HDD: вопросы по SMART, диагностике, восстановлению данных и прочее

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
shatun
Member

Повідомлення

Ostin: 24.07.2023 11:57 ...В ньому пішли реальні беди на початку диску. Я відрізав 15Гб (було 465, стало 450). І ця штуковина вже три роки живе у зовнішньому кармані...
Є таке саме ноутбучне "чудо". Там зазвичай беди йшли на початку де вінда стояла... Звідти і було питання про "відшматувати" наприкінці.
Просто покласти на анресоль - якось дорогувато. Мабуть доведеться перекинути туди якісь фільми з інших дисків. Сподіватимусь, що то було якесь непорозуміння через хот-свап. Дякую відгукнувшимся.
Caesar
Member

Повідомлення

shatun: 24.07.2023 11:49Битими виявились приблизно 4 ГБ відео перекинуті в останню чергу перед сбоєм HDD
Тобто коли там на залишку від загального об'єму HDD було біля 45 ГБ.
Форматнув нормально - прибравши "швидке форматування". Сектори на заміну (С5) зникли. Помилки зчитування (01) залишились як були до форматування - 150 збільшились на одиницю до 151 через UNCR.
Тепер ось перед черговим від'їздом думаю - що і як правильно з ним робити?
Одна помилка запису (UNCR) і 10 кандидатів на перевірку. Збій запису через струс, поштовх чи перепад напруги. Форматування усунуло їх. Більше нічого робити не варто. Диск в гарному стані. Майже ідеальному, бо є незначне уповільнення розкручування. Останнє, можливо, є нормою для дисків, що рідко вмикаються.
Kauil
Member

Повідомлення

Доброго дня. Є старенька баракуда на 500гб, колись вже писав за нього порадили викинути. Залишив його, під всіляке сміття та серіали з фільмами. Перепризначені сектори зупинилися на 4073, мабуть, вже десь роки півтора не ростуть значення. Восени там було напрацювання десь 80к годин, тижні два тому виявив що він скинув час роботи. Це вже йому край підходить? Чи чому він міг скинути час роботи? Намагався в гугла запитати, чому він міг скинути час роботи, не знайшов нічого, може не так гуглив :gigi: Цікаво було скільки він годин пропрацює :(
спойлер
Зображення
Chester_pl
Member

Повідомлення

это можно готовится выбрасывать?
спойлер
изображение_2023-08-08_014405685.png
Alex+
Member

Повідомлення

Chester_pl
Під неважливу файлопомийку ще можна користуватись
bogob
Member

Повідомлення

Умер системный ССД Plextor m5p. Есть вероятность вытащить чем-нибудь информацию в домашних условиях? Если да - что посоветуете?
Crossbow
Member

Повідомлення

bogob: 09.08.2023 07:58 Есть вероятность вытащить чем-нибудь информацию в домашних условиях
нет.
bogob: 09.08.2023 07:58что посоветуете?
на будущее - всегда иметь бекап
bogob
Member

Повідомлення

Crossbow: 09.08.2023 08:38
bogob: 09.08.2023 07:58 Есть вероятность вытащить чем-нибудь информацию в домашних условиях
нет.
Спасибо.
Crossbow: 09.08.2023 08:38
bogob: 09.08.2023 07:58что посоветуете?
на будущее - всегда иметь бекап
Блин, так хорошо же начали... Не вырывайте слова из контекста (хотя возмжно тут ситуация видел слова, но не понял предложение). Абсолютно бесполезный совет
Alex+
Member

Повідомлення

bogob: 09.08.2023 09:52Не вырывайте слова
то ж порада на майбутнє. По суті все вірно сказано - відновити малою кров'ю в домашніх умовах неможливо. Круті дата-рекавері компанії таким займаються, але це дуже дорого (прайси в мережі є, можете глянути на цифри) і має сенс лише в тому випадку, що данні є архіважливими.
bogob
Member

