Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Та собі краще залиште, такі штуки довго продаються, бо за ті ж 200-300 гривень можна взяти квад. Це якщо людина купує процесор, а не підхватила вірус ретрофілії ;)
Death
Member

Повідомлення

хтось там жирафи 4 ганяв про які було прохання ? в себе знайшов тільки 2 мх440 на одній 4 нс озу, чи е смисл паритись ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Ок,буду підлим і скажу , що якщо на то пішло , то рідкий це E8700. :D

*** Тепер стосовно конкурсу ... ***
Для мене цікавим (читати як сумним) стало відкриття, що 775Dual-VSTA , не дружить з 4200ti . Висне у рандомному моменті 2001-го марку. Спочатку грішив на Асусову 4200 (хоча по суті карта бомба) , але потім підсунув 4200 від Інно3Д , та ж сама історія. :spy: Навіть xp перекатував і ставив 61.77 дрова замість 4х.хх.
Прийшлося перейти на АМуДе , а там біос не вміє у таймінги ... Треба шукати софт який міняє з під вінди (може порадите).
І на АМД платі GPU-Z не бачить розгін плати , показує стокові частоти. Хоча HWinfo показує коректно.
А я нагадую, що для конкурсу треба детект саме з GPU-Z.
Zakarul
Member

Повідомлення

WSavage
С E8600 и E8500 не подскажите?
Отличные процессоры. Но продать их очень сложно. 8600 возможно какой-то любитель почти топов заберет. цена 100 - 200грн. Продавать очень ДОЛГО.

Vlad Tepec-Dracula
Ничего эти процессоры не стоят. Что-то стоят 660 и выше. Впрочем, 560 тоже кому-то зайдет. Цена 100+- грн.

ApostolCV
775Dual-VSTA мамка классная. Но она очень капризная. Многие видеокарты на ней вообще не работают. Вот, например, некоторые ti 4200 мои на ней вообще не заводятся. И вся линейка радиков 1650/1600 не работает. Некоторые рандомные карты из других серий тоже не работают. Печаль.
4Core Dual VSTA тоже самое.
На бумаге крутая плата, на практике она со своими нюансами.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 06.09.2023 10:00 Прийшлося перейти на АМуДе , а там біос не вміє у таймінги ... Треба шукати софт який міняє з під вінди (може порадите).
То ота VIA AM2 від MSI? Вона для розгону взагалі не дуже.
Треба щось на зразок AM2NF3-VSTA. З рекапом, якщо не множником, а шиною гнати.
Таймінги на ходу вмів міняти A64 tweaker для 754/939, може він і для АМ2 згодиться.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Zakarul,касаемо 775Dual-VSTA дело конечно в биосе/софте не допиленом до идеала.
Учитывая , что у нее хоть и урезанный но PCI-e было интересно понять , что она запустит . Понятно , что "новые для нее 770 и 980 ПЕЧ-и не поставил. Однако рофл был в следующем.
8800GT OC (AMP edition) близкая по годам к материке карточка -поста не дала а.к.а не хочу, не буду.
Однако , более поздняя 9800GTX+ (которая просто допиленое ядро 8800) норм арбайтит :D
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 06.09.2023 10:36 Учитывая , что у нее хоть и урезанный но PCI-e было интересно понять , что она запустит .
Я спробував на ній nvme ssd запустити.
не хоче, зараза, висне на POST
mklm
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 05.09.2023 23:18 Підкажіть будь ласка ціни на процесори
спойлер
Pentium 4 560J 3.60 ГГц / 1 Мб / 800 / Prescott / SL7Q2

Pentium 4 651 3.40 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL96J

Pentium 4 631 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL9KG

Pentium 4 630 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Prescott / SL7Z9

Pentium 4 3.00 ГГц / 1 Mб / 800 / Prescott / SL7KB
560j заберу, потрібен для team cup

https://hwbot.org/competition/TC2023INT ... _-_3_subs
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

mklm
писав в ПП автору, надіюсь Богдане ти забрав його
mklm
Member

Повідомлення

ApostolCV: 06.09.2023 10:00 Ок,буду підлим і скажу , що якщо на то пішло , то рідкий це E8700. :D

