Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 14:32 Avenger80
До чого тут знайомі? Я взяв і придбав R500. Я отримую швидкість ±450Мбіт/сек. Це звичайно меньше того що показував пан Mad Dog
вище на скрінах, але скільки пристроїв одночасно витримає китаєць? У мене постійно ±10 девайсів підключено. Мені докупить ще одну точку і створив повноцінний mesh. Під стелю причепив точку і заживив POE, that's all.
щойно випробував. китаець. 17 пристроїв на ньому.
завантаження процесору по нулям, пам'яті ще 70% вільної. крізь несучу стіну на телефоні 400мбіт в обидві сторони.
Avenger80
Member

Повідомлення

slmr
Ну и чего он там стоит? Его надо поставить либо в 5-ю комнату, либо в 4-ю комнату.
slmr
Junior

Повідомлення

Ну и чего он там стоит? Его надо поставить либо в 5-ю комнату, либо в 4-ю комнату.
Я понимаю, что лучше по центру. Но возможности нет. Есть что-то настолько мощное, чтобы пробивало 3 комнаты, или надо огород городить с меш системами?
Avenger80
Member

Повідомлення

slmr
Если не можете переставить, то надо купить подобный роутер и городить МЕШ систему. У меня такой же роутер и даже в трехкомнатной 64 метровой квартире для такого роутера можно найти такую точку, в которой поплохеет в одной из комнат.

Отправлено спустя 11 минут 51 секунду:
Просто роутеру (конкретно, к примеру, моему роутеру, такому как и у вас) - страшны диагональные составляющие, углы. Прямые стены (перпендикуляр) он пробивает на раз без потери скорости, а вот если пошла диагональ через несколько стен, та ещё с какими-то шкафами - но та да. Против физики не попрёшь. А теперь посмотрите на своё расположение и можете сами сказать где с сигналом поплохеет.
slmr
Junior

Повідомлення

Просто роутеру (конкретно, к примеру, моему роутеру, такому как и у вас) - страшны диагональные составляющие, углы. Прямые стены (перепендикуляр) он пробивает на раз без потери скорости, а вот если пошла диагональ через несколько стен, та ещё с какими-то шкафами - но та да. Против физики не попрёшь. А теперь посмотрите на своё расположение и можете сами сказать где с сигналом поплохеет.
Да, у меня как раз и есть дальние комнаты по диагонали. На 4pda вообще посоветовали вырубить на кинетике вай-фай, к нему подключить какой-то сяоми, и построить бесшовный роуминг. Так себе идея конечно.
Avenger80
Member

Повідомлення

slmr
Интересная идея, когда у самого кинетика с любым кинетиком есть меш-система со всеми k, v, r.
slmr
Junior

Повідомлення

Интересная идея, когда у самого кинетика с любым кинетиком есть меш-система.
Ну суть в том, что у китайской версии сяоми гораздо лучше покрытие вай-фай. Ну это они так утверждают, я не проверял.
Avenger80
Member

Повідомлення

slmr
Всё зависит от расположения, может и Сяоми загнётся там, где сейчас стоит ваш роутер. Гига не такая уж и плохая по мощности wifi. Вам бы попытаться переставить роутер и всё. Я, в своё время, специально для этого просверлил насквозь несущую железобетонную стену в 15 см, чтоб кабель пропустить и переставить роутер более выгодно для сигнала по квартире.
Mad Dog
Member

Повідомлення

slmr: 07.08.2023 17:46
Але покрити класичну 100 метрову 3к квартиру одним роутером взагалі не є проблемою. Приклад планування:
Ну от якщо взяти ваше планування, то роутер стоїть в кімнаті 3 біля крісла. Яким би роутером ви покрили таке планування?
То мойка ))
У тебе вимоги модеми, самби... тут не підкажу. Тим паче якщо ти хочеш ці дві вимоги зразу... то з двома юсб це якісь Асуси умовно 10к+ грн.
slmr
Junior

Повідомлення

У тебе вимоги модеми, самби... тут не підкажу. Тим паче якщо ти хочеш ці дві вимоги зразу... то з двома юсб це якісь Асуси умовно 10к+ грн.
Та я уже понял, шо проще всего к Гиге докупить Спидстер какой-то та не морочить голову. А то китайские роутеры это кот в мешке, с непонятной прошивкой. А если собирать на Асусе или ТП-Линке то будет все тоже самое, что и на Кинетике только еще дороже.
Noveon
Member

