Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Dima4s
Member

Повідомлення

Знайшов б\у 3090. Тести проходить, Але є якась дивна штука. фурмарк і гпуз пише частоту ядра як 0мгц
Стикався хтось з таким?
спойлер
photo_2022-10-17_16-56-47.jpg
FANAT7
Member

Повідомлення

Dima4s: 17.10.2022 16:59 Знайшов б\у 3090. Тести проходить, Але є якась дивна штука. фурмарк і гпуз пише частоту ядра як 0мгц
Стикався хтось з таким?
спойлер
А 7 фпс и 23 градуса не смущают?))

А, стоп, у него фурмарк через интегрированную графику крутится. Там написано OpenGL renderer - intel graphics 510
Востаннє редагувалось 17.10.2022 17:58 користувачем FANAT7, всього редагувалось 1 раз.
Dremjke
Member

Повідомлення

FANAT7: 17.10.2022 17:56А 7 фпс и 23 градуса не смущают?))
Что как бы намекает на то, чем эта карточка занималась в прошлом :D
FANAT7
Member

Повідомлення

Dremjke: 17.10.2022 17:57
FANAT7: 17.10.2022 17:56А 7 фпс и 23 градуса не смущают?))
Что как бы намекает на то, чем эта карточка занималась в прошлом :D
Не, там бублик крутится засчет интегрированного графона. Поэтому 0 загрузки на ней.
Yaroslav
Member

Повідомлення

Paradox1306: 16.10.2022 22:04 Dima4s
для ігор сильно краще або 3080ті або 3090ті бо чіпи будуть на 1й стороні. ні в одного вендора не було нормального охолодження чіпів пам'яті з боку бекплейта якщо що
Як на мене, в іграх не так критично - на моїй TUF3090 пам'ять гріється до 86~90, на гейроці 3080Ti були +/- такі-ж температури. Проте в 4К де-не-де є профіт від додаткових гігабайтів. На 3080Ti FC6 з убер-текстурами починає фрізити через певний час, завантажуються low-текстури (скрін мій з 3080Ti) :down: На 3090 стабільні плавні 60 кадрів :up: В Icarus схожі проблеми. Все-ж для 4К бажано хоча-б 16ГБ відеопам'яті.
Вкладення
screen2_.png
Dima4s
Member

Повідомлення

FANAT7: 17.10.2022 17:56
Dima4s: 17.10.2022 16:59 Знайшов б\у 3090. Тести проходить, Але є якась дивна штука. фурмарк і гпуз пише частоту ядра як 0мгц
Стикався хтось з таким?
спойлер

А, стоп, у него фурмарк через интегрированную графику крутится. Там написано OpenGL renderer - intel graphics 510
Так, я запустив фурмарк, думав чи це гпуз глючить(показує частоту гпу - 0). а ні. і в фурмарку така ж дивина... 0мгц
Людина мені для тесту поставила карту, але монік DVI, відповідно підключення було і далі через встройку.
Я такого ніколи не бачив :D Майнінг виліз боком?
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dima4s
Бо карті капєц, тому через встройку. Коли купуєш з рук то не має бути ніяких нюансів і тестити потрібно всі порти та біоси
FANAT7
Member

Повідомлення

Dima4s: 17.10.2022 19:07
FANAT7: 17.10.2022 17:56

Так, я запустив фурмарк, думав чи це гпуз глючить(показує частоту гпу - 0). а ні. і в фурмарку така ж дивина... 0мгц
Людина мені для тесту поставила карту, але монік DVI, відповідно підключення було і далі через встройку.
Я такого ніколи не бачив :D Майнінг виліз боком?
Тебе надо карту выбрать как основную
Xardas_95
Member

Повідомлення

Dima4s
Зайдіть в "параметри дисплея" -> "настройки графіки" -> виберіть для фурмарка графічний адептер, в вашому випадку rtx3090

https://imgur.com/a/TeOjxti
Dima4s
Member

Повідомлення

Xardas_95: 17.10.2022 21:48 Dima4s
Зайдіть в "параметри дисплея" -> "настройки графіки" -> виберіть для фурмарка графічний адептер, в вашому випадку rtx3090

https://imgur.com/a/TeOjxti
Дякую)
запустив фурмарк, комп пішов в ребут з синім екраном по драйверу н відіа, ну і на цьому тест завершився :gigi:
Tesseract
Member

Повідомлення

Тепер доведеться повозитися. Правильно підключти монітор, видалити дрова через Display Driver Uninstaller. І після цього повторювати тест.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dima4s
тобто ви взяли карту в якої якісь трабли є з нормальною роботою?
7mindfields
Member

Повідомлення

Paradox1306: 18.10.2022 11:18 Dima4s
3090 взял со встроенной антенной и телевизором
libero
Member

Повідомлення

Dima4s: 17.10.2022 19:07Людина мені для тесту поставила карту, але монік DVI, відповідно підключення було і далі через встройку.
не зовсім зрозумів, то ви перевіряли у продавця, але у продавця був тільки монітор с DVI та відповідно він втикнув його не в карту а вбудовану карту? І це отака була перевірка?
Dima4s
Member

Повідомлення

Paradox1306: 18.10.2022 11:18 Dima4s
Та ну, ви що)). Звичайно я відмовився від такої карти) Запостив щоб запитати за 0 мгц по частоті ГПУ, тому що сам такого не бачив.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Ви, як знаний продавець, бачили щоб GPU-Z показував 0мгц частоту ГПУ?
Це ж що треба було зробити з картою :spy:

Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
libero: 18.10.2022 12:25
Dima4s: 17.10.2022 19:07Людина мені для тесту поставила карту, але монік DVI, відповідно підключення було і далі через встройку.
не зовсім зрозумів, то ви перевіряли у продавця, але у продавця був тільки монітор с DVI та відповідно він втикнув його не в карту а вбудовану карту? І це отака була перевірка?
Десь так. як не крути, це все ж дозволило мені залишити при собі трохи грошей і не купити напівкірпіч :D
lewerlin
Member

Повідомлення

Dima4s: 18.10.2022 13:32Запостив щоб запитати за 0 мгц по частоті ГПУ, тому що сам такого не бачив.
Легко)
спойлер
0mgz.PNG
0mgz(2).PNG
Отправлено спустя 6 минут 10 секунд:
Реальна картина
спойлер
Снимок11.PNG
Снимок12.PNG
Demmel
Member

Повідомлення

Всех приветствую!
Годик/полтора пролетел мимо всех пк плюшек последних и новостей. Внезапно после покупки 2к 144Гц монитора и падения цен на видеокарты назрел снова актульный вопрос:
посоветуйте на что обратить внимание сейчас для гейминга в 2к? Бюджет на б/у карту - 10к.
На ум приходит 1080ti, но не охота брать то, что уже еле дишит после майнинга и т. д.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Demmel
3060ті/3070, 6700хт, правда це більше ніж 10к
feniks_tm
Member

Повідомлення

Тут я мінімум на 3070 орієнтувався би на вашому місці, але звісно бюджет зовсім не тей(
Відповісти