Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Cuba007
Member
А зачем эти сложности? Дистиллят не проводит ток... Потекло - вытер, все ок. А то салфетки, джампер, короткое...
-
Stamb
Member
Hack-Stock
Так і думав зробити на 2 етапі. Але спочатку самі СВО комплектуючі хочу потестити
Відправлено через 3 години 39 хвилини 11 секунди:
Cuba007
Перед запуском на постійно і так треба буде промивати чимось контур, як от лимонною кислотою і потім водою, тому краще це робити не в корпусі, як на мене
А потім хочу якусь темно синю бадягу залити. Аурора дуже подобається. Жаль що вона тільки для виставок підходить![weep :weep:](./images/smilies/weep.gif)
Так і думав зробити на 2 етапі. Але спочатку самі СВО комплектуючі хочу потестити
Відправлено через 3 години 39 хвилини 11 секунди:
Cuba007
Перед запуском на постійно і так треба буде промивати чимось контур, як от лимонною кислотою і потім водою, тому краще це робити не в корпусі, як на мене
А потім хочу якусь темно синю бадягу залити. Аурора дуже подобається. Жаль що вона тільки для виставок підходить
![weep :weep:](./images/smilies/weep.gif)
-
Cuba007
Member
Если б.у. то я в раковине промываю, потом пару недель на дистилляте.и заливаю уже что на постоянку (сейчас дистиллят с антикором). Правда пару раз радики варил с лимонкой внутри
а если новые, вообще не парься, сполоснул и ок.
Насчёт жижи, заливай ЕК пастель, проверено пол года ходит отлично, дольше просто контур ещё не жил![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
Насчёт жижи, заливай ЕК пастель, проверено пол года ходит отлично, дольше просто контур ещё не жил
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
Stamb
Member
Cuba007
Я вирішив цю тему від початку прочитати
Зараз на 273 сторінці. Ще перед сном втисну пару. Так от там писали що від ЕК тільки прозору можна купувати. Хотя це і було ще в 2014 році.
Я на mayhems поглядаю. Бачив як до пастелю білого додавали концетрат по краплі і вроді ок виходило.
Комплектуючі планую нові купувати.
Навіть задумувався над таким для очищення
https://www.aquatuning.pl/thermalpady-i ... ing-system
Але бачив на сайті ekwb що вони не рекомендують використовувати мейхемс блітз для деяких продуктів, так я і лимонну кислоту і оцет. Що вони рекомендують я не знайшов.
Тому читаю далі![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Я вирішив цю тему від початку прочитати
Зараз на 273 сторінці. Ще перед сном втисну пару. Так от там писали що від ЕК тільки прозору можна купувати. Хотя це і було ще в 2014 році.
Я на mayhems поглядаю. Бачив як до пастелю білого додавали концетрат по краплі і вроді ок виходило.
Комплектуючі планую нові купувати.
Навіть задумувався над таким для очищення
https://www.aquatuning.pl/thermalpady-i ... ing-system
Але бачив на сайті ekwb що вони не рекомендують використовувати мейхемс блітз для деяких продуктів, так я і лимонну кислоту і оцет. Що вони рекомендують я не знайшов.
Тому читаю далі
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
-
Cuba007
Member
Нащо нове промивати? Не ускладнюйте собі життя, прям якісь космічні технології...
Читайте тему, але пам'ятайте, що форум це лише думки окремих людей, жодна з яких не є абсолютна істина, і кінцеве рішення приймати вам, а перший контур - це лише початок довгого шляху до ідеалу і скільки б ви не читали будете не раз ще щось міняти
Решать вам, решать вам... ©
Читайте тему, але пам'ятайте, що форум це лише думки окремих людей, жодна з яких не є абсолютна істина, і кінцеве рішення приймати вам, а перший контур - це лише початок довгого шляху до ідеалу і скільки б ви не читали будете не раз ще щось міняти
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
Решать вам, решать вам... ©
-
Stamb
Member
Cuba007
Тому що вже неодноразово писали що в новому можна знайти багато сміття всередині
Як на мене то краще потратити день-два-три і мати спокій, ніж дивитися чому якась фігня плаває, або водоблоки забиті
Тому що вже неодноразово писали що в новому можна знайти багато сміття всередині
Як на мене то краще потратити день-два-три і мати спокій, ніж дивитися чому якась фігня плаває, або водоблоки забиті
-
Alexey1977
Member
Сегодня приехал Alphacool Eisbaer 280, купил за 107евро - не знаю дорого или нет, ожидал от него худшего но оказался совсем неплох.
i9900k на частотах 4.8GHz + AVX0 на той же частоте + DDR4-3733 в АИДЕ64 при запуске стресс теста не прогревается выше 84 (на самом горячем, а так по ядрам разброс 78-84).
помпа безшумная в любом режиме, вентиляторы родные - на 600 оборотах тоже не слышно, в стресс тесте они до 1100-1200 разгонялись, шум есть но не напрягают абсолютно (я кривую не трогал после СВО).
выглядит все качественно, крепления под все сокеты, основание ровное и отполированное, может комуто эта инфа сгодится.
i9900k на частотах 4.8GHz + AVX0 на той же частоте + DDR4-3733 в АИДЕ64 при запуске стресс теста не прогревается выше 84 (на самом горячем, а так по ядрам разброс 78-84).
помпа безшумная в любом режиме, вентиляторы родные - на 600 оборотах тоже не слышно, в стресс тесте они до 1100-1200 разгонялись, шум есть но не напрягают абсолютно (я кривую не трогал после СВО).
выглядит все качественно, крепления под все сокеты, основание ровное и отполированное, может комуто эта инфа сгодится.
-
Cuba007
Member
Я ж казав, вирішувати вам, і тільки вам видніше на що витратити два-три дні...
На пошук сміття, якого скоріше за все там не буде, або на щось, ще... Кожен робить, як хоче... Я зібрав не багато контурів (6 якщо точно), самий довгий період роботи поки що був 6 місяців... Цей контур весь на б.в. комплектуючих і з червоною EK pastel. При розборці помітив, що мусора не утворилося і всередині все чисто. Тему всю не читав, тому не знаю, хто там, що знаходив в нових та вживаних комплектуючих...
На пошук сміття, якого скоріше за все там не буде, або на щось, ще... Кожен робить, як хоче... Я зібрав не багато контурів (6 якщо точно), самий довгий період роботи поки що був 6 місяців... Цей контур весь на б.в. комплектуючих і з червоною EK pastel. При розборці помітив, що мусора не утворилося і всередині все чисто. Тему всю не читав, тому не знаю, хто там, що знаходив в нових та вживаних комплектуючих...
-
Stamb
Member
Cuba007
Теж дякую за інфу![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Теж дякую за інфу
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
neo89skynet
Member
Прошу совета знающих, что лучше взять из этого и почему:
1. Arctic Liquid Freezer II 280 (ACFRE00066A)
2. NZXT Kraken X63 (RL-KRX63-01)
3. Thermaltake Floe DX RGB 280 TT Premium Edition (CL-W257-PL14SW-A)
4. ALPHACOOL EISBAER 280
1. Arctic Liquid Freezer II 280 (ACFRE00066A)
2. NZXT Kraken X63 (RL-KRX63-01)
3. Thermaltake Floe DX RGB 280 TT Premium Edition (CL-W257-PL14SW-A)
4. ALPHACOOL EISBAER 280
-
super37
Member
РАДИАТОР МЕДНЫЙ , ПОМПА НЕ ГРОМКАЯ И ЛЕГКО МЕНЯЕТСЯ ЕСЛИ ЧТОALPHACOOL EISBAER 280
-
neo89skynet
Member
super37
Спасибо, смущают только крутеляторы комплектные, как они вообще или стоит сразу менять?
Спасибо, смущают только крутеляторы комплектные, как они вообще или стоит сразу менять?
-
Robostyle
Member
Никому концентрат EK Navy Blue не нужен? Отдам за 200, мне надо отправить кой-чего по НП после обеда, могу параллельно отправить, если кто успеет отписаться.
-
super37
Member
ну тут смотря чего хочется , если тишины то да может и стоит но вопрос в ценесмущают только крутеляторы комплектные, как они вообще или стоит сразу менять?
-
Cuba007
Member
Вчера собрал бюджетничек на Ryzen 5 2600 и GTX1070 в корпусе Cooler Master Q300L для хорошего человека.
Радики 240м+120мм
Помпа Syscooling SC-300T
Вентиляторы кЕтай с РГБ
Дистиллированная вода + присадка антикор.
Радики 240м+120мм
Помпа Syscooling SC-300T
Вентиляторы кЕтай с РГБ
Дистиллированная вода + присадка антикор.
- спойлер
-
Gorvasrad
Member
Чем охлаждал и до этого? Какая разница по температуре?Alexey1977:Сегодня приехал Alphacool Eisbaer 280,
-
Alexey1977
Member
Gorvasrad
охлаждал тем что в профиле написано, но там видеокарта была еще в контуре и частота процессора 5Ghz/AVX0, напряжение тоже выше - поэтому сравнить прямо тяжело.
но если учесть что 9900к греется очень прилично, то 78-84 под нагрузкой в АИДЕ на частотах 4.8GHz/AVX0 с разогнанной памятью, тоже норм, написал потому что в целом все сделано качественно, охлаждает тоже неплохо и карту можно в контур добавить если есть необходимость.
охлаждал тем что в профиле написано, но там видеокарта была еще в контуре и частота процессора 5Ghz/AVX0, напряжение тоже выше - поэтому сравнить прямо тяжело.
но если учесть что 9900к греется очень прилично, то 78-84 под нагрузкой в АИДЕ на частотах 4.8GHz/AVX0 с разогнанной памятью, тоже норм, написал потому что в целом все сделано качественно, охлаждает тоже неплохо и карту можно в контур добавить если есть необходимость.
-
Stamb
Member
Клапан скидання тиску:
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... kel?c=6294
The valve releases at a pressure of 0,3-0,4kg/cm² or 4,3 to 5,7psi.
Пробував знайти інфу який типовий тиск в контурі, але не вдалося.
Має хтось дані про тиск, або досвід з такими клапанами?
-
Cuba007
Member
Давление помпы, обычно указано в метрах. Например 5м это давление 0,5кг/см² и это прям на выходе из помпы, без контура. В контуре давление падает. 0,3-0,4 это нормальный показатель для клапана. У меня стоит чуть другой, но как он работает не скажу... Просто стоит для успокоения.Stamb:Клапан скидання тиску:
-
Stamb
Member
Задумуюся над таким комплектом:
Aquacomputer ULTITUBE D5 100/150mm PRO reservoir with D5 NEXT pump
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... er=1019697
виходить дешевше ніж по частинах збирати
Приєднати думаю до такого кронштейну, який буде закріплений максимально низько:
Aquacomputer ULTITUBE D5 100/150mm PRO reservoir with D5 NEXT pump
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... er=1019697
виходить дешевше ніж по частинах збирати
Приєднати думаю до такого кронштейну, який буде закріплений максимально низько: