Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Бо не сегодня - завтра оно может отхлебнуть, у меня уже 1070 лежит на полке, рандомно отваливается изображение.
А вже є передумови до скорої смерті саме 1060? В мене дешманська інно3д 1060 з 2017 року в 2к працює і нікуди поки не збирається.
Воно-то в принципі 1660 норм в цьому випадку, але це 5к в нікуди, за ці гроші суттєвого бусту не буде, може краще їх вкласти в якусь 3060? Якщо взагалі 1060 відригне, за той час вони ще більше здешевшають
GreenMile
Згоден. Перейшов з 1070 га 6750ХТ - відчув прирост непоганий.
А з 1060 на 1660 переходити. То як драйвера поновити, мабуть, відчуття - гомеопатія.
Xardas_95
от би ваш допис закріпити, бо через раз з цим питанням, а тут ще унікали сидять розказують як погано працюють версії 3.0, 2.0 чи карта з 8х псі
Sploit Xardas_95 _FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Дивлюсь на 3060 12Gb. Я правильно розумію, що брати щось потужніше немає сенсу для моєї системи?
Напишу для чого я хочу брати відео.
Син грає у minecraft і йому потрібно записувати процес гри. А потім він буде монтувати відео.
Як думаєте, вийде це зробити на даній системі?
Andreyka: ↑
09.08.2023 22:02Sploit Xardas_95 _FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Дивлюсь на 3060 12Gb. Я правильно розумію, що брати щось потужніше немає сенсу для моєї системи?
Син грає у minecraft і йому потрібно записувати процес гри. А потім він буде монтувати відео.
Дякую за відповіді.
Якщо майнкрафт з ртх то можливо краще взяти 4060. Но це тільки під майнкрафт в якому багато буфера не потрібно.
Щодо відеокарти, то із таблиці, яка була декілька сторінок назад цей palit краще за температурними показниками та споживанням. А компоненти де краще?
На самом деле в линейке 4070 ни Асус ни Палит лучше не покупать(ну если есть вариант выбор вендоров)
Там либо
gigabyte geforce rtx 4070 gaming oc - вариант подороже
Либо inno3d - вариант подешевле
Маю схожу систему, E3-1280v2 аналог 3770, нещодавно взяв 3060 12Гб. Все чудово працює, х16 3.0 цілком достатньо для карти, все навантаження на кодинг/декодинг відео тепер переклав на неї. Якщо раніше відтворення 4К Н265 грузило проц під 90%, то тепер він відпочиває, а при кодуванні ситуація взагалі чарівна.
Дякую за відповіді.
Serg_astonishing: ↑
10.08.2023 09:46
Всім привіт, для стрімів в 4к або 2к потрібно брати 4090, чи вистачить 4080. Хто брав, можете порадити надійного ретейлера з адекватними цінами?
Для 2к 4080, для 4к 4090, сперва определитесь 2к или 4к т.к. это совершенно разные нагрузки.