Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Cirax
Member

Повідомлення

Royter: 27.10.2022 16:13 Добрый день. Купил ибп EAST EA-850U LCD Schuko, несколько раз в день ибп уходит в режим байпас показывая в этот момент выходное напряжение от 200 до 205 вт, спустя какое то время возвращается в режим инвертора, входное напряжение при этом показывает 230 - 240 вт. Есть смысл возвращать по гарантии или для ибп это нормально?
Кто вам сказал что это инвертор?
Нормальное поведение линейно-интерактивного бесперебойника в котором аж 2 ступени регулирования напряжения.
При напряжении ниже 200В он поднимает на 32В, при напряжении свыше 252В понижает на 32В. В итоге на входе напряжение от 198В до 252В не регулируется.
Varzek
Member

Повідомлення

Порекомендуйте пліз стабілізатор із наявності на 2КВт+ для холодильника 80Вт + мікрохвильовки 950Вт/тостер 900Вт (вони одночасно працювати не будуть).
Morf_ua
Junior

Повідомлення

Комради, що порадите для профільного ПК, щоб при стрибках не тіліпало його та вистачало хвилин на 5-10?
По бікваєтовському калькулятору система їсть до 400ват у піку.
Ну і щоб по вартості не як крило від боїнга
IvanCh
Member

Повідомлення

Morf_ua
я би радив дивитися на олх kin1000ap kin1200ap kin1500ap та їх аналоги BNT-800ap і вище.
Я щойно взяв комплект батарей до kin1500ap. З перемичкою та доставкою вийшло 2300. брав у https://remontups.com/

переваги, розсипуха, простота, легкість ремонту, AVR kin серія часто йде тільки з компортом

недоліки розсипуха, простота, пасивне охолодження. туповате програмне забеспення. kin лінійка знята з виробництва
Tesseract
Member

Повідомлення

Morf_ua
Будь-який безперебійник на дві батареї, тобто від 1000VA. Але ціни на них зараз просто космічні. Простіше взяти вживаний безперебійник без батарей, а батареї потім окремо, як IvanCh радить.
Varzek
Member

Повідомлення

Varzek: 31.10.2022 13:43 Порекомендуйте пліз стабілізатор із наявності на 2КВт+ для холодильника 80Вт + мікрохвильовки 950Вт/тостер 900Вт (вони одночасно працювати не будуть).
Може хтось підказати по цьому питанню? Чи тут треба робити окрему тему?
Crossbow
Member

Повідомлення

Varzek: 02.11.2022 11:39Може хтось підказати по цьому питанню? Чи тут треба робити окрему тему?
ви вже пару тижнів обсмоктуєте тематику UPS і створюєте "теми".

Відправлено через 39 секунд:
Varzek: 02.11.2022 11:39мікрохвильовки 950Вт/тостер 900Вт
їм стаб не потрібен.

Відправлено через 43 секунди:
Varzek: 02.11.2022 11:39стабілізатор із наявності на 2КВт+ для холодильника 80Вт
будь який на 300вт чисто на холодильник. Можна навіть релейний (самі дешеві)
Varzek
Member

Повідомлення

Crossbow: 02.11.2022 11:43 ви вже пару тижнів обсмоктуєте тематику UPS і створюєте "теми".
І що з того? Начебто тут щось погане. Цей форум для того і створено. І питання не щодо ДБЖ якщо ви не звернули увагу.
І тему ДБЖ я вже давно "обсмоктав" і купив собі його. І кращу за свою ціну модель я знайшов не на цьому форумі.
Тут потрібна більша активність, щоб українські овери були корисними та конкурентоспроможними в порівнянні з іншими оверами ;)
їм стаб не потрібен.
Чого? В мене дуже часто падіння напруги нижче 180. Це нічого не пошкодить? Вони не такі чутливі до цього як холодильник?
Бо холодильник вже ремонтувати приходилось.
Crossbow
Member

Повідомлення

Varzek: 02.11.2022 11:54Чого? В мене дуже часто падіння напруги нижче 180. Це нічого не пошкодить? Вони не такі чутливі до цього як холодильник?
Бо холодильник вже ремонтувати приходилось.
поставте "реле-напруги" і не потрібно викидати гроші на безпонтовий стабілізатор для мікрохвильовки і тостера.
якшо грошей кури не клюють, то беріть відразу на всю хату один великий стаб ,вішайте на стіну біля "щитка".

Холодильник ремонтувати прийшлось Вам, бо немає реле напруги = немає затримки на вмикання! яка холодильнику потрібна десь на 2-3хв хочаб. між "викл і повторним ВКЛ".
Varzek
Member

Повідомлення

Crossbow
Я після ремонту реле і поставив. Через нього працює холодильник, мікрохвильовка та тостер. Але зараз це реле треба віддати для іншого холодильника. А сюди купити нове. І тут я бачу проблему. Ці реле розкупили і я знайшов таке ж як у себе на пром юа за 1080грн. Це дикий оверпрайс і я подумав, що якщо стабілізатор коштує, наприклад, 3к грн, то я би взяв його замість реле за 1000грн.
Логіка була в тому, що стабілізатор все рівно кращий варіант для техніки. Плюс із-за частого падіння напруги реле відрубало і навіть не розігріти їжу в мікрохвильовій печі.
Crossbow
Member

Повідомлення

микроволновка будет просто хуже греть и все... в розетке её держать постоянно включенной нет смысла - особенно когда нет защиты по "входу" (реле напряжения). То есть есть риск что прилетит 250++ В и будет "ой!"
а брать стаб для микроволновки -- ну как-то имхо глупо.
в таком случае стабы и реле напряжения нужны на ВСЮ технику в доме, а не исключительно холодильник.

