Не включается компьютер, после выключения света

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Буквально 10 минут назад, выключили свет, я выключил сзади с кнопки бп, после этого никакой реакции на включения
Мог ли сгореть бп?
Блок питания - Logic Power Atx-500w pentium p4
Пока что хочу узнать, мог ли бп сгореть, при то что с кнопки сзади выключил(
x0taby4
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Відключи конектор на ЦП при відключеному бж від мережі, підключи знову і спробуй вмикати.
І так міг і не тільки бж.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
В мене така дурня була на аеркулі vx500 дно а не бж.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
А ще можна перевірити працездатність самого бж мультиметр пінцет та Гугл в допомогу там все розписано.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
спойлер
https://www.google.com/amp/s/naukovistu ... 25D1%2580/
тут гайд
Artem_K
Member

Повідомлення

Я надеюсь, после этого назад эту кнопку включил :)

Мог. Большинство проблем как раз и происходит при включении устройств. С выключением электричества это могло быть просто совпадение.
Crossbow
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 10:09Logic Power Atx-500w pentium p4
в мусор его
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 10:09выключил сзади с кнопки бп
Бж звісно гірже не придумаєш. І кнопка на ньому теж відповідної якості. Тож можливо просто зламалась кнопка.
Але в любому випадку цей шлакоблок краще замінити
x0taby4
Member

Повідомлення

Доречі тут на форумі можна взяти тіж 500ват за недорого...
SILVIAS15
Member

Повідомлення

x0taby4: 04.05.2023 10:16 SILVIAS15
Відключи конектор на ЦП при відключеному бж від мережі, підключи знову і спробуй вмикати.
І так міг і не тільки бж.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
В мене така дурня була на аеркулі vx500 дно а не бж.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
А ще можна перевірити працездатність самого бж мультиметр пінцет та Гугл в допомогу там все розписано.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
спойлер
https://www.google.com/amp/s/naukovistu ... 25D1%2580/
тут гайд
Спробував я відключити цп і бп від мережі, раніше коли підключав бп, то був звук клацання, зараз його нема, я так розумію тут лиш варіант перевірити блок живлення, підключити хдд і на пряму замкнути два контакта?
Більше хвилює, шоб не забрав з собою материнську плату, другого бп на даний момент нема
P.s - таке буває, шо ніби виключений був, а не помогло(ззаду з кнопки)
x0taby4
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Витягуйте його з корпусу. Всі споживачі потрібно відімкнути. Там все під спойлером розписано. Але цей бж дно, дно із дна.

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Я розумію що ситуація в країні і заробітки дно. Але зараз можна за недорого замінити. По мп могла й вижити, знову таки потрібно провіряти. Тут гайд не допоможуть. Ну а може генка прийде в тему щось підскаже.
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 10:22Більше хвилює, шоб не забрав з собою материнську плату
Аби це дійсно хвилювало, ви такий бж взагалі не ризикнули б ставить :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

SILVIAS15

Комп робочий, під якийсь специфічний софт?
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Комп старий як світ, він був ще до мене, комплектуючі якшо цікаво
Атлон 2 х4 645
Мама - М3н78ж
Рам - 4 гб патриот
640 2 гб

Комп'ютер для відео і фільмів)

Як би я міг, і був мій власний я би його викинув)
x0taby4
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Робочий? Копняка в сраку місцевих айтішників хай займаються. :lol:
SILVIAS15
Member

Повідомлення

Я так розумію гавкнув бп, напряму не назаводиться, і нема цього звуку коли підключаєш кабель до бп, він хоп і щьолкнув, а зараз як в мертве тіло всовую і нічого) даже не рухається
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Кнопку на бж перевірте
waryag
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 10:22Спробував я відключити цп і бп від мережі, раніше коли підключав бп, то був звук клацання, зараз його нема
закоротіть перемичкою контакти кнопки включення. (перед цим відключіть живлення)
SILVIAS15
Member

Повідомлення

після ретельної очистки бп, я прислухався і почув такий дуже тихенький звук цок цок цок, з бп, реакцій ніяких не було до і після, на кнопку думати даже не стану, тут вже зрозуміло шо бп хана, але питання в тому чи блок живлення давав такий звук, чи це в середині комп'ютера було, зараз живлення до бп підключається якось не так, раніше він там клацав чи шо(
unlnu
Member

Повідомлення

SILVIAS15: 04.05.2023 10:09Мог ли сгореть бп?
Я так розумію, досвіду діагностування бж не маєте, тому краще візьміть донара і проведіть пробний старт цього компа.
А далі вже вирішуйте, що робити...
SILVIAS15
Member

Повідомлення

unlnu: 04.05.2023 11:06
SILVIAS15: 04.05.2023 10:09Мог ли сгореть бп?
Я так розумію, досвіду діагностування бж не маєте, тому краще візьміть донара і проведіть пробний старт цього компа.
А далі вже вирішуйте, що робити...
Ще хотів спробувати материнську плату запустити, замкнути 2 контакти, бп не заводиться з хдд підключеним нема реакції не вмикається
Vovk_Z
Member

Повідомлення

Могла бути банальщина, коли електроліти в БЖ досить вже відпрацювали своє, і поки теплі (увімкнено) - все ще справляються, а як вимкнули БЖ - все остигло, і їх параметри стали настільки за межами допуску, що воно знову запуститися вже не може. Виішується це, як 80% всіх ремонтів старих БЖ - рекапінгом, тобто, заміною втомлених електролітів.
Діагностика - розібрати і подивитися візуально, далі - перевірити, чи працює черговий БЖ (+5VSB), чи ні.
Востаннє редагувалось 04.05.2023 11:15 користувачем Vovk_Z, всього редагувалось 1 раз.
Alex+
Member

Повідомлення

SILVIAS15
Плата асус? Зелений світлодіод на мамці горить?
Відповісти