Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Besmertnik
Member

Повідомлення

odessitmws: 18.08.2021 12:38
Besmertnik: 18.08.2021 12:21 если сильно надо
просто не нужно давать людям надежду на нормальный черный выкладывая фото где камера просто задавила темные оттенки
просто сторонние мнения для полноты картины
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p17115252
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p17309613
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p16994151
там кстати минимум человека 4-5 пересаживались с именно с Xiaomi на эту лыжу, а вот обратно никого)))
лень просто конфу лопатить, отзывы поднимать.
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws, справа у тому, що приємний чорний колір на ВА матрицях є лише на статичних зображеннях, наприклад на фотографіях. А в динамічних сценах чорний колір на ВА такий, що навіть найдешевша найгірша іпс матриця буде приємніша і краща. Я особисто мав досвід з ва. Мав вдома 32gk850g-b. Такої мазні та грубих градієнтів в темних сценах як на ва я ніде ще не бачив. А ще у ва є помітне і неприємне мерехтіння при різкому переході з темного та світле, наприклад коли в грі сонячні промені гуляють по високій траві. Або коли наприклад збоку солдата темно, а на іншу сторону обличчя падають сонячні промені і коли він крутить головою, то світло не плавно переміщується, а наче блимає. Єдиний плюс ва це контрастність, але на фоні мінусів цей плюс нічого не вартий.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Як хтось на форумі казав: єдинствєнноє примєнєніє ва ето поставіть на рабочій стол фото космоса і любовацца.
odessitmws
Member

Повідомлення

MorjMorj
на моем все прекрасно в играх с темными и любыми прочими сценами, а шлейфы имеются только в спец. тестах при определенных цветах объекта\фона для 64гц скорости матрицы хватает, нужно больше есть г7
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws, почнемо з того, що твій монітор 60 герцовий. Але я впевнений, що навіть при такій частоті кадрів будуть проблеми, бо у самсунгівських веашек, окрім серії одисей, відгук у темних сценах іноді досягає навіть 50 мс. Якщо вірити тестам tftcentral.

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Якби я особисто не юзав ва, то може б і повірив тобі, а так... Після того як я намучився, ніхто мене не переконає, що ва це норм. Навіть кіно на ва дивитись неприємно, особливо коли сцена темна або напівтемна. Дивитись на квадратіки, грубі градієнти та мазню таке собі задоволення.
odessitmws
Member

Повідомлення

MorjMorj: 18.08.2021 15:42Дивитись на квадратіки, грубі градієнти
вот сразу видно далекого человека от этой тематики, дело в том что ва способна показывать больше темных оттенков, а в процессе сжатия видео файлов эти артефакты и создаются, но даже это не является проблемой просто настраиваем гамму на ва и этого не будет видно
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws, тобто мазня в темних і напівтемних сценах була не через те, відгук веашки досягає 35-50 мс, а через те, що я погано налаштував монітор ? Ясно. Тримай в курсі.
І доречі на 32gk850g-b кольоровий спектр десь 72 відсотки, що дуже близько до тн і далеко від іпс. Навіть на одисеї г7 кольоровий спектр менше 90 відсотків.

П.С.: Ніякі налаштування не допомагали. Я місяцями мучився з тією матрицею, бігав по форумам, налаштовував, калібрував. Нічого не получилось. Мій старий ультрадешевий 60-герцовий іпс чіткіше показує темні сцени, аніж та наворочена веашка, яку я купив за 800 баксів. Припиняй вводити людей в оману. Ва не можна рекомендувати нікому.
odessitmws
Member

Повідомлення

MorjMorj
при чем здесь шлейфы, если я тебе про это писал
MorjMorj: 18.08.2021 15:42Навіть кіно на ва дивитись неприємно, особливо коли сцена темна або напівтемна. Дивитись на квадратіки, грубі градієнти
элементарных вещей не знаешь, а сваливаешь всю вину на ва
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws: 18.08.2021 16:12 дело в том что ва способна показывать больше темных оттенков
Друже, скажи будь-ласка, а яка від цього користь для людей, які на моніторі не фотографії темних підвалів роздивляються, а грають та дивляться кіно ? В динамічних сценах темні кольори на ва перетворюються на кашу. І це ніяк не фікситься, тому що у ва відгук 30-50 мс в таких сценах. Уявляєш ? Для 144 герц, що не було мазні, відгук не повинен перевищувати 7-10 мс. Як ти це пофіксиш ? Зменшиш деталізацію ? Тоді яка користь від спектру темних відтінків ?

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
odessitmws: 18.08.2021 16:33 элементарных вещей не знаешь, а сваливаешь всю вину на ва
Що треба знати ? А ну розкажи як пофіксити тормознутий відгук ва в темних сценах. Що треба зробити ? Тільки без переходу на особистості. Давай конкретно без демагогії: от треба те і те зробити.

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
odessitmws: 18.08.2021 16:33 MorjMorj
при чем здесь шлейфы, если я тебе про это писал
MorjMorj: 18.08.2021 15:42Навіть кіно на ва дивитись неприємно, особливо коли сцена темна або напівтемна. Дивитись на квадратіки, грубі градієнти
Скажи мені, як дивитись на ва кіно ? От наприклад головний герой якогось бойовика заходить в підвал або вночі бігає на вулиці, і відгук монітора починає гуляти в діапазоні від до 50 мс. Відповідно з'являється мазня, квадратики та шлейфи. Як це пофіксити ?
Востаннє редагувалось 18.08.2021 16:46 користувачем MorjMorj, всього редагувалось 1 раз.
odessitmws
Member

Повідомлення

я уже отвечал про мой опыт использования, а завелся ты от того что тебе указали что твои обвинения в сторону ва безосновательны, а причина в плохом качестве бесплатных сайтов просмотра видео или где у тебя там те квадратики и градиенты проявились
мазня на экране говори за свою модель ва, а не за все модели на ва так сказать что бы не прослыть балаболом
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws, якість сайтів тут ні до чого. Я впритул порівнював свій старий дешманський іпс монітор і дорогу нову веашку. Прям ставив ті монітори один до одного і дивився одне й те саме на одному, а потім на другому моніторі.

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
odessitmws, ти не відповів на питання: Як пофіксити 30-50-мілісекундний відгук ва в темних сценах ? Конкретно покроково можеш розказати як ця проблема вирішується ?

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
odessitmws: 18.08.2021 16:46 мазня на экране говори за свою модель ва, а не за все модели на ва так сказать что бы не прослыть балаболом
Моя модель ще непогана як для ВА, там в найгірших сценаріях відгук досягає 35 мс, в от в самсунгівських аналогах, які продавались на той момент, відгук сягає 50 мс.

Відправлено через 1 хвилину :
А щодо балабольства. Цифри я не вигадав, а взяв з сайта tftcentral.

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
odessitmws: 18.08.2021 16:46 говори не за все модели на ва
Всі ва тормознуті в темних сценах. А перші ва, які змогли зменшити мазню до рівня НЕПОМІТНО/МАЛОПОМІТНО, це серія моніторів одисей. А всі інші гарно розмазують темні кольори в динаміці.
odessitmws
Member

Повідомлення

MorjMorj
ну было бы так все плохо в темных сценах я бы своим пользоваться не смог (ибо если подобрать цвета в спец. тестах то зрелище действительно не для слабонервных)
нету смысла спорить с человеком который базовых вещей не знает и приписал квадратики к матрице, больше в этом флуде участвовать не буду
MorjMorj
Member

Повідомлення

odessitmws, я не знаю який у тебе зір і для чого ти використовуєш ва. Якщо використовуєш для перегляду статичних зображень, або якщо хворієш на близькоокість або астигматизм, то ясна річ, що ва тебе влаштовує. Моя думка така: для людей, у яких гарний зір і які використовують монітор для ігр та кіно, ва матриці протипоказані.
DuckRider
Member

Повідомлення

MorjMorj: 18.08.2021 16:26
І доречі на 32gk850g-b кольоровий спектр десь 72 відсотки, що дуже близько до тн і далеко від іпс. Навіть на одисеї г7 кольоровий спектр менше 90 відсотків.
Когда нагло звиздишь и думаешь, что никто не проверит:
спойлер
Screenshot_20210819-015757.png
Твой монитор -
Screenshot_20210819-020052.png
Отправлено спустя 6 минут 26 секунд:
MorjMorj: 18.08.2021 16:44
В динамічних сценах темні кольори на ва перетворюються на кашу. І це ніяк не фікситься, тому що у ва відгук 30-50 мс в таких сценах. Уявляєш ?
Где 50?
Твой монитор -
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 3 минуты 8 секунд:
Какой-то идиотский диалог основанный на том, что оратор выше взял говеную ВА с вот такими шлейфами
спойлер
Зображення
и пытается доказать владельцам других ВА с вот такими шлейфами
спойлер
Зображення
что их ВА гвно :lol:
AR_De
Member

Повідомлення

DuckRider
люди обсуждают
типичные ВАшки
ЗображенняЗображення
и тут приходит фанат Жы7
Зображення
MorjMorj
Member

Повідомлення

Кажуть, що ва на г7 швидка матриця. Ага звісно швидка... як для ВА:

https://tftcentral.co.uk/reviews/samsun ... g7_c32g75t

Зображення

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Що таке 17 мс для 240 герцового монітора ? Це як 30 мс для 144 герцового. Тобто г7 в темних сценаріях швидше тормознутого 32gk850g-b лише на 15 процентів.
Alexey1977
Member

Повідомлення

MorjMorj: 19.08.2021 14:05Кажуть, що ва на г7 швидка матриця. Ага звісно швидка... як для ВА:
и что вас не устраивает - уровень ошибок низкий, быстродействие высокое, к чему пердеж не понятно.
не нравятся VA покупайте что угодно, хоть E-Ink.
MorjMorj
Member

Повідомлення

DuckRider: 19.08.2021 02:08
Где 50?
Твой монитор -
спойлер
Зображення
30-50 мс це про ва вцілому. Конкретно про 32gk850g-b я писав про 35 мс. Прогорни діалог вище. А от пруф:

https://tftcentral.co.uk/reviews/lg_32gk850g.htm

Зображення

Зображення

Відправлено через 8 хвилин 21 секунду:
Alexey1977: 19.08.2021 14:06
MorjMorj: 19.08.2021 14:05Кажуть, що ва на г7 швидка матриця. Ага звісно швидка... як для ВА:
и что вас не устраивает
Мене не влаштовує те, що людей дурять. В темних сценах на г7 відгук як і на всіх інших ва. Трохи швидше, аніж зазвичай на ва, але трохи, а не так як розказують маркетологи. Для 240 герцового монітора відгук не повинен перевищувати 5 мс, щоб не було мазні. А на одисеї в темних сценах відгук 17-18 на 32-дюймовій моделі і 14 мс на 27-дюмовій. Це дуже багато.

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
DuckRider: 19.08.2021 02:08 Какой-то идиотский диалог основанный на том, что оратор выше взял говеную ВА с вот такими шлейфами
спойлер
Зображення
и пытается доказать владельцам других ВА с вот такими шлейфами
спойлер
Зображення
что их ВА гвно :lol:
Справа у тому, що це фото швидкості в світлих сценаріях, а в темних сценаріях г7 така ж тормознута як і інші ва.

Відправлено через 15 хвилин 27 секунд:
DuckRider: 19.08.2021 02:08 Когда нагло звиздишь
Я не збрехав, а помилився. Про кольоровий спектр читав десь рік тому в характеристиках на офсайті. Пам'ятаю, що там було вказано 88 процентів, а зараз прочитав і там вказано 95 процентів плюс сргб.

Відправлено через 2 години 44 хвилини 7 секунд:
Знову постає питання: Для яких задач розраховані ва матриці ? Для ігр та кіно ? Ні, бо темні кольори змазуються. Для фото ? Ну не знаю. Фотографи наче користуються іпс. Тож для чого ва ? Ну от серйозно. Як можна називати монітор, відгук матриці якого в темних сценаріях у 3-4 рази повільніше, аніж частота оновлення кадрів, геймерським ? Чи може геймери грають тільки в ті ігри, де нема темних та напівтемних сцен ?

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
А якщо людина захоче на ва матриці подивитись документалку про космос ?

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
VA vs IPS
Зображення
Alexey1977
Member

Повідомлення

MorjMorj: 19.08.2021 17:41Конкретно про 32gk850g-b я писав про 35 мс.
у вас есть этот монитор или вы по скриншотам о качестве картинки в динамике судите?
MorjMorj: 19.08.2021 17:41 Мене не влаштовує те, що людей дурять. В темних сценах на г7 відгук як і на всіх інших ва. Трохи швидше, аніж зазвичай на ва, але трохи, а не так як розказують маркетологи. Для 240 герцового монітора відгук не повинен перевищувати 5 мс, щоб не було мазні. А на одисеї в темних сценах відгук 17-18 на 32-дюймовій моделі і 14 мс на 27-дюмовій. Це дуже багато.
согласен - тогда в чем проблема есть масса мониторов на IPS и TN.
MorjMorj
Member

Повідомлення

Alexey1977: 20.08.2021 00:52
MorjMorj: 19.08.2021 17:41Конкретно про 32gk850g-b я писав про 35 мс.
у вас есть этот монитор или вы по скриншотам о качестве картинки в динамике судите?
Був. Продав на олх в тому році. І ті 35 мс на ньому дуууууже добре відчувались.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Доречі, продати те ла*но було доволі важко. Продавав довго і був вимушений сильно скинути ціну, щоб хоч хтось купив.

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
І от після такого досвіду, коли мені хтось розказує, що ВОТ НА АДІСЄЄ ТАКОВА НЄТ, трохи бомбить, бо по тестам швидкість одисеїв в темному спектрі кольорів така сама як і у 32gk850g-b. Різниця там незначна десь в районі 15 процентів на користь одисеїв. Наразі на ринку моніторів досі не існує жодного ва монітора, який не мазав би картинку в темних динамічних сценах.

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Alexey1977: 20.08.2021 00:52 согласен - тогда в чем проблема есть масса мониторов на IPS и TN.
Для мене проблеми вибору матриці нема.

Відправлено через 6 хвилин 49 секунд:
І мене трохи дивує, що на технофорумі досі точиться дискусія щодо ва.

Відправлено через 22 хвилини 30 секунд:

Це відео тут на форумі наче вже десь було. Але повторєніє мать учєнія. Там у чєла модель трохи нижча тієї, що в мене була, але матриця наче та ж сама. Оце в мене таке саме було мерехтіння при різники переходах від світлого до темного і від темного до світлого.
MorjMorj: 18.08.2021 15:21
А ще у ва є помітне і неприємне мерехтіння при різкому переході з темного та світле, наприклад коли в грі сонячні промені гуляють по високій траві. Або коли наприклад збоку солдата темно, а на іншу сторону обличчя падають сонячні промені і коли він крутить головою, то світло не плавно переміщується, а наче блимає.
Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
І це не брак. Така швидкість ва матриць.
DuckRider
Member

Повідомлення

Глубокие познания одиссея через другую убогую ва матрицу :lol:
Відповісти