Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

Ramon, є такі що по зірочках або самі великі можна змінити. Але то для систем 10 - 12.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 22.05.2023 21:40хоча, якщо військомат знову на медкомісію покличе, то піду до ортопеда-травматолога
:lol: :lol: :lol:
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
після легкої катки стало легще.
от і вагаюсь щодо електро вела - він важкий, чи потягну його без електро, і як він взагалі крутиться на асісті
dead_rat
Member

Повідомлення

murzik: 22.05.2023 23:06 Hotspur
після легкої катки стало легще.
от і вагаюсь щодо електро вела - він важкий, чи потягну його без електро, і як він взагалі крутиться на асісті
На асісті крутить наче весело, отримуєш +200 ватт і почуваеш ніби норм розганяєш цей шмат металобрухту.
По кочках це боляче, бо в зад прилітає не 10 кг вєл а всі 25+, почуття ніби дружаня тобі від всієї душі влупив пєндєля.
Таскати 25 кг вєл це біль, цей металобрухт сам навіть стояти не може, все норовить впасти, навіть котити поряд з собою не зручно, в ліфті той ще сєкас.

Дружина після аренди електровєла досі іх шугається, каже ніколи знову, катає трохи на звичайному.

Потримав електро двопідвіс, це довбаний трактор, 27 кіло проти мого шоссера 7.4 кіло :lol: скажемо так, з електро асістом розганяється як шоссер без асіста, але максималка 25 км/г і швидше не поїде хоч розірвися, а без батареї повзтимеш як пішохід.
murzik
Member

Повідомлення

dead_rat
щось карбонове - то є варіант 2 у мене.
у мене є два формати каток - короткий до 10 км, але максимум, що я можу по швидкості, після роботи саме те, щоб злість вийшла вся.
інший формат - мтб лайт. це по грунтовці, лісі, асфальт 70% 20-25 км з середньою 15-17.

минулого року пробував варіант 3 - чистий асфальт 50-55 км 1 раз на тиждень. теж не погано. тому не знаю, на що обнову зробити.
dead_rat
Member

Повідомлення

murzik
Електро потрібно щоб:
1. Їхати на роботу і не пітніти
2. Якщо тобі 70 років і ти не можеш прокрутити педалі
3. Ти понтуєшся у горах з модним мтб.

В тебе ж є твій гібрид, по опису він має ідеально підходити під два стилі що ти описав. Карбон взагалі не потрібен, кажу як володар двух карбонових вєлів.
Моя порада це довести до ума гібрид, можливо поставити на нього безкамерку чи ширші шини щоб на нижчому тиску почуватися комфортніше на грунтовці.

На асфальті мтб особливо з мтб шинами це занудний равлик, ледве повзе.

Відправлено через 8 хвилин 7 секунд:
ПС. В нас зараз вітер, то поставив на сегменті (400 м і 8 метрів набору) в горку середню 40.3 км/г :laugh:
odessitmws
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.05.2023 23:26По кочках це боляче, бо в зад прилітає не 10 кг вєл а всі 25+
это какая то новая физика? :laugh:
murzik: 22.05.2023 23:06чи потягну його без електро, і як він взагалі крутиться на асісті
у меня конечно не 25кг+ монстр, а всего то 19 но никакого ощущения тяжести при езде нету... разве что затяжные горочки, но для этого там моторчик имеется
но в целом соглашусь с dead_rat что оно нафиг не нужно (с учетом что все это ради помощи с 25км\ч)
Hotspur
Member

Повідомлення

odessitmws: 22.05.2023 23:49это какая то новая физика?
стара. маса вела ділити на масу велосипедиста
dead_rat
Member

Повідомлення

odessitmws
это какая то новая физика? :laugh:
Погугли що таке непідресорена масса - той самий принцип.
Коли на швидкості колесо б‘ється о кочку, йому не лишається нічого як підскочити вверх разом з рамою. І тоді різниця в масі вела грає велику роль.

19 кіло і ніякої ваги, я тобі вірю :laugh: але я розумію, це якби нічого солодшого за свьоклу не їв
odessitmws
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.05.2023 00:00Погугли що таке непідресорена масса - той самий принцип.
ты только что говорил про пендаль в зад, т.е. о никакой подрессоренной массе речь не шла
dead_rat
Member

Повідомлення

odessitmws: 23.05.2023 00:07
dead_rat: 23.05.2023 00:00Погугли що таке непідресорена масса - той самий принцип.
ты только что говорил про пендаль в зад, т.е. о никакой подрессоренной массе речь не шла
Почитай що це таке.

Потім подумай. Непідресорена маса летить вверх і б‘є куди? В зад що сидить на седлі.
odessitmws
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.05.2023 00:09Непідресорена маса летить вверх і б‘є куди? В зад що сидить на седлі.
еще раз в случае если у нас подвеска есть то чем больше вес велосипедиста и к примеру батареи то будет подвеска лучше работать, если подвески нету и велосипедист сидит в седле то без разницы
Ramon
Member

Повідомлення

Барбарис
В мене 7 :shuffle:
Поки катаю на максимально допустимій (в моєму випадку) 4й по величині - вже не виходить розігнатись до 50-60км/год як було раніше :gigi:

dead_rat
Мені дітвору з ожирінням шкода, яка замість того щоб бігати чи крутити педалі - "стоїть" на електросамокатах.
Я до речі колись як сів за кермо автівки на постійній основі - жирком трохи підзаплив :lamer:
Ну і з 2020 року, як купив оцей нормальний вєл, в сезон катання стараюсь по мінімуму використовувати автівку, все на вєлі - в першу чергу тому що це КАЙФ+ЗДОРОВ'Я :) :up:
Screenshot_20230519_233211_Fit.png
dead_rat
Member

Повідомлення

Ramon: 23.05.2023 00:32 Поки катаю на максимально допустимій (в моєму випадку) 4й по величині - вже не виходить розігнатись до 50-60км/год як було раніше :gigi:
:eek:

А як ти розганяєшся до 50-60?
Це ж вже рівень профіків і то на хвилину. На 60 навіть передача далеко не на кожному вєлі є, та й потужності треба ватт 800+
Ramon
Member

Повідомлення

dead_rat
:gigi: ну добре, 60 їхав хіба з гірки :gigi:
А так то коли в вєлі все гарно працювало + вітер попутний то 50 вижимав
odessitmws
Member

Повідомлення

Ramon
Хороший такой ветер, у нас тоже такой бывает когда идёшь пешком и как в стену упираешься что аж дышать с усилием надо
dead_rat
Member

Повідомлення

Ramon
Це сильний результат :up:
Ramon
Member

Повідомлення

odessitmws
:D ага
dead_rat
:up:
Енівей... Якщо я заміню задню касету - чи може ще щось вилізти під заміну? Бо чесно кажучи мене не попереджав чувак, який робив заміну ланцюга, що з новим може проскакувати по менших зірках)
dead_rat
Member

Повідомлення

Ramon
Ну хто знає, може ти й передні зірки укатав

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Можна ще укатати зірочку у задній перекидці
спойлер
Стара і нова :laugh:
Зображення
Ramon
Member

Повідомлення

dead_rat
Та ж ні, на передніх нічого не проскакує, саме на задніх трьох менших є проблем)

Дивився на цю зірку)
В мене вона ще наче норм)) а взагалі +- скіліьки така коштує?
Відповісти