Відправлено через 6 хвилин 54 секунди:
простое правило - золотое!
"на входе в квартиру\дом, должно стоять реле-напряжения с задержкой на включение 2-3 минуты" и точка!
Если его нет там -- поставить! если нет возможности поставить - покупать на каждую розетку отдельное. Финансово -это намного затратнее.
Стабилизатор на всю квартиру \ дом -- если есть возможность и деньги, а если нет, то на холодильник\котел и телевизор, остальному не так важнен тот стаб.
Надеюсь ответил вкратце
Varzek
Member

Повідомлення

Crossbow
Дякую. В мене є радянський стабілізатор - спробую його. Правда він дуже старий і немає екрана.
Бачу ще ціни на стабілізатори і стаб на 350Вт не дуже вигідний у ціні. Приклад Gemix GDX-500 і Gemix GDX-5000. Різниця в ціні в 3,5 рази, а вихідна потужність в 10 раз більша.

Є ще питання стосовного цього правила:
Crossbow: 02.11.2022 12:17 "на входе в квартиру\дом, должно стоять реле-напряжения с задержкой на включение 2-3 минуты" и точка!
Я правильно розумію, що якщо в мене часто напруга падає до 180 і стоїть реле на весь дім, де при 184 та меньше відсікає - то в мене кожен раз буде вирубати комп?
Тоді реле на весь дім сумнівне рішення, тому що комп'ютерні комплектуючі (та і навіть ОС) будуть дуже погано на такі відключення реагувати.
Crossbow
Member

Повідомлення

Varzek: 02.11.2022 13:09 правильно розумію, що якщо в мене часто напруга падає до 180 і стоїть реле на весь дім, де при 184 та меньше відсікає
ну да. логично же)) напряжение выходит за пределы настроек в реле = "нужно обрубить".
Varzek: 02.11.2022 13:09Тоді реле на весь дім сумнівне рішення
нет.
Varzek: 02.11.2022 13:09тому що комп'ютерні комплектуючі (та і навіть ОС) будуть дуже погано на такі відключення реагувати.
ставити UPS!
Varzek
Member

Повідомлення

Crossbow: 02.11.2022 13:19 ставити UPS!
В моєму випадку UPS не врятує, тому що реле іноді по 2-3 години відсікає через стрибки в мережі.
Тому тут треба брати реле на холоднильник, а мікрохвильовку вмикати по потребі.

А що взагалі скажете за ті стаби Gemix у попередньому повідомлені?
Crossbow
Member

Повідомлення

Varzek: 02.11.2022 13:34А що взагалі скажете за ті стаби Gemix у попередньому повідомлені?
обычный стаб релейного типа, как и все остальные работает в диапазоне "140-260В".
По качеству ? никто вам этого не скажет. Думаю тоже самое что и Лоджик Пауэр и т.д.

p.s. а по поводу моего первого сообщения про "пару недель уже обсасываете темы", я там подразумевал (но не озвучил), то что все ИБП (UPS) , стабы\генераторы и прочие павербанки -- разгребают как пирожки. Я даже заказчикам не могу нормально товар отгрузить, потому что склады пустые у дистров и поставок не будет ближайшее время.
Так что не крутите носом особо и берите то что есть (пока еще).
Varzek
Member

Повідомлення

Crossbow
Так а я вже все купив крім нового реле. Павербанк у мене, ДЖБ ще до колапсу купив, акум заказав, але було дуже важко і ще не писав за це тому що хочу спочатку його отримати.

А з реле зовсім жесть. Їх просто розбирають всі навіть по оверпрайсу... От сьогодні два варіанта були - вже нема.
chik1812
Member

Повідомлення

Всім привіт ... Я так розумію в цій темі відповідають і люди які вміють і ремонтувати UPS-ки ? )) Замовив стабілізатор/інвертор до котла, новий...А так як замовлял на алегро...то фактично гарантії немає ( То я на всякий випадок хотів запитати чи до когось можна звернутися ,якщо шось ...ну там різне може бути, брак...доставка ))
Так, -звичайно можу запитати в темі "майстер в твоему місті" але ж нічого ще не зламалося ) :gigi: :beer:
Crossbow
Member

Повідомлення

Varzek: 02.11.2022 15:01А з реле зовсім жесть. Їх просто розбирають всі навіть по оверпрайсу...
ага. у всех резко возникла потребность)) "пока петух не клюнет..."
chik1812: 02.11.2022 15:10Я так розумію в цій темі відповідають і люди які вміють і ремонтувати UPS-ки ?
от пока нет проблем, не нужно никого и искать.
"не буди лихо, пока оно тихо"
chik1812
Member

Повідомлення

Crossbow: 02.11.2022 15:35 "не буди лихо, пока оно тихо"
Та привык заранее знать куда обращаться ) ...Сейчас такое время , когда в холоде может и не будет времени долго выискивать и выспрашивать что ,куда и кому )
А когда случится...То кто захочет общаться с истерящим человечком .Это я не про себя , -это про жизненный опыт встречи с таким людьми :gigi: :beer:
Alvaro
Member

Повідомлення

Ребят нужен совет . Нужен для дома источник энергии под гаджеты и освещение. Сначала думал взять две павербанки, одну под лампу, другим гаджеты питать, хотя бы по 20к маh, но потом вспомнил чтотесть эти ибп. Но я не понимаю как их выбирать. Т.е. , немогу перевести их емкость аккумулятора в эти маh как от павербанок, чтобы прикинуть примерно сколько например раз я смогу подзарядить телефон. Ну и вообще очень непонятно какого типа ибп брать и емкости если он нужен вот для таких целей в перчую очередь, т.е. как резервное питание а не бесперебойник. Ну или может естьлучше еще варианты какието?
Відповісти