Повідомлення

slmr: 07.08.2023 18:29На 4pda вообще посоветовали вырубить на кинетике вай-фай, к нему подключить какой-то сяоми, и построить бесшовный роуминг.
Идеально!
st17
Junior

Повідомлення

slmr: 07.08.2023 16:28 Добрій день, что купить из Wi-Fi 6 роутеров, с самба сервером, поддержкой usb модемов и самое главное мощностью Wi-Fi способной покрыть 100 кв. м. Сейчас пользуюсь Keenetic Giga 1010, всем устраивает, кроме того что не покрывает дальние комнаты квартиры.
В мене в таких умовах працює ASUS RT-AX86S, ніяких нарікань нема.
З юсб модемом також ОК. Плюс бонус - працює від 12В.
Avenger80
Member

Повідомлення

st17
А расположен тоже в самом неоптимальном месте квартиры, на краю, в углу?
st17
Junior

Повідомлення

Avenger80: 07.08.2023 20:09 st17
А расположен тоже в самом неоптимальном месте квартиры, на краю, в углу?
Практично. Розміщений в кутовій кімнаті - в ній видає гігабіт. В інші кімнати через кухню і коридор добиває на сотні мегабіт, працюю з дальної кімнати - ніякиї проблем. По 5Ггц мережі показує нижчий рівень сигналу, ні 2.5, але значно вищу швидкість.
slmr
Junior

Повідомлення

В мене в таких умовах працює ASUS RT-AX86S, ніяких нарікань нема.

Дякую, придивлюсь до цієї моделі. Ще хотів запитати, на асусах наче не можна віддалено мати доступ до роутера (перезагрузити його, мати доступ до файлів які підключені на зовнішньому диску)?
Avenger80
Member

Повідомлення

slmr
Я так понял, что есть на Asus что-то типа аналога кинетика - keenDNS, только понятно, что называется по-другому. Но от многих плюшек, наверное, придётся отказаться...
Tesseract
Member

Повідомлення

slmr
Можна адмінку у WAN виставити, але краще VPN-сервер запустити. В цьому випадку ваш девайс опиниться наче у вашій домашній мережі, з усіма її можливостями. Я таким чином обходив обмеження готелів на відкриття певних сайтів, коли закордоном відпочивав :)
Noveon
Member

Повідомлення

slmr: 07.08.2023 21:53Дякую, придивлюсь до цієї моделі.
сразу 2 штуки бери, чтобы потом не пришлось второй раз бегать в магазин
st17
Junior

Повідомлення

slmr: 07.08.2023 21:53 Дякую, придивлюсь до цієї моделі. Ще хотів запитати, на асусах наче не можна віддалено мати доступ до роутера (перезагрузити його, мати доступ до файлів які підключені на зовнішньому диску)?
В огляді є про AiCloud.
Є ще Merlin, здається вже теж підтримується.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Накину знову на вентилятор.
tablestikus: 04.08.2023 16:56
Pathfinder: 04.08.2023 16:48
Сподіваюсь покриття розширили після АС2 :shuffle:
А чому саме ?
Там здається нові антени поставили.
Тому що мені вони подобаються що поставив та забув.
artko: 04.08.2023 16:59 кажуть що у ах2 так, покращили роботу wi-fi. хоча не можу сказати, що ац2 дуже поганий.
я б теж за мікрот. хоча б тому, що чогось не подобається мені broadcom soc
ще бачив цікавий наче варіант netgear wax206
Поїхав назад в магазин АХ2. Не сильно краще АС2 по покриттю, і навіть на дистанціїї гірше Рукуса, хоча під роутером видавав +- нормально. Стіни і кути сильно порізали сигнал на мікроті.
Тому повернувся до пошуків картоплі в теплій субстанції б/у :gigi:
Ubiquiti сильно втрачають сигнал на перешкодах ?
Знайшов ось такий варіант як UniFi Dream Machine але по парі оглядів різні результати швидкості на дистанції. :shuffle:
А ще з НАС можна зробити роутер :spy: Synology RT6600aX
Або ентерпрайз Aruba AP IN 535 :shuffle:
Відповісти