Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
er[socrates]
Member

Повідомлення

Rhizone: 28.09.2023 23:14Може вже чекати на вихід Zen5?
Ждуны ждут Зен10, и кто хочет покупать - тот покупает из того, что есть, и уже пользуется в удовольствие.

Зачем вам 7800х3д? Какие цели? Для игрушек 7600 или 7700 с головой хватит на ближайшие годы. Если нужны вычислительные мощности, тогда стоит смотреть на 5900/7900 и выше в контексте АМД.
Пси-е 5.0 на перспективу? Тут разница между 3.0 и 4.0 до сих пор не сильно заметна на ВК и совсем незаметна на ССД (: Думаю, что скорости 5.0 реально станут востребованы минимум лет через 5, когда уже захочется снова глобально апдейтнуть платформу.
Эта СЖО нормальная. С помпами ситуация стандартная: в 99.5% всё работает нормально, но всегда есть шанс получить брак или скорую поломку. Вариант на один раз поставить и забыть - это традиционный радиатор.
Белый пластик может пожелтеть лет через 5-7. Его пожелтение будет медленно происходить на ваших глазах каждый день, и вы в итоге и не поймете, что в один прекрасный момент он действительно пожелтел. Разве что увидите где-то в другом месте такой же идеально белый корпус, и глаз поймает эту разницу. Подсветку можно не подключать к питанию. Комплектные ргб-кулеры можно сменить на любые другие без подсветки, если вот прямо этот корпус так сильно запал в душу.

Отправлено спустя 7 минут 34 секунды:
daesz: 28.09.2023 22:49 Коли вендор піднімає ціну, тому що у конкурентів вище - то це на мою думку зовсім не так.
Але що в принципі можна очікувати від ринку українських бариг, 99% з яких олігархи з верховної ради. Питання риторичне звичайно.
Тут речь не о вендоре, а о реселлере. Если другие продают карты на нашем локальном рынке с наценкой +40% от рекомендованной цены, то зачем этим ребятам быть честными и давать минимальную наценку? Они вполне в праве ставить +39% для того, чтоб покупатель шел к ним. Но даже это не всегда работает, ведь у ребят типа элмира нет имени, как у розетки. Много покупателей рассматривают такие типа "нонейм-магазины" как щарашкины конторы и готовы тратить в розетке на 5-20% больше, потому что типа "розетка не кинет".
Rhizone
Member

Повідомлення

er[socrates]: 28.09.2023 23:48Зачем вам 7800х3д? Какие цели? Для игрушек 7600 или 7700 с головой хватит на ближайшие годы.
Щоб система була збалансованою і була можливість навантажити відеокарту. Бо зараз навіть при PL70% карта в більшості випадків простоює. Ну хіба що в меню, де 600+ фпс, працює на всі 100 :gigi:
er[socrates]: 28.09.2023 23:48Какие цели? Для игрушек 7600 или 7700 с головой хватит на ближайшие годы.
Вже якщо апгрейдити, то на вісім ядер. Я коли брав 5600Х то виходив із розрахунку, що поміняю його на 5900Х чи 5950Х через рік-два, але якось так вийшло, що і на 5800Х3D його міняти вже немає сенсу, бо він по продуктивсті практично як 7600. В свою чергу, 7600 варіант не поганий, але час 6-ядерних проців вже потихеньку минає, на мою думку.
er[socrates]: 28.09.2023 23:48Пси-е 5.0 на перспективу?
Ага, саме так. Коли стрімінг (directstorage і аналоги) в іграх запрацює на повну катушку, то хто його знає, наскільки велика різниця буде між 4.0 та 5.0 і чи буде взагалі?
er[socrates]: 28.09.2023 23:48Вариант на один раз поставить и забыть - это традиционный радиатор.
D15? Я з такими масивними охолоджувачами ще справу не мав. Не знаю, наскільки це гарна ідея...
er[socrates]: 28.09.2023 23:48Белый пластик может пожелтеть лет через 5-7
Ех, пічалька. Мав надію, що нові технології виробництва взагалі на дають йому жовтіти, але то таке.
er[socrates]: 28.09.2023 23:48Подсветку можно не подключать к питанию. Комплектные ргб-кулеры можно сменить на любые другие без подсветки.
Тобто той сата-кабель живлення на хаб потрібен тільки для підсвітки? Сам по собі хаб без нього буде працювати?
er[socrates]
Member

