Потрібна порада стосовно процесора та платформи

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.04.2023 16:09И тут встает вопрос почем сливается его железо. Если слив его платформу, нужно будет доплатить 3к, то оно того стоит
Тоже верно. Я так помню слил ам3+ и доплатив 1к грн взял китай х99 16 памяти и 8 ядерный ксеон. :super:
volikovvv
Member

Повідомлення

SergN: 12.04.2023 16:11 volikovvv
Залишається моніторити вторинний ринок та вишукувати і7 за цікаву ціну. Завжди можна продати через кілька тижнів за приблизно ту ж ціну, якщо не виправдає очікувань. Але мені здається, що на продаж потім виставиться старий проц )
Якщо на олх, то можна навіть сьогодні замовити, але олх трохи побоююся, хоча якщо рейтинг продавця нормальний, то може чому б і ні... Помоніторю трошки.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Божественный ам4 продолжает махать рукой и манить.

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
DuckRider
Пристроить старую сборку и обзавестись ам4. Ну не чудо ли?!)

Отправлено спустя 32 секунды:
volikovvv
Подумайте об этом B-)
waryag
Member

Повідомлення

Или апгрейд на мутанта, или ам4. Если брать 5600 с али, выйдет совсем дешево.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Ну как бы шьем биос, покупаем мутант 8 ядерный за 4500грн и продаем 8600к за 4000грн. Топовый апгрейд аж за 500 грн :gigi: :beer:

Отправлено спустя 38 секунд:
А мутанта еще и погнать можно до 5 герц :super:
odessitmws
Member

Повідомлення

volikovvv
я что то упустил или 8600к не выдает 60фпс?
Prescott
Member

Повідомлення

odessitmws: 12.04.2023 17:53я что то упустил или 8600к не выдает 60фпс?
0.1, 1% ужасные плюс подфризы.
odessitmws
Member

Повідомлення

Prescott: 12.04.2023 18:040.1, 1% ужасные плюс подфризы.
если не стоит лока на 60кадров т.е. возможности монитора наверняка
volikovvv
Member

Повідомлення

Шановні, ще одне питання, якщо все ж таки брати проц в рамках поточної платформи, брати 8700k або ж 9700k? Що порадите?
odessitmws
Member

Повідомлення

volikovvv
8700к ибо нужно чуток мозгами обладать что бы брать процы без гипертрейдинга, а потом задумчиво чесать репу о 100% нагрузке
waryag
Member

Повідомлення

volikovvv: 13.04.2023 12:48Шановні, ще одне питання, якщо все ж таки брати проц в рамках поточної платформи, брати 8700k або ж 9700k? Що порадите?
На них ціну не складуть.
Якщо готові до нюансів - беріть мутанта. Якщо ні - 6/12 на АМ4 чи інтелі 10 покоління і вище.
Mixx
Member

Повідомлення

volikovvv
Як вам варіант, не вкладати гроші в цей труп? Там що проц сумний, пам'ять ніяка, материнка наче з370, але сенсу з неї...

Продати весь той хлам, і взяти свіже молодше залізо? Проц р5 7600х коштує вже як і5 13400-13500, але швидший за них, материнку, можна b650m ds3h взяти, дуже класна маман за свій прайс, хороше живлення (переварює 12-16 ядер з споживанням 200+вт), відсутність багів з бутом як у асус і мсі, нормальний розгін пам'яті, не одну збірку вже зібрали на ній, і пам'яті 32гб експо 6000цл36. Так, доведеться доплатити, але отримаєте платформу на роки, та й на зараз в порівнянні з 8600к приріст може бути близьким до х2.

Задумайтесь, чи є сенс хоронити гроші в старе вже не актуальне залізо.
odessitmws
Member

Повідомлення

Mixx
а вы первое сообщение вообще читали? четко написано
що в мене вимушена перерва в роботі по стану здоров'я як мінімум до кінця літа, та хотілось би пограти так як дуже багато років не було часу та можливості,
а вы тут человеку вундервафлю пытаетесь собрать при том что проблема явно в низкой компьютерной грамотности автора, а не в железе (хотя может и в железе но речь о не штатной работе)
чего стоит фраза
Чи буде достатньо такого апгрейду для 60 фпс
:rolleyes:
Mixx
Member

Повідомлення

odessitmws
Перерви і те все бувають різні, я лише висловив думку, що в цей труп нема сенсу вкидати значних коштів, платформа вже не актуальна, і у автора, якщо міняти то і ЦП і пам'ять, бо хоч ти туди постав 9900к, буде затик у 2666, а якщо змінити тільки пам'ять - упреться у 6 потоків ЦП. А якщо міняти і те і те - ліпше змінити всю платформу на щось справді актуальне і сидіти ще не один рік.
volikovvv
Member

Повідомлення

Mixx, я з вами згоден. Рішення прийнято, візьму 13500.
Пане odessitmws якось образливо ваш пост виглядає, я писав про те що в мене 6 ядер 8600к йде у 100 відсоткову нагрузку і дають просадку фпс через це, ваша фраза про низьку грамотність більшого варта. Комп працює коректно, проца в деяких тайтлах вже не вистачає, якщо ви не знайомі з цим явищем, це не означає що його нема.
Спитав поради, ваші думки, вислухав, вдячний за це, рішення прийняв. Всім дякую.
Prescott
Member

Повідомлення

volikovvv: 13.04.2023 14:46Рішення прийнято, візьму 13500+b760
Не надо, это ошибка. Смотрите АМ5.
ascord
Member

Повідомлення

volikovvv: 13.04.2023 14:46 Mixx, я з вами згоден. Рішення прийнято, візьму 13500.
Пане odessitmws якось образливо ваш пост виглядає, я писав про те що в мене 6 ядер 8600к йде у 100 відсоткову нагрузку і дають просадку фпс через це, ваша фраза про низьку грамотність більшого варта. Комп працює коректно, проца в деяких тайтлах вже не вистачає, якщо ви не знайомі з цим явищем, це не означає що його нема.
Спитав поради, ваші думки, вислухав, вдячний за це, рішення прийняв. Всім дякую.
Играете на телеке в 4к? Если да, то смысла брать 13500 нет. 13400, 13500, 13600к в 4к показывают одинаковые результаты.
SergN
Member

Повідомлення

volikovvv: 13.04.2023 14:46Рішення прийнято, візьму 13500.
Вам тут поради давали в рамках економії грошей, а ви приймаєте найбільш нераціональний спосіб їх витратити, враховуючи незмінність відяхи під 4к-навантаження.
volikovvv
Member

Повідомлення

Ascord, ні, в мене монітор, ось такий
https://hard.rozetka.com.ua/ua/lg_32un880_b/p251029481/
SergN: 13.04.2023 15:02
volikovvv: 13.04.2023 14:46Рішення прийнято, візьму 13500.
Вам тут поради давали в рамках економії грошей, а ви приймаєте найбільш нераціональний спосіб їх витратити, враховуючи незмінність відяхи під 4к-навантаження.
В цьому році відеокарта буде таж сама, наступного року може бути нова. Комп'ютер живе та апгрейдиться потрохи.

Шановні, я вам вдячний за ваші поради, дякую. Мені здається можна тему закрити.

В особисті запропонували обмін на 9900к з доплатою, поспілкуюсь ще стосовно цього варіанту.
odessitmws
Member

Повідомлення

volikovvv: 13.04.2023 14:46якось образливо ваш пост виглядає
это для форума обидно должно быть что для игр в 60 кадров тут советуют от ам5 до 13500 учитывая минимальные финансовые вливания...
попахивает каким то вредительством, особо не гуглится в ютубе тесты этого проца в киберпуке без упора в видяху но я банально на 6700 спокойно играл с ровной линией фреймтайма в 60+
возможно дело во включенном рт оно вроде заметно грузит проц
Відповісти