Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Alligator
Member
Ви не побачете різницю у 4к бо упор йде у карту. У FullHD між Ryzen 7700X і вище або Core i7 12700K і вище та старими CPU буде велика різница, навіть в рази, а на 4к на рівні похибки.
-
Artem_K
Member
Alligator
Весною на форумі було посилання на ролик де 13400 порівнювали з 13900 у 4К. Ніякої різниці не було, пока не траплялися ігри з великою кількістю NPC.
Весною на форумі було посилання на ролик де 13400 порівнювали з 13900 у 4К. Ніякої різниці не було, пока не траплялися ігри з великою кількістю NPC.
-
Alligator
Member
Тобто змогли знайти гру яка через свою оптимізацію таки змогла навіть у 4к зробити 13400 горлишком від пляшки. Що ще раз показує відсутність різниці FPS між середнім та високим сегментом у більшості ігор якщо на ПК потрібно тільки грати, а не параллельно монтувати, стрімити й працювати.Artem_K: ↑ 22.06.2023 09:20 Alligator
-
Prescott
Member
А что с памятью из коробки на 7х рузенах? Всё ли без бубнов заводится? В частности 6000+? Уже можно брать без дальнейших плясок?
-
iBrute
Junior
Джентельмени - знову перезбираю системник, хотів попросити предметної поради:
- із старого залишиться лише корпус https://hard.rozetka.com.ua/fractal_des ... l/p292398/ та (якщо вистачить 650W) блок живлення https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... t/#gallery.
Задачі - звичайне домашнє користування (інтернет серфинг, фотошопи, музичні редактори, невибагливі (поки що ) іграшки - StarCraft 2, Diablo, Witcher і тд) - але платформу хотів би актуальну, з перспективою тривалого використання та потенційного апгрейду в майбутньому.
Апгрейд хотів би в 2 етапи:
- 1 етап - проц материнка память (DDR5) - з розрахунку певний час посидіти на встройці відеокарті. Бюджет в районі 25к - але може бути переглянутий у разі доцільності. Мета - зібрати актуальну не супер дорогу систему але з перспективою апдейту в межах сокету.
- 2 етап - відеокарта та (за потреби) блок живлення. Покупку планую через кілька місяців.
Дякую за поради! гарного дня
- із старого залишиться лише корпус https://hard.rozetka.com.ua/fractal_des ... l/p292398/ та (якщо вистачить 650W) блок живлення https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... t/#gallery.
Задачі - звичайне домашнє користування (інтернет серфинг, фотошопи, музичні редактори, невибагливі (поки що ) іграшки - StarCraft 2, Diablo, Witcher і тд) - але платформу хотів би актуальну, з перспективою тривалого використання та потенційного апгрейду в майбутньому.
Апгрейд хотів би в 2 етапи:
- 1 етап - проц материнка память (DDR5) - з розрахунку певний час посидіти на встройці відеокарті. Бюджет в районі 25к - але може бути переглянутий у разі доцільності. Мета - зібрати актуальну не супер дорогу систему але з перспективою апдейту в межах сокету.
- 2 етап - відеокарта та (за потреби) блок живлення. Покупку планую через кілька місяців.
Дякую за поради! гарного дня
-
Melofon
Member
iBrute
R5 7600 и материнку на В650 чипсете, память 6000-6400
R5 7600 и материнку на В650 чипсете, память 6000-6400
-
biofibre
Member
Как удалить сообщение в мобильной версии форума? ))
Отправлено спустя 12 минут 30 секунд:
https://3dnews.ru/1066583/obzor-8-mater ... age-5.html
Отправлено спустя 12 минут 30 секунд:
Эта плата с трудом работает с 12400, не говоря о более производительных камнях.Yaroslav: ↑ 21.06.2023 00:55 snegurrrka
Я б все-ж замінив 12400F на 12700KF/13600KF, та докинув ОЗУ до 32 . Відносно недорого (12700KF дешевще 11К грн ), та й машина буде більш збалансована. Материнка вцілому потягне ці камінці.
https://3dnews.ru/1066583/obzor-8-mater ... age-5.html
-
Melofon
Member
biofibre
Нет такой функции и это не зависит от версии, удалять могут только модераторы и кураторы тем.
Нет такой функции и это не зависит от версии, удалять могут только модераторы и кураторы тем.
-
snegurrrka
Member
iBrute
Порада гарна, я лише зі свого особистого досвіду додам, оскільки вчора замінив core i5 12400F на Ryzen 7 7800X3D + Asus TUF Gaming B650 Plus +G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Ripjaws S5 (F5-6000J3040F16GX2-RS5K) (подарували цей набір пам'яті на день народження) - ох я і настраждався з тим, щоб все це запрацювало - до хвилини-двох не вмикається комп, потім танці з бубном, щоб оновити древній біос на останню версію, але і після цього пам'ять відмовляється працювати на обіцяних частотах, лише в стоковому режимі 4800 МГц CL40 працює.