Повідомлення

Rhizone: 29.09.2023 00:10Тобто той сата-кабель живлення на хаб потрібен тільки для підсвітки? Сам по собі хаб без нього буде працювати?
Питание по сата. Без подключенного питания хаб работать не будет. Я к тому, что вся подсветка в корпусе - это встроенные кулеры. И отказ от подсветки - вопрос решаемый, хоть и за доп. деньги.
Rhizone: 29.09.2023 00:10Коли стрімінг (directstorage і аналоги) в іграх запрацює на повну катушку, то хто його знає, наскільки велика різниця буде між 4.0 та 5.0 і чи буде взагалі?
Сейчас разница между сата и пси-е 4 в фпс равна 10%, т.е. сата продолжает прекрасно справляться с задачами. Реальных потребностей в пси-е для гейминга до сих пор нет. Не знаю, может когда 8К будет заходить на рынок, то что-то изменится в этом плане.
Rhizone: 29.09.2023 00:10D15? Я з такими масивними охолоджувачами ще справу не мав. Не знаю, наскільки це гарна ідея...
Ну это топ. Надо смотреть тесты, какой башни будет достаточно для 7800х3д. Вероятно, Д15 - это избыток. А так я ничего плохого в них не вижу. А что пугает, собственно?
Rhizone: 29.09.2023 00:10Щоб система була збалансованою і була можливість навантажити відеокарту.
7800х3д сейчас - это все же избыточная производительность для игрового ПК. Хотите сразу круто - берите. Хотите потратить меньше или эффективнее распределить бюджет - ставьте 7600/7700. Хотя, чес говоря, я не вижу смысла сейчас слезать с 5600 как с устаревшего железа, которое уже что-то не тянет. Ну, кроме 4к 60фпс в играх с не очень хорошей оптимизацией (:
Rhizone
Member

Повідомлення

er[socrates]: 29.09.2023 02:17Ну это топ. Надо смотреть тесты, какой башни будет достаточно для 7800х3д. Вероятно, Д15 - это избыток. А так я ничего плохого в них не вижу. А что пугает, собственно?
Естетично хіба що - здоровезна махіна така. Хоча, хромакс блек виглядає нічого так :)
er[socrates]: 29.09.2023 02:17Хотя, чес говоря, я не вижу смысла сейчас слезать с 5600 как с устаревшего железа, которое уже что-то не тянет. Ну, кроме 4к 60фпс в играх с не очень хорошей оптимизацией (:
От тому і сумніви маю щодо доцільності. Ще ось прочитав, що зен5 має навесні натупного року вийти. Але X3D-версія, все одно, восени десь очікується, тобто через рік. Як варіант, можна почекати до чорної п'ятниці і подивитись, чи будуть цікаві пропозиції, ну або чисто імпульсивно замовити в якийсь гарний день та й все :laugh:
manbearboar
Member

Повідомлення

Rhizone: 28.09.2023 23:14Але подобається як AIO виглядають в корпусі
Вы правильно понимаете, что сейчас на АМ5 вода сугубо декоративную роль выполняет, из этого и исходите.

Если вы дождётесь Zen5, то ситуация со ждунством только усугубится, потому что в 25-26 самый движ начнётся и там будет рукой подать до Zen6 / Arrow Lake / Panther Lake.
Я думаю сейчас самый норм вариант это взять 7700 / 7800X3D, весь этот движ спокойно пересидеть и потом принимать решение - апгрейд на 5/6 или смена платформы.
Telcontar
Member

Повідомлення

er[socrates]
З відеокартами рівня 4080/4090 X3D проц точно не зайвий.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Rhizone
Поміняй воду на арктік 280 ціна/ефективність.
За пам'ять спитай у відповідній темі.
Мат. плата норм. На АМ5 поки все ж краще Гіга і Асрок
Зен 5 на старті буде дорожче, а зараз +- норм ціна зен4.
А взагалі питання ждунства це питання коштів. Є кошти відносно за недорого змінити платформу, міняй. Нема, або є більш нагальна потреба - ждун.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Rhizone
Класний буде комп! Я б подивився на фото коли все вже буде готове.
До речі, минулого місяця можна було взяти X670E Pro RS за майже ті ж гроші, вона підійшла б краще по кольору, мабуть. Зараз вона подорожчала. Але ця PG Riptide хороша плата, їй нічого не бракує.
Patruletz
Member

Повідомлення

ребят в комтрейдінгу можна брати по фулл предоплаті чи краще наложкою з перевіркою?
Nouriel
Member

Повідомлення

Patruletz
а що ви хочете кути і чому саме там?
Patruletz
Member

Повідомлення

Nouriel: 29.09.2023 12:32а що ви хочете кути і чому саме там?
там просто прайс +/- менше чим по місту у магазах і вроді як тут у гілці багато посилань на них, ото спитав чи повністю передплату дати чи 500грн як вони просять і далі все на НП.

