Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Бумик
Member

Повідомлення

NecroKitchen
Один вопрос-а ограничения по требованию к процу (особенно к его ядерности) или платформе есть?Ибо результаты в Марке 2001 с картой МХ 440 AGPх8 на материнке сокет 462 и проце Атлон 2500@3200 выглядят *смешными* и мизерными по сравнению,как тут вылаживали на 775 корке двухголовой.Этож земля и небо :insane:
NecroKitchen
Member

Повідомлення

Бумик: 04.09.2023 19:58 NecroKitchen
Один вопрос-а ограничения по требованию к процу (особенно к его ядерности) или платформе есть?Ибо результаты в Марке 2001 с картой МХ 440 AGPх8 на материнке сокет 462 и проце Атлон 2500@3200 выглядят *смешными* и мизерными по сравнению,как тут вылаживали на 775 корке двухголовой.Этож земля и небо :insane:
Нету. Хоть на феноме бенчи, хоть на коре2дуба, хоть на пне4 или атлоне хр. Важно чтобы железо было именно "десктопное" (No workstation/server CPU/GPU hardware), и сами видеокарты были GeForce 4 Ti или MX.
ApostolCV
Member

Повідомлення

NecroKitchen
, оскільки це 2001 Марк, то якщо я правильно розумію, головне розігнаний "у соплі проц" а карта і 4200 підійде?
Andrey2005
Member

Повідомлення

Напишіть всі умови змагання, там же як мінімум картинку робочого стола треба змінити
NecroKitchen
Member

Повідомлення

ApostolCV: 04.09.2023 20:21 NecroKitchen
оскільки це 2001 Марк, то якщо я правильно розумію, головне розігнаний "у соплі проц" а карта і 4200 підійде?
Ну, десь така, ага :D

Але ще краще "швидкий проц + топова розігнана відеокарта". Посилання на приклад під спойлером
спойлер
https://hwbot.org/submission/5325780_ma ... 2616_marks
Andrey2005: 04.09.2023 21:03 Напишіть всі умови змагання, там же як мінімум картинку робочого стола треба змінити
Умови такі:
  • Only use videocard from the GeForce 4 series family.
  • No workstation/server CPU/GPU hardware
  • A verification screenshot is required, using the official background, 3DMark score, CPU-Z 2.06 tabs for CPU, motherboard, memory and legacy GPU-Z
Останній пункт це: необхідно завантажити скріншот, на якому буде видно результат у 3DMark2001, вікна CPU-Z 2.06 (вкладки CPU, Motherboard та Memory) та GPU-Z старої версії (старі версії показують частоти на ретро картах, наприклад канає 0.7.0), і ще на робочому столі повиннен бути встановлений спеціальний фон ("шпалери" :lol: посилання під спойлером)
спойлер
https://i.postimg.cc/ncwvXcQ4/HWBOT-TC23.jpg
Васильович
Member

Повідомлення

NecroKitchen: 04.09.2023 21:35і ще на робочому столі повиннен бути встановлений спеціальний фон
Тільки чорний фон!
Шпалери від'їдають цінні обчислювальні ресурси!
P.S. Жарт лише з долею жарту :gigi:
Tfd
Member

Повідомлення

ApostolCV

Згадуючи тему з VIA Apollo 133 + Slot 1... коротше кажучи історія з кілька днів на пошуки, прийшла до кілька місяців на пошуки. Але таки знайшов. :) Не знаю наскільки ще актуально, але якщо так то готовий надати Вам на тести ось цю річ:
спойлер
Chaintech 6VTA3

Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

NecroKitchen
Я б з радістю доєднався, але роками хтось їх скуповува раніше за мене :)
Давайте знайдемо цю не хорошу людину та влаштуємо ретро-навалу на його сховище

Так, маю ось такий стафф, щось з цього підійде за умовами?
NVIDIA GeForce 4 MX 440 SE
NVIDIA GeForce 4 FX 4600 Ti
Материнка що є під рукою ASUS P4P800SE, але якщо дуже потрібно і вплине на результат, полізу дуже далеко за Abit AS8 з Pentium D 945
radical
Member

Повідомлення

Tfd: 04.09.2023 22:49 Згадуючи тему з VIA Apollo 133 + Slot 1..
Прикольно, це чайнтек, схоже, і ямаха ymf740 напаяна.
В мене питання, рекап ви самі робили? Якщо так, де ви брали конденсатори, скільки вони коштували і які електроліти ви ними міняли?
В мене просто аналогічна ситуація, повздувались ємності на платі ретро-лептопу, от я і думаю, а може туди поставити полімери, бо там досить низькі по висоті електроліти 1500/6,3 стоять, зараз такі важко знайти.
спойлер
DSCN8578-800.jpg
DSCN8581-800.jpg
ApostolCV
Member

