Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FxBoy
Member

Повідомлення

Феном Феномыч:
FxBoy:На сьогодні можна взяти гарний монітор з параметрами 4К + IPS + 120 або 140Гц, але це буде 27 дюймів або менше.
А можно пример, 27. Что то как то мне кажется, что 4к пошел в 32" и больше, с соотношением 21:9. Что то тяжко подобрать 27" 16:9.
Например LG 27GN950. Или Acer Predator XB273K, Acer Nitro XV273K
А как вам 4к на 24 дюймах?
modell
Member

Повідомлення

Феном Феномыч: Что то тяжко подобрать 27" 16:9.
LG 27GN950-B
P.S. Поки писав, запізнився.
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

FxBoy
modell
FxBoy:А как вам 4к на 24 дюймах?
Даже не знаю, как то мелко наверное. С учётом того, что ещё будет просмотр иного контента, с расстояния до 3 м. Я тут думал, а не перебор ли 4к для 27?
Panasi
Member

Повідомлення

Кто имел опыт, подскажите, сильно ли заметна разница в размере пикселя при переходе с 24 дюймов fullhd на 27 дюймов. Хочу больше монитор, но для 2к-4к гейминга видюха слабовата.
SergN
Member

Повідомлення

Panasi:fullhd на 27 дюймов.
Все индивидуально. Я вот напишу, что здесь уже очень неприятный размер пикселя. Другой скажет, что ему все ок и будет советовать.

Відправлено через 5 хвилини 32 секунди:
ЗЫ. Народ, подскажите, при выходе из спячки происходит пробуждение лишь одного из мониторов, второй же ждет нажатия кнопки - это где-то в настройках энергопотребления винды/нвидиашной панели устанавливается? А то в меню этого второго моника не нашел таких настроек. Может, недостаток монитора, и даже, если бы сам был подключен, ждал бы пока к нему прикоснуться.
jorg
Member

Повідомлення

SergN: ЗЫ. Народ, подскажите, при выходе из спячки происходит пробуждение лишь одного из мониторов, второй же ждет нажатия кнопки - это где-то в настройках энергопотребления винды/нвидиашной панели устанавливается? А то в меню этого второго моника не нашел таких настроек. Может, недостаток монитора, и даже, если бы сам был подключен, ждал бы пока к нему прикоснуться.
jorg:Оставлю здесь, т.к. вопрос не требует создания отдельной темы.
Если у вас при выходе из сна нет картинки на мониторе, подключенном через DisplayPort, или были замечены другие странности с этим режимом, попробуйте
это (для видекарт Nvidia Maxwell/Pascal).Мне помогло, полет нормальный
Volodimir
Member

Повідомлення

Panasi:Кто имел опыт, подскажите, сильно ли заметна разница в размере пикселя при переходе с 24 дюймов fullhd на 27 дюймов. Хочу больше монитор, но для 2к-4к гейминга видюха слабовата.
:down:
Что мешает купит 2К монитор, а в играх выставлять разрешение FHD? Религия?
Потом видяху апнете.
Монитор же не на год покупается.
SergN
Member

Повідомлення

jorg
Сенкс, но у меня именно тот, который через DP, просыпается нормально, а вот, который через HDMI, хочет, чтобы ему нажали кнопку.
_Andrik_
Member

Повідомлення

Panasi:Кто имел опыт, подскажите, сильно ли заметна разница в размере пикселя при переходе с 24 дюймов fullhd на 27 дюймов. Хочу больше монитор, но для 2к-4к гейминга видюха слабовата.
Был опыт , пиксель очень видно .Если расстояние оставить как с 24дюймами то мне было очень неприятно , а если отдалять то теряется смысл большей диагонали .
Мнение субъективно, некоторым побоку. Сходил бы в магазин и там повсматривался на примерно планируемом расстоянии установки моника.
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Panasi
Пожалейта свои глаза 27 фуллшд , 27 2k и то ещё повыбирать прийдется всё от матрици и битности зависит . Супер дорогие не покупал , но разные варианты были . Остановился на 25 2k с чистой 8 битной матриыей.
Panasi
Member