Повідомлення

bogob: 09.08.2023 07:58 Есть вероятность вытащить чем-нибудь информацию в домашних условиях? Если да - что посоветуете?
Перевести или расширить то, что я написал(процитировал)?
Хорошо. Уточню, углублю, расширю. В цитировании выше первым вопросом спрашивается можно ли восстановить данные в домашних условиях. Второй вопрос очень даже зависит от первого: т.е. если данные можно восстановить, что посоветуете для восстановления данных в домашних условиях. В ответ я ждал, при условии что восстановление возможно, перечисление програмных средств, с помощью которых можно восстановить данные. Но некоторые решили поязвить. С необходимостью резервного копирования я знаком, и если бы меня интересовала данная тема я бы обратился в профильную ветку или создал свою. Данная ветка подразумевает вопросы по "смарту, диагностике, восстановлению", о чем и спрашивалось.
Crossbow
Member

Повідомлення

bogob: 09.08.2023 10:26Перевести или расширить то, что я написал(процитировал)?
Хорошо. Уточню, углублю, расширю. В цитировании выше первым вопросом спрашивается можно ли восстановить данные в домашних условиях. Второй вопрос очень даже зависит от первого: т.е. если данные можно восстановить, что посоветуете для восстановления данных в домашних условиях. В ответ я ждал, при условии что восстановление возможно, перечисление програмных средств, с помощью которых можно восстановить данные. Но некоторые решили поязвить. С необходимостью резервного копирования я знаком, и если бы меня интересовала данная тема я бы обратился в профильную ветку или создал свою. Данная ветка подразумевает вопросы по "смарту, диагностике, восстановлению", о чем и спрашивалось.
:facepalm: :down: :tomat: :horror:
Обвинили меня во всех грехах, которые сами же мне приписали. Мда...
Я вам ответил по делу с полными понимаем вопроса и дал совет на будущее.

Всего доброго!
TarGa
Junior

Повідомлення

bogob: 09.08.2023 07:58Умер системный ССД Plextor m5p.
Вы бы для начала расшифровали своё понимание Вашего технического заключения неисправности: "Умер SSD".
bogob
Member

Повідомлення

Вы с какой целью интересуетесь? Для поддержки флуда или помочь?
7mindfields
Member

Повідомлення

Панове, підкажіть на рахунок ultra dma crc error - якщо це значення росте через те, що диск під’єднаний через зовнішній карман, чи може це на щось впливати?
Alex+
Member

Повідомлення

десь поганий контакт по дата лініям
7mindfields
Member

Повідомлення

Alex+: 13.08.2023 19:41 десь поганий контакт по дата лініям
Це може вплинути на те, що він почне сипатися?
Alex+
Member

Повідомлення

7mindfields
Ні, проте якщо багато помилок буде, то впаде швидкість. Може навіть в PIO режим переключитись або режим sata понизити (SATA Downshift)
maroders2
Member

Повідомлення

Вітаю,
Чи є можливість якось зробити швидке програмне вмикання-вимикання HDD?
Є своя фільмотека, якою я користуюся десь раз на тиждень. Зараз hdd вмикається кожного разу при вмиканні ПК і сам потім засинає через 10 хв. Хочу, щоб він вмикався і вимикався вручну, умовно даблкліком чи ще якимось простим способом.
Про вимикання з диспетчера пристроїв чи управління дисками я знаю, але туди трохи довго заходити
Rex
Member

Повідомлення

maroders2
Написати два батніка з тими командами, які робите через Диспетчер пристроїв.
На етапі ініціалізації обладнання він все одно буде вмикатися і буде працювати до завантаження Вінди (тільки якщо реалізувати це фізично, тумблером на живлення). Ну і далі - він буде або за допомогою батника вмикатися/вимикатися, або через План елетроживлення.
Більше того - через Планувальник можна налаштувати, щоб після завантаження ПК виконувалося завдання запустити файл "HDD-Off.bat" і вже потім, у разі портеби, вручну запускати "HDD-On.bat". Але питання: Hащо це потрібно?
maroders2
Member

Повідомлення

Rex: 14.08.2023 15:43 Але питання: Hащо це потрібно?
Гарне питання:)
Враховуючи, що він все одно буде завантажуватись з віндою, то, мабуть, нема сенсу щось вигадувати з батниками. А з живленням питання ще складніше, це ж потрібно щось типу карману 5"25 чи зовнішнього кейса шукати... короче не варте воно того.
Ідея була проста: hdd мені потрібний умовно 5 разів на місяць по кілька годин, хотілося його відключати, щоб він там не запускався по 5 разів на день, тільки щоб почекати 10хв і заснути знову
Відповісти