Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

А чим ми мастимо вентилятори? Ну що силіконом зрозуміло, я до цього дня юзав куплену ще мабуть у 2012 році пляшку олійки для швейних машинок Shell. Але хочеться бульшу в'язікість бо вона така досить тікуча. Є банка оригінальної густої з США, але то взагалі не для вентиляторів консистенція, можна начебто і змішати їх трохи але щось не хочеться так робити. Може є якийсь селлер на алі з перевіреною якістю або у місцевих магазах нормальні якісні оливи.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Силікон+тефлон в мене є у вигляді спрею, а ця в якому по в'язкості стані приблизно, типу як гель чи тікуча?
ale4316
Member

Повідомлення

Вопрос знатокам : есть Asrock K7VM2 увидит ли она AMD Geode NX 1500 ?
radical
Member

Повідомлення

вона досить густа, нею мажуть, звичайно, всілякі пластмасові механізми, що труться, на зразок деталей CDROM та принтерів
я нею мажу вісі та втулки на дешевих вентиляторах

Отправлено спустя 4 минуты 58 секунд:
ale4316: 18.08.2023 13:00 Вопрос знатокам : есть Asrock K7VM2 увидит ли она AMD Geode NX 1500 ?
Только пробовать
Асрок обычно мобильные и замобиленные процессоры распознавал корректно. У меня асрок на КТ600 корректно распознал замобиленный эплбед и позволял на нем множитель менять.
Тут помог бы биос патчер, но я не в курсе, работает ли он с асроковским амишным биосом.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Блін, в мене моя банка теж силікон+птфе, доведеться мабуть мастити нею, але я щось маю деякі упередження перед густими силіконами у підшипниках. Ситуація ж у тому, що потім згадуй де її наносив і переробляй, тому і запитую.
Ось така в мене, типу найкраще що я знайшов у 2017 році за відносно адекватні гроші -
https://elcapitan.com/products/super-lu ... ster-41160
radical
Member

Повідомлення

Ну вона не така вже й густа, щось на зразок солідолу по густині.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так, думаю навіть трохи меншої. Сьогодні протестую на якомусь бідоласі на малих обертах, я щось якось боявся нею вентилятори змащувати. Але якщо кажете що воно норм, треба спробувати. Навіть купувати нічого не треба :rotate:
radical
Member

Повідомлення

Я кулькових підшипників, правда, нею не мазав, в основному, оті дешеві вентилятори на підшипниках ковзання, де просто вісь у латунній (чи бронзовій?) втулці. Де з заднього боку знімається стопорне кільце, яке держить вісь у втулці.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Кулькові підшипники нема сенсу змащувати, якщо вони почали стукати то вже всьо. Єдиний варіант щось змінити це його розбирати і повністю мити та перезмащувати спеціальним мастилом. Але я не знаю нікого хто робив щось таке, їх просто треба замінювати та й всьо. Якщо змащування і допоможе то то ефект на 2-3 тижні по арістовічю ;)
darlo0k
Member

Повідомлення

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... QSNCD.html

прикольна материнка на 775 сокеті, раптом кому буде цікаво.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

darlo0k
На платі трубок більше ніж у самогонного апарата :D
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 18.08.2023 15:40 darlo0k
На платі трубок більше ніж у самогонного апарата :D
Ганяють тепло по колу швидше ніж ті крихітні радіатори можуть розсіювати, ці чіпсети Nvidia і так були достатньо гарячими, так ще й VRM додає клопоту :lamer:
radical
Member

Повідомлення

У брата погоріла M2N-E, засмерділо паленим і все потухло, зняття радіатора з блискучими трубками виявило дірку в чипсеті та фактичну відсутність термопасти))
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 18.08.2023 19:45 У брата погоріла M2N-E, засмерділо паленим і все потухло, зняття радіатора з блискучими трубками виявило дірку в чипсеті та фактичну відсутність термопасти))
Так там не було пасти, там був рожевий термоклей ;)
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

darlo0k: 18.08.2023 15:36 https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... QSNCD.html

прикольна материнка на 775 сокеті, раптом кому буде цікаво.
Прикольна плата, але вже трупів накупили стільки цих, що досить їх рекламувати)
Невідіа топ по мертвим платам на 775)
darlo0k
Member

Повідомлення

NikolaZack
Ну конкретно цю якщо буде бажання я можу по місту і перевірити на працездатність. Але да, в мене є маленьке кладовище з 3шт
darlo0k
Member

Повідомлення

спойлер
IMG_1710-min.jpeg
IMG_1709-min.jpeg
Шановне панство, знайшов у батьків от таку материнку з процом, до дому доїду почищу, але то буде вже завтра. Можу відправить і сьодні, все як і було, якщо цікаво - пишіть. безкоштовно, пересилка за рахунок отримувача.
Останнього разу коли запускав (4-ри роки тому працювала під убунтою 10.10) :beer:
spoglyadach
Member

Повідомлення

darlo0k: 18.08.2023 23:22 NikolaZack
Ну конкретно цю якщо буде бажання я можу по місту і перевірити на працездатність. Але да, в мене є маленьке кладовище з 3шт
Нафіга вона потрібна за такі гроші? :)

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
darlo0k: 19.08.2023 13:22 Шановне панство, знайшов у батьків от таку материнку з процом, до дому доїду почищу, але то буде вже завтра. Можу відправить і сьодні, все як і було, якщо цікаво - пишіть. безкоштовно, пересилка за рахунок отримувача.
Останнього разу коли запускав (4-ри роки тому працювала під убунтою 10.10) :beer:
Я б взяв, якщо є змога укрпоштою відправити
darlo0k
Member

Повідомлення

spoglyadach
Пишіть в приватні куди відправляти і тд, завтра відправлю
Відповісти