Повідомлення

Volodimir:Что мешает купит 2К монитор, а в играх выставлять разрешение FHD? Религия?
Я слышал, что fullhd разрешение на 2к монике смотрится хуже, чем fullhd на 1080 монике.
Dub1k
Member

Повідомлення

SmartFox:
Dub1k: Ні тільки на 27" На 32+ дюймах не зручно грати. Особливо довго трималий час.
мне кажется смотря на каком расстояния сидеть от монитора)
Звичайно. Але стандартного робочого стола для 32 дюймового дісплея тобі не вистачить. Тому перед покупкою моніка врахуй це, що тобі не просто сидіти треба дальше, а й стіл купувати попутьо більший та глибний. Також врахуй те що великий монітор це масивні ніжки, а це мінус простору стола. Із купівлею нового монітора у мене виникла потреба замінити стіл. Попередній монітор був також 27 дюймів, але він на столі не займав місця практично (біля 10 см) і його можна було сміло відсунути на край стола. Так от новий Samsung Odyssey так не може. Його габарити зміщують центр маси дісплея таким чином що якщо у тебе стіл на 60 см глубини то цього буде достатьо просто для того щоб розмітити монітор і буквально пару сантиметрів залишиться на клавіатуру і мишку. Зручно розмістити свої дівайси не буде змоги. Я вже мовчу щоб просто облокітитись на столі для зручного перебування за столом.
У всіх валико діагональних дісплеях схожа конструкція ніжок дісплея тому врахуй те що пів стола по глибині тобі зїсть монітор. А це біля 30-40 см глибини + 40 см потрібно для розміщення рук із клавіатурою / мишкою. Сумарно тільки для моєї діагоналі потрібно вже 70-80 см глибини стола. Для 32 діагоналі потрібно біля 90-100 см. В залежності від твоєї аргономіки стола / габариту ніжки / твого росту (довжини рук) / та дистанції яка тобі потрібна для охвату монітора

І тут вроді можна і 100см глибину стола придбати і буде норм. Но ви бачили такі столи в продажі ? Думаю ні. Такого не типового габариту столи купити складно. І потрібно буде робити стіл під заказ, оскільки те що знайдете ще не факт що підійде саме Вам.

Глянь на фото це типова ситуація для сучасних моніторів. Сам дісплей знаходиться на середині стола практично, і це при тому що ніжка монітору просто впритик до краю стола. А тобі на 32+ ще треба буде сидіти на 10 см хоча б дальше ... І це у мене стіл на 80см. І тут вроді кронштен виручає і дає змогу змістити вісь монітору на край стола. Но кронштей забирає також чимало простору. Тому це не варіант. В просто прикріпити на стіну позбавляє можливості коригувати кут та висоту посадки монітора.

Так що подумай двічі чи:
- витащить твоє залізо 4к монітор (думаю ні)
- якщо не витащить, то чи готовий ти вікласти за Апгрейд ПК ціну за бу авто (під 4к треба міняти все від блока живлення до корпуса із вентиляторами), бачи в я вахлаків які пихали 2080ті в корпус 10 річної давності. Із за браку бюджету на залізо ... із словами і так сойдет. після чого знімали бокову кришку та ставили вентилятор для норм обдуву. Бо відяшка потіла там знатно.
- чи хочеш ти нехтувати ФПС заради діагоналі. Звичайно можна придбати 4к монік на 120гц і грати в 30 фпс ігри із за того що залізо не витягує.
- чи впишиться в твій простір кімнати стіл із габаритом 180см / 90-100см. Для більшості хрущовок такого роду стіл це пів кімнати простору )

Велика діагональ та 4к це не просто купівля на перспективу. Це величезний дизкомфорт в користуванні без відповідного заліза. І навіть на топовій 2080ті тобі буде не комфортно тому ближчим часом тобі доведеться брати щось із 3000 серії топ сегменту. Монітор потрібно купувати в останю очерідь і не на 10 років в перед. А на актуальні потреби і задачі, під актуальний контент. Врахуй потужності відеокарт / врахуй ФПС який тобі буде зручний / врахуй ціну ФПСу, яку ти готовий платити.

