лінію для власних потреб припустимо, то можна взяти 1ОВ кабель відповідної довжини з одразу готовими пігтейлами на кінцях або купити до нього фаст коннектори і підняти собі лінк на медіаконверторах, не купуючи для цього якогось додаткового обладнання, котре встане в рази дорожче )))
-
WalkMan
Member
_clawfinger_
Та просто дивно, це ж дуже дорого для провайдера: медіа конвертор з sfp + до нього патчкорд з самим sfp модулем (наскільки розумію на обох кінцях), а не просто медіа конвертор з sc роз'ємом
Оскільки це історія про певну масовість.
Та просто дивно, це ж дуже дорого для провайдера: медіа конвертор з sfp + до нього патчкорд з самим sfp модулем (наскільки розумію на обох кінцях), а не просто медіа конвертор з sc роз'ємом
Оскільки це історія про певну масовість.
-
_clawfinger_
Member
WalkMan
Це 2013рік.
Я за підключення тоді заплатив 1500грн при курсі 8 грн за бакс. Тож можна здогадатись за ций кошт, цей банкет.
Це 2013рік.
Я за підключення тоді заплатив 1500грн при курсі 8 грн за бакс. Тож можна здогадатись за ций кошт, цей банкет.
-
movi
Member
Прочитав тільки перший пост, тому вибачайте якщо щось не так))Rasha_Parasha: ↑ 13.10.2023 10:45 Друзі, допоможіть будь-ласка обрати ONU термінал з WIFI (Про всякий випадок, я абсолютно ніяк не розбираюсь у всіх цих інтернет технологіях, тому якщо я десь путаюсь - не ругайте).
Готуюсь до блекаутів. В квартиру заходить оптика в термінал BDCOM ONU P1501DS EPON і далі вже в модем Tenda AC 15 (AC1900).
Живити від повербанків\упсів роутер, який споживає 12в 2.5А не дуже проста задача, прості розповсюджені китайські УПСи не тянуть такий апмераж, а щось дорожче мені не дуже хочеться купувати.
Прийшла в голову ідея, якщо замінити цей ONU термінал на подібний, але з WIFI і живити від упса тільки його. Типу світло гасне, основний потужний модем не працює, алеє отакий "резервний" WIFI.
Може на власному досвіді хтось підскаже, чи може жити така схема чи ні.
Всім подякував, руку потиснув.
По питанню:
Маю Тенда АС8 та оптичний термінал, здається Стелс. Зовсім недавно готуючись до блекаутів отримав два адаптери живлення від ЮСБ, на 9 та на 12 вольт. Для перевірки роботи заживив адаптерами Тенду та Stels від ноута, який у сплячому режимі (не планую під час відключень ганяти ноутбук а тільки смарти 2 штуки).
Все робить, обривів нема. Щоб глянути на ампераж споживання втикнув між адаптерами і ноутом звичайний самий дешевий keweisi kws-v20. Ну і що він наміряв:
Stels споживає 0.33А
Тенда АС8 - 0.7А при активних 2.4 та 5 Ггц. Якщо лишити тільки 5Ггц, то споживання падає до 0.5А.
Це у простої.
При перевірці Спідтестом споживання відповідно 1.3А і 1А якщо без мережі 2.4Ггц по вафлі.
Маю підозру, що зменшивши у роутері потужність вафлі можливо ще щось зекономити по живленню для батареї.
Підвезла жінка свого повербанка (Xiaomi Mi Power Bank 3 10000 mAh 2xUSB 18W Fast Charge PLM13ZM Black ) і зтикнувся з тим, що від нього обидва пристрої не стартують. Точніше - на мить індикатор спалахне і на тому все. Знаєте - враження ніби не хватає живлення)) Для перевірки втикнув keweisi kws-v20 вже між повербанком та Тенда/Стелс - і вони раптом запрацювали)) Запрацювали по черзі, бо одночасно живити обидва через keweisi kws-v20 не виходить, по-перше він в мене один, а по друге у павері для них обох мало місця, тісно. Тому - щось живилось від ноута, а інше від повербанка.