*** Тепер стосовно конкурсу ... ***
Для мене цікавим (читати як сумним) стало відкриття, що 775Dual-VSTA , не дружить з 4200ti . Висне у рандомному моменті 2001-го марку. Спочатку грішив на Асусову 4200 (хоча по суті карта бомба) , але потім підсунув 4200 від Інно3Д , та ж сама історія. :spy: Навіть xp перекатував і ставив 61.77 дрова замість 4х.хх.
Прийшлося перейти на АМуДе , а там біос не вміє у таймінги ... Треба шукати софт який міняє з під вінди (може порадите).
І на АМД платі GPU-Z не бачить розгін плати , показує стокові частоти. Хоча HWinfo показує коректно.
А я нагадую, що для конкурсу треба детект саме з GPU-Z.
A64tweaker, MemSet. CAS на гарячу змінювати не можна, все інше ок

Відправлено через 30 секунд:
NikolaZack: 06.09.2023 11:33 mklm
писав в ПП автору, надіюсь Богдане ти забрав його
не встиг
Zakarul
Member

Повідомлення

ApostolCV
Да. Капризная сильно.
9800 мои работают на ней. 260 Gtx тоже. Но все равно она выкабличивается часто. Даже в рамках одной серии карт она показывает фе. С одной работает, с другой картой из той же серии но од другого вендора уже нет.
Капризка.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vovk_Z: 05.09.2023 23:04 На виході типових DC/DC низьковольтних кіл живлення процесора ємність все ще має бути досить великою, тому сильно менші полімерники ємністю не варто використовувати. Тим більше, що зараз відносно легко їх знайти в продажі вже в наших магазинах, різних номіналів та розмірів.
А на входах DC/DC - полімерники можна ставити сильно менші досить вільно.
Там є ще такий нюанс, що сильно перебільшувати із ємністю теж не варто, наприклад ставити полімер на заміну 3300 це дуже дорого і не завжди доцільно, за рахунок кращих параметрів, саме електрично, його роль може виконувати і 1500. Стосовно купувати в місцевих магазинах, я б мабуть не радив бо краще замовити на тому ж Алі, там є і фірмові полімери, буде і дешевше і можна взяти більшу кількість за той же прайс, ну і заберез біля дому на пошті а не кудись їхати або ще додатково платити за доставки ;)
Vovk_Z
Member

Повідомлення

Так, полімерника 3300 мкФ взагалі в продажі не знайти, ні на яку напругу (і немає особого сенсу замовляти звідкись) Замість 3300 йдуть 2200-1500 мкФ.

