Огляд ігрової механічної клавіатури Hator Rockfall 2 TKL Mecha

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Захар Беркут
Member

Повідомлення

По конструкції це мод Гатерон перемикачів, досить вдалий мод, покращена зносостійкість та контактні пластини, на жаль єдине але - відсутність хот свапу. А так за цю вартість непоганий варіант, ще б дізнатись чи змащенні стеми, така форма перемикачів полюбляє густе універсальне мастило.
artko
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 22.09.2023 14:07 По конструкції це мод Гатерон перемикачів, досить вдалий мод, покращена зносостійкість та контактні пластини, на жаль єдине але - відсутність хот свапу. А так за цю вартість непоганий варіант, ще б дізнатись чи змащенні стеми, така форма перемикачів полюбляє густе універсальне мастило.
офіційний сайт ствержує, що "НАШІ НОВІ ПЕРЕМИКАЧІ HATOR AURUM ЗМАЩЕНІ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА "
Захар Беркут
Member

Повідомлення

artko: 22.09.2023 14:14
Захар Беркут: 22.09.2023 14:07 По конструкції це мод Гатерон перемикачів, досить вдалий мод, покращена зносостійкість та контактні пластини, на жаль єдине але - відсутність хот свапу. А так за цю вартість непоганий варіант, ще б дізнатись чи змащенні стеми, така форма перемикачів полюбляє густе універсальне мастило.
офіційний сайт ствержує, що "НАШІ НОВІ ПЕРЕМИКАЧІ HATOR AURUM ЗМАЩЕНІ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА "
Тоді взагалі смачно! Гарна новина.
Avenger80
Member

Повідомлення

Devijack
У меня Logitech K120 без русского уже как два года. :) Чем не клавиатура. :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

Artem_K: 22.09.2023 12:39
Kilo: 22.09.2023 11:47 Панове!А задумался про переход на механику с китайской "игровой"мембранки,имеет ли смысл?Никогда механикой не пользовался.
Имеет, низкая задержка ввода в играх хорошо сказывается. Под игровое применение нужна клавиатура на линейных переключателях.
Все там нормально грається навіть на тактильних світчах (хіба що ти там напівпрофесійний кіберспортсмен), більше двох років користуюся механікою на cherry clear, і не сказав би що в fps велика різниця в порівнянні з червоними (дуже легко натискаються) або чорними чері :rolleyes:
Lukash
Member

Повідомлення

А мені якось більше подобаюсься низькопрофільні клікаючі свічі.
Але перша модель теж є.
artko
Member

Повідомлення

fuelen: 22.09.2023 11:20 Ну і, особисто я, клавіатуру без механічного барабана для регулювання звуку навіть не розглядаю до покупки.
я налаштував собі регулювання гучності коліщатком, треки бічними кнопками на мишці. не треба навіть руку перекладати якщо що
Artem_K
Member

Повідомлення

7mindfields
Не исключаю. Когда-то были механики от Mitsumi и Siemens (что там было без понятия), потом долго сидел на мембранках и в 20-м вернулся на механику на Cherry MX Red. Впечатления крайне позитивные.
Donate
Member

Повідомлення

Найгучніша клавіша в будь-якій клавіатурі — це пробіл. Тут вона додатково проклеєна всередині шаром звукопоглинальної піни.
Окей а де сам звук в огляді? :insane:

Ну тип огляд мікрофона без взагалі звуку мікрофону і порівняння. Огляд клавіатури яка типу повинна бути механічна і тиха без звукового ряду і порівняння того наскільки вона тиха...

Друге питання чому зверху наші букви, все життя було знизу ці зробили зверху...
Avenger80
Member

Повідомлення

Donate
Там находятся светодиоды подсветки, вот и сделали, наверное из-за этого сверху, чтоб подсвечивались. Точно так же сверху и в Dark Project KD87A Game Sapphire.
спойлер
Зображення
Alonzo
Junior

Повідомлення

Сьогодні вранці забрав з пошти. Клава просто бімба, дуже приємна. На розетці за 1600 з оплатою карткою ще є, хапайте
Avenger80
Member

Повідомлення

Плохо что в ней нет индикаторов или я не увидел.
Gordiy
Junior

Повідомлення

fuelen: 22.09.2023 11:20 В hator якась дуже дивна розкладка. Я купив ковпачки від них на розетці. Буква г і ґ на одній клавіші, проте насправді воно на ж іншій - над enter. Тут, бачу, ти сама проблема.
Ну і, особисто я, клавіатуру без механічного барабана для регулювання звуку навіть не розглядаю до покупки.
Аналогічно. Придивляюсь до механіки, але розглядаю тільки з колесом, бо віджет звуку від rainmeter вже трохи набрид :)
Ідеально для мене було б Nuphy Air96 + volume wheel. Але поки таких не зустрічав.
artko
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.09.2023 15:45 Плохо что в ней нет индикаторов или я не увидел.
нема, наскільки зрозумів - індикаторами працює підсвітлення самих кнопок

подивився ще їх сайт - там усі лінійки оновили. HATOR Rockfall 2 Optica TKL black (HTK-730) як на мене краще, з оптичними перемикачами. (щось не дуже вірю в механіку :) )
Donate
Member