Чому не живиться без keweisi kws-v20 від повербанка? в мене здогадка така - той Xiaomi Mi Power Bank мабуть дуже розумний (вміє робити швидку зарядку) і коли йому дають просто + та - не розуміє що видавати. А коли вже бачить keweisi то мабуть по лінії даних щось там з'являється і він вже працює адекватно.
Для масштабного теста заживив Стелс від Повербанка, а Тенду ноутом. Користувався ПК та один смарт по вай-фай у звичайному режимі. Десь приблизно через 4+ години інет пропав - Ноутбук пішов у аварійне вимикання, сіла батарея. На Сяомі здається погасла лише одна поділка з 5 на індикаторі. Надалі буду живити Тенду повербанком, а ноутом онушку, бо ноут слабка ланка у ланцюгу)).
-
WalkMan
Member
_clawfinger_
тоді норм, як для 2013 року
тоді норм, як для 2013 року
-
_clawfinger_
Member
WalkMan
Тоді вибору просто не було, добре що хоч хтось дав інтернет. Зараз вже є вибір, ще Укртелеком.
Коли роутер стартує його ос завантажується й може в моменті споживати більше ніж в звичайному режимі роботи. Підозрюю що проблема саме в цьому. Павербанку не вистачає потужності дати стільки скільки девайси просять.
Тоді вибору просто не було, добре що хоч хтось дав інтернет. Зараз вже є вибір, ще Укртелеком.
Спробуйте спочатку один потім другий девайс підключати, а не зразу обидва.movi: ↑ 27.10.2023 08:59Чому не живиться без keweisi kws-v20 від повербанка? в мене здогадка така - той Xiaomi Mi Power Bank мабуть дуже розумний (вміє робити швидку зарядку) і коли йому дають просто + та - не розуміє що видавати. А коли вже бачить keweisi то мабуть по лінії даних щось там з'являється і він вже працює адекватно.
Коли роутер стартує його ос завантажується й може в моменті споживати більше ніж в звичайному режимі роботи. Підозрюю що проблема саме в цьому. Павербанку не вистачає потужності дати стільки скільки девайси просять.
-
movi
Member
Не вигадуйте, в мене все описано._clawfinger_: ↑ 28.10.2023 14:56Спробуйте спочатку один потім другий девайс підключати, а не зразу обидва.
-
_clawfinger_
Member
movi
Ок
Ок
-
Avenger80
Member
В общем, как я понял, чисто для себя - оптоволокно именно в квартиру в многоквартирном доме (типа спальный район в большом городе) при сетях до 1Гбит/c (тарифы от 100 до 1000Мбит/c) и нормальной витой паре на фиг было нужно до войны, во время войны, понятно, что блэкаут и всё что с ним связано, оптику заводят прямо в квартиру, чтоб абонент сам питал свою ONU, а не провайдер питал в каждом подъезде управляемый коммутатор (не повербанк же ставить в каждый подъезд - экономика ), в частном секторе другая ситуация - и там оптоволокно - это спасение и единственная правильная технология. В общем, даже операторы раньше c PON в квартиру не заморачивались - блэкаут - вот единственная сейчас причина. Вот типа ликбез от оператора (довоенный):
- спойлер
-
Это зависит от технологии, по которой подключается абонент. Если это FTTx в многоквартирных домах, то оптоволокно прокладывается в наше оборудование, которое устанавливается на техническом этаже. В оборудование абонентов прокладывается «витая пара».
Оптоволокно в квартиру прокладывается в индивидуальном порядке.
Если речь идет о PON в приватном секторе, оптическое волокно прокладывается в здание, устанавливается специальное оборудование для конвертации сигнала (абонентский терминал). К нему «витой парой» подключается роутер или компьютер абонента.
В любом случае оптоволокно невозможно подключить к Вашим устройствам без дополнительного оборудования.
