SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
lSHARKl
Junior

Повідомлення

Я тупонув сказати що мова йде про зовнішній накопичувач :idea:
lewerlin
Member

Повідомлення

phd_eng: 04.02.2023 22:10Потрібен SATA SSD на 1 Tb, на якому будуть жити віртуальні машини
Для віртуалок якраз сата не найкращий вибір, через протокол. Дві-три ще ок, а от уже штук шість і AHCI задихнеться. Це якраз той тип завдань, де потрібні можливості(річ не про швидкість) NVME.
VJladimir
Junior

Повідомлення

Alex+
Та той же MX500 як варіант. Там навіть в 4тб версії буде гарантовано TLC
Официальный сайт Crucial® MX500 SATA SSD пишет Enjoy the efficiency of Micron 3D NAND.
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... ts.302350/
Если вкратце, то 2 и 4TБ MX500 теперь может и QLC.
Если производитель на оф. сайте в datasheet прописывает тип контроллера, наличие DRAM буфера определенного размера и TLC флеш, то это там и будет.
Если нет- это уже лотерея.
Обзоры новых моделей ССД делают на старте их продаж. Производители этим пользуются. В следующей ревизии могут урезать dram cash, поменять контроллер и тип памяти. Достаточно мелким шрифтом написать----->>>>>Производитель оставляет за собой право, без предварительного уведомления покупателя, вносить изменения в состав и дизайн своей продукции!!!!
Alex+
Member

Повідомлення

VJladimir: 05.02.2023 13:10Обзоры новых моделей ССД делают на старте их продаж
мх500 давно вже випускається. В QLC донині поміченим не був. Погано якщо і вони цією стежкою підуть. Тішить хоча б те, що це тільки в 2-4тб моделях буде, поки що...
VJladimir: 05.02.2023 13:10тип контроллера, наличие DRAM буфера определенного размера и TLC флеш, то это там и будет
таке мало хто пише. Пам'ятаю, Трансенд та гудрам писали
phd_eng
Junior

Повідомлення

lewerlin: 05.02.2023 10:55
phd_eng: 04.02.2023 22:10Потрібен SATA SSD на 1 Tb, на якому будуть жити віртуальні машини
Для віртуалок якраз сата не найкращий вибір
Ну це не продакшн - для експериментів вдома.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Samsung 980 PRO за радіатором майже на тисячу гривень дорожче від звичайного. Той радіатор взагалі потрібен звичайному користувачеві?
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 10:21Той радіатор взагалі потрібен звичайному користувачеві?
Як і 980 PRO ;)
Signature
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 10:21 Samsung 980 PRO за радіатором майже на тисячу гривень дорожче від звичайного. Той радіатор взагалі потрібен звичайному користувачеві?
якщо на материнкі немає радіатора для ssd ,то треба. Також можна придбати окремо радіатор за гривень 300 , і встановити на звичайну версію самостійно.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ostin
У мене ніколи в особистому комп’ютері не було NVMe, звичайних SATA SSD від Goodram та Crucial вистачало. Але мені треба SSD на 1 терабайт, а той же 870 EVO на 1 терабайт коштує як 970 EVO Plus, а 980 PRO всього на 500 гривень дорожче. Тобто різниця в ціні невелика. Хочеться спробувати цей ваш NVMe PCIe 4.0 x4. Тим більше, що відповідний роз’єм на материнській платі є. Хоча думка взяти Crucial BX500 на 1 терабайт, який вдвічі дешевше від самсунгів, теж є.

Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Signature
Радіатор є, але він прикручений до роз’єму PCIe 3.0 x4, а PCIe 4.0 x4 без радіатора. Думаю, що можна просто переставити. Просто питання чи радіатор взагалі потрібен для звичайного користування комп'ютером?
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 11:02Хоча думка взяти Crucial BX500 на 1 терабайт, який вдвічі дешевше від самсунгів, теж є
Між ними є ще варіанти зазвичай. Отой BX таке собі, як і більшість найдешевших.
Так-то я не проти самсунга, буде все гарно, хоч і дорого.