Повідомлення

Avenger80: 22.09.2023 15:34 Donate
Там находятся светодиоды подсветки, вот и сделали, наверное из-за этого сверху, чтоб подсвечивались. Точно так же сверху и в Dark Project KD87A Game Sapphire.
спойлер
Зображення
У моей сверху светодиод а снизу буквы. Ток спустя 2 года заметил что немного не равномерно подсвечено внизу :laugh: :lol:

Added in 2 minutes 16 seconds:
Gordiy: 22.09.2023 15:48 Аналогічно. Придивляюсь до механіки, але розглядаю тільки з колесом, бо віджет звуку від rainmeter вже трохи набрид :)
Ідеально для мене було б Nuphy Air96 + volume wheel. Але поки таких не зустрічав.
Поставте собі на мишку регулювання звуку і забудьте... В моеї колесо є яким я користувався рівно один раз щоб скинути налаштування бо заглючило там все :laugh:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Механичесная клавиатура в 2023 году, когда в ходу бесшумные клавиатуры с малым ходом клавиш - это динозавр эпохи 90-х.
Отсутствие русских букв и странная раскладка в принципе в 2023 году - это не было бы проблемой, если бы в сменных клавишах были бы украинские буквы тоже, например, клавиша с Ї или Ъ - на всех нормальных клавиатурах там 2 буквы одновременно. А тут какая-то тупая и дикая реализация. Вот если мне на украинском нужно документ набрать, например, бывает такая необходимость - что мне делать - выковыривать русские клавиши, ставить украинские и потом ставить русские обратно? Дичь!
Наличие подсветки - это плюс.
Сменный кабель ЮСБ-С - большой плюс, можно любой кабель под себя подобрать и любой длины.
На F клавишах нет мультимедийных, комон, 2023 год!

В целом, впечатление, что это клава Митсуми без кейпада и с удобным кабелем и подсветкой, но с серьёзными косяками эргономики языков, не понимаю, кому может зайти, учитывая, что сейчас самые тихие и удобные клавы ноутбучного типа с малым ходом.
Avenger80
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
Вообще не проблема на украинском языке набрать на русской клавиатуре и наоборот (у меня сейчас Logitech K120 UKR (нет русских букв) - вообще не испытываю проблем с набором русского текста)... На счет документа на украинском и бывает такая необходимость... :) - так это не бывает это так и нужно сейчас в 100% случаев. :) Я не вижу вообще никаких проблем - это всё надуманно у вас. Пару букв запомнить расположение... А вообще - ві пробовали пользоваться механической клавиатурой? Довольно прикольно - всё дело в том, что срабатывание клавиши идёт на ходу (2мм обычно), а не внизу, как у мембранок. Я не скажу, что это прям необходимость, но довольно интересно. Сам бы такую специально не купил - это сын захотел. :)
Специально для вас - доходчиво объясняют:
спойлер
feniks_tm
Member

Повідомлення

Хатор там часом не думає забацати щось класом вище (100-150$), а то вже хочеться свою замінити :D
Востаннє редагувалось 22.09.2023 16:37 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

Serg78: 22.09.2023 11:16 А як купити кабель від цієї клавіатури окремо? :)
Как и любой другой тайп-С на юсб А :gigi:

Отправлено спустя 5 минут 58 секунд:
Inqizitor2022: 22.09.2023 15:59Механичесная клавиатура в 2023 году, когда в ходу бесшумные клавиатуры с малым ходом клавиш - это динозавр эпохи 90-х.
Эта как раз ещё в ногу со временем идёт бо шумка есть, а современные качественные механики с гаскет-маунт и сайлент свитчами будут тише любой мембранки, а малых ход есть у низкопрофильных механик, это вы дядя отстали от жизни и как раз там где-то в 90-х судя по сказанному и остались ;)
artko
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.09.2023 15:59 Механичесная клавиатура в 2023 году, когда в ходу бесшумные клавиатуры с малым ходом клавиш - это динозавр эпохи 90-х.
уявіть на хвилинку, що не усім подобаються клавіатури, яки незрозуміло - натиснув кнопку, спрацювало чи ще щось. а ще мембранки типові як вогню бояться залиття, це смерть майже одразу.
Inqizitor2022: 22.09.2023 15:59 Отсутствие русских букв и странная раскладка в принципе в 2023 году - это не было бы проблемой, если бы в сменных клавишах были бы украинские буквы тоже, например, клавиша с Ї или Ъ - на всех нормальных клавиатурах там 2 буквы одновременно. А тут какая-то тупая и дикая реализация. Вот если мне на украинском нужно документ набрать, например, бывает такая необходимость - что мне делать - выковыривать русские клавиши, ставить украинские и потом ставить русские обратно? Дичь!
тобто, якщо в мене нема на клавіатурі зовсім кирилічних символів, я повинен nabirati tekst priblizno os tak, za washoyu uyawou?
це не так :)
Inqizitor2022: 22.09.2023 15:59 На F клавишах нет мультимедийных, комон, 2023 год!
ну, це питання до хатора. чому так зробили - не знаю. але вони можуть бути там, без позначень.
Inqizitor2022: 22.09.2023 15:59 В целом, впечатление, что это клава Митсуми без кейпада и с удобным кабелем и подсветкой, но с серьёзными косяками эргономики языков, не понимаю, кому может зайти, учитывая, что сейчас самые тихие и удобные клавы ноутбучного типа с малым ходом.
самі тихі - якраз лінійна механиіка. там клавіши не потрбіно дожимати до кінця ходу. можна набирати майже зовсім без будь якого звуку.
Відповісти