-
_clawfinger_
Member
Любу технологію можна вбити неякісним сервісом. Тож тут має значення якість наданих послуг. Якщо провайдер безперебійне живлення на світч до абонента, то нема різниці чи то оптика, чи мідь.Avenger80: ↑ 29.10.2023 22:11Вот это я раньше и хотел узнать - именно преимущества для абонента в многоквартирном доме нахождения оптики в квартире (она всё равно идёт до технического этажа, а потом идёт витая пара), а не преимущества технологии в общем для провайдера и для сетевиков (мне, как абоненту по фиг
-
Ekz0rcyst
Member
Окей, що в міді з грозостійкістю? Це риторичне питання.
Думаю натяк зрозумілий. Оптика зараз єдина перспективна технологія і байдуже приватний сектор чи багатоповерхівка!, все інше "вчорашній день", крапка.
Думаю натяк зрозумілий. Оптика зараз єдина перспективна технологія і байдуже приватний сектор чи багатоповерхівка!, все інше "вчорашній день", крапка.
-
movi
Member
- спойлер
- movi: ↑ 27.10.2023 08:59
Прочитав тільки перший пост, тому вибачайте якщо щось не так))Rasha_Parasha: ↑ 13.10.2023 10:45 Друзі, допоможіть будь-ласка обрати ONU термінал з WIFI (Про всякий випадок, я абсолютно ніяк не розбираюсь у всіх цих інтернет технологіях, тому якщо я десь путаюсь - не ругайте).
Готуюсь до блекаутів. В квартиру заходить оптика в термінал BDCOM ONU P1501DS EPON і далі вже в модем Tenda AC 15 (AC1900).
Живити від повербанків\упсів роутер, який споживає 12в 2.5А не дуже проста задача, прості розповсюджені китайські УПСи не тянуть такий апмераж, а щось дорожче мені не дуже хочеться купувати.
Прийшла в голову ідея, якщо замінити цей ONU термінал на подібний, але з WIFI і живити від упса тільки його. Типу світло гасне, основний потужний модем не працює, алеє отакий "резервний" WIFI.
Може на власному досвіді хтось підскаже, чи може жити така схема чи ні.
Всім подякував, руку потиснув.
По питанню:
Маю Тенда АС8 та оптичний термінал, здається Стелс. Зовсім недавно готуючись до блекаутів отримав два адаптери живлення від ЮСБ, на 9 та на 12 вольт. Для перевірки роботи заживив адаптерами Тенду та Stels від ноута, який у сплячому режимі (не планую під час відключень ганяти ноутбук а тільки смарти 2 штуки).
Все робить, обривів нема. Щоб глянути на ампераж споживання втикнув між адаптерами і ноутом звичайний самий дешевий keweisi kws-v20. Ну і що він наміряв:
Stels споживає 0.33А
Тенда АС8 - 0.7А при активних 2.4 та 5 Ггц. Якщо лишити тільки 5Ггц, то споживання падає до 0.5А.
Це у простої.
При перевірці Спідтестом споживання відповідно 1.3А і 1А якщо без мережі 2.4Ггц по вафлі.
Маю підозру, що зменшивши у роутері потужність вафлі можливо ще щось зекономити по живленню для батареї.
Підвезла жінка свого повербанка (Xiaomi Mi Power Bank 3 10000 mAh 2xUSB 18W Fast Charge PLM13ZM Black ) і зтикнувся з тим, що від нього обидва пристрої не стартують. Точніше - на мить індикатор спалахне і на тому все. Знаєте - враження ніби не хватає живлення)) Для перевірки втикнув keweisi kws-v20 вже між повербанком та Тенда/Стелс - і вони раптом запрацювали)) Запрацювали по черзі, бо одночасно живити обидва через keweisi kws-v20 не виходить, по-перше він в мене один, а по друге у павері для них обох мало місця, тісно. Тому - щось живилось від ноута, а інше від повербанка.
