Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
А чим ми мастимо вентилятори? Ну що силіконом зрозуміло, я до цього дня юзав куплену ще мабуть у 2012 році пляшку олійки для швейних машинок Shell. Але хочеться бульшу в'язікість бо вона така досить тікуча. Є банка оригінальної густої з США, але то взагалі не для вентиляторів консистенція, можна начебто і змішати їх трохи але щось не хочеться так робити. Може є якийсь селлер на алі з перевіреною якістю або у місцевих магазах нормальні якісні оливи.
-
radical
Member
-
spoglyadach
Member
Силікон+тефлон в мене є у вигляді спрею, а ця в якому по в'язкості стані приблизно, типу як гель чи тікуча?
-
ale4316
Member
Вопрос знатокам : есть Asrock K7VM2 увидит ли она AMD Geode NX 1500 ?
-
radical
Member
вона досить густа, нею мажуть, звичайно, всілякі пластмасові механізми, що труться, на зразок деталей CDROM та принтерів
я нею мажу вісі та втулки на дешевих вентиляторах
Отправлено спустя 4 минуты 58 секунд:
Асрок обычно мобильные и замобиленные процессоры распознавал корректно. У меня асрок на КТ600 корректно распознал замобиленный эплбед и позволял на нем множитель менять.
Тут помог бы биос патчер, но я не в курсе, работает ли он с асроковским амишным биосом.
я нею мажу вісі та втулки на дешевих вентиляторах
Отправлено спустя 4 минуты 58 секунд:
Только пробоватьale4316: ↑ 18.08.2023 13:00 Вопрос знатокам : есть Asrock K7VM2 увидит ли она AMD Geode NX 1500 ?
Асрок обычно мобильные и замобиленные процессоры распознавал корректно. У меня асрок на КТ600 корректно распознал замобиленный эплбед и позволял на нем множитель менять.
Тут помог бы биос патчер, но я не в курсе, работает ли он с асроковским амишным биосом.
-
spoglyadach
Member
Блін, в мене моя банка теж силікон+птфе, доведеться мабуть мастити нею, але я щось маю деякі упередження перед густими силіконами у підшипниках. Ситуація ж у тому, що потім згадуй де її наносив і переробляй, тому і запитую.
Ось така в мене, типу найкраще що я знайшов у 2017 році за відносно адекватні гроші -
https://elcapitan.com/products/super-lu ... ster-41160
Ось така в мене, типу найкраще що я знайшов у 2017 році за відносно адекватні гроші -
https://elcapitan.com/products/super-lu ... ster-41160
-
radical
Member
Ну вона не така вже й густа, щось на зразок солідолу по густині.
-
spoglyadach
Member
Так, думаю навіть трохи меншої. Сьогодні протестую на якомусь бідоласі на малих обертах, я щось якось боявся нею вентилятори змащувати. Але якщо кажете що воно норм, треба спробувати. Навіть купувати нічого не треба
-
radical
Member
Я кулькових підшипників, правда, нею не мазав, в основному, оті дешеві вентилятори на підшипниках ковзання, де просто вісь у латунній (чи бронзовій?) втулці. Де з заднього боку знімається стопорне кільце, яке держить вісь у втулці.
-
spoglyadach
Member
Кулькові підшипники нема сенсу змащувати, якщо вони почали стукати то вже всьо. Єдиний варіант щось змінити це його розбирати і повністю мити та перезмащувати спеціальним мастилом. Але я не знаю нікого хто робив щось таке, їх просто треба замінювати та й всьо. Якщо змащування і допоможе то то ефект на 2-3 тижні по арістовічю
-
darlo0k
Member
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... QSNCD.html
прикольна материнка на 775 сокеті, раптом кому буде цікаво.
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
darlo0k
На платі трубок більше ніж у самогонного апарата
На платі трубок більше ніж у самогонного апарата
-
spoglyadach
Member
Ганяють тепло по колу швидше ніж ті крихітні радіатори можуть розсіювати, ці чіпсети Nvidia і так були достатньо гарячими, так ще й VRM додає клопоту
-
radical
Member
У брата погоріла M2N-E, засмерділо паленим і все потухло, зняття радіатора з блискучими трубками виявило дірку в чипсеті та фактичну відсутність термопасти))
-
spoglyadach
Member
Так там не було пасти, там був рожевий термоклейradical: ↑ 18.08.2023 19:45 У брата погоріла M2N-E, засмерділо паленим і все потухло, зняття радіатора з блискучими трубками виявило дірку в чипсеті та фактичну відсутність термопасти))
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Прикольна плата, але вже трупів накупили стільки цих, що досить їх рекламувати)darlo0k: ↑ 18.08.2023 15:36 https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mate ... QSNCD.html
Невідіа топ по мертвим платам на 775)
-
darlo0k
Member
NikolaZack
Ну конкретно цю якщо буде бажання я можу по місту і перевірити на працездатність. Але да, в мене є маленьке кладовище з 3шт
Ну конкретно цю якщо буде бажання я можу по місту і перевірити на працездатність. Але да, в мене є маленьке кладовище з 3шт
-
darlo0k
Member
- спойлер
Останнього разу коли запускав (4-ри роки тому працювала під убунтою 10.10)
-
spoglyadach
Member
Нафіга вона потрібна за такі гроші?darlo0k: ↑ 18.08.2023 23:22 NikolaZack
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Я б взяв, якщо є змога укрпоштою відправитиdarlo0k: ↑ 19.08.2023 13:22 Шановне панство, знайшов у батьків от таку материнку з процом, до дому доїду почищу, але то буде вже завтра. Можу відправить і сьодні, все як і було, якщо цікаво - пишіть. безкоштовно, пересилка за рахунок отримувача.
Останнього разу коли запускав (4-ри роки тому працювала під убунтою 10.10)
-
darlo0k
Member
spoglyadach
Пишіть в приватні куди відправляти і тд, завтра відправлю
Пишіть в приватні куди відправляти і тд, завтра відправлю