Новини
Останні статті і огляди
Asrock B550M не видит М2 PCI 4x4
-
AlexanderOnV
Member
Подскажите, пожалуйста, где корень зла. Попробовал установить SSD Samsung PM981a. На матери есть два слота М2 gen3х2 и gen4х4. Так вот, не получилось. Полез в UEFI, а там нет настроек для слота M2_1 4x4, который под видеокартой спрятан. Может, я конечно не там смотрю. Но как такое возможно. Процессор Ryzen 3600x. Если я правильно понял, то 4 линии PCI gen 4 для NVME должны быть. В другой слот не ставил, да и проблема, что в разделе "настройки устройств хранения" есть пустые SATA, M2_2 (gen3x2), а основного слота M2_1 (gen4x4) вообще нет.
-
Alex+
Member
хоча б модель плати напишіть повністю
-
AlexanderOnV
Member
Asrock B550M Steel legend. Та вони ж однакові у ASRock вцілому на даному чіпсеті. Не може ж бути такого щоб, припустимо несумісний накопичувач або проц вимкнули контроллер.
-
Alex+
Member
ССД точно робочий? Таки варто спробувати в процесорному м2 (верхньому)
-
AlexanderOnV
Member
Так я у верхньому і пробував. Навіть якщо він і неробочій, це не стосується теми. Я не бачу контролера взагалі. Його мов немає
-
Alex+
Member
Ну так потому ж і кажу - можливо він труп, та не відображається зовсімAlexanderOnV: ↑ 14.02.2023 21:50Я не бачу контролера взагалі. Його мов немає
-
AlexanderOnV
Member
І що він і контролер на мамкі поклав? Хоч би і труп. Була б опція настройки слота. Як мінімум вкл/викл. А в мене цього нема.
-
Alex+
Member
Нема там таких опцій, тим паче якщо накопичувач не визначаєтьсяAlexanderOnV: ↑ 14.02.2023 22:12 Була б опція настройки слота.
https://www.hardwareluxx.ru/index.php/a ... ml?start=2
-
Alex646
Member
А чого ви впевнені, що для цієї мамки є взагалі якісь настройки для м2 слота? Стіл легенд - серія майже бюджетних мамок, там в біосі все порізано. Наприклад, для моєї профільної опцій для м2 немає взагалі. Якщо для вашої мамки пролистати мануал, то там також настройок немає.
-
AlexanderOnV
Member
Дякую за скріни біоса. Я так зрозумів, що слот працює і його не можна вимкнути, тому взагалі вирізали його відображення. Мій же SSD не заявлений як сумісний до процессора, що дивно. Віднесу на стенд і все перевіримо.
-
Alex+
Member
В нижньому теж не працює?
-
Alex646
Member
Відображення є. У списку пристроїв для завантаження, якщо ссд працює, то повинен показуватися.AlexanderOnV: ↑ 15.02.2023 08:37 Дякую за скріни біоса. Я так зрозумів, що слот працює і його не можна вимкнути, тому взагалі вирізали його відображення. Мій же SSD не заявлений як сумісний до процессора, що дивно. Віднесу на стенд і все перевіримо.
-
AlexanderOnV
Member
Отже. Забудьте, будь-ласка про SSD, він абсолютно робочій, з нижнього слота система, що була на ньому спокійно грузиться. І з'явився рядок з налаштуванням NVMe, де він ідентифікувався. Отже від чіпсету він працює. Тобто проблема або ж в мамі (слот) або сам проц його не впізнає, що взагалі дивно.
-
Alex+
Member
Верхній слот іде прямо в процесор.
Спробуйте пересмикнуть проц у слоті, оновити біос із скиданням налаштувань.
-
sasha76
Member
видуха внешка а у проца всего 16 линий pci-e,вот и не видит ссд.
-
Alex+
Member
sasha76
та не, у 3600 більше. Чи то 20 чи 24, не пам'ятаю точно
та не, у 3600 більше. Чи то 20 чи 24, не пам'ятаю точно
-
Alex646
Member
Бред. Там с запасом линий.sasha76: ↑ 15.02.2023 13:06 видуха внешка а у проца всего 16 линий pci-e,вот и не видит ссд.
-
slv
Member
Alex+: ↑ 15.02.2023 12:55 Верхній слот іде прямо в процесор.
- спойлер
- А ще системник продути від пилу та протери фронтпанель . Усі ваши поради абсолютно нікчемни і смещні , і це во всіх темах . Може не тре спамити, якщо нема чого порадити по справі ?
-
Alex+
Member
А що я не правильно сказав?
-
sasha76
Member
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-3600x указано на сайте 16 линий.везде пишут что 20.тогда асрок и глючній биос.
Востаннє редагувалось 15.02.2023 13:55 користувачем sasha76, всього редагувалось 1 раз.