Чому не живиться без keweisi kws-v20 від повербанка? в мене здогадка така - той Xiaomi Mi Power Bank мабуть дуже розумний (вміє робити швидку зарядку) і коли йому дають просто + та - не розуміє що видавати. А коли вже бачить keweisi то мабуть по лінії даних щось там з'являється і він вже працює адекватно.
Для масштабного теста заживив Стелс від Повербанка, а Тенду ноутом. Користувався ПК та один смарт по вай-фай у звичайному режимі. Десь приблизно через 4+ години інет пропав - Ноутбук пішов у аварійне вимикання, сіла батарея. На Сяомі здається погасла лише одна поділка з 5 на індикаторі. Надалі буду живити Тенду повербанком, а ноутом онушку, бо ноут слабка ланка у ланцюгу)).
Павербанк волік онушку з модемом десь 4+ години, поки останній з 4-х індикаторів не заблимав. Обривів не спостерігав, весь час у роботі були два смарти та ПК.
Мабуть у подовжувачах дата-лінія якось себе проявляє і павер її бачить і видає живлення. Нагадаю, що напряму через юсб-адаптери ні мопед ні термінал тупо не заводяться.
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
Та это и понятно было с самого начала и про это вопрос и не шёл:
В итоге - если у оператора появится возможность для меня провести оптику в квартиру и убрать витую пару - что получу конкретно я, кроме защиты от блэкаутов, как абонент, какие ещё плюшки в скорости, стабильности или более лёгкой диагностики сети в случае поломки. Или ничего не будет кроме головняка с ONU (дополнительная коробочка дома - собственность провайдера)?
А причем тут медь и гроза, для абонента, у которого витая пара идёт внутри помещения? У меня кстати никогда не было проблем с инетом и т.д. даже при очень сильной грозе, даже если разряд был очень рядом.
Та это и понятно было с самого начала и про это вопрос и не шёл:
, к примеру, лично от меня. От меня шел вопрос такой и он был единственный - грубо говоря, не вдаваясь в технические тонкости, а чисто гипотетически... помните тот шкаф, который был на фото... Так вот, если с того шкафа, который стоит в тепле, дождя нет, до квартиры, может метров 15 в металлической трубе идёт кабель (витая пара 8-мь жил) vs оптоволокно с ONU - тариф до 1гигабита. Мне как абоненту какой плюс от оптоволокна с ONU (кроме блэкаутов) над витой парой? Вот что я хотел узнать всё это время. Преимущества, как говорится "последнего метра" для абонента витая пара vs оптоволокно.Ekz0rcyst: ↑ 01.11.2023 08:52 Окей, що в міді з грозостійкістю? Це риторичне питання.
В итоге - если у оператора появится возможность для меня провести оптику в квартиру и убрать витую пару - что получу конкретно я, кроме защиты от блэкаутов, как абонент, какие ещё плюшки в скорости, стабильности или более лёгкой диагностики сети в случае поломки. Или ничего не будет кроме головняка с ONU (дополнительная коробочка дома - собственность провайдера)?
А причем тут медь и гроза, для абонента, у которого витая пара идёт внутри помещения? У меня кстати никогда не было проблем с инетом и т.д. даже при очень сильной грозе, даже если разряд был очень рядом.
-
Piter Cantrope
Member
Був у схожій ситуації.
Коли нема світла, користуюсь просто дротом в комп напряму з терміналу, створивши PPPoE з'єднання. Без роутера. При бажанні можна на компі створити hotspot і роздавати wi-fi.
Термінал Extralight ONU Petros XPON 1GE. Живлення 12V 0.5A, але по факту він не бере 6 Ватт, бере менше.
Мені провайдер 5 років тому підключив оптоволокно, в приватні будинки вони вже проводили виключно оптику. Вартість підключення було 0 гривень, за умови якщо користуватись 6 місяців. Минулого літа замінили попередній onu на оцей, який зараз. Провайдер мій молодець, вони ще в грудні минулого року поставили в себе там необхідні упси і генератори, і навіть якщо світла нема довго, то Інтернет не зникає.