Зараз в київських магазинах ціни на китайські полімерники дуже невисокі, особливо якщо брати від 10-20 шт. Деякі навіть коштують вже практично в одну ціну з пристойними "мокрими" Low-ESR. Тому аліекспрес майже не потрібний (точніше - мені не потрібний, бо я ще до війни набрав тих номіналів, що не було в нас тут, на lcsc.com).
Востаннє редагувалось 06.09.2023 20:16 користувачем Vovk_Z, всього редагувалось 1 раз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vovk_Z: 06.09.2023 20:11 Так, полімерника 3300 мкФ взагалі в продажі не знайти, ні на яку напругу (і немає особого сенсу замовляти звідкись) Замість 3300 йдуть 2200-1500 мкФ.
Ну так є 2200, якщо рахувати по народній формулі то це еквівалентна заміна 6600 :laugh:
Головне що б коли він буде заряджатись, не вигоріли транзистори, особисто я ніколи не паяв щось більше ніж 1500, саме з полімерів. Вони і так рахуй золоті, якщо паяти на якусь дуже рідку материнку яка в тебе точно залишиться на роки, то може і можна таку розкіш задіяти, а так
Vovk_Z
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.09.2023 20:15 Головне що б коли він буде заряджатись, не вигоріли транзистори
Транзистори, як раз - не вигорять, бо зарядка цих конденсаторів, що в БЖ АТХ, що на мат. платах йде через індуктивності (дроселі). Тому струми через ключові елементи - будуть ті ж самі.
Чого варто боятися - це якщо ставити полімерники після регуляторів, які не розраховані на ультра-низький ESR. Це стосується, у першу чергу, багатьох лінійних інтегральних регуляторів напруги, які досить чутливі до ESR (чим менше ESR - тим гірше стабільність роботи). Але в деяких випадках - буває (я бачив пару раз) і з DC/DC. Наприклад, в мене якось, були коливання напруги 3.3 Вольта з амплітудою біля 0.5 Вольт, чи трохи більше (що дуже багато). Це коли я переборщив з заміною на суцільні полімерники в комбінації "дуже старий БЖ АТХ і стара материнка 775" (назви не пригадаю).
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vovk_Z: 06.09.2023 20:27 Транзистори, як раз - не вигорять, бо зарядка цих конденсаторів, що в БЖ АТХ, що на мат. платах йде через індуктивності (дроселі). Тому струми через ключові елементи - будуть ті ж самі.
Чого варто боятися - це якщо ставити полімерники після регуляторів, які не розраховані на ультра-низький ESR. Це стосується, у першу чергу, багатьох лінійних інтегральних регуляторів напруги, які досить чутливі до ESR (чим менше ESR - тим гірше стабільність роботи). Але в деяких випадках - буває (я бачив пару раз) і з DC/DC. Наприклад, в мене якось, були коливання напруги 3.3 Вольта з амплітудою біля 0.5 Вольт, чи трохи більше (що дуже багато). Це коли я переборщив з заміною на суцільні полімерники в комбінації "дуже старий БЖ АТХ і стара материнка 775" (назви не пригадаю).
Ось тому я і не користую старі БЖ при якихось тестах, розгонах і іншому, на щастя мені в одні з покупок подарували фірмовий перехідник 24-20pin. А якийсь FSP PNR я можу підкинути суто для тесту на запуск і всьо, бо навіть якщо там і були якісь захисти то як вони працюють через 10 років то велике питання. Можна звісно полізти туди і поміняти там всі ємності, але стара схемотехніка нікуди не поділась :)
Звісно що система живлення може почати йти в рознос, бо не очікувалось що буде дуже низький спротив в ланцюгу, тому такі переробки в ідеалі робити з осцилографом. Бо так воно красіво виглядає, але що там по пульсаціях вийде на виході - питання
Tfd
Member

Повідомлення

radical: 05.09.2023 20:39 256MB плашки на 8 чіпів повністю бачить?
Не було такої під рукою, в закрома лізти вже не захотів. Он-ті перші фотки з 256МБ, то був один 18-чіповий модуль. :D Мануал каже що плата підтримує до 384МБ, але по-ходу його писали ще за часів царя Гороха коли на мейнстрімі не було доступно модулів більших за 128 мег. По-ходу, як мінімум 768 вона точно має тримати двухрядовими плашками на чверть гіга аналогічно до 440BX. А дивлячись на успіхи з Вашим А-Trend, може бути що є шанси й 1,5ГБ витягнути. Але чи знадобляться вони їй, тут якби вже інше запитання. =)
radical: 05.09.2023 20:39 АС97 у південному мості, на цьому чипсеті він ще просто не підтримується. Окрема маленька мікросхема це лише кодек. У мене А-Тренд без звуку, а ще є PCPartner, там розпаяний Creative-Ensonic. WaveTable у DOS рубить
Ну так, я мав на увазі якраз ті дешеві кодеки що працюють з контролером в "південнику" по типу ALC201, AD18XX... Та й досить популярний дискретний C-Media 8738 теж звучить досить поганенько якщо чесно. От з вбудованим Ensoniq було би цікаво порівняти. Маю PCI-варіацію на цю тему у вигляді попсового CT4810, наскільки пам'ятаю там якість звуку плюс-мінус нормальна була але дуже залежить від драйвера. Може якось при нагоді прослухаю. :)
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Які ціни на оперативну пам’ять DDR 400 МГц PC‑3200 (Samsung, Kingston, Hynix), без радіаторів, обʼємом 256 / 512 / 1 Гб ?
spoglyadach
Member

Повідомлення

1Gb раніше продавали десь по 100, все інше думаю мало кому цкаво, окрім тих що на якихось специфічних чіпах.
Думаю що в кожного поважаючого себе ретро-задрота, є окремий ящик для планок DDR на 256 та 512 B-)
Death
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula
в тому році купував пачку 400 2-3-2-5 в радіаторах на олх 80 грн за планку
Відповісти