Процессор запускается на максимальных частотах

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
Alex+
Member

Повідомлення

MessiaH
Ясно. Отже з платою у нього все гаразд, бо оберти цпу показує. Треба воду нести взад по гарантії
Saffa
Member

Повідомлення

Наверно задам самый тупой вопрос: а жидкость в помпе есть? :gigi: Может она внезапно пневматической стала...
yupi
Member

Повідомлення

Если темпа 90, то потрогать радиатор, если он прохладный, то помпа не гоняет воду, что тут придумывать. Если же радик горячий, то помпа жива, но почему-то уверен, что ей конец
fringrug
Member

Повідомлення

MessiaH: 05.01.2023 10:58 Мониторится только вращение карлсонов, помпа отдельно не мониторится
сужу по своїй nzxt x53, при правильному підключенні моніториться і швидкість вентиляторів і помпи, плюс в біосі можна також налаштувати кривими продуктивність і вентиляторів і помпи. Так шо все моніториться.
Alex+
Member

Повідомлення

fringrug
у вас мабуть помпа і вентиляторі підключаюся до плати окремими дротами
fringrug
Member

Повідомлення

Alex+: 05.01.2023 11:42 fringrug
у вас мабуть помпа і вентиляторі підключаюся до платі окремими дротами
так, помпа в роз'єм помпи на мп, вентилятори в роз'єм цпу вентилятора на мп, плюс ще окремо живлення підключається з бп від сати (на самій помпі мікро юсб роз'єм)
Alex+
Member

Повідомлення

fringrug
отож. А у нього все висить на одному 4пін шнурку
AMD
Member

Повідомлення

pobdaro: 04.01.2023 23:53 Скрины обжима
Мені відбиток не подобається, явно видно перекос. Щось не правильно видно зібрали?,
там якийсь момент з отою пластмаскою, що для деяких плат треба знімати,
котротше-курити мануал по встановленню охолодження для вашого сокета.
pobdaro
Member

Повідомлення

И так, отвечу на все вопросы выше.

Когда убрал все турбо-бусты, точнее отключил, процессор всё равно греется, но не так когда он разогнан с завода на максимум до 5Ггц. Когда включаю, нагрев идёт постепенно с 40 до 72 где-то за минут 10. По первой когда максимальный критических достигал температур, комп в ребут уходил через минуту.

Кулера все крутятся на радиаторе, даже тот который на помпе. При нагреве процессора помпа не то что бы холодная, но и не то чтобы горячая.

Установить Windows я просто не успею, температура поднимется.

Там где кто-то говорил, что не правильно собрал, может быть, но почитав все мануалы, и вот даже скрин сделал, где и на каких сокетах нужно снимать кожух помпы для установки на сокет. В списке нет моего сокета.

Может блок питание подаёт какой-то критический вольтаж? БП тоже новый 850W Gigabyte UD850GMю

У меня даже нет другого блока питания чтобы проверить. Есть воздушка новая залман, но она под 1200 сокет.

В общем я не знаю что делать. Скорее всего помпа говорите?

Отправлено спустя 53 секунды:
AMD: 05.01.2023 11:53
pobdaro: 04.01.2023 23:53 Скрины обжима
Мені відбиток не подобається, явно видно перекос. Щось не правильно видно зібрали?,
там якийсь момент з отою пластмаскою, що для деяких плат треба знімати,
котротше-курити мануал по встановленню охолодження для вашого сокета.
Ну вот я выше скрин сделал, на каких сокетах нужно снимать кожух помпы, моего там нет.

Отправлено спустя 19 минут 54 секунды:
Как проверить уж 100% что это помпа не работает? Чтобы я твердо ехал в сервис центр и настаивал на обмен. Прозвонить ее можно?
Вкладення
r63465.jpg
Alex+
Member

Повідомлення

pobdaro: 05.01.2023 13:00Прозвонить ее можно?
Запустити її від бж напряму, притулити підошву до вуха (без пасти :) ) та послухати. Помпа повинна гудіти хоча б трохи
pobdaro
Member

Повідомлення

а если я напишу что пр установке виндовс есть синие экраны и винда не может нормально установиться, то может быть это мать или проц? Потом при установке пишет какой - то файл не найдет при опять же установке. Образ ставил оригинальный
ASTON
Member

Повідомлення

Як по мені, то супербашня має сенс - не треба танцювати стільки з бубном і залежати від багатьох деталей. Поставив і забув майже назавжди.
Alex+
Member

Повідомлення

pobdaro
Так воно ж несправне. Нхіба видумувати різні історії, здайте та хай вони самі думають що воно таке з нею.