Я бачу, що цього набору немає на сайті Asus в QVL, але все ж не очікував такої підстави. Замовив собі Kingston FURY 32 GB DDR5 (2x16GB) 6000 MHz FURY Beast (KF560C36BBEK2-32) зі списку підтримуваної пам'яті, а поки спробую можливо хоч на 5200 MHz поїде GSkill, тому що на 6000 МГц навіть з CL40 і більш слабкими іншими таймінгами відразу BSOD і, що ще гірше, потім потрібно скидати щоразу CMOS замиканням контактів, тому що якогось ляду плата не вміє це робити сама.
Якщо коротко - поки не зрозумів чи то платформа така сира ще AM5 після Intel LGA 1700, де в мене все відразу без проблем працювало, чи це просто ASUS таку лажову модель випустили, а може проблема просто в наборі пам'яті.
Якщо надумаєте брати, то мабуть дивіться материнки інших вендорів і точно перевіряйте QVL на сайті вендора перед замовленням комплекту пам'яті, хоча я так розумію 100% гарантії AMD все одно не дає, що у всіх буде працювати пам'ять на частоті 6000 МГц+, лише 5200 МГц гарантовано.
-
manbearboar
Member
snegurrrka
Поскольку vsoc не упоминается, вряд ли вы проверили какое там напряжение Асус ставит.
Под АМ5 у Асус сейчас слабая линейка.
Поскольку vsoc не упоминается, вряд ли вы проверили какое там напряжение Асус ставит.
Под АМ5 у Асус сейчас слабая линейка.
-
snegurrrka
Member
manbearboar
Я пробував з Auto налаштуванням просто DOCP (різні варіанти) ставити, пробував вручну таймінги та напругу 1.35V ставити - результат один - або система не поститься взагалі, або до ОС завантажується і протягом декількох хвилин максимум - BSOD, а потім цикл з помилками світодіодів різних, коли нічого окрім reset CMOS не допомагає, на жаль
Я пробував з Auto налаштуванням просто DOCP (різні варіанти) ставити, пробував вручну таймінги та напругу 1.35V ставити - результат один - або система не поститься взагалі, або до ОС завантажується і протягом декількох хвилин максимум - BSOD, а потім цикл з помилками світодіодів різних, коли нічого окрім reset CMOS не допомагає, на жаль
-
manbearboar
Member
snegurrrka
1.35 это на память dram voltage.
Есть ещё напряжение контроллера памяти vddcr SoC voltage.
Скорее всего после скандала недавнего Асус его слишком низким ставит в новых биосах, можно до 1.2-1.25 поднять.
Ни в коем случае не больше 1.3V
1.35 это на память dram voltage.
Есть ещё напряжение контроллера памяти vddcr SoC voltage.
Скорее всего после скандала недавнего Асус его слишком низким ставит в новых биосах, можно до 1.2-1.25 поднять.
Ни в коем случае не больше 1.3V
-
Prescott
Member
snegurrrka
Как раз еду за своим комплектом, предвукушаю сборку на выхах
Как раз еду за своим комплектом, предвукушаю сборку на выхах
-
Outsider
Member
snegurrrka
Бо Ваша пам'ять G.Skill Ripjaws S5 для Інтел збірок, для АМД G.Skill Flare X5.
Бо Ваша пам'ять G.Skill Ripjaws S5 для Інтел збірок, для АМД G.Skill Flare X5.
-
snegurrrka
Member
manbearboar
Розумію про що йде мова, vddcr SoC voltage поки на авто залишив, бачу, що Asus на рівні 1.24-1.25V виставляє це значення, почитав на форумах і вирішив поки так залишити. Вчора до 3 ночі страждав, але сьогодні вже на свіжу голову пішов іншим шляхом, почавши з 5200 та CL40 і так от поки що дійшов до 5600 MHz CL36-36-36-89 @1.2V, тестую в Cyberpunk 2077, Hogwarts, MemTest64. Тобто на заявлених 6000 МГц 30-40-40-96 1.35В ця шайтан машина ніяк не хоче працювати, навіть коли ставив 40-40-40-96, а ось трохи нижча частота і вже 36-36-36-89 ніби тримає Все ж мабуть заберу схожу ще новий комплект Kingston, його спробую, але в цілому вже не так критично виглядає ситуація як здавалося вчора. Prescott
Успіхів, сподіваюся подивився краще за мене і вибрав не G.Skill та не мп від Asus
Outsider
Ну я отримав комплект у подарунок до дня народження, тому гріх дуже скаржитися вже Оскільки на Ryzen ще не доводилося збирати систему, а останній мій процесор від AMD був ще Phenom II x4 955BE мабуть десь в 2010 році, то реально не очікував, що так прискіпливо потрібно обирати серії та моделі пам'яті під іншого вендора.
