Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

starpallace: 08.07.2021 14:15 Велошолом не юзаю, для безпеки на дорозі використовую дещо краще- дзеркало заднього вигляду.
а безопасность там где ?
starpallace
Member

Повідомлення

Контролюю наближення машин і маю можливість з'їхати на обочину коли притискають. По дорозі їжджу тільки за містом. Мені цікаво що вам буде з шолома коли вас зіб'є той самий олень. А падати причин не бачу , колеса 28 дорога рівна, велосипед в нормальному технічному стані. Та і в дитинстві коли таки падав, то обдерті руки і коліна, на голову приземлятись треба ще захотіти.
Пане дохлий пацюк, в нас діагнози на форумі розставляти не можна, і відповідати аналогічно не хочеться, але фільтруйте лексикон, теж може здоров'я зберегти колись
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.07.2021 14:00Вы путаете велосипедистов и комьютеров.
саме так. це зовсім різні категорії людей на велосипедах.

у нас, за відсутності спец. інфраструктури, ком'ютерів мало, а велосипедистів досить багато у співвідношенні, тим не менш, політику виробників по просуванню насамперед спортивних велосипедів і снаряги в Україні я особливо не помічав, ці товари досить дорого коштують, щоб стабільно, успішно і масово продавати їх людям не в темі в настільки бідній країні як наша. можна постригти якихось тупих мажорів з пивним пузом, що хочуть кинути понт типу "дивіться у мене байк за 10к, я такий спортсмен і по ЗСЖ вчадів" але, імхо, сильно навряд, що це масове явище. більшість людей на вулицях далеко не на спортивних велосипедах, принаймні у Львові, а ті хто на спортивних, захоплюються темою досить глибоко.

в той же час, це абсолютно логічно, що чувака в джинсах будуть сприймати менш серйозно в будь-якій велоспільноті, навіть не знаю, про що тут говорити, всі більш-менш захоплені велолюбителі катають на велошмоті і з базовим набором інших аксесуарів, які роблять будь-яку покатеньку далі ніж 10км до роботи набагато більш приємною і ефективною. звичайно, я тільки за, щоб таких джинсових покатунів було якнайбільше, але їхній досвід затребуваний хіба що в контексті обговорення велоінфраструктури.
Hotspur
Member

Повідомлення

starpallace: 08.07.2021 14:52Мені цікаво що вам буде з шолома коли вас зіб'є той самий олень. А падати причин не бачу , колеса 28 дорога рівна, велосипед в нормальному технічному стані.
у меня как раз получил знакомый травму руки неделю назад на ровном месте, был в шлеме. без шлема ездить вообще нельзя, падение головой вам не вывих руки. с нашей скорой человек умрет быстрее чем его довезут до хирурга, не понимаю почему люди в астрале живут
starpallace
Member

Повідомлення

Hotspur Коли їду по трасі бачу здалека машини, які їдуть ближче і тоді контролюю. Завжди можу зіскочити вправо ( за містом немає тротуарів). По місті їжджу 95 відсотків на роботу по велодоріжці ( тій що на тротуарі а не домальованій на дорозі). Якби їздив по дорогах по місту ( я собою надто дорожу, щоб таке робити) то шолом би знадобився, хоча це все рівно занадто небезпечно, і він не панацея
leif
Member

Повідомлення

дивне поєднання: їздити по дорогах страшно, але шолом в місті не потрібен. я коли їду біля людей по велодоріжці напрягаюсь мало не більше ніж на дорозі, тому що люди (а особливо діти) тупо не мають звички дивитись по боках і контролювати оточення на відміну від великої частини водіїв. найбільш небезпечні 2 випадки на велосипеді у мене за останні роки були саме в пішохідних зонах: 1 раз великий собака різко кинувся вбік і натягнув повідок прям переді мною, другий раз дівчинка років 8 вирішила раптово розвернутись на своєму велосипеді посеред велодоріжки, а от на дорозі за цей час лише один раз мене чувак не помітив і мені довелось падати в квітник, щоб в нього не в'їхати, але там все було безпечніше.
Dark-seer
Member

Повідомлення

leif: 08.07.2021 16:12я коли їду біля людей по велодоріжці напрягаюсь мало не більше ніж на дорозі
точно :beer:
dead_rat
Member

Повідомлення

starpallace: 08.07.2021 14:52А падати причин не бачу , колеса 28 дорога рівна, велосипед в нормальному технічному стані.
За несколько тысяч км упал с последствиями только один раз. На абсолютно ровном месте у себя во дворе без всяких машин. Результат - 12 см шов на ноге, был бы без шлема, кто знает, может и на голове что-нибудь пришлось подшить.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
starpallace: 08.07.2021 14:52Пане дохлий пацюк, в нас діагнози на форумі розставляти не можна, і відповідати аналогічно не хочеться, але фільтруйте лексикон, теж може здоров'я зберегти колись
Я говорю как есть, не заботиться о своей безопасности это слабоумие, если вам это так обидно - разберитесь в себе.
Писать скрытые угрозы смысла ноль.
Востаннє редагувалось 08.07.2021 16:42 користувачем dead_rat, всього редагувалось 2 разів.
leif
Member

