Стала известна стоимость платной поддержки Windows 7 после 2020 года

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

liwi:Стосовно офіса, то користуюся ліброю
Ви ж уважно читайте. Іноді. Прислали .док - лібра відкрити не може, все форматування раком. Відкрили вордом - все ок. Конвертнули в .докх - картина не змінилась. ктрл-а, ктрл-с, ктрл-в, зберегли як .докх в лібрі. Нормально відкриває і лібра і офіс. Парадокс. Нечасто, але трапляється.
Є ще одна станція з прикольним локальним глюком - там періодично стає раком інтерфейс в лібрі - всі віконця/тулбари/менюшки стають порожніми, хоча самі кнопки/іконки є і адекватно реагують на тикання мишом. Глюк тільки з ліброю :lol: Перезавантажив - все ок.
liwi:Декларації й звіти в податкову через приват24.
В мене тільки під медком 15 станцій :laugh: А рахунку примата на підприємстві немає взагалі.
liwi:Загалом справа не в ОСі, немає значення що стоїть віндовс, лінукс, чи мак
На жаль не зовсім правильно... Є пласт легасі софта, який в вайні не працює і ніхто його переписувати не буде. Є софт (та ж Masterscada) і проекти реалізовані на ньому коштують стільки, що на ціну вінди просто начхати.
Я б то з радістю всіма руками і ногами за опенсорс, але не всі рішення приймаю я.
Плюс ще одна проблема - кадри. Наприклад є IceB - опенсорс українська(!!!!) бухія. Тільки от де знайти спеца, "мені формочку підправити" чи ще щось? Так ото ж(

PS
1с ервак+скуль на лінуксі. Теж не без халеп, але працює)
Kib
Member

Volosaty:Наприклад є IceB - опенсорс українська(!!!!) бухія. Тільки от де знайти спеца, "мені формочку підправити" чи ще щось? Так ото ж(

А для чого спец потрібен, в порівнянні з 1с? Цікавлюсь як ламер в цих системах, цікава перспектива заміни 1с на українську альтернативу, що для цього потрібно?
Volosaty
Member

Kib:А для чого спец потрібен, в порівнянні з 1с? Цікавлюсь як ламер в цих системах, цікава перспектива заміни 1с на українську альтернативу, що для цього потрібно?

Постійно міняються бланки звітності/закони/тощо. Плюс якщо бухія хоч трошки складніша за сільпо - можливо знадобиться дописувати модулі, які описують нові процеси на виробництві.
У випадку 1с по крайній мірі є стунденти, "1с-погромісти", тупо забашляти франчу (регулярно його матюкаючи і не давати бабла поки не зроблять).

Для переповзання на альтернативу - постійно слідкувати за законодавством для оновлення регламентної звітності або користуватися сторонніми сервісами. Якщо те що робиться влазить в стандартну конфу - більш і все, а як щось нестандартно - закачувати рукави і правити/дописувати.

IceB написана на сях з мускулом - в принципі, нічого складного. Плюс знати бухію. І заставити буха переповзти з 1с яку він з горем пополам освоїв, на зовсім іншу систему.
SergiusTheBest
Member

alexS123: Тем не менее Win 10 у меня не падала. И я не знаком в реале с людьми у которых бы она упала. Допускаю, что такие случаи есть, но это не массовая проблема с падением X-ксов, что ни разу не редкость у линукс юзеров.
Звідки ви взяли цю маячню про ікси? Мабуть на форумах 2000 року? Зараз Linux - чудова робоча система, не розумію тих, хто досі сидить на Windows. Хіба що ви хардкорний геймер чи користувач специфічного софта. Але це скільки відсотків від загальної кількості...
shooter9688
Member

Zzzz:
BelarUSA: И при любом раскладе она не является лицензионной. А так же не поддерживате многие вещи, которые важны любителям игр. Так что, такое себе решение

Отправлено спустя 2 минуты 2 секунды:

200$ с компа не много. А если таких компов 10.000 (Крупный Enterprise)? 2.000.000$ уже совсем другая цифра?
Что она не поддерживает? :shuffle:
Поиск в пуске, как ни странно. Его то ли с чем то странно объедении, что пришлось вырезать, то ли лишнего вырезают. Хоть и редко нужно но удобно.
alexS123
Member

SergiusTheBest:Звідки ви взяли цю маячню про ікси? Мабуть на форумах 2000 року? Зараз Linux - чудова робоча система, не розумію тих, хто досі сидить на Windows. Хіба що ви хардкорний геймер чи користувач специфічного софта. Але це скільки відсотків від загальної кількості...
Внезапно, геймеров довольно много, а дизайнеров, работающих с Photoshop, Illustrator, 3dsMax еще больше. И да, если все так хорошо с GNU/Linux и даже консоль уже не нужна, хотя это не так, то почему доля рынка не растет? Все те же жалкие 1-2%. Вот есть же бесплатная(!!!) альтернатива, а люди все покупают и покупают эту Windows.)))
Zzzz
Member

shooter9688 это у вас сборка скорее всего, на офф. LTCS поиск работает.
wessonsm
Member

alexS123:Внезапно, геймеров довольно много, а дизайнеров, работающих с Photoshop, Illustrator, 3dsMax еще больше. И да, если все так хорошо с GNU/Linux и даже консоль уже не нужна, хотя это не так, то почему доля рынка не растет? Все те же жалкие 1-2%. Вот есть же бесплатная(!!!) альтернатива, а люди все покупают и покупают эту Windows.)))
+
Люди не переходят на Linux, потому что:
1. Сила привычки.
2. Игры.
3. Необходимость использовать какой-либо проприетарный софт.
Причем каждая из причин даже по отдельности веская, а вместе они перекрывают 95% пользователей ПК.
SergiusTheBest
Member

alexS123:
SergiusTheBest:Звідки ви взяли цю маячню про ікси? Мабуть на форумах 2000 року? Зараз Linux - чудова робоча система, не розумію тих, хто досі сидить на Windows. Хіба що ви хардкорний геймер чи користувач специфічного софта. Але це скільки відсотків від загальної кількості...
Внезапно, геймеров довольно много, а дизайнеров, работающих с Photoshop, Illustrator, 3dsMax еще больше. И да, если все так хорошо с GNU/Linux и даже консоль уже не нужна, хотя это не так, то почему доля рынка не растет? Все те же жалкие 1-2%. Вот есть же бесплатная(!!!) альтернатива, а люди все покупают и покупают эту Windows.)))
Ні, з домашніх користувачів чисельна група тільки геймерів. Photoshop, Illustrator, 3dsMax дома використовують одиниці. Для > 80% користувачів Linux є чудовою альтернативою: без вірусів, кряків та краденого софта, абсолютно все легально, з чистим сумлінням.

До речі, геймінг на Linux непогано розвинувся за останній рік. Стала доступна половина всіх ігор в steam. Перевірити роботу конкретної гри під Linux можна тут: https://www.protondb.com

Ринок інертний, до того ж Microsoft намагається всіх "підсадити" на Windows з дитинства: школярям нав'язують Windows в школі, потім студентам в університеті.