acm_fan:Кто такие "все мы" и что именно увидели?
ми, це люди, які не тільки виходять на вулицю і бачать на власні очі як дотримуються карантину, але ще й до цього слідкують за цифрами смертності\захворюваності\тестування і читають новини з різних джерел і реальних дописувачів, які розповідають як дотримуються карантину в приміському транспорті, ресторанах, різних закладах тощо.
а побачили ми, що за 4.5 місяці страшної епідемії "РЕФРИЖЕРАТОР!!!111!ааа ТРУПИ ТРУПИ ТРУПИ" ми отримали на 37млн. населення 1086 трупів від ковіду (більшість з яких (а саме відсотків 90 це люди з дуже поганим здоров'ям через вік або супутні серйозні хвороби на кшталт раку)).
і це при тому що:
- карантину погано і не всі дотримувались від самого початку (згадаємо церкви деяких патріархатів, і не тільки на Великдень)
- повернення сотень тисяч людей з країн охоплених епідемією типу Італії відбувалось абсолютно неналежним чином, без обсервації і т.д. (тільки з одним літаком з Уханя показушне шоу влаштували)
- захисту лікарів перші місяці не було практично ніякого, лікарі, як я вже зазначав, складали 20% хворих, що було мало не найвищим показником в світі.
- тестування бовталось на рівні 1-2-5 тис. тестів на добу, що було в десятки, а вдеяких випадках в сотні разів менше ніж в нормальних країнах. що знову ж таки сприяло розповсюдженню.
якщо вірус справді настільки страшний і весь однаковий і оце от все, а в Україні було м'яко кажучи профукано все що тільки можна, у мене логічне питання, де наші трупи? чому це 1086 людей за такий довгий проміжок часу? "пронесло" і "карантин спрацював" ці відповіді мене не влаштовують, це можна з ляшком обговорити та іншими представниками влади.
acm_fan:Можно вечно прикрываться экономикой и быть в чём-то правым. Но не во всём. На хлебе и воде пересидеть можно, не голодомор. А по кредитам и потом успеется заплатить. Не убегут.
так чого зупинятись на ковіді? ти в курсі наскільки мізерна смертність від ковіду у порівнянні з іншими чинниками? якщо ти такий захисник кожного життя, використовуючи твої власні оберти, ти вже пішов на Банкову з протестом, щоб всі перейшли на хліб і воду поки не подолаємо рак, туберкульоз, алкоголізм, серцево-судинні і т.д.?
я вже пропонував тут в темі таким як ти поборникам гуманістичних цінностей заборонити приватний автотранспорт, от взагалі абсолютно весь. з метою збереження життів! до біса економіку і комфорт, це навіть не на хлібі і воді сидіти, а просто не їздити на машині. і скільки одразу життів збережеться, ух.
acm_fan:У нас тут пытаются ценности не такого рода отстаивать
А тепер з цієї морально-етичної точки зору подивись на коронавірус не окремо, а серед інших причин смерті. як ми маємо реагувати коли помирає 5тис чи навіть 10 тис людей? зупиняти все, всім чекати? а як же ж тоді інші чинники смерті, чим вони гірші?
змиріться вже нарешті, що от з'явилась нова хвороба, люди будуть від неї гинути, нічого з цим не вдієш
поки що, як з раком чи альцгеймером. але ні, прокинувся якийсь мега гуманізм, який до цього солоденько собі спав (з протестами проти приватного автотранспорту ніхто не виходив).
а тепер увага питання.
так яким же чином ми маємо оцінювати небезепеку, якщо напевне її рівень ніхто не знає?
просто теоретично казати "а от скоро місця закінчаться, буде всім погано", чи "а от скоро буде багато смертей" чи реально дивитись на пропорції смертності захворюваності до кількості населення і йти оптимальним шляхом відносно цього ?
можливо зараз ми переживаємо найбільший пік захворюваності (що, як на мене, логічно, враховуючи коли були зняті всі обмеження) і далі реально отримаємо ситуацію, коли перехворіло достатньо людей, щоб суспільство сильно не потерпало і все піде на спад.
ну і на додачу, подивись на рівень смертності в Швеції (найбільш антигуманній країні світу по твоїй логіці), яка взагалі прожила цей час без карантину і без масок:
- спойлер
такий страшний вірус, що треба всім по бункерах сидіти?