Розумію про що йде мова, vddcr SoC voltage поки на авто залишив, бачу, що Asus на рівні 1.24-1.25V виставляє це значення, почитав на форумах і вирішив поки так залишити. Вчора до 3 ночі страждав, але сьогодні вже на свіжу голову пішов іншим шляхом, почавши з 5200 та CL40 і так от поки що дійшов до 5600 MHz CL36-36-36-89 @1.2V, тестую в Cyberpunk 2077, Hogwarts, MemTest64. Тобто на заявлених 6000 МГц 30-40-40-96 1.35В ця шайтан машина ніяк не хоче працювати, навіть коли ставив 40-40-40-96, а ось трохи нижча частота і вже 36-36-36-89 ніби тримає Все ж мабуть заберу схожу ще новий комплект Kingston, його спробую, але в цілому вже не так критично виглядає ситуація як здавалося вчора. Prescott
Успіхів, сподіваюся подивився краще за мене і вибрав не G.Skill та не мп від Asus
Outsider
Ну я отримав комплект у подарунок до дня народження, тому гріх дуже скаржитися вже Оскільки на Ryzen ще не доводилося збирати систему, а останній мій процесор від AMD був ще Phenom II x4 955BE мабуть десь в 2010 році, то реально не очікував, що так прискіпливо потрібно обирати серії та моделі пам'яті під іншого вендора.
-
Prescott
Member
Да. По советам людей с форума.snegurrrka: ↑ 05.07.2023 16:48Успіхів, сподіваюся подивився краще за мене і вибрав не G.Skill та не мп від Asus
-
Outsider
Member
Це я для того написав щоб розуміли чому пішло не так, хоча на сайті пишуть що підтримує XMP та EXPO профіля. Але певне не даром розділили між виробниками. Можете спробувати обміняти на потрібний там де у Вас гарантія чи в інших точках.
-
Prescott
Member
snegurrrka
Народ писал что под АМ5 нужно гиги-азроки брать из менее геморройного + память из совместимости и очень желательно в заводским експо.
Я взял такое...
ЦП: AMD Ryzen 7 7700X
Мать: ASRock B650M-HDV/M.2
ОЗУ: Kingston FURY 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz
На выхах буду собирать, очень надеюсь что без плясок.
Народ писал что под АМ5 нужно гиги-азроки брать из менее геморройного + память из совместимости и очень желательно в заводским експо.
Я взял такое...
ЦП: AMD Ryzen 7 7700X
Мать: ASRock B650M-HDV/M.2
ОЗУ: Kingston FURY 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz
На выхах буду собирать, очень надеюсь что без плясок.
-
snegurrrka
Member
До речі, апдейт - забрав я 2 години тому Kingston FURY 32 GB DDR5 (2x16GB) 6000 MHz FURY Beast (KF560C36BBEK2-32), відразу EXPO 1 без проблем завівся, 6000 MHz CL36-38-38-80 @1.35V і все таке - Кіберпанк вилетів ще до початку бенчмарку, запустив MemTest64 - купа помилок за перші ж хвилини... Схоже все ж моя материнка просто не здатна тримати частоту 6000 MHz, навіть 5800 MHz те тримає, а ось 5600 MHz 36-36-36-80 @1.25V поки що і пів годин стрес тесту без жодної помилки, і декілька прогонів у Кіберпанку успішних. Мабуть було б варто повернути по гарантії саме материнку, але як подумаю, що все це знову розбирати та через сервіс звертатися - бажання відпадає Тим більше власне вся різниця, яку я бачив поки що в 1080р та 1440р, в 4К там уже ті 400 MHz погоди не зроблять, можливо зможу ще знизити таймінги коли переконаюся остаточно, що зараз все стабільно працює. Залишу швидше Kingston собі, а G.Skill спробую повернути, хоча вони +/- однаково себе показали.
В тестах 1080р (За таких налаштувань - Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:) воно звісно прикольно побачити буст зі 101 FPS до 150 FPS, проте в 4К власне по середньому FPS жодного профіту не отримав від зміни core i5 12400F -> Ryzen 7 7800X3D, сподіваюся, що десь там якось мінімальний фпс покращився хоча б
В тестах 1080р (За таких налаштувань - Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:) воно звісно прикольно побачити буст зі 101 FPS до 150 FPS, проте в 4К власне по середньому FPS жодного профіту не отримав від зміни core i5 12400F -> Ryzen 7 7800X3D, сподіваюся, що десь там якось мінімальний фпс покращився хоча б