Ну ви і дивак. Не в поганому сенсі звичайно, - не ображайтесь.
Як ви гадаєте чому ви майже "не бачите" 5Ггц діапазон в таких умовах?
Відповідь на пару повідомлень вище:
Mad Dog: ↑ 09.12.2022 08:45Ну не все так погано... Якраз завдяки тому, що 5 гГц швидко тухне.Alligator: ↑ 09.12.2022 00:38 А ось у багатоповерхівці на 5Гц вже потрібно канали шукати
Світ не ділиться на чорне та біле. на те що написано на SmallnetBuilder та на всі інші тести та думки.BigTypoon: ↑ 10.12.2022 13:50 Mad Dog
Ти пишешь правильно, але домішок зі всякої непідтвердженої фігні присутній![]()
Все получилось, працює. Знадобилось лише клонування MAC з ONU провайдера.WalkMan: ↑ 06.11.2022 21:16 Майже рік тому я піднімав тему про можливість підключення оптики від провайдера через SFP модуль на домашньому роутері (hEX S). Так от, на тому все і зупинилось, провайдер так і не надав інформацію про параметри необхідного модуля, а мені не дуже то й хотілось щось міняти, насправді. Наткнувся на репозитарій https://github.com/Anime4000/RTL960x рекомендують ODI DFP-34X-2C2 навіть є на алі ODI DFP-34X-2C2 Fibershow @ AliExpress має підтримку 2.5GbE, можна підсовувати дані вашого реального терміналу ONU для OLT вашого провайдера. Виглядає непогано.
Насправді все як ти і описав, SFP модуль гріється до ≈60°С (в ONU він мав температуру ≈50°С) затухання в мене не значне!? -17dBm, загалом для мене те, що я отримав -1 пристрій який потрібно живити.0F: ↑ 15.12.2021 19:11Если у тебя дома сварен APC-пигтейл, то на модуле будет дополнительное затухание, из-за которого линк может не подниматься. Нормальной границей чувствительности считается -27 дБм, на описанном выше ты можешь потерять пару децибел. По поводу температуры - дело не в заявленных характеристиках эксплуатации, просто сами по себе SFP ONU греются сильнее в связи с тем, что есть накладные расходы на кодирование информации, плюс повышенная мощность излучения, и если у обычного модуля температура обычно 35-50 градусов, в зависимости от дальности (т.е. мощности), то такие могут вжарить на все заявленные 70, а то и больше.
трошечки більша швидкість з'їсться трошечки швидшим згасанням сигналу, і по факту в межах однієї двух кімнат ти отримаєш +/- те саме що на 5 гГц ))Scoffer: ↑ 10.12.2022 20:17 BigTypoon
А є якісь тести 6ГГц через стіни, чи ноут на роутер треба класти для успішного прийому на максимальній швидкості?
Запускай на Мікроті packet sniffer і дивись коли які пакети прийшли та пішки від компа в одному та іншому випадку.Scoffer: ↑ 10.12.2022 20:17 До речі може мені хтось пояснити аномалію: комп з мікрота напряму по шнурку отримує ip довше ніж цей же комп з цього ж мікрота але через точку доступу по вафлі? При чому відчутно так довше, вінда завантажується, а мережа ще не готова.
Mad Dog: ↑ 10.12.2022 16:11Костиль це якраз ВіФі 5, воно ж навіть на 2,4 ггц працювати не вміє
Тому, що це не буде реалізовано у SOHO від слова НІКОЛИ. Бо таке залізо коштує дуже великих грошей. І тому, їх напрацювання не підуть до SOHO, щоб ти там собі не нафантазував.Mad Dog: ↑ 10.12.2022 16:11Чого тебе так порвало від Камбіума
Щось у мене передчуття що для того щоб побачити всі 4096QAM зі стандарту, треба буде втикати коаксіалом адаптер в роутерBigTypoon: ↑ 11.12.2022 01:41Таке закодувати, раскодувати, рулити багатопросторною адресацією -
Вже, не тягне. Не те щоб я дуже засмучувався з цього приводу, просто цікаво що буде далі.BigTypoon: ↑ 11.12.2022 01:41Спробуй любий pcie адаптер АХ, який обіцяє 2х2 160Мгц.
А що за ТД чи роутер?Scoffer: ↑ 11.12.2022 02:24Вже, не тягне.
В блекаут мобільник коли конектився к БС 3g на всі палиці то інету не було, а коли ловив якусь 4g на одну, то був. Так що краще мати можливість конектитись за всіма стандартами.Volodya811: ↑ 11.12.2022 03:00і навіть 3G