7500F/B650/32гб/rx6800 коли ціни на проци впадуть зміню на щось покраще.
Rhizone
Member

Повідомлення

manbearboar: 29.09.2023 06:38Вы правильно понимаете, что сейчас на АМ5 вода сугубо декоративную роль выполняет, из этого и исходите.
Невже не буде суттєвої різниці в порівнянні з якоюсь якісною баштою?
Pathfinder: 29.09.2023 09:07Поміняй воду на арктік 280 ціна/ефективність.
Бачив в оглядах, що в LS720 використовується якась помпа нового покоління, тобто вона повина бути надійнішою і т.п. Та й, чесно кажучи, цей мікровентилятор на блоці якось мені не до вподоби :)
Pathfinder: 29.09.2023 09:07Зен 5 на старті буде дорожче, а зараз +- норм ціна зен4.
Безперечно. І різниця в ціні на 7800X3D на старті і зараз це лише підтверджує.
Piter Cantrope: 29.09.2023 09:40До речі, минулого місяця можна було взяти X670E Pro RS за майже ті ж гроші, вона підійшла б краще по кольору, мабуть. Зараз вона подорожчала. Але ця PG Riptide хороша плата, їй нічого не бракує.
Маєте рацію, але чорна МП також добре виглядає в білому корпусі на контрасті. Цілі взяти виключно все біле немає :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

6800 speedster 19 k
:weep: :weep: :weep:
Мне кажется лучше уже бу 3080ti взять
Patruletz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 29.09.2023 13:30Мне кажется лучше уже бу 3080ti взять
сьогодні воно працює завтра ріп, вибачте але прийшлось сьорбнути такого лайна.
manbearboar
Member

Повідомлення

Rhizone: 29.09.2023 13:29Невже не буде суттєвої різниці в порівнянні з якоюсь якісною баштою?
Нет разницы с Wraith Prizm :gigi:
спойлер
image_2023-09-29_144558586.png
Rhizone
Member

Повідомлення

manbearboar
Цікаво, згідно цього відео навіть мого CM Hyper 212 BE має бути достатньо :gigi:
chakuza
Junior

Повідомлення

Вітаю, допоможіть зібрати домашній сервер під лінукс (докери, торенти, плекс, розумний дім). З однієї сторони бюджет необмежений, з іншої хочу розуміти градації, щоб обрати топ за свої.

З бажаного:

1. Невеликий (або найменший) розмір корпусу, максимальна безшумка, світодіодики непотрібні - пріоритет безшумка.
2. Холодно та енергоефективно
3. Wi-Fi адаптер з дровами під лінукс
4. 16 чи 32 Гб оперативки
5. SSD під систему не треба, туди може залетіти мій старий Crucial на SATA3 (якщо корпус дозволить, інакше і SSD), але HDD під зберігання порекомендуйте

Дякую :)
lordep
Member

Повідомлення

chakuza: 01.10.2023 15:04 Вітаю, допоможіть зібрати домашній сервер під лінукс (докери, торенти, плекс, розумний дім). З однієї сторони бюджет необмежений, з іншої хочу розуміти градації, щоб обрати топ за свої.

З бажаного:

1. Невеликий (або найменший) розмір корпусу, максимальна безшумка, світодіодики непотрібні - пріоритет безшумка.
2. Холодно та енергоефективно
3. Wi-Fi адаптер з дровами під лінукс
4. 16 чи 32 Гб оперативки
5. SSD під систему не треба, туди може залетіти мій старий Crucial на SATA3 (якщо корпус дозволить, інакше і SSD), але HDD під зберігання порекомендуйте

Дякую :)
Як варіант...
Процесор AMD Ryzen 5 5600G (100-000000252)
Повітряне охолодження ID-COOLING IS-30
Материнська плата GIGABYTE A520I AC
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-32GIS)
SSD накопичувач Apacer AS2280P4 256 GB (AP256GAS2280P4-1) - (замість "Crucial на SATA3" для економії простору в корпусі)
Корпус 2E M400 120W Black (2E-M400-120)
= 14 368 грн (comtrading.ua)
спойлер
Зображення
Зовнішній Жорсткий диск Seagate Expansion Portable 4 TB (STKM4000400)
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Rhizone: 29.09.2023 13:29
Бачив в оглядах, що в LS720 використовується якась помпа нового покоління, тобто вона повина бути надійнішою і т.п. Та й, чесно кажучи, цей мікровентилятор на блоці якось мені не до вподоби :)
Ну таке. Тобі шашечкі чи їхати ? Якщо хочеться красивостей то краще вже Ліанлі Галахад.
Rhizone
Member

Повідомлення

Pathfinder: 01.10.2023 17:29Ну таке. Тобі шашечкі чи їхати ? Якщо хочеться красивостей то краще вже Ліанлі Галахад.
Все ж таки, не дуже хочу зв'язуватись з АІО і поки що розглядаю Noctua NH-U12A :)
Відповісти