Був в Києві влітку, там на квартирі була оптика від Укртелекому, то це таке гівно порівняно з нормальним провайдером, скажу вам
До речі, влітку була дуже сильна гроза, і один раз влупило просто над будинком, я побачив спалах і почув страшенний звук одночасно. Я ще до того повитягав всю техніку з розеток, але забув за onu і роутер, які на іншому поверсі. Роутер згорів, onu вижив.
Коли нема світла, користуюсь просто дротом в комп напряму з терміналу, створивши PPPoE з'єднання. Без роутера. При бажанні можна на компі створити hotspot і роздавати wi-fi.
Термінал Extralight ONU Petros XPON 1GE. Живлення 12V 0.5A, але по факту він не бере 6 Ватт, бере менше.
Мені провайдер 5 років тому підключив оптоволокно, в приватні будинки вони вже проводили виключно оптику. Вартість підключення було 0 гривень, за умови якщо користуватись 6 місяців. Минулого літа замінили попередній onu на оцей, який зараз. Провайдер мій молодець, вони ще в грудні минулого року поставили в себе там необхідні упси і генератори, і навіть якщо світла нема довго, то Інтернет не зникає.
Був в Києві влітку, там на квартирі була оптика від Укртелекому, то це таке гівно порівняно з нормальним провайдером, скажу вам
До речі, влітку була дуже сильна гроза, і один раз влупило просто над будинком, я побачив спалах і почув страшенний звук одночасно. Я ще до того повитягав всю техніку з розеток, але забув за onu і роутер, які на іншому поверсі. Роутер згорів, onu вижив.
-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
Не ігноруйте те що пишуть і знайдете відповідь на ваше питання. Відповідь вже озвучена і не раз!
Не ігноруйте те що пишуть і знайдете відповідь на ваше питання. Відповідь вже озвучена і не раз!
-
movi
Member
в мене ситуація не зовсім схожа, бо коли немає світла то і ПК стоїть без світла)) І 5.1 без світла) ми вже якось смартфонами обійдемось тимчасово) а якби був такий потужний автономний БЖ що живив би і ПК і акустику - то і питання про юсб-адаптери для терміналу та модему - не виникало би). я так думаю.Piter Cantrope: ↑ 01.11.2023 16:14Був у схожій ситуації.
-
Avenger80
Member
movi
Так в том то и дело, что имея оптику, ты всё равно должен запитывать и ONU и роутер и всю другую технику (компы), а это уже не повербанки, а прям генераторы должны быть. А чтоб ноутбуком пользоваться или смартфоном - на пару часов и мобильного инета хватит. Хотя если повербанка хватит питать ONU и роутер часов от 4 и больше, то уже интересно, это притом, что мобильного хватает инета на два часа. В общем, я всё ещё для себя ищу практическое применение оптики.
Так в том то и дело, что имея оптику, ты всё равно должен запитывать и ONU и роутер и всю другую технику (компы), а это уже не повербанки, а прям генераторы должны быть. А чтоб ноутбуком пользоваться или смартфоном - на пару часов и мобильного инета хватит. Хотя если повербанка хватит питать ONU и роутер часов от 4 и больше, то уже интересно, это притом, что мобильного хватает инета на два часа. В общем, я всё ещё для себя ищу практическое применение оптики.
-
Piter Cantrope
Member
Мобільний Інтернет при відключеннях світла лягає доволі швидко)
Своїй дівчині в квартиру я взяв невеличку станцію на 520W/h. Дозволяє провести вечір за ноутом з хорошим Інтернетом і світлом, і вже не так гнітить відсутність світла. А якщо є газ в квартирі, то взагалі. Навесні на них була хороша ціна, зараз подоражчали, звісно.
Своїй дівчині в квартиру я взяв невеличку станцію на 520W/h. Дозволяє провести вечір за ноутом з хорошим Інтернетом і світлом, і вже не так гнітить відсутність світла. А якщо є газ в квартирі, то взагалі. Навесні на них була хороша ціна, зараз подоражчали, звісно.