4к монітори це безкомпромісне рішення за оверпрайс ціну. Якщо у тебе топове залізо і ти шукаєш нових вражень. Тоді не розумію для чого ти витрачаєш час на даний форум. Бери самий топ монік і не парся. Якщо ти вагаєшся із вибором - значить він тобі не потрібен. Тому не витрачай свій час.
Вкладення
20200917_005703.jpg
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Panasi:Хочу больше монитор, но для 2к-4к гейминга видюха слабовата
Я бы не привязывался к карте, так думаю. Ну и как или fhd, то такое примерно. https://www.newegg.com/p/pl?pageTitle=L ... Submit=ENE
jorg
Member

Повідомлення

Как вариант - два моника :gigi: , FullHD для игорей и 4К - для работы (если нужно).Но стол наверное кастомный тогда должен быть на полкомнаты
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

FxBoy:Например LG 27GN950. Или Acer Predator XB273K, Acer Nitro XV273K
Да, лыжа топчик, и по цене ну в принципе nitro неплох, и дешевле. Это модно сказать лидеры в своем классе?

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
jorg:FullHD для игорей и 4К - для работы (если нужно
4к не для работы, а учебы)
jorg
Member

Повідомлення

Феном Феномыч: 4к не для работы, а учебы)
Для успешной сдачи экзаменов :super: :lol:
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

jorg
на образовании не стоить экономить©
Dub1k
Member

Повідомлення

Феном Феномыч:FxBoy
modell
FxBoy:А как вам 4к на 24 дюймах?
Даже не знаю, как то мелко наверное. С учётом того, что ещё будет просмотр иного контента, с расстояния до 3 м. Я тут думал, а не перебор ли 4к для 27?
Вже давно ноутбуки на 13-15 дюймів роблять із 4к розширенням. І картинка там сочна. PPI рішає чим більша плотність пікселів тим краще. Якщо ти не впевнений можеш сам перевірити це у любому магазі чи масмаркеті техніки на ноутбуках чи телефонах із великим PPI.

У мене телефон Samsung Galaxy S10 із розширенням 3040x1440 пікселів - 550 PPI.
На момєму моніторі Samsung Odyssey із розширенням 2560 x 1440 пікселів - 109 PPI

По дистанції я переглядаю телефон із ближчої дистанції десь в двічі в порівннянні із монітором.
Дистанція перегляду монітора - 50-60 см (109 PPI)
Дистанція перегляду телефона - 35-30 см (550 PPI)

На телефоні і на моніторі комфортно і не помітно пікселів. Якби я хотів би їх побачити не виходить ніяк хіба, що фотографувати дісплей впритик. Але це працює тільки у синаріях де відсутні констрастні переходи (чорний / білий) у вигляді діагональних векторних лініях. Особливо в динаміці це виражається дуже помітними сходинками, які без зглажування чітко помітні на 109 PPI моніторі. І практично не помітні на телефоні із 550 PPI. Звичайно це перевага ситуаційна, яку ти не зможеше оцінити завжди і всюди. Але це приємний нюанс який, в якійсь мірі дозволяє практично забути про зглажування. Практично тому, що даже в 4к потрібно зглажування. Оскільки піксельна сітка даже в 4к на 27 дюймах не достатня для абсолютно плавних (гладких) ліній. Тому не заморочуйся із великим розширенням та малою діагоналлю. На разі 4к це далеко не оптимальне рішення в плані картинки (динамічної картинки). І даже 15 дюймів із 4к це далеко не піксельна панацея. Звичайно 4к на 15 дюймах виглядає краще но ще є куди рухатись )
Феном Феномыч:
Panasi:Хочу больше монитор, но для 2к-4к гейминга видюха слабовата
Я бы не привязывался к карте, так думаю. Ну и как или fhd, то такое примерно. https://www.newegg.com/p/pl?pageTitle=L ... Submit=ENE
До відеокарти треба привязуватись відразу. Який резон брати монітор який не витягує залізо ?
Звичайно можна брати на виріст, але такого роду АПгрейд має плануватись відносно швидко, а не через років пару років. Технологічний розвиток настільки стрімкий що за пару років класний монік на виріст буде на рівні бюджетних рішень. Ложка потрібна до обіду а не післяю. Но придбавши таке чудо ти будеш користуватись без відповідного заліза у повному дизкомфорті. І очікувати на Апгрейд довго із за інших життєвих потреб та витрат.

2к геймінг рулить оскільки ти відаєш перевагу відклику і динамічній картинці, за відносно ще вміняєму суму (хоча і вона буде кусатись для більшості простих роботяг)
4к це класна деталізація і рвана динаміка. Яка ще довго не буде доступною враховуючи ціни і можливості більшості форумчан.
Но звичайно якщо ти готовий на свою улюблену гру /ігри витратити суму б/у авто іномарки тоді вперед до нових вражень та нового експіріенсу.

П.С. Я користувався 4к монітором враження відносні. Значно більше мене вразив 2к монітор із великою герцовкою. На 4к хочеться відклику та динаміки, а там цього не має і не буде (ближчим часом). Но коли використовуєш дійсно швидку матрицю відчуття значно приємніші за 4к розширення із тормознутим відкликом. Тут треба пробувати і вирішувати що тобі головне, відклик та герцовка чи розширення, яке ще років 3 точно буде не актуальне.
Filabatya
Member

Повідомлення

но = але, теж борюсь з суржиком )
2К рулить :super:
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

Dub1k:Звичайно 4к на 15 дюймах виглядає краще но ще є куди рухатись )
Ну как бы не хотелось терять в размерах юнитов, на 24 и 4к. + Все таки видеоконтент с расстояния.
Dub1k:До відеокарти треба привязуватись відразу. Який резон брати монітор який не витягує залізо ?
Звичайно можна брати на виріст, але такого роду АПгрейд має плануватись відносно швидко, а не через років пару років. Технологічний розвиток настільки стрімкий що за пару років класний монік на виріст буде на рівні бюджетних рішень. Ложка потрібна до обіду а не післяю.
Ну как сказать, обещали что в этом году, игровыми мониторами можно обманываться. А не случилось. По-моему, согласно статистике большая часть мониторов это fhd. Думаю 4к 144, и прочие приличные параметры, это на долго и всерьез. Конечно цена может опуститься, но не так быстро как кажется. Тем более замена временного, так себе, монитора, на более актуальный, тоже не безболезненна финансово. Лучше взять сейчас, и со временем потерять возможно меньше, чем через проходной монитор и купи продай. А есть игры, которые даже на средненько железе, выдадут 144. Старенькая классика. Ну и апгрейд комплектующих согласно новых реалий монитора, будет более точнее. Как то так в кратце.
Dub1k:2к геймінг рулить оскільки ти відаєш перевагу відклику і динамічній картинці, за відносно ще вміняєму суму
Ну если дело в цене, то да, рулит. А так, параметры те же самые.
Dub1k:Но звичайно якщо ти готовий на свою улюблену гру /ігри витратити суму б/у авто іномарки тоді вперед до нових вражень та нового експіріенсу.
Ну за условные 800/1000, даже соавуту не купить. Ну или в состоянии недвижимость и вкинуть 1/1,5 ещё. Конечно гад ценой надо поработать. Впереди всевозможные праздники и акции. Вполне себе можно попробовать выйти на более интересную цену. Пока ковырям ситуацию по базару.
Dub1k:вирішувати що тобі головне, відклик та герцовка чи розширення, яке ще років 3 точно буде не актуальне.
В определенных сценариях оно довольно актуально. Сетевые постреляли и старенкие. В общем уже можно думать. Соблазн взять 2к, почти в два раза дешевле, велик. Но не хочется заморачиваться с купи продай. Я бы вот на 32+ вацд посмотрел бы, это тоже в + копилке. Но думаю, по большому счету, не критично. Ну а поскольку надо увеличить бюджет, соответсвенно время ещё есть. Кто знает, какие варианты попадутся. Может таки созрею на перекройка рабочего пространства. Все таки вижу смысл, взять раз и на долго. Для своих потребностей, в моих условиях.
Відповісти