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Kirakishou: 17.02.2023 11:02Тобто різниця в ціні невелика. Хочеться спробувати цей ваш NVMe PCIe 4.0 x4
З такої точки зору можна пробувати, звісно ж. Не все в світі вимірюється раціональним використанням коштів :)

Відправлено через 59 секунд:
Kirakishou: 17.02.2023 11:02Радіатор є, але він прикручений до роз’єму PCIe 3.0 x4, а PCIe 4.0 x4 без радіатора. Думаю, що можна просто переставити. Просто питання чи радіатор взагалі потрібен для звичайного користування комп'ютером?
Ну раз є - треба ставити) Якби не було - я б не ставив.
Alex+
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 11:02Хоча думка взяти Crucial BX500 на 1 терабайт
Гоніть від себе цю думку, вона від лукавого
Kirakishou
Member

Повідомлення

Я порівнював швидкість завантаження однієї гри на своєму ПК та на ПК знайомого, у якого NVMe SSD – різниця наче невелика. До плюсів SATA, що його потім можна переставити в якийсь інший комп’ютер, який не має NVMe. Наприклад, матері чи батькові в ноутбук. Просто хочу вже взятий той SSD PCIe 4.0 x4, спробувати на своєму комп’ютері і переконатися, чи потрібен він звичайному користувачеві, чи ні.

Ostin
А Ви би які моделі порадили на 1 терабайт? Ще є варіант GOODRAM IRDM Pro 1TB M.2 NVMe PCIe 4.0 x4 , він вже з радіатором та дешевше самсунга.

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Alex+
У мене є один на 256 гігабайт, наче нормально працює вже більше року. Чи терабайтові моделі BX500 гірші?
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 11:23А Ви би які моделі порадили на 1 терабайт?
Я поганий порадник. Я часто експериментую з покупками, хоча зазвичай мене цілком задовольняє кінцевий результат. Якби я хотів ось прямо зараз спробувати 4х, то взяв би щось типу WD770 чи Kingston KC3000. На розетці вони близько 4 тисяч зараз.
Kirakishou: 17.02.2023 11:23Чи терабайтові моделі BX500 гірші?
Ні. Таке ж саме. Хоча, я не слідкую за ними. Може там десь є QLC, десь TLC. Та пофіг, модель нижнього рівня, не сильно варта уваги.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Kirakishou
Можливо вам не варто зосереджуватись саме на PCIe 4.0 x4, при звичайному використанні PCIe 3.0 x4 вистачає з запасом, там і ціни менші і вибір більший
Ostin
Member

Повідомлення

Без врахування форм-фактору, є Transcend SSD230S 1TB за 2800. Норм вибір.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ostin
Western Digital Black SN770 наче непогано, але на відміну від 980 PRO не має DRAM буферу. Вже гуляти, так гуляти. На всі гроші.

NFS-Racer
Порадьте моделі, будь ласка. Чомусь мене на цьому 980 PRO заклинило, причому вже схиляюся взяти модель з радіатором за 5800 гривень, щоб потім не перейматися, що щось не так працює, бо я не такий радіатор поставив.
Alex+
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 11:23Чи терабайтові моделі BX500 гірші?
вони вже на qlc. Швидкості поза слц кешем будуть як у дешевої флешки
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.02.2023 11:48Чомусь мене на цьому 980 PRO заклинило, причому вже схиляюся взяти модель з радіатором за 5800 гривень, щоб потім не перейматися, що щось не так працює, бо я не такий радіатор поставив.
В такому разі треба брати. Інакше все інше буде приводом для жалкування згодом.
mult
Member

Повідомлення

А от цікавить таке питання.
Що краще взяти один м.2 під вінду від 120 до 240 гіг і ще один м.2 припустимо на 1тв суто ставити на нього ігри, стім і тд.
Чи взяти просто один м.2 на 1тв, розбить його на два розділи.
Просто цікавить як воно для контролера ссд, коли на ньому стоїть і вінда і грається гра.
Так, він розбитий на диски, але контролер то один.
Чи не буде це сказуватись на фрізах в грі ну всяке таке погіршення в його роботі і іграх?
У мене самого зараз якраз два м.2.
Один на вінду, стоїть в першому слоті від процесора, інший суто під ігри.
А стосовно вибору м.2
Я зрозумів одне.
Треба намагатись брати якусь одну фірму.
Так простіше з обслуговуванням і доглядом :) .
У мене один час стояли 3 ссд і всі різних виробників
І от у кожного виробника своя прога для обслуговування ссд.
Це все звісно не критично, але якось не по феншую :)
І от я з цих трьох вибрав одного виробника, який у мене вже був, це самсунг і тепер беру тільки його.
Ціна мене не бентежить, мені подобається їх якість і надійність.
Працюють під радіаторами.
Але не в самсунгу діло, головне для себе обрати виробника який тебе влаштовує по ціні і іншим параметрам і інші ссд брати теж від нього.
Ну це не порада, а суто мої висновки на основі мого досвіду для себе :)
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

mult
Kirakishou
Брать Самсунг PRO или EVO и не парить мозг. Чипы самсунг, свой контроллер, все свое. А если чутка не хватает, то можно взять на ОЛХ ОЕМ версии этих же ССД + конечно докупить китай радиатор за 300 грн.
Відповісти