Повідомлення

Tfd, плата має бути бомба. Звернуся до вас з часом аби не тримати на руках чуже добро.
radical, з старих плат брендові кондьори досить часто в хоошому , майже відмінному стані ( але перед установкою краще перевірять) - рубікони, нічікони,ніпон-чемікон , саньйо.
Є київський сайт електронофф можно там купити.
Раніше читав , що між електролітами та полімерами при заміні йде співвідношення 1:⅓.
Треба питати експертів.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Там просто бачите які пеньки, низенькі. Я такі не знайду на старих платах. А от серед полімерів такі повинні бути.
Я так зрозумів, що електроліти 1500/6,3 можна міняти на полімери 500/6,3?
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Я б ставив 680 замість 1500, оце народне правило що треба ділити на 3 воно часто зустрічається але дуже відносне, залежить від купи параметрів.
Tfd
Member

Повідомлення

ApostolCV: 05.09.2023 09:19 Tfd, плата має бути бомба. Звернуся до вас з часом аби не тримати на руках чуже добро.
Добре. Як будете готові, напишіть мені в приватні повідомлення. Для надійності. ;)

Тестовий хдд-імедж від KT133A з WinXP підійшов під неї майже ідеально, тому навіть трохи поганяв пацієнта. Все гуд, працює. БІОС також про всяк оновив до найсвіжішого.
спойлер
Зображення

Зображення
Єдине що, середній слот пам'яті дещо тугуватий коли встановлювати в нього модуль, але всі робочі. Намагався натикати в неї побільше ОЗП з того що було під рукою. Не з усіма плашками вона одразу подружилася, ну але хоча б 512МБ в сумі отримати вдалося. Якщо у Вас є вибір модулів то гадаю що не проблема підібрати якийсь робочий конфіг. )
спойлер
Зображення

Зображення
До-речі, звук від Yamaha реально порадував після всіх тих дешевих сміттєвих AC97 кодеків. Власне, із-за нього мені ця плата в свій час і приглянулася. Інакше вона би вже була в металобрухті. Довелося буквально вмовляти продавця мені її продати а не відправити на ресайклінг. :gigi:
radical: 05.09.2023 07:47 В мене питання, рекап ви самі робили? Якщо так, де ви брали конденсатори, скільки вони коштували і які електроліти ви ними міняли?
В мене просто аналогічна ситуація, повздувались ємності на платі ретро-лептопу, от я і думаю, а може туди поставити полімери, бо там досить низькі по висоті електроліти 1500/6,3 стоять, зараз такі важко знайти.
Паяв сам, придбані на radiodetali. Як каже історія замовлень, це було в березні 21-го року, по 8,34ГРН за штучку в кількості 20 одиниць. Ще до цього в 20-му році була невеличка партія з 6-ти штук тому вийшли трохи дорожче, по 14ГРН. :) Зараз певно таких цін і близько вже немає, та й конденсаторів таких я щось давненько вже не зустрічав у продажі.

Фото до заміни зробити якось забувся, але дивлячись на те що до цих пір валяється в пакеті з випаяними пухляками, скоріше за все то були Nichicon 3300uF/6.3V і можливо ще штуки 4 G-Luxon 2200uF/6,3V.

У Вашому випадку, коли потрібні саме на 6,3V то я би ставив ємністю по 820uF. Або навіть і 10V/1000uF в такому розмірі можна знайти. Ще краще заміряти які реально напруги на тих конденсаторах, ну або знати в якому ланцюжку вони стоять. По можливості звісно. Якщо там живлення процесора, моста чи пам'яті то можливо що вистачить бочечок на 2.5V або 4V. Такі можна знайти і ємністю 1200-1500uF відповідного розміру. Гірше не буде. :rotate:
radical
Member

Повідомлення

Tfd: 05.09.2023 20:00 Не з усіма плашками вона одразу подружилася, ну але хоча б 512МБ в сумі отримати вдалося.
256MB плашки на 8 чіпів повністю бачить?
В мене A-Trend бачить 512МБ планки з останнім біосом, було б цікаво у неї 2ГБ запихнути, але у мене стільки немає.
Tfd: 05.09.2023 20:00 о-речі, звук від Yamaha реально порадував після всіх тих дешевих сміттєвих AC97 кодеків.
АС97 у південному мості, на цьому чипсеті він ще просто не підтримується. Окрема маленька мікросхема це лише кодек. У мене А-Тренд без звуку, а ще є PCPartner, там розпаяний Creative-Ensonic. WaveTable у DOS рубить))

