Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Не реально. Якщо не зняти фіксатор чи як там та закрутка фітінга правильно називається
Вона його притискає і все.
А ось відкрутити її - і є основна пробелема.
В мене перехід між радіками зверху зроблений П подібним мостиком з 90* поворотників і там підлізти дуже складно, відстані міліметрові.
Я ледве прикрутив, і навіть думати не хочу як прийдеться розбирати :( То буде якийсь трешак, або тупо обрізати шланг скоріше за все, там малий кусочок, не шкода. Зате всунув 2 ХФлоу 420 рада, а це зручно у розводці хоч і відїдає більше звичайного по довжині.

Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
З.І. Ех якби мій Космос С700М був ще трішки більше .... Десь на півметра :laugh:
WakeMe
Member

Повідомлення

Сьогодні контур розбирав, все одним пальцем відкрутив охопивши фіт, хоча затягував плоскогубцями. А от рідину злити нормально це квест якийсь. Вона туди сюди гуляє по шлангах це :censoured: просто. Приїде завтра кілька запчастин нових, все перероблю, бо в тому білді що зараз, обслуговування це біль. Раз на 1.5 роки, але біль :laugh: :weep:
Sanьka
Member

Повідомлення

Це від шлангу залежить. Змт 13/19 Блек мат дуже паскудний в цьому плані.

Хм а що в зливі складного, відкрив краник - пішла водичка :)
Можна відкрити кришку реза, якщо прямо вакуум.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.08.2022 00:11Хм а що в зливі складного, відкрив краник - пішла водичка
Можна відкрити кришку реза, якщо прямо вакуум.
Обычно когда я так делаю вытекает пара капель и больше ничего не происходит.
Sanьka
Member

Повідомлення

Vpupkin: 23.08.2022 10:05Обычно когда я так делаю вытекает пара капель и больше ничего не происходит.
спробуй відкрити кришку реза.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Sanьka
И ничего не произойдёт, контур самотёком не опустошается.
Sanьka
Member

Повідомлення

Скажіть, а на форумі у когось є СВО на метал трубках?
Vpupkin: 23.08.2022 10:19И ничего не произойдёт, контур самотёком не опустошается.
В мене з цим проблем немає,все стікає майже повністю. Решта витікає якщо трішки нахилити корпус.
Значить в тебе(твого контура вірніше) така особливість, дуй в трубку - тренуй щоки :laugh:
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Vpupkin: 23.08.2022 10:19 Sanьka
И ничего не произойдёт, контур самотёком не опустошается.
Что за чудо-контур такой? Можно фото этого чуда?
какую бы херню я не скручивал ранее, но всегда если в контуре есть две отверстия(кран внизу и открытый филлпорт в резе), вода выходила без каких либо проблем (не вся конечно, продув с помощью легких никто не запрещает :gigi: )
Deadpool
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.08.2022 10:22 дуй в трубку - тренуй щоки
poulk: 23.08.2022 10:48продув с помощью легких никто не запрещает )
головне прополоскати контур після такого.
а то надувся вже... такі соплі потім мав в контурі, де з концентратом навіть радина була.
можу фото принести сюди, але то прям "фє" :laugh:

Отправлено спустя 21 секунду:

телеграм спільнота.
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Deadpool
оловне прополоскати контур після такого.
а то надувся вже... такі соплі потім мав в контурі, де з концентратом навіть радина була.
ну зато вы создали немного жизни )) деткам тепло и приятно ;)
промывать надо всегда при перезаправке конечно. но порой бийця спиткае невдача (влом просто) и приходиться жить с соплями )))
ссылку в лс можно, чтобы не искать?
_Slavko_
Member

Повідомлення

Sanьka: 22.08.2022 23:07 Може шланг змастити.... салом :teacher:
ні не салом, сало в середину себе, є лише варіант перейти на фітінги з внутрішнім шестигранником, а бо зробити собі ключ ексцентрик , по принципу оберненого цангового патрону). А по поводу метал трубок, я хотів, але відмовився, бо радіус загину великий. вроді e Piopi, був колись в корпусі космос 2 такий білд.
Sanьka
Member

Повідомлення

_Slavko_: 23.08.2022 11:43ну зато вы создали немного жизни ))
Прсто металл трубки це висший пілотаж (разом з трубками з боросилікату). Та по вигляду самий ТОП.
Особисто мені не подобаються акрилові трубки, ще й геморно. Тому юзаю шланги. Якщо вже зберусь на щось інше, то на металл трубки(але то треба мега імпульс).

Отправлено спустя 2 минуты 41 секунду:
З.І. В мене є силіконова смазка (не та про що ви подумали) СИ-350. Може нею спробую.
_Slavko_
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.08.2022 12:50 З.І. В мене є силіконова смазка (не та про що ви подумали) СИ-350. Може нею спробую.
ну я б з змазками був дуже обережний, десь в відео бачив, що вроді і силіконова змазка, але з орінгами прореагувала і приклеїло намертво їх. просто не затягувати з усієї сили. не знаю як шланги, я відразу збирав все на акрилі. боросилікат можна використати тільки в тому випадку коли гарно все продумати, і зробити контур відносно простим з мінімумом поворотів і перепадів, а це складно. а все інше сховати в піддоні. В мене боросилікатний резервуар, і він виглядає дуже гарно, особливо з прозорою рідиною!
у мене з стимулом зараз велика проблема, в голові тільки одне, по скоріше перемога, щоб той москаль вдавився вже. тільки тоді можна буде зайнятись вже улюбленими справами.
Vpupkin
Member

Повідомлення

poulk: 23.08.2022 10:48Что за чудо-контур такой? Можно фото этого чуда?
Там бардак, стыдно показывать.
На корпусе стоит 2 480мм радиатора, вода очень неохотно выходит из расположенных боком радиаторов.
Sanьka
Member

Повідомлення

_Slavko_: 23.08.2022 13:04В мене боросилікатний резервуар,
В мене також.
_Slavko_: 23.08.2022 13:04у мене з стимулом зараз велика проблема, в голові тільки одне, по скоріше перемога, щоб той москаль вдавився вже. тільки тоді можна буде зайнятись вже улюбленими справами.
Приблизно те ж. Та й банально фін положення погіршало щоб в забавки гратись.
Vpupkin: 23.08.2022 13:11Там бардак, стыдно показывать.
НЕГАЙНО фото в студію! Будем тебе трішки журити :horror:

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
З.І, Хто натрапить на відео де буде збірка кастому на метал трубках, киньте мені лінк :beer:
Цікаво як і чим їх гнуть та інше.
Dark-seer
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.08.2022 14:20Цікаво як і чим їх гнуть та інше.
трубогиб - гемор, проще купить уже погнутые
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Vpupkin
та тут все свои :) да и тема по сво, а не красоты показывать (для этого есть отдельная тема)
Sanьka
петг норм тема имхо.
медь/сталь/борсиликат тоже прикольно
но это все при одном условии что, оно хоть сколько-нибудь гнутое, а не тупо все на фитингах и углах. эстетика не моя :(
Mr_Mass
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.08.2022 10:22 Скажіть, а на форумі у когось є СВО на метал трубках?
Возможно будет ;)
Vpupkin
Member

Повідомлення

Sanьka
poulk
Зображення
Раньше кран был в нижней части контура, потом поставил его на наружном радиаторе, проще сначала слить с верхних радиков, а потом уже выдуть из остальной водоблоков и шлангов.
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Vpupkin
Фигурка там прям топчик :) прям вишенка... не знаешь куда смотреть )))
Мощное такое гетто ;)
ничего удивительного, что сложно спускать.
кран где стоит?
и тут надо не на резервуаре открывать порт. а на верхнем радике(если там под верхом есть порт на радике. то чуть подстпустив воду из контура ничего точно не прольется)

Відправлено через 5 хвилин 5 секунд:
Ох всем юзерам арктика обратить внимание...

Арктик опять... опять :(
Все таки альфакуловские водянки в этом плане на голову выше :)
и шанс на косяк меньше (там уже внутри лет десять ничего не меняется :gigi: ) и разбирать/собирать как два пальца :super:
Відповісти