Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

А зачем эти сложности? Дистиллят не проводит ток... Потекло - вытер, все ок. А то салфетки, джампер, короткое...
Stamb
Member

Hack-Stock
Так і думав зробити на 2 етапі. Але спочатку самі СВО комплектуючі хочу потестити

Відправлено через 3 години 39 хвилини 11 секунди:
Cuba007
Перед запуском на постійно і так треба буде промивати чимось контур, як от лимонною кислотою і потім водою, тому краще це робити не в корпусі, як на мене
А потім хочу якусь темно синю бадягу залити. Аурора дуже подобається. Жаль що вона тільки для виставок підходить :weep:
Cuba007
Member

Если б.у. то я в раковине промываю, потом пару недель на дистилляте.и заливаю уже что на постоянку (сейчас дистиллят с антикором). Правда пару раз радики варил с лимонкой внутри ;) а если новые, вообще не парься, сполоснул и ок.

Насчёт жижи, заливай ЕК пастель, проверено пол года ходит отлично, дольше просто контур ещё не жил :D
Stamb
Member

Cuba007
Я вирішив цю тему від початку прочитати
Зараз на 273 сторінці. Ще перед сном втисну пару. Так от там писали що від ЕК тільки прозору можна купувати. Хотя це і було ще в 2014 році.
Я на mayhems поглядаю. Бачив як до пастелю білого додавали концетрат по краплі і вроді ок виходило.

Комплектуючі планую нові купувати.
Навіть задумувався над таким для очищення
https://www.aquatuning.pl/thermalpady-i ... ing-system
Але бачив на сайті ekwb що вони не рекомендують використовувати мейхемс блітз для деяких продуктів, так я і лимонну кислоту і оцет. Що вони рекомендують я не знайшов.

Тому читаю далі :shuffle:
Cuba007
Member

Нащо нове промивати? Не ускладнюйте собі життя, прям якісь космічні технології...

Читайте тему, але пам'ятайте, що форум це лише думки окремих людей, жодна з яких не є абсолютна істина, і кінцеве рішення приймати вам, а перший контур - це лише початок довгого шляху до ідеалу і скільки б ви не читали будете не раз ще щось міняти ;)

Решать вам, решать вам... ©
Stamb
Member

Cuba007
Тому що вже неодноразово писали що в новому можна знайти багато сміття всередині
Як на мене то краще потратити день-два-три і мати спокій, ніж дивитися чому якась фігня плаває, або водоблоки забиті
Alexey1977
Member

Сегодня приехал Alphacool Eisbaer 280, купил за 107евро - не знаю дорого или нет, ожидал от него худшего но оказался совсем неплох.
i9900k на частотах 4.8GHz + AVX0 на той же частоте + DDR4-3733 в АИДЕ64 при запуске стресс теста не прогревается выше 84 (на самом горячем, а так по ядрам разброс 78-84).
помпа безшумная в любом режиме, вентиляторы родные - на 600 оборотах тоже не слышно, в стресс тесте они до 1100-1200 разгонялись, шум есть но не напрягают абсолютно (я кривую не трогал после СВО).
выглядит все качественно, крепления под все сокеты, основание ровное и отполированное, может комуто эта инфа сгодится.
Cuba007
Member

Я ж казав, вирішувати вам, і тільки вам видніше на що витратити два-три дні...
На пошук сміття, якого скоріше за все там не буде, або на щось, ще... Кожен робить, як хоче... Я зібрав не багато контурів (6 якщо точно), самий довгий період роботи поки що був 6 місяців... Цей контур весь на б.в. комплектуючих і з червоною EK pastel. При розборці помітив, що мусора не утворилося і всередині все чисто. Тему всю не читав, тому не знаю, хто там, що знаходив в нових та вживаних комплектуючих...
Stamb
Member

Cuba007
Теж дякую за інфу :beer:
neo89skynet
Member

Прошу совета знающих, что лучше взять из этого и почему:
1. Arctic Liquid Freezer II 280 (ACFRE00066A)
2. NZXT Kraken X63 (RL-KRX63-01)
3. Thermaltake Floe DX RGB 280 TT Premium Edition (CL-W257-PL14SW-A)
4. ALPHACOOL EISBAER 280
super37
Member

ALPHACOOL EISBAER 280
РАДИАТОР МЕДНЫЙ , ПОМПА НЕ ГРОМКАЯ И ЛЕГКО МЕНЯЕТСЯ ЕСЛИ ЧТО
neo89skynet
Member

super37
Спасибо, смущают только крутеляторы комплектные, как они вообще или стоит сразу менять?
Robostyle
Member

Никому концентрат EK Navy Blue не нужен? Отдам за 200, мне надо отправить кой-чего по НП после обеда, могу параллельно отправить, если кто успеет отписаться.
super37
Member

смущают только крутеляторы комплектные, как они вообще или стоит сразу менять?
ну тут смотря чего хочется , если тишины то да может и стоит но вопрос в цене
Cuba007
Member

Вчера собрал бюджетничек на Ryzen 5 2600 и GTX1070 в корпусе Cooler Master Q300L для хорошего человека.
Радики 240м+120мм
Помпа Syscooling SC-300T
Вентиляторы кЕтай с РГБ
Дистиллированная вода + присадка антикор.
спойлер
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Gorvasrad
Member

Alexey1977:Сегодня приехал Alphacool Eisbaer 280,
Чем охлаждал и до этого? Какая разница по температуре?
Alexey1977
Member

Gorvasrad
охлаждал тем что в профиле написано, но там видеокарта была еще в контуре и частота процессора 5Ghz/AVX0, напряжение тоже выше - поэтому сравнить прямо тяжело.
но если учесть что 9900к греется очень прилично, то 78-84 под нагрузкой в АИДЕ на частотах 4.8GHz/AVX0 с разогнанной памятью, тоже норм, написал потому что в целом все сделано качественно, охлаждает тоже неплохо и карту можно в контур добавить если есть необходимость.
Stamb
Member

Клапан скидання тиску:
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... kel?c=6294
The valve releases at a pressure of 0,3-0,4kg/cm² or 4,3 to 5,7psi.

Пробував знайти інфу який типовий тиск в контурі, але не вдалося.
Має хтось дані про тиск, або досвід з такими клапанами?
Cuba007
Member

Stamb:Клапан скидання тиску:
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... kel?c=6294
The valve releases at a pressure of 0,3-0,4kg/cm² or 4,3 to 5,7psi.

Пробував знайти інфу який типовий тиск в контурі, але не вдалося.
Має хтось дані про тиск, або досвід з такими клапанами?
Давление помпы, обычно указано в метрах. Например 5м это давление 0,5кг/см² и это прям на выходе из помпы, без контура. В контуре давление падает. 0,3-0,4 это нормальный показатель для клапана. У меня стоит чуть другой, но как он работает не скажу... Просто стоит для успокоения.
Stamb
Member

Задумуюся над таким комплектом:
Aquacomputer ULTITUBE D5 100/150mm PRO reservoir with D5 NEXT pump
https://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wo ... er=1019697
виходить дешевше ніж по частинах збирати

Приєднати думаю до такого кронштейну, який буде закріплений максимально низько:
спойлер
Screenshot from 2020-07-18 19-53-19.png
Можливі мінуси такого рішення?
Ответить