Останні статті і огляди
Новини
Виліт ігор на новому пк
-
acm_fan
HWBOT OC Team
1** - Самсунг
2** - Хуникс
3** - Микрон
Последний символ это ревизия чипов.
2** - Хуникс
3** - Микрон
Последний символ это ревизия чипов.
-
Sleepyden
Member
Доречі, а на якій частоті память буде працювати без XMP?
-
Outsider
Member
4800 МГц і дивно як у вас ця пам`ять завелась на XPM
https://www.gskill.com/specification/16 ... cification виявляється вміє Tested Speed (XMP/EXPO)
6000 MT/s
https://www.gskill.com/specification/16 ... cification виявляється вміє Tested Speed (XMP/EXPO)
6000 MT/s
-
Sleepyden
Member
Outsider
Що це значить?
Що це значить?
-
Outsider
Member
Якщо пам'ять ставити без профілів заводських то буде її частота 4800 МГц, і може бути стандартна затримка CL40. А на сайті виробника вказують що вона вміє заводський розгін по профілям XMP/EXPO, це інтел/амд. Хоча сама пам'ть заточена під амд.
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Трішки спутав букви, мало бути XMPOutsider: ↑ 27.06.2023 21:41 4800 МГц і дивно як у вас ця пам`ять завелась на XPM
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Вы поиском вообще будете пользоваться или любой вопрос писать сюда и ждать ответ?Sleepyden: ↑ 27.06.2023 20:12Доречі, а на якій частоті память буде працювати без XMP?
https://www.gskill.com/specification/16 ... cification
Всё есть. Я готовую цифру специально не пишуTested Speed
SPD Speed (Default)
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Уже молчу про то что это ВАШ ПК - включить и посмотреть "на месте", не?
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
-
Sleepyden
Member
Тільки зараз протестив без ХМР, все працює без вильотів. Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
-
Prescott
Member
Это крайне муторное, долгое и не очень увлекательное занятие. Лучше в профильную тему или настройке памяти или цпу, это многочасовое приключение.Sleepyden: ↑ 10.07.2023 12:37Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
-
FANAT7
Member
Тебе говорили сбросить биос в самом начале этой темы, ты говорил что сбрасывал, но по итогу ХМП профиль включал вручную и продолжал строчить о том, что это не помогает. Ты в своем уме?Sleepyden: ↑ 10.07.2023 12:37 Тільки зараз протестив без ХМР, все працює без вильотів. Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
Я думаю самым адекватным советом будет не лезть в биос вообще, если ничего не понимаешь в этом. И на будущее, если ты разбираться в этом не планируешь, пользуйся правилом: работает - не трогай.
А вот когда захочешь в этом что-то понять - есть специальные темы, где люди делятся настройками, советами и опытом. Так же, есть ютуб, где это даже все показывается.
Но, прежде чем начинать - помни первое правило, потому как ответственность за твое железо несешь только ты. Сгорит - попадешь на деньги, отрыгнет - попадешь на деньги.
Так же не факт, что у тебя получится сделать так, как делают остальные.
И держи в голове первое правило всегда
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
Sleepyden
Member
FANAT7
Я щойно написав що вимкнув XMP(без скидання біоса) і після цього вильотів за 5 годин геймплею не помічав, і запитав яку мені частоту і т.д. поставити щоби не сидіти на базі, а хоч трохи наблизитись до значення за яке заплатив. При чому тут те, що ви написали?
Я щойно написав що вимкнув XMP(без скидання біоса) і після цього вильотів за 5 годин геймплею не помічав, і запитав яку мені частоту і т.д. поставити щоби не сидіти на базі, а хоч трохи наблизитись до значення за яке заплатив. При чому тут те, що ви написали?
-
LevkoMorj
Member
На b760 разгон памяти невозможен из-за невозможности изменения напряжения на контроллере процессора ? На b660 такая подлость была
-
FANAT7
Member
От спитаю, для чого тобі шось міняти, якшо воно працює?Sleepyden: ↑ 10.07.2023 17:02 FANAT7
-
Евгений King
Member
Все там норм, у мене B760 і M-Die hynix 6200Mhz 30-36-36-28.LevkoMorj: ↑ 10.07.2023 17:24 На b760 разгон памяти невозможен из-за невозможности изменения напряжения на контроллере процессора ? На b660 такая подлость была
В цілому майже така сама система як у ТС (все вказано в профілі).
Всі напруги крутяться, запускав у себе і 6600, але покрутивши таймінги повернувся на вищевказаний конфіг.
ТСу що можу порадити, піднімайте трохи напругу на планках до 1.4в і спробуйте знову XMP, може поїде, просто не вистачило їй напруги для стабільності.
Якщо ні, то зменшити трохи частоту, 5800 має працювати майже точно.
Востаннє редагувалось 10.07.2023 17:44 користувачем Евгений King, всього редагувалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Там же прямо пості відповідь на питання - бо заплатив же!FANAT7: ↑ 10.07.2023 17:34От спитаю, для чого тобі шось міняти, якшо воно працює?Sleepyden: ↑ 10.07.2023 17:02 FANAT7
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
![rolleyes :rolleyes:](./images/smilies/rolleyes.gif)
-
Евгений King
Member
Я би цей самсунг, котрий у ТС не поїхав здав би назад в магаз з припискою що не працює на заявлених частотах і взяв би хоча б такі як у мене зараз планки - на hynix, ці хоча б точно з коробки на тюненому XMP гарантовано працюють )
-
Outsider
Member
У ТСа набор пам'яті заточений під АМД G.Skill Flare X5 Black DDR5-6000 32GB (2x16GB) CL36-36-36-96 1.35V, і як на мене це є перша помилка в його конфігурації та проблем з нею.
-
Dremjke
Member
ТС, как там эксперименты с частотой, напряжением и таймингами?
Если не затруднит, отпишись о результатах.
Если не затруднит, отпишись о результатах.
-
Sleepyden
Member
Dremjke
Відпишу, якщо не поїде так як сказали то реально здам в магаз по гарантії, і на ті ж гроші думаю що фюрі куплю або M-Die, якщо поїде, то бог з ним.
Відпишу, якщо не поїде так як сказали то реально здам в магаз по гарантії, і на ті ж гроші думаю що фюрі куплю або M-Die, якщо поїде, то бог з ним.
-
seraphic
Member
а по гарантии можно месяц поюзать а потом сдать? где такой магазин? тоже хочу там покупать ![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
Megaclite
Member
вообще з чого взяли що це памятьSleepyden: ↑ 10.07.2023 17:02 FANAT7
ніодного тесту не провели ні VST, ні TM5
це вообще ніякої ролі не граєOutsider: ↑ 10.07.2023 18:01 У ТСа набор пам'яті заточений під АМД G.Skill Flare X5 Black DDR5-6000 32GB (2x16GB) CL36-36-36-96 1.35V, і як на мене це є перша помилка в його конфігурації та проблем з нею.
Така сама память Flare X5 6000c36acm_fan: ↑ 27.06.2023 18:33 То есть - Самсунг, который по частоте никакой (без потенциала) и по задержкам не тюнится (руками). А тут ещё и вопрос про работу "из коробки" тоже недообследован.
6600 32-36-36 все там розганяється
- спойлер
-