Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Бумик
Member
NecroKitchen
Один вопрос-а ограничения по требованию к процу (особенно к его ядерности) или платформе есть?Ибо результаты в Марке 2001 с картой МХ 440 AGPх8 на материнке сокет 462 и проце Атлон 2500@3200 выглядят *смешными* и мизерными по сравнению,как тут вылаживали на 775 корке двухголовой.Этож земля и небо
Один вопрос-а ограничения по требованию к процу (особенно к его ядерности) или платформе есть?Ибо результаты в Марке 2001 с картой МХ 440 AGPх8 на материнке сокет 462 и проце Атлон 2500@3200 выглядят *смешными* и мизерными по сравнению,как тут вылаживали на 775 корке двухголовой.Этож земля и небо
-
NecroKitchen
Member
Нету. Хоть на феноме бенчи, хоть на коре2дуба, хоть на пне4 или атлоне хр. Важно чтобы железо было именно "десктопное" (No workstation/server CPU/GPU hardware), и сами видеокарты были GeForce 4 Ti или MX.Бумик: ↑ 04.09.2023 19:58 NecroKitchen
-
ApostolCV
Member
NecroKitchen
, оскільки це 2001 Марк, то якщо я правильно розумію, головне розігнаний "у соплі проц" а карта і 4200 підійде?
, оскільки це 2001 Марк, то якщо я правильно розумію, головне розігнаний "у соплі проц" а карта і 4200 підійде?
-
Andrey2005
Member
Напишіть всі умови змагання, там же як мінімум картинку робочого стола треба змінити
-
NecroKitchen
Member
Ну, десь така, агаApostolCV: ↑ 04.09.2023 20:21 NecroKitchen
оскільки це 2001 Марк, то якщо я правильно розумію, головне розігнаний "у соплі проц" а карта і 4200 підійде?
Але ще краще "швидкий проц + топова розігнана відеокарта". Посилання на приклад під спойлером
Умови такі:Andrey2005: ↑ 04.09.2023 21:03 Напишіть всі умови змагання, там же як мінімум картинку робочого стола треба змінити
- Only use videocard from the GeForce 4 series family.
- No workstation/server CPU/GPU hardware
- A verification screenshot is required, using the official background, 3DMark score, CPU-Z 2.06 tabs for CPU, motherboard, memory and legacy GPU-Z
-
Васильович
Member
Тільки чорний фон!NecroKitchen: ↑ 04.09.2023 21:35і ще на робочому столі повиннен бути встановлений спеціальний фон
Шпалери від'їдають цінні обчислювальні ресурси!
P.S. Жарт лише з долею жарту
-
Tfd
Member
-
spoglyadach
Member
NecroKitchen
Я б з радістю доєднався, але роками хтось їх скуповува раніше за мене
Давайте знайдемо цю не хорошу людину та влаштуємо ретро-навалу на його сховище
Так, маю ось такий стафф, щось з цього підійде за умовами?
NVIDIA GeForce 4 MX 440 SE
NVIDIA GeForce 4 FX 4600 Ti
Материнка що є під рукою ASUS P4P800SE, але якщо дуже потрібно і вплине на результат, полізу дуже далеко за Abit AS8 з Pentium D 945
Я б з радістю доєднався, але роками хтось їх скуповува раніше за мене
Давайте знайдемо цю не хорошу людину та влаштуємо ретро-навалу на його сховище
Так, маю ось такий стафф, щось з цього підійде за умовами?
NVIDIA GeForce 4 MX 440 SE
NVIDIA GeForce 4 FX 4600 Ti
Материнка що є під рукою ASUS P4P800SE, але якщо дуже потрібно і вплине на результат, полізу дуже далеко за Abit AS8 з Pentium D 945
-
radical
Member
Прикольно, це чайнтек, схоже, і ямаха ymf740 напаяна.Tfd: ↑ 04.09.2023 22:49 Згадуючи тему з VIA Apollo 133 + Slot 1..
В мене питання, рекап ви самі робили? Якщо так, де ви брали конденсатори, скільки вони коштували і які електроліти ви ними міняли?
В мене просто аналогічна ситуація, повздувались ємності на платі ретро-лептопу, от я і думаю, а може туди поставити полімери, бо там досить низькі по висоті електроліти 1500/6,3 стоять, зараз такі важко знайти.
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Tfd, плата має бути бомба. Звернуся до вас з часом аби не тримати на руках чуже добро.
radical, з старих плат брендові кондьори досить часто в хоошому , майже відмінному стані ( але перед установкою краще перевірять) - рубікони, нічікони,ніпон-чемікон , саньйо.
Є київський сайт електронофф можно там купити.
Раніше читав , що між електролітами та полімерами при заміні йде співвідношення 1:⅓.
Треба питати експертів.
radical, з старих плат брендові кондьори досить часто в хоошому , майже відмінному стані ( але перед установкою краще перевірять) - рубікони, нічікони,ніпон-чемікон , саньйо.
Є київський сайт електронофф можно там купити.
Раніше читав , що між електролітами та полімерами при заміні йде співвідношення 1:⅓.
Треба питати експертів.
-
radical
Member
ApostolCV
Там просто бачите які пеньки, низенькі. Я такі не знайду на старих платах. А от серед полімерів такі повинні бути.
Я так зрозумів, що електроліти 1500/6,3 можна міняти на полімери 500/6,3?
Там просто бачите які пеньки, низенькі. Я такі не знайду на старих платах. А от серед полімерів такі повинні бути.
Я так зрозумів, що електроліти 1500/6,3 можна міняти на полімери 500/6,3?
-
spoglyadach
Member
radical
Я б ставив 680 замість 1500, оце народне правило що треба ділити на 3 воно часто зустрічається але дуже відносне, залежить від купи параметрів.
Я б ставив 680 замість 1500, оце народне правило що треба ділити на 3 воно часто зустрічається але дуже відносне, залежить від купи параметрів.
-
Tfd
Member
Добре. Як будете готові, напишіть мені в приватні повідомлення. Для надійності.ApostolCV: ↑ 05.09.2023 09:19 Tfd, плата має бути бомба. Звернуся до вас з часом аби не тримати на руках чуже добро.
Тестовий хдд-імедж від KT133A з WinXP підійшов під неї майже ідеально, тому навіть трохи поганяв пацієнта. Все гуд, працює. БІОС також про всяк оновив до найсвіжішого.
Єдине що, середній слот пам'яті дещо тугуватий коли встановлювати в нього модуль, але всі робочі. Намагався натикати в неї побільше ОЗП з того що було під рукою. Не з усіма плашками вона одразу подружилася, ну але хоча б 512МБ в сумі отримати вдалося. Якщо у Вас є вибір модулів то гадаю що не проблема підібрати якийсь робочий конфіг. )
До-речі, звук від Yamaha реально порадував після всіх тих дешевих сміттєвих AC97 кодеків. Власне, із-за нього мені ця плата в свій час і приглянулася. Інакше вона би вже була в металобрухті. Довелося буквально вмовляти продавця мені її продати а не відправити на ресайклінг.
Паяв сам, придбані на radiodetali. Як каже історія замовлень, це було в березні 21-го року, по 8,34ГРН за штучку в кількості 20 одиниць. Ще до цього в 20-му році була невеличка партія з 6-ти штук тому вийшли трохи дорожче, по 14ГРН. Зараз певно таких цін і близько вже немає, та й конденсаторів таких я щось давненько вже не зустрічав у продажі.radical: ↑ 05.09.2023 07:47 В мене питання, рекап ви самі робили? Якщо так, де ви брали конденсатори, скільки вони коштували і які електроліти ви ними міняли?
В мене просто аналогічна ситуація, повздувались ємності на платі ретро-лептопу, от я і думаю, а може туди поставити полімери, бо там досить низькі по висоті електроліти 1500/6,3 стоять, зараз такі важко знайти.
Фото до заміни зробити якось забувся, але дивлячись на те що до цих пір валяється в пакеті з випаяними пухляками, скоріше за все то були Nichicon 3300uF/6.3V і можливо ще штуки 4 G-Luxon 2200uF/6,3V.
У Вашому випадку, коли потрібні саме на 6,3V то я би ставив ємністю по 820uF. Або навіть і 10V/1000uF в такому розмірі можна знайти. Ще краще заміряти які реально напруги на тих конденсаторах, ну або знати в якому ланцюжку вони стоять. По можливості звісно. Якщо там живлення процесора, моста чи пам'яті то можливо що вистачить бочечок на 2.5V або 4V. Такі можна знайти і ємністю 1200-1500uF відповідного розміру. Гірше не буде.
-
radical
Member
256MB плашки на 8 чіпів повністю бачить?Tfd: ↑ 05.09.2023 20:00 Не з усіма плашками вона одразу подружилася, ну але хоча б 512МБ в сумі отримати вдалося.
В мене A-Trend бачить 512МБ планки з останнім біосом, було б цікаво у неї 2ГБ запихнути, але у мене стільки немає.
АС97 у південному мості, на цьому чипсеті він ще просто не підтримується. Окрема маленька мікросхема це лише кодек. У мене А-Тренд без звуку, а ще є PCPartner, там розпаяний Creative-Ensonic. WaveTable у DOS рубить))Tfd: ↑ 05.09.2023 20:00 о-речі, звук від Yamaha реально порадував після всіх тих дешевих сміттєвих AC97 кодеків.
На вашу плату треба не ХР ставити, а 98, проц на 100 шину, пам'ять на 133. Memory Enabler не забути. На ямаху обов'язково рідні драйвери для DS-XG. І буде непогана машинка для DOS ігор
-
Vovk_Z
Member
Slot 1 з полімерниками виглядає незвично-футуристично. Я в пару своїх старих плат тих же років не ризикував ставити полімерники, щоб не наткнутися на якусь несумісність регуляторів живлення та ультра-низького імпедансу полімерників (хоча в колах живлення процесора - повинне проходити). Натомість використовував просто хороші звичайні низькоімпедансники, щоб не було сюрпризів (бо машини реально все ще використовувалися в роботі).
При заміні на полімерні - в першу чергу, для мене важливо, щоб співпадав діаметр конденсатора (а отже - відстань між ніжками), бо гнути їх потім - вже колхоз. А ємність може дуже варіюватися.
На виході типових DC/DC низьковольтних кіл живлення процесора ємність все ще має бути досить великою, тому сильно менші полімерники ємністю не варто використовувати. Тим більше, що зараз відносно легко їх знайти в продажі вже в наших магазинах, різних номіналів та розмірів.
А на входах DC/DC - полімерники можна ставити сильно менші досить вільно.
При заміні на полімерні - в першу чергу, для мене важливо, щоб співпадав діаметр конденсатора (а отже - відстань між ніжками), бо гнути їх потім - вже колхоз. А ємність може дуже варіюватися.
На виході типових DC/DC низьковольтних кіл живлення процесора ємність все ще має бути досить великою, тому сильно менші полімерники ємністю не варто використовувати. Тим більше, що зараз відносно легко їх знайти в продажі вже в наших магазинах, різних номіналів та розмірів.
А на входах DC/DC - полімерники можна ставити сильно менші досить вільно.
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Підкажіть будь ласка ціни на процесори
- спойлер
- Pentium 4 560J 3.60 ГГц / 1 Мб / 800 / Prescott / SL7Q2
Pentium 4 651 3.40 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL96J
Pentium 4 631 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL9KG
Pentium 4 630 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Prescott / SL7Z9
Pentium 4 3.00 ГГц / 1 Mб / 800 / Prescott / SL7KB
-
spoglyadach
Member
Vlad Tepec-Dracula
Оцей не знаю, бо не зустрічав його останнім часом, а за всі інші я б більше 50 гривень не давав.
Вони нікому не потрібні в здоровому глузді, а оцих ретро-факерів не так вже й багато.
Оцей не знаю, бо не зустрічав його останнім часом, а за всі інші я б більше 50 гривень не давав.
Вони нікому не потрібні в здоровому глузді, а оцих ретро-факерів не так вже й багато.
-
WSavage
Member
С E8600 и E8500 не подскажите?spoglyadach: ↑ 06.09.2023 01:06 Vlad Tepec-Dracula
-
spoglyadach
Member
Це рідкісні звірі, мені Е8600 колись давно подарували, а так в продажу можливо пару разів бачив у складі комплекту.WSavage: ↑ 06.09.2023 01:15 С E8600 и E8500 не подскажите? Где не глянь, конский ценник на них
Думаю окремо за них будуть ломити від 300 і більше, а чому дивитесь саме на топові, а не на той же 8200-8400?
Я коли вони вийшли взяв саме 8200 + топову материнку, потім звісно ж вперся у FSB Wall, але там між ними різниця не дуже суттєва та й моя пам'ять того часу від Mushkin так собі їхала вище штатних 800Мгц. А нормально я їх ганяв вже зараз, порівнював розгін між 8200/8400/8600 в комбо з відбірними планками пам'яті.
Ось що я на них віджав на топовій мобо з якимось потужним повітрям
E8400 C0 (SLAPL) 4.4Ghz
E8600 E0 (SLB9L) 4.65Ghz
Востаннє редагувалось 06.09.2023 01:23 користувачем spoglyadach, всього редагувалось 1 раз.
-
WSavage
Member
Віддали збірки на благодійність в яких є один E8600 то є думка продати його та запхати якийсь квад/зеон туди, тому і виникло таке запитанняspoglyadach: ↑ 06.09.2023 01:20Це рідкісні звірі, мені Е8600 колись давно подарували, а так в продажу можливо пару разів бачив у складі комплекту.WSavage: ↑ 06.09.2023 01:15 С E8600 и E8500 не подскажите? Где не глянь, конский ценник на них
Думаю окремо за них будуть ломити від 300 і більше, а чому дивитесь саме на топові, а не на той же 8200-8400?
Я коли вони вийшли взяв саме 8200 + топову материнку, потім звісно ж вперся у FSB Wall, але там між ними різниця не дуже суттєва та й моя пам'ять того часу від Mushkin так собі їхала вище штатних 800Мгц. А нормально я їх ганяв вже зараз, порівнював розгін між 8200/8400/8600 в комбо з відбірними планками пам'яті.