Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Prescott: 09.08.2023 18:29
GreenMile: 09.08.2023 17:30 1060 (мова про 6Гб версію) цілком достатньо для лайтових ігор ФХД
Бо не сегодня - завтра оно может отхлебнуть, у меня уже 1070 лежит на полке, рандомно отваливается изображение.
А вже є передумови до скорої смерті саме 1060? :think: В мене дешманська інно3д 1060 з 2017 року в 2к працює і нікуди поки не збирається.
Воно-то в принципі 1660 норм в цьому випадку, але це 5к в нікуди, за ці гроші суттєвого бусту не буде, може краще їх вкласти в якусь 3060? Якщо взагалі 1060 відригне, за той час вони ще більше здешевшають ;)
ASTON
Member

Повідомлення

GreenMile
Згоден. Перейшов з 1070 га 6750ХТ - відчув прирост непоганий.
А з 1060 на 1660 переходити. То як драйвера поновити, мабуть, відчуття - гомеопатія.
Nouriel
Member

Повідомлення

Xardas_95
от би ваш допис закріпити, бо через раз з цим питанням, а тут ще унікали сидять розказують як погано працюють версії 3.0, 2.0 чи карта з 8х псі :)
Prescott
Member

Повідомлення

GreenMile
ASTON
Добро, подумаю. :rolleyes:
Andreyka
Member

Повідомлення

Sploit
Xardas_95
_FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Дивлюсь на 3060 12Gb. Я правильно розумію, що брати щось потужніше немає сенсу для моєї системи?
Напишу для чого я хочу брати відео.
Син грає у minecraft і йому потрібно записувати процес гри. А потім він буде монтувати відео.
Як думаєте, вийде це зробити на даній системі?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Andreyka: 09.08.2023 22:02 Sploit
Xardas_95
_FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Дивлюсь на 3060 12Gb. Я правильно розумію, що брати щось потужніше немає сенсу для моєї системи?
Син грає у minecraft і йому потрібно записувати процес гри. А потім він буде монтувати відео.
+
Павло
Member

Повідомлення

Xardas_95
_FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Якщо майнкрафт з ртх то можливо краще взяти 4060. Но це тільки під майнкрафт в якому багато буфера не потрібно.
Serg_astonishing
Junior

Повідомлення

Всім привіт, для стрімів в 4к або 2к потрібно брати 4090, чи вистачить 4080. Хто брав, можете порадити надійного ретейлера з адекватними цінами?
Zita
Member

Повідомлення

Всім привіт. Є сенс переплачувати 5к грн за RTX 4070 TUF Gaming OC Edition чи краще взяти GeForce RTX 4070 Dual White OC Edition? А на різницю взяти Блок живлення Asus TUF Gaming PCIE5 850W (TUF-GAMING-850G) бо щось мене турбує, що мій 5-ти річний чіфтек 750W може не потягти
Zita
Member

Повідомлення

odessitmws
А чим краще БЖ MSI від Asus TUF?

Щодо відеокарти, то із таблиці, яка була декілька сторінок назад цей palit краще за температурними показниками та споживанням. А компоненти де краще?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Zita: 10.08.2023 10:45 odessitmws
А чим краще БЖ MSI від Asus TUF?

Щодо відеокарти, то із таблиці, яка була декілька сторінок назад цей palit краще за температурними показниками та споживанням. А компоненти де краще?
На самом деле в линейке 4070 ни Асус ни Палит лучше не покупать(ну если есть вариант выбор вендоров)
Там либо
gigabyte geforce rtx 4070 gaming oc - вариант подороже :super:
Либо inno3d - вариант подешевле :weep:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Andreyka: 09.08.2023 13:12 Хочу придбати 3060 під систему в профілі.
Маю схожу систему, E3-1280v2 аналог 3770, нещодавно взяв 3060 12Гб. Все чудово працює, х16 3.0 цілком достатньо для карти, все навантаження на кодинг/декодинг відео тепер переклав на неї. Якщо раніше відтворення 4К Н265 грузило проц під 90%, то тепер він відпочиває, а при кодуванні ситуація взагалі чарівна.
Zita
Member

Повідомлення

Vlaad13
А чого?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Zita: 10.08.2023 11:26 Vlaad13
А чого?
Гига - хорошо сделанный охлад + очень тихие вертушки
Inno3d - просто хорошие компоненты(самый маленький шанс поймать пищание дросселей)
Sploit
Member

Повідомлення

Xardas_95
_FYA_EXel
Дякую за відповіді.
Все вийде. Гарних записів/монтувань. :)
Melofon
Member

Повідомлення

Serg_astonishing: 10.08.2023 09:46 Всім привіт, для стрімів в 4к або 2к потрібно брати 4090, чи вистачить 4080. Хто брав, можете порадити надійного ретейлера з адекватними цінами?
Для 2к 4080, для 4к 4090, сперва определитесь 2к или 4к т.к. это совершенно разные нагрузки.
timetron666
Member

Повідомлення

Народ, може хтось мав опит!? Підзкажіть, які розміри термопроклалок у цієї відеокарти GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G
Xardas_95
Member

Повідомлення

timetron666
Member

Повідомлення

Даже дякую! Блін, а де знайти таку товщину 0.75?
Відповісти