Доречі, якшо ви купували проц коробковий, то можна для перевірки рідну алюміньку поставити
pobdaro
Member

Повідомлення

Понял, спасибо
MessiaH
Member

Повідомлення

pobdaro
Помпа скорее всего работает. Просто прижим судя по всему не очень. А в чём проблема попробовать снять кожух с водоблока и попробовать без него? Мне кажется прижим плохой
NuclearRobinson
Member

Повідомлення

pobdaro
Буває таке, що у помпу потрапляє повітря, і вона наче працює, але рідину по контуру не качає. У цьому випадку повітря треба видавити у радіатор, треба опустити помпу нижче радіатора та потрусити, також треба підключити у такому положенні помпу, щоб вона попрацювала. По звуку можна зрозуміти що помпа працює. У якому положенні закріплена аіо (де радіатор)?
Тепер стосовно нагріву. У мене на ryzen 5900x and b450m pro gaming, у біосі по дефолту напруга на проці підіймається до 1.45-1.48 в, наче проц бустить максимальну частоту. При цьому нагрів йде теж, може бути 60-70 градусів, я впевнений що якщо там сидіти довше то буде ще вище. В ОС все норм, температури та напруга спадає і нагрів невеликий. Система теж ставиться нормально, бо тут вже працюють інші режими процесора, і нагрів буде меншим. Тому є ще питання, якщо увімкнути комп холодним, то за який час температура підіймається скажімо так з 60 до 80?
Якщо ти боїшся, то як і казали, встанови частоту 3,4 ГГц, напругу 1,0в та встановлюй ОС.
Тепер стосовно твоєї проблеми з файлами. Подивись скільки займає місця на флешці, якщо файлова система FAT32 і займає десь 2-3 ГБ, то воно не записалось як слід. Була така проблема, потім дійшло, що більш нові образи мають файл який важить більше 3,5 ГБ :rotate: Тому рішення було дуже просте - беремо руфус, оригінальний образ, та пишемо його на флешку під файлову систему NTFS.
Щось мені підказує, що такі високі температури у тебе через те, що ти довгий час так і не вийшов за межі bios)
Якщо я правий, то все буде ок, як тільки ти увідеш до меню установки ОС. Але спочатку перевір як швидко набирається температура на проці з холодного старту, якщо це протягом 10-20 сек, то перевіряй воздух у помпі. Якщо це займає хвилини - забий, роби норм флеху руфусом, та починай установку ОС.
pobdaro
Member

Повідомлення

Я не могу установить ОС, у меня то вистин система (даже просто в биосе находясь), то пишет код ошибки, то синий экран, я уже пробовал. Я снизил частоты и начал установку, как я и написал раньше - синий экран, не хватает какого-то файла после установки, ОС перезагружает комп, он просто потом не запускается, в смысле видеосигнал, а бывает и запускается. По поводу флешки, ну блин, я раньше с неё на любой комп создавал образы и устанавливал ОС.

У меня такое чувство, что идёт сильное напряжение на материнку, но почему я не знаю. Думал блок питание, но бп не будет давать синий экран (наверно).

Скорее всего мне кажется либо брак материнки, либо процессора.
Alex+
Member

Повідомлення

pobdaro
А ви ноги в сокеті не погнули? Пробували стартувати на столі, без корпусу? Може плата десь коротить на корпус.
Оновіть біос плати до останньої версії, потім зробіть скидання настройок на заводські, можливо це виправить глюк з частотою, але навряд с помпою.
І да, встановіть пам'ять в 2 і 4 слоти від сокету
Востаннє редагувалось 05.01.2023 16:18 користувачем Alex+, всього редагувалось 2 разів.
pobdaro
Member

Повідомлення

Alex+: 05.01.2023 16:14 pobdaro
А ви ноги в сокеті не погнули? Пробували стартувати на столі, без корпусу? Може плата десь коротить на корпус.
Оновіть біос плати до останньої версії, потім зробіть скидання настройок на заводські, можливо це виправить глюк з частотою, але навряд с помпою.
І да, встановіть пам'ять в 2 і 4 слоти від сокету
Да ну как можно погнуть лапы? Всё стандартно, поставил проц, зажал, установил охлаждение. Без корпуса не пробовал.

Остальное что написали выше, сейчас буду пробовать.
Alex+
Member

Повідомлення

pobdaro: 05.01.2023 16:17Да ну как можно погнуть лапы?
Як два пальці об клавіатуру. Одна з найпоширеніших проблем при збиранні пк.
Відповісти