Не включается компьютер, после выключения света

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Vovk_Z: 04.05.2023 11:13 Могла бути банальщина, коли електроліти в БЖ досить вже відпрацювали своє, і поки теплі (увімкнено) - все ще справляються, а як вимкнули БЖ - все остигло, і їх параметри стали настільки за межами допуску, що воно знову запуститися вже не може. Виішується це, як 80% всіх ремонтів старих БЖ - рекапінгом, тобто, заміною втомлених електролітів.
Але я так розумію, ремонт такого бп немає ніякого смислу, легше замінити другий?

Отправлено спустя 1 минуту :
Alex+: 04.05.2023 11:14 SILVIAS15
Плата асус? Зелений світлодіод на мамці горить?
AssRock m3n78d ніколи нічого не горіло по-моєму)
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15
На асроці нема діода дєжурки. Я чомусь подумав що асус у вас.

Как вірно вище зазначили, краще усього знайтися гарантовано робочий бж для перевірки, бо все що ви зараз робите схоже на копняки трупа.
Востаннє редагувалось 04.05.2023 11:19 користувачем Alex+, всього редагувалось 1 раз.
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Так мені ще цікаво, я хочу уточнити, я шось попутав
Комп'ютер був увімкнений коли світло пропало, потім його виключили ззаду з кнопки, і включили світло, і питання яке мучить, для чого та кнопка на бп)?
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Щоб повністю обезточувати бж
x0taby4
Member

Повідомлення

Щоб не витягувати шнур з розетки....
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Alex+: 04.05.2023 11:20 SILVIAS15
Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла, як думаєте?
Чи потім коли вже його вмикали?
Vovk_Z
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:16 Але я так розумію, ремонт такого бп немає ніякого смислу, легше замінити другий?
Це залежить від: здавати в ремонт кудись, щоб поремонтували його за 100500 грн - так, немає сенсу, бо це вже досить старий БЖ, який у відносно справному стані можна купити за 200 грн (і який невідомо скільки, але пропрацює).
Особисто мені - простіше поремонтуаати, бо в мене для цього все є, під рукою, всі інструменти та матеріали (я займаюся цим напів-професійно, тобто - "для душі" а не за гроші).
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Vovk_Z: 04.05.2023 11:21
SILVIAS15: 04.05.2023 11:16 Але я так розумію, ремонт такого бп немає ніякого смислу, легше замінити другий?
Це залежить від: здавати в ремонт кудись, щоб поремонтували його за 100500 грн - так, немає сенсу, бо це вже досить старий БЖ, який у відносно справному стані можна купити за 200 грн (і який невідомо скільки, але пропрацює).
Особисто мені - простіше поремонтуаати, бо в мене для цього все є, під рукою, всі інструменти та матеріали (я займаюся цим напів-професійно, тобто - "для душі" а не за гроші).
Ну я ніби трохи по ринку комплектуючих розбирався колись, і я би ніколи такий бп не відніс в ремонт, бо ціна буде вища вартості двух таких, тільки знайомим би віддав за дві шоколадки)
Але набагато краще купити другий бп)
x0taby4
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:21
Alex+: 04.05.2023 11:20 SILVIAS15
Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла, як думаєте?
Можливе і те і те.... Стрибок напруги при вимкненні, і через старість конденсаторів при ввімкненні. Таб без розбірки і мінімальних знань не розберетесь.
Востаннє редагувалось 04.05.2023 11:25 користувачем x0taby4, всього редагувалось 1 раз.
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:21Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла
Можливо було не тільки вимкнення, але і якийсь стрибок напруги перед цим. Бж нормальної якості таке проковтнув би скоріше за все, а ваш шлакоблок поперхнувся. Ремонтувати хлам немає сенсу. Купіть якийсь fsp pnr, щоб не дуже старий, та не мучайтесь.
Vovk_Z
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:21 Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла, як думаєте?
Можливі різні варіанти, у т.ч. коли (як я писав вище) БЖ "помирає" в монент остигання конденсаторів, тобто, після вимикання, і задовго до вмикання.
Властивості електролітів - дуже температуро-залежні, особливо, коли вони вже на грані смерті. В такому передсмертному стані властивості конденсаторів змінюються від температури не на одиниці чи 2-3 десятки відсотків, а прямо в рази, тобто, до сотень відсотків.
Artem_K
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:21 Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла, як думаєте?
Зазвичай прилади сгорають при вмиканні, якщо тільки не було під час вимкнення якихось відхилень у мережі.

Шутки шутками, але відповідь на перше питання яка viewtopic.php?p=3574553#p3574553
БЖ кнопкою вимкнули й потім ввмікнули ту кнопку, перед тим як запускати комп?
Бо я за свою практику й не таке бачив :)
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Alex+: 04.05.2023 11:25
SILVIAS15: 04.05.2023 11:21Але чомусь це його не спасло, тобто він помер в момент виключення світла
Можливо було не тільки вимкнення, але і якийсь стрибок напруги перед цим. Бж нормальної якості таке проковтнув би скоріше за все, а ваш шлакоблок поперхнувся. Ремонтувати хлам немає сенсу. Купіть якийсь fsp pnr, щоб не дуже старий, та не мучайтесь.
На 400w fsp pnr pro хватить?
Ассрок м3н78д
Атлон 2 х4 645 3.1 ггц
4 гб рам
640 2гб

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Artem_K: 04.05.2023 11:28
Зазвичай прилади сгорають при вмиканні, якщо тільки не було під час вимкнення якихось відхилень у мережі.

Шутки шутками, але відповідь на перше питання яка viewtopic.php?p=3574553#p3574553
БЖ кнопкою вимкнули й потім ввмікнули ту кнопку, перед тим як запускати комп?
Бо я за свою практику й не таке бачив :)
Після вимкнення світла, виключили кнопку ззаду на бп, коли світло появилось щоб увімкнути, вмикнули ззаду, і хотіли вже запускати спереді, але нічого не горіло не світлось, ось так
Artem_K
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Тоді з великою ймовірністю БЖ згорів. Для такого компа й 400 то з великим запасом.
Alex+
Member

Повідомлення

С головою вистачить і без про. Навіть якийсь qdion 400 можна - в порівнянні з вашим то буде топовим бж :D
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Зараз пошукаю тут, якшо є в когось варіанти на продажу пишіть в лс)
moonlight49
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 11:39 Зараз пошукаю тут, якшо є в когось варіанти на продажу пишіть в лс)
Дуже обережно з купівлею старих БЖ тут. Бо може вийти як в мене. Причому дві різні людини присилали неробочі БЖ. Зараз вважаю що краще взяти вже ту ж нову Vinga ніж псувати собі нерви https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... -12-black/

Хоча може то я такий везучий.
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Дополню спустя 3 тысячи световых лет, я подключил другой бп, есть пуск, пищалки нет, картинки нет, всё крутится вертится, впринципе до этого было иногда такое, но я думаю если хорошенько его ногой лупануть, должен работать._.
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Перед тим як ногою його пхати, спробуйте біоса скинуть, іноді допомогає :gigi:
Відповісти