13700k в іграх споживає до 150 ват. Тому з лімітом 195 ви не втратите жодного фпсMaddy1988: ↑ 06.07.2023 11:16Це те що тобі потрібно знати в першу чергу купуючи 13600к, 13700к, 13900к
Якщо простими словами, то не обов'язково давати процессору весь його потенціал по енергоспоживанню, бо він його всерівно зжере і дасть тобі +5 фпс і + 25 градусів тепла!!! Мій 13700к спокійно собі працює на тдп 195, температури ок, буст ок... а без 5 фпс я можу пережити!
Дуже багато тестів в інтернеті на 13900к з зарізаним PL, є тести з 65, 100, 120, 160, 180, 200, 250 та без лімітів. Як на мене, краще мати на 5 фпс менше, але не мати 100 градусів на проці!
Тому, бери собі 240мм, або 280мм арктіку у свій теперішній корпус і не мороч собі голову!!!![]()
Новини
Останні статті і огляди
Підбор корпусу під 420мм водянку
-
aaleksandrenko
Member
-
Ortyomko
Member
я не знаю если честно откуда такой ажиотаж с 13м поколением интел. у меня 13600КФ с планкой для сокета и 240м арктиком. В играх до 70 градусов, в стресс-тестах 80-85. Это на 10-15 градусов меньше моего предыдущего 5800Х под тем же охладом.
-
GreenMile
Member
Ortyomko
Не з 13-м поколінням взагалі, а саме з 13700к/13900к, з і5 все норм, так, а 13900, наприклад, під 100% навантаженням зі знятими лімітами жере по 360Вт і не давиться
Не з 13-м поколінням взагалі, а саме з 13700к/13900к, з і5 все норм, так, а 13900, наприклад, під 100% навантаженням зі знятими лімітами жере по 360Вт і не давиться
-
Liquidator
Member
Порочитал про весь этот гимор с недовдянкой......Проще было сделать банально как это сделал я - не купил впервые за 15 лет интел, а купил более холодный АМуДє 7950X3D и впихнул его под уже лет 5 имеющуюся и работающую старенькую банальную NH D-15S при этом не пришлось покупаь корпус за овер 10тыс + гривен и тем более саму водянку, которая в овер 1000 раз менее надежна в работе чем банальная килограммовая воздушная двухголовая башня, которая не даст перегреться камню ни в каком случае 
-
GreenMile
Member
Аби все було так просто. Мій шурін купив 7950Х рік тому замість інтела, бо йому для роботи потрібні були всі повноцінні ядра, а не "енергоефективні". В нього кастомна водянка з 3-ма радіаторами, так під 100% навантаженням (робота) різен так само злітає під 100 градусівLiquidator: ↑ 06.07.2023 12:26 Порочитал про весь этот гимор с недовдянкой......Проще было сделать банально как это сделал я - не купил впервые за 15 лет интел, а купил более холодный АМуДє 7950X3D и впихнул его под уже лет 5 имеющуюся и работающую старенькую банальную NH D-15S при этом не пришлось покупаь корпус за овер 10тыс + гривен и тем более саму водянку, которая в овер 1000 раз менее надежна в работе чем банальная килограммовая воздушная двухголовая башня, которая не даст перегреться камню ни в каком случае![]()
-
Liquidator
Member
Та я взагалі не знаю як ігри реально виглядають і грузять, бо 3 2007 ще жодної не ставив - це марта трата часу, якщо ти маєш родину та дітей;) А ще, друже, 7950X3D вийшов фактично на рік пізніше тобто вже дещо допилений варіант і теплопакет у нього вже 120 Вт, а не як у попередника - 170 Вт - а це таки відчутна різниця у 50 Вт.... в мене доволі важкі реальні задачі типу - x264, x265 кодеки у повсякденному навантаженні по декілька годин (быльш важкі реальні навантаження на камінець напевне і не зустрічаються).... і вище 85 С на ядрах (на ноктуа повітрі) - я ще не бачив у реальних задачах - навіть зараз літом коли навіть я не врубаю кондьор у кімнаті. Я також був проактично переконаний, що прийдеться вертатися знов до водянки, але на практиці вже три місяці я поки що гігантських температур з новим 7950X3D не побачив жодного разу, в середньому температура в не найресурсоємних навантаженнях рідко доходить до 75 С, у самих навантажених варіантах температура на ядрах у районі до 82-85 С що далеко до тротлінгу, що мене цілком задовольняє і влаштовує.GreenMile: ↑ 06.07.2023 12:50 Аби все було так просто. Мій шурін купив 7950Х рік тому замість інтела, бо йому для роботи потрібні були всі повноцінні ядра, а не "енергоефективні". В нього кастомна водянка з 3-ма радіаторами, так під 100% навантаженням (робота) різен так само злітає під 100 градусівПросто тут треба розуміти, що ігри і реальні задачі - це дещо різні сценарії, з різним енергоспоживанням і тепловиділенням.
-
GreenMile
Member
Liquidator
Ну так чуда і не сталося, новий проц зі зменшенням потужності і по частоті нижче став і, власне, дещо програє "папєрєдніку" в задачах, де розмір кешу не впливає, тобто у реальних задачах типу Блендера. Але те, що у стокових павер лімітах він також, можна сказати, надрав дупу 13900к це неабияке досягнення. Перевага останнього буде лише якщо його спустити з ланцюга, але це вже не про повітряне охолодження
А так да, АМД викотило дуже збалансований проц, хоч в ігри, хоч в роботу і при цьому він не жере в три горлянки аби ще кришку нормальну зробили йому
Ну так чуда і не сталося, новий проц зі зменшенням потужності і по частоті нижче став і, власне, дещо програє "папєрєдніку" в задачах, де розмір кешу не впливає, тобто у реальних задачах типу Блендера. Але те, що у стокових павер лімітах він також, можна сказати, надрав дупу 13900к це неабияке досягнення. Перевага останнього буде лише якщо його спустити з ланцюга, але це вже не про повітряне охолодження
А так да, АМД викотило дуже збалансований проц, хоч в ігри, хоч в роботу і при цьому він не жере в три горлянки аби ще кришку нормальну зробили йому