Все відносно насправді: хтось ставить воду щоб в стоці обладнання працювало тихо, а хтось ставить воду щоб розігнати все в хлам і тут температури можуть бути вищі адже вольтаж підростеSteelmax:Это далеко не отличные температуры для кастома... Такие сборки просто аннулируют смысл в воде: не тихо и не холодно.TIGER-ARS:отличные температуры, процессор (скальпирован) до 76 градусов, видеокарта до 48.
Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
pe4ivko
Member
-
RazOlen
Junior
Всем привет, зачесались руки переделать свой колхоз) , в колхоз с петг)) и возникло несколько вопросов:
1. петг с фритермом подружится? или лучше чтото купить из концентратов?
2. диаметр трубок 10/14 и 12/16 сильно будет разница?
3. посоветуйте какой водоблок взять на видеокарту gtx 1080 до баксов 50(али тоже подходит) и есть ли какойто крепеж для вентилятора, как на кракене g10?
4. фитинги покатят с али например или не очень надежные?(именно для трубок) или камоци например купить?
1. петг с фритермом подружится? или лучше чтото купить из концентратов?
2. диаметр трубок 10/14 и 12/16 сильно будет разница?
3. посоветуйте какой водоблок взять на видеокарту gtx 1080 до баксов 50(али тоже подходит) и есть ли какойто крепеж для вентилятора, как на кракене g10?
4. фитинги покатят с али например или не очень надежные?(именно для трубок) или камоци например купить?
-
Alexey1977
Member
RazOlen
Трубки и фиттинги использую Barrow (хотя есть немного и от ЕК и Moonson) - проблем с ними никаких, смотряться нормально, держат тоже, диаметр PETG у меня 16мм.
По блоку на карту можно поискать от Biyski но чтото мне подсказывает что цена будет выше 50 точно.
С остальным не подскажу
Трубки и фиттинги использую Barrow (хотя есть немного и от ЕК и Moonson) - проблем с ними никаких, смотряться нормально, держат тоже, диаметр PETG у меня 16мм.
По блоку на карту можно поискать от Biyski но чтото мне подсказывает что цена будет выше 50 точно.
С остальным не подскажу
-
Grinnie Jax
Member
Кто, интересно, для них делает эти водоблоки? ЕК что ли опять?
https://www.hardware-shop.fr/28-socket-am4
https://www.hardware-shop.fr/28-socket-am4
-
sanya555
Member
TIGER-ARS
Разберите водоблок на Celsius S36, интересно глянуть на кишки
Разберите водоблок на Celsius S36, интересно глянуть на кишки
-
Robostyle
Member
У меня 420+360, видяха до 52-53С, проц 60-70С - а человек даже про обороты не обмолвился. Чем темпы не такие?Steelmax:Это далеко не отличные температуры для кастома... Такие сборки просто аннулируют смысл в воде: не тихо и не холодно.TIGER-ARS:отличные температуры, процессор (скальпирован) до 76 градусов, видеокарта до 48.
-
AScity
Member
У меня сейчас 280+240 только проц под водой, R5 1600 4.0 при 1.375v, LinX 0.7 15 мин прогона 64С, 2 часа танков средняя темп. 43С. Как то так.
Вентили на 800 вообще не слышно, помпа 2000 тоже не слышу.
Вентили на 800 вообще не слышно, помпа 2000 тоже не слышу.
-
Robostyle
Member
AScity
Температуры проца - это вообще отдельная статья. Из-за размеров кристалла и крышки, вольтаж на темпы влияет раз в 10 больше, чем кол-во радиаторов
Поэтому и городить кастом ради одного Проша - если это не киловаттный монстр типа 3175W - смысла ноль.
Температуры проца - это вообще отдельная статья. Из-за размеров кристалла и крышки, вольтаж на темпы влияет раз в 10 больше, чем кол-во радиаторов
Поэтому и городить кастом ради одного Проша - если это не киловаттный монстр типа 3175W - смысла ноль.
-
AScity
Member
Robostyle
Кастом не ради него, раньше был ЦП+ГП, так сложилось что пока охлаждается только ЦП, в обозримом будущем будет замена радиатора с 280 на 420 и добавлю видяшку ....
PS: Моему кастому уже 8 лет в том или ином виде.
Кастом не ради него, раньше был ЦП+ГП, так сложилось что пока охлаждается только ЦП, в обозримом будущем будет замена радиатора с 280 на 420 и добавлю видяшку ....
PS: Моему кастому уже 8 лет в том или ином виде.
-
nazar-pc
Member
А от і не правда. Я після переходу на більші радіатори зміг розкочегарити 9900k до 5ГГц з AVX-0 з температурою 88 в prime95, а до цього було 4.8ГГц AVX-0 з температурою за 95 в prime95, при цьому навіть напругу підняв на 10мВ. VRM, правда, від такого до 105 градусів досить швидко розігрівається на відкритому стенді, але то вже інше питання.Robostyle:AScity
-
pe4ivko
Member
Певно до цього дуже невдалі були радіатори або може десь щось зібрано не так було)nazar-pc:А от і не правда. Я після переходу на більші радіатори зміг розкочегарити 9900k до 5ГГц з AVX-0 з температурою 88 в prime95, а до цього було 4.8ГГц AVX-0 з температурою за 95 в prime95, при цьому навіть напругу підняв на 10мВ. VRM, правда, від такого до 105 градусів досить швидко розігрівається на відкритому стенді, але то вже інше питання.Robostyle:AScity
В мене від збільшення кількості радіаторів сильно змін не відбулося, вода просто не встигає зняти температуру з процесора
2700X @4200мгц на 1.419V жарить до 81.6° в стресових тестах
-
Alexey1977
Member
nazar-pc
Смотрю у вас в профиле Asrock - у них VRM слабоватый, у меня на связке Asrock Z370 Gaming K6 + 8700к с AVX2-4.8GHz, VRM грелся под тестами выше 76 градусов, если не ошибаюсь.
Буду переезжать скоро тоже на 9900К купил на прошлой неделе.
Смотрю у вас в профиле Asrock - у них VRM слабоватый, у меня на связке Asrock Z370 Gaming K6 + 8700к с AVX2-4.8GHz, VRM грелся под тестами выше 76 градусов, если не ошибаюсь.
-
nazar-pc
Member
Я ще водоблок поміняв з Supremacy MX на Supremacy EVO, але від цього такого перепаду температури бути е повинно. А от 2*280 проти 3*560 це суттєва різниця, навіть при тому що вертушки лише 550об/хв.pe4ivko:Певно до цього дуже невдалі були радіатори або може десь щось зібрано не так було)nazar-pc: А от і не правда. Я після переходу на більші радіатори зміг розкочегарити 9900k до 5ГГц з AVX-0 з температурою 88 в prime95, а до цього було 4.8ГГц AVX-0 з температурою за 95 в prime95, при цьому навіть напругу підняв на 10мВ. VRM, правда, від такого до 105 градусів досить швидко розігрівається на відкритому стенді, але то вже інше питання.
В мене від збільшення кількості радіаторів сильно змін не відбулося, вода просто не встигає зняти температуру з процесора
2700X @4200мгц на 1.419V жарить до 81.6° в стресових тестах
Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
AsRock в профілі актуальний, а контур тимчасово ні. Я думав водоблоки ставити на VRM, але вони виявилися ширшими ніж відстань від котушок до конденсаторів і їх було не всунути ну ніяк Тому й температури такі. Закрию корпус ще, має краще продувати.Alexey1977:nazar-pc
-
Da__rk
HWBOT OC Team
nazar-pc
Щоб зробити адекватні висновки, потрібно вказувати температуру до якої прогрівся теплоносій під навантаженням - основний параметр на який можна опиратися, а не кількість секцій/радіаторів/вентиляторів, їх швидкість ... (дуже багато змінних).А от і не правда. Я після переходу на більші радіатори зміг розкочегарити 9900k до 5ГГц з AVX-0 з температурою 88 в prime95, а до цього було 4.8ГГц AVX-0 з температурою за 95 в prime95, при цьому навіть напругу підняв на 10мВ. VRM, правда, від такого до 105 градусів досить швидко розігрівається на відкритому стенді, але то вже інше питання.
Я ще водоблок поміняв з Supremacy MX на Supremacy EVO ...
-
Dark-seer
Member
может кому надо, можно недорого HW labs отхватить
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Hardw ... SwkfFdUyj2
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Hardw ... SwY~NdUycf
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Hardw ... SwkfFdUyj2
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Hardw ... SwY~NdUycf
-
nazar-pc
Member
Датчик є, але нікуди поки не підключений. Периметром міряв шланг в різних місцях де чорний колір - кімнатна температура після більше як пів години prime95, об'єм контуру 2.4л. Радіатори на дотик теплими теж не сталиDa__rk:nazar-pcЩоб зробити адекватні висновки, потрібно вказувати температуру до якої прогрівся теплоносій під навантаженням - основний параметр на який можна опиратися, а не кількість секцій/радіаторів/вентиляторів, їх швидкість ... (дуже багато змінних).А от і не правда. Я після переходу на більші радіатори зміг розкочегарити 9900k до 5ГГц з AVX-0 з температурою 88 в prime95, а до цього було 4.8ГГц AVX-0 з температурою за 95 в prime95, при цьому навіть напругу підняв на 10мВ. VRM, правда, від такого до 105 градусів досить швидко розігрівається на відкритому стенді, але то вже інше питання.
Я ще водоблок поміняв з Supremacy MX на Supremacy EVO ...
-
Freem-freem
Member
nazar-pc
Так а где фотки твоего корпуса-колхоза в сборе с водой?
-
nazar-pc
Member
Поки немає, не до кінця він зібраний. А як показати зроблений на 90% то буде не цікаво дивитись на 100% зібраний корпус. Тому доведеться почекатиFreem-freem:nazar-pc
-
Piopi_2
Member
Dark-seer
через 10 часов цена поднимется до цены б/у аналогов
через 10 часов цена поднимется до цены б/у аналогов
-
DTS2
Member
Собрал свою прелесть от EK,охлаждает рязань 3700
- спойлер