На вашу плату треба не ХР ставити, а 98, проц на 100 шину, пам'ять на 133. Memory Enabler не забути. На ямаху обов'язково рідні драйвери для DS-XG. І буде непогана машинка для DOS ігор
Vovk_Z
Member

Повідомлення

Slot 1 з полімерниками виглядає незвично-футуристично. Я в пару своїх старих плат тих же років не ризикував ставити полімерники, щоб не наткнутися на якусь несумісність регуляторів живлення та ультра-низького імпедансу полімерників (хоча в колах живлення процесора - повинне проходити). Натомість використовував просто хороші звичайні низькоімпедансники, щоб не було сюрпризів (бо машини реально все ще використовувалися в роботі).

При заміні на полімерні - в першу чергу, для мене важливо, щоб співпадав діаметр конденсатора (а отже - відстань між ніжками), бо гнути їх потім - вже колхоз. А ємність може дуже варіюватися.
На виході типових DC/DC низьковольтних кіл живлення процесора ємність все ще має бути досить великою, тому сильно менші полімерники ємністю не варто використовувати. Тим більше, що зараз відносно легко їх знайти в продажі вже в наших магазинах, різних номіналів та розмірів.
А на входах DC/DC - полімерники можна ставити сильно менші досить вільно.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Підкажіть будь ласка ціни на процесори
спойлер
Pentium 4 560J 3.60 ГГц / 1 Мб / 800 / Prescott / SL7Q2

Pentium 4 651 3.40 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL96J

Pentium 4 631 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Cedar Mill / SL9KG

Pentium 4 630 3.00 ГГц / 2 Мб / 800 / Prescott / SL7Z9

Pentium 4 3.00 ГГц / 1 Mб / 800 / Prescott / SL7KB
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula
Оцей не знаю, бо не зустрічав його останнім часом, а за всі інші я б більше 50 гривень не давав.
Вони нікому не потрібні в здоровому глузді, а оцих ретро-факерів не так вже й багато.
WSavage
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.09.2023 01:06 Vlad Tepec-Dracula
Оцей не знаю, бо не зустрічав його останнім часом, а за всі інші я б більше 50 гривень не давав.
Вони нікому не потрібні в здоровому глузді, а оцих ретро-факерів не так вже й багато.
С E8600 и E8500 не подскажите?
spoglyadach
Member

Повідомлення

WSavage: 06.09.2023 01:15 С E8600 и E8500 не подскажите? Где не глянь, конский ценник на них
Це рідкісні звірі, мені Е8600 колись давно подарували, а так в продажу можливо пару разів бачив у складі комплекту.
Думаю окремо за них будуть ломити від 300 і більше, а чому дивитесь саме на топові, а не на той же 8200-8400?
Я коли вони вийшли взяв саме 8200 + топову материнку, потім звісно ж вперся у FSB Wall, але там між ними різниця не дуже суттєва та й моя пам'ять того часу від Mushkin так собі їхала вище штатних 800Мгц. А нормально я їх ганяв вже зараз, порівнював розгін між 8200/8400/8600 в комбо з відбірними планками пам'яті.

Ось що я на них віджав на топовій мобо з якимось потужним повітрям
E8400 C0 (SLAPL) 4.4Ghz
E8600 E0 (SLB9L) 4.65Ghz
Востаннє редагувалось 06.09.2023 01:23 користувачем spoglyadach, всього редагувалось 1 раз.
WSavage
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.09.2023 01:20
WSavage: 06.09.2023 01:15 С E8600 и E8500 не подскажите? Где не глянь, конский ценник на них
Це рідкісні звірі, мені Е8600 колись давно подарували, а так в продажу можливо пару разів бачив у складі комплекту.
Думаю окремо за них будуть ломити від 300 і більше, а чому дивитесь саме на топові, а не на той же 8200-8400?
Я коли вони вийшли взяв саме 8200 + топову материнку, потім звісно ж вперся у FSB Wall, але там між ними різниця не дуже суттєва та й моя пам'ять того часу від Mushkin так собі їхала вище штатних 800Мгц. А нормально я їх ганяв вже зараз, порівнював розгін між 8200/8400/8600 в комбо з відбірними планками пам'яті.
Віддали збірки на благодійність в яких є один E8600 то є думка продати його та запхати якийсь квад/зеон туди, тому і виникло таке запитання :beer:
Відповісти