Повідомлення

starpallace: 08.07.2021 14:15Проходив в день до 180 км в шортах і футболці.
От ще стало цікаво, а з якою швидкістю ви ходите? Навіть якщо ви йшли 24 години підряд "180км за день" означатиме швидкість 7.5км/год. дуже швидко :spy:
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: 08.07.2021 16:40
starpallace: 08.07.2021 14:15Проходив в день до 180 км в шортах і футболці.
От ще стало цікаво, а з якою швидкістю ви ходите? Навіть якщо ви йшли 24 години підряд "180км за день" означатиме швидкість 7.5км/год. дуже швидко :spy:
Скорее всего имелось в виду езда, а не хотьба

Отправлено спустя 6 минут 46 секунд:
Hotspur: 08.07.2021 15:57с нашей скорой человек умрет быстрее чем его довезут до хирурга
Умереть в этом случае даже не самое плохое, что может случиться.
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.07.2021 16:42имелось в виду езда, а не хотьба
А, типу пройшов в велопоході, зрозумів.
wow_w
Member

Повідомлення

В мене знайомий, спортсмен правда не по велоспорту, але на велосипеді любив швидко їздити. Також весь час без шолома і захисту колін/ліктів, от я йому кажу типу чого так, а він відповідає, що досвідчений і також контролює ситуацію.
Десь через місяць він їхав по головній дорозі, їхав схоже саме так, як він полюбляв, швидко, коли з бокової вулички машина різко вискочила, прямо перед ним він встиг натиснути на гальма. Але влетів просто в неї, сам зробив кульбіт через капот, йому дуже повезло, що на спині був рюкзак зі спортивкою, це трохи змягчило удар, але сильно травмував ногу (а з нога в нього була травмована ще за молодості, так, що скажемо добавив), розбив голову, має тепер мужній чоловічий шрам.
Вже після цього він почав носити не тільки шолом, але і налокітники/наколінники.
Тому кожен собі вибирає сам, на власних помилках вчитись чи на чужих. Якщо в тебе влетить авто на швидкості 150 км то шолом не допоможе, а от в більш простих ситуаціях може допомогти.
leif
Member

Повідомлення

wow_w: 08.07.2021 16:52але і налокітники/наколінники
ну от оце, імхо, вже занадто для міста\траси, бо так можна і до фулфейсу з мото-черепахою дійти. але шолом треба в правила внести, щоб ДАІ'шники штрафували велосипедистів за їзду без нього. самокатерів до речі також. ех, мрії мрії
Sphinx
Member

Повідомлення

ШОЛОМИ ДЛЯ СЛАБКИХ!!!! ЛАЙКРА ДЛЯ ПІДА.. ГЕЇВ!!!!111 :horror:
*вибачайте не втримався*
Хоч я ще ні разу *тьху-тьху* не падав, але вже декілька разів отримував гілкою по голові, коли десь під деревом їхав, наче просто листя, а там гілка зломана або обрізана, чекає на жертву. Як би не шолом, малоприємні подряпини - як мінімум.
dead_rat
Member

Повідомлення

Sphinx: 08.07.2021 17:03ШОЛОМИ ДЛЯ СЛАБКИХ!!!! ЛАЙКРА ДЛЯ ПІДА.. ГЕЇВ!!!!111
:beer:

Посмеиваюсь с таких. Мужественность - самая хрупкая в мире вещь, ломается буквально от всего, шмотки не того фасона или цвета, бритых подмышек, да чего угодно! :laugh:
Leeman
Member

Повідомлення

Эх. Люди такие беспечные. В тебя не только машина может влететь, даже животной неожиданно выбежать под колеса и ты будешь кувыркаться.
Вариантов, что с тобой может случится, что-то плохое на велосипеде просто уйма.

Вот чувак ехал себе на велики по прямой дорого в ясный день и выбежал неожиданно олень. Результат велик в хлам, шлем в дребезге, но главное он остался цел!

====
Если не шлем, была бы вмятина во лбу.

====
Казалось бы, как он тут умудрился навернуться, но и такое случается.
dead_rat
Member

Повідомлення

Leeman: 08.07.2021 17:15Казалось бы, как он тут умудрился навернуться, но и такое случается.
Ну точно как я :laugh:
спойлер
Отделался легким испугом
Зображення
Зображення
mumu
Member

Повідомлення

Велошолом дійсно обов’язковий.
+ дуже бажано перчатки, окуляри.

на КК мтб чи гібриді вільніша посадка, ±50км взагалі без проблем можна їздити без "велошмота". Учасники комерційних турів(які навіть вєлік напрокат беруть, бо свого не мають) так їздять без скарг.
Та й 100+ їздив неодноразово в просто зручному одязі /*я не кажу, що велошмот лишній чи непотрібний, він просто не обов’язковий, і маю, єслі-шо*/

ЗІ: на веліку без амовилки навернутись дуже просто на якомусь камінчику чи складці асфальта/малій вибоїнці, якщо не готовий до цього, сам так літав
murzik
Member

Повідомлення

на 2 спереду і великих ззаду шум цепка, типу тре об передній переклюк чи ще щось? десь з 4+ тихо
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 09.07.2021 22:31 на 2 спереду і великих ззаду шум цепка, типу тре об передній переклюк чи ще щось? десь з 4+ тихо
проверить износ цепи звезд и кассеты. если износа сильного нет настроить переключение
Відповісти