Виліт ігор на новому пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

1** - Самсунг
2** - Хуникс
3** - Микрон

Последний символ это ревизия чипов.
Sleepyden
Member

Повідомлення

Доречі, а на якій частоті память буде працювати без XMP?
Outsider
Member

Повідомлення

4800 МГц і дивно як у вас ця пам`ять завелась на XPM

https://www.gskill.com/specification/16 ... cification виявляється вміє Tested Speed (XMP/EXPO)
6000 MT/s
Sleepyden
Member

Повідомлення

Outsider
Що це значить?
Outsider
Member

Повідомлення

Якщо пам'ять ставити без профілів заводських то буде її частота 4800 МГц, і може бути стандартна затримка CL40. А на сайті виробника вказують що вона вміє заводський розгін по профілям XMP/EXPO, це інтел/амд. Хоча сама пам'ть заточена під амд.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Outsider: 27.06.2023 21:41 4800 МГц і дивно як у вас ця пам`ять завелась на XPM
Трішки спутав букви, мало бути XMP
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Sleepyden: 27.06.2023 20:12Доречі, а на якій частоті память буде працювати без XMP?
Вы поиском вообще будете пользоваться или любой вопрос писать сюда и ждать ответ?
https://www.gskill.com/specification/16 ... cification
Tested Speed
SPD Speed (Default)
Всё есть. Я готовую цифру специально не пишу :shuffle:
Уже молчу про то что это ВАШ ПК - включить и посмотреть "на месте", не? :facepalm:
Sleepyden
Member

Повідомлення

Тільки зараз протестив без ХМР, все працює без вильотів. Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
Prescott
Member

Повідомлення

Sleepyden: 10.07.2023 12:37Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
Это крайне муторное, долгое и не очень увлекательное занятие. Лучше в профильную тему или настройке памяти или цпу, это многочасовое приключение.
FANAT7
Member

Повідомлення

Sleepyden: 10.07.2023 12:37 Тільки зараз протестив без ХМР, все працює без вильотів. Як ставити таймінги, частоту, і вольтаж щоби хоч трохи наблизитись до тої частоти за яку заплатив?
Тебе говорили сбросить биос в самом начале этой темы, ты говорил что сбрасывал, но по итогу ХМП профиль включал вручную и продолжал строчить о том, что это не помогает. Ты в своем уме?

Я думаю самым адекватным советом будет не лезть в биос вообще, если ничего не понимаешь в этом. И на будущее, если ты разбираться в этом не планируешь, пользуйся правилом: работает - не трогай.

А вот когда захочешь в этом что-то понять - есть специальные темы, где люди делятся настройками, советами и опытом. Так же, есть ютуб, где это даже все показывается.

Но, прежде чем начинать - помни первое правило, потому как ответственность за твое железо несешь только ты. Сгорит - попадешь на деньги, отрыгнет - попадешь на деньги.

Так же не факт, что у тебя получится сделать так, как делают остальные.

И держи в голове первое правило всегда :gigi:
Sleepyden
Member

Повідомлення

FANAT7
Я щойно написав що вимкнув XMP(без скидання біоса) і після цього вильотів за 5 годин геймплею не помічав, і запитав яку мені частоту і т.д. поставити щоби не сидіти на базі, а хоч трохи наблизитись до значення за яке заплатив. При чому тут те, що ви написали?
LevkoMorj
Member

Повідомлення

На b760 разгон памяти невозможен из-за невозможности изменения напряжения на контроллере процессора ? На b660 такая подлость была
FANAT7
Member

Повідомлення

Sleepyden: 10.07.2023 17:02 FANAT7
Я щойно написав що вимкнув XMP(без скидання біоса) і після цього вильотів за 5 годин геймплею не помічав, і запитав яку мені частоту і т.д. поставити щоби не сидіти на базі, а хоч трохи наблизитись до значення за яке заплатив. При чому тут те, що ви написали?
От спитаю, для чого тобі шось міняти, якшо воно працює?
Евгений King
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 10.07.2023 17:24 На b760 разгон памяти невозможен из-за невозможности изменения напряжения на контроллере процессора ? На b660 такая подлость была
Все там норм, у мене B760 і M-Die hynix 6200Mhz 30-36-36-28.
В цілому майже така сама система як у ТС (все вказано в профілі).
Всі напруги крутяться, запускав у себе і 6600, але покрутивши таймінги повернувся на вищевказаний конфіг.
ТСу що можу порадити, піднімайте трохи напругу на планках до 1.4в і спробуйте знову XMP, може поїде, просто не вистачило їй напруги для стабільності.
Якщо ні, то зменшити трохи частоту, 5800 має працювати майже точно.
Востаннє редагувалось 10.07.2023 17:44 користувачем Евгений King, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

FANAT7: 10.07.2023 17:34
От спитаю, для чого тобі шось міняти, якшо воно працює?
Там же прямо пості відповідь на питання - бо заплатив же! :gigi: Купляєш машину зі спідометром на 240, а вона йде тільки 180 :rotate: Можна було купити дешевшу пам'ять на базову частоту та й по тому :rolleyes:
Евгений King
Member

Повідомлення

Я би цей самсунг, котрий у ТС не поїхав здав би назад в магаз з припискою що не працює на заявлених частотах і взяв би хоча б такі як у мене зараз планки - на hynix, ці хоча б точно з коробки на тюненому XMP гарантовано працюють )
Outsider
Member

Повідомлення

У ТСа набор пам'яті заточений під АМД G.Skill Flare X5 Black DDR5-6000 32GB (2x16GB) CL36-36-36-96 1.35V, і як на мене це є перша помилка в його конфігурації та проблем з нею.
Dremjke
Member

Повідомлення

ТС, как там эксперименты с частотой, напряжением и таймингами?
Если не затруднит, отпишись о результатах.
Sleepyden
Member

Повідомлення

Dremjke
Відпишу, якщо не поїде так як сказали то реально здам в магаз по гарантії, і на ті ж гроші думаю що фюрі куплю або M-Die, якщо поїде, то бог з ним.
seraphic
Member

Повідомлення

а по гарантии можно месяц поюзать а потом сдать? где такой магазин? тоже хочу там покупать ;)
Megaclite
Member

Повідомлення

вообще з чого взяли що це память
ніодного тесту не провели ні VST, ні TM5
Outsider: 10.07.2023 18:01 У ТСа набор пам'яті заточений під АМД G.Skill Flare X5 Black DDR5-6000 32GB (2x16GB) CL36-36-36-96 1.35V, і як на мене це є перша помилка в його конфігурації та проблем з нею.
це вообще ніякої ролі не грає
acm_fan: 27.06.2023 18:33 То есть - Самсунг, который по частоте никакой (без потенциала) и по задержкам не тюнится (руками). А тут ещё и вопрос про работу "из коробки" тоже недообследован.
Така сама память Flare X5 6000c36
6600 32-36-36 все там розганяється
спойлер
Зображення
Зображення
Відповісти