SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

mult: 17.02.2023 13:01як воно для контролера ссд, коли на ньому стоїть і вінда і грається гра.
Для нормального контролера - до лампочки, особливо якщо окрім контролера і все інше нормальне (флеш, буфер, прошивка, нагрів і т.д)

Але чисто естетично, та в плані практичності два краще. Якшо один з ссд вмре, то зовсім без компа ви не залишитесь. Нівелювати різницю у вартості можна за рахунок комбінацій моделей - під систему більш потужній ссд, а під файлопомийку більш бюджетний
mult: 17.02.2023 13:01мені подобається їх якість і надійність.
он дядько в темі день назад плювався на нього, сказав більше ніяких самсунгів :)
Не святі горшки ліплять, самсунги теж мруть
mult
Member

Повідомлення

Alex+
Ну у всіх буває брак :)
Я ж і не молюсь на самсунг :) я просто писав що вибрав його, бо мене все влаштовує :) він у мене вже був, тому вирішив дотримуватись цього виробника.
Ну і плюс самсунги та і мабуть всі нові м.2 мають гарячий норов і всі повинні працювати з радіаторами.
Тоді і поломки зведуться до мінімуму.
Я ще до речі під свої м.2 заказував окремо тонкі і якісні термопрокладки, бо ті що йдуть з материнкою часто так собі.
Мої диски не гріються навіть до 50 градусів ні на контролері ні на памяті :)

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
XXXshadyXXX
Я читав що оем версії самсунг не підтримує їх фірменна прога, чи підтримує але немає оновлень, чи щось таке, не патятаю точно, але типу є якісь трабли. :)
Signature
Member

Повідомлення

mult: 17.02.2023 13:01 Що краще взяти один м.2 під вінду від 120 до 240 гіг і ще один м.2 припустимо на 1тв суто ставити на нього ігри, стім і тд.
Чи взяти просто один м.2 на 1тв, розбить його на два розділи.

Треба намагатись брати якусь одну фірму.
Так простіше з обслуговуванням і доглядом :) .
У мене один час стояли 3 ссд і всі різних виробників
І от у кожного виробника своя прога для обслуговування ссд.
Це все звісно не критично, але якось не по феншую :)
Звісно краще один ssd під віндовс, проги(250гб) , а другий вже там під ігри(steam,gog,xxx,і т.д).
Artem_K
Member

Повідомлення

mult
Я зробив на двох. Система стоїть на 500 Гб 970 EVO та пара ігр, що не влізли :) , а під ігри 1Тб 970 EVO Plus.
Зі штатними радіаторами від плати по флешу на системному десь 44-46 та на контролері 57-62 градусів.
Фірмове ПО... питання цікаве. По разу на кожному диску оновилася прошивка і все. Більше корисного з Magician я не бачу.
mult
Member

Повідомлення

Artem_K
Так, прога від самсунг суто час від часу оновити прошивку і може глянути стан дисків.
А так у мене вона вимкнена з автозапуску :)

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
Signature
Так, мабуть краще з окремим м.2 на вінду :)
У мене до речі 970 ево на 500 гіг, колись брався під ігри а вінда стояла на сата ссд.
А тепер він переїхав суто під віндовс, а докупив 1тв самсунг під ігри.
Ну а сата взагалі прибрав.
Artem_K
Member

Повідомлення

mult
Теж саме ))) 860 EVO переїхав до ноута, система з нього на 500Гб, а за два дні до війни під знижки взяв 1 Тб.
mult
Member

Повідомлення

Artem_K
В мене радіатори на м.2 куплені на олх, бо з радіаторами від материнки теж було в районі 60 градусів.
А з цими в районі 47-48 по контролеру.
Вони мають хорошу площу розсіювання, але і вищі за ті що в материнці, ноут не поставиш :)
Але для ПК чудові
Kirakishou
Member

Повідомлення

Дякую чоловіку, який нагадав мені про wd black sn770. Я колись вже про нього читав, а зараз поліз на ютуб, подивився огляди і порівняння з 970 evo plus та samsung 980 pro – випадкове 4к читання у wd на рівні 980 pro і майже вдвічі краще, ніж у 970 evo plus. А саме воно впливає на реальну швидкість роботи ОС та ігор. Чудовий ssd.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

mult
У меня оем был PM981a. Прога то видит, но обнов нет. Проблемы не вижу.
SFL
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 17:51 Дякую чоловіку, який нагадав мені про wd black sn770. Я колись вже про нього читав, а зараз поліз на ютуб, подивився огляди і порівняння з 970 evo plus та samsung 980 pro – випадкове 4к читання у wd на рівні 980 pro і майже вдвічі краще, ніж у 970 evo plus. А саме воно впливає на реальну швидкість роботи ОС та ігор. Чудовий ssd.
Для ноута непоганий SSD має також бути не дуже гарячим. Бо палаючий м.2 зменшує власне життя, не кажучи про тротлінг. Тому ще нагадаю про sk hynix p31
KingpinUA
Member

Повідомлення

Здравствуйте, подскажите хороший бюджетный ssd sata 500гб под старенький ноут asus x550.
sergo7
Junior

Повідомлення

Всіх вітаю, прошу поради – на 480-512гб ssd потрібен.
Що хтось порадить брати із середнього сегменту - раніше пам'ятаю kioxia була нічого на кшталт... як зараз, може є ще варіанти? буду радий будь-якій пораді та підказці :beer:
Alex+
Member

Повідомлення

Який формат?
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

sergo7
Все упирается в бюджет, задачи, интерфейс, разъем...)))
sergo7
Junior

Повідомлення

до 2300 грн домашншiй пк трохи геймiв (sata) - PCIe не вариант :shuffle:
Alex+
Member

Повідомлення

sergo7
Crucial MX500, Kingston KC600, Goodram irdm pro, Trancend 230s, Hynix gold s31
MW124
Member

Повідомлення

Потрібен ссд під систему 500 гб - буде крутитися деколи оралова база в докері.
WD Blue SN570
Samsung 980
Kioxia Exceria

що порадите?
Signature
Member

Повідомлення

sergo7: 20.02.2023 21:23 до 2300 грн домашншiй пк трохи геймiв (sata) - PCIe не вариант :shuffle:
Samsung 870EVO 500gb -2200грн
спойлер
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusc ... 77e500bw/
Чудовий ссд, 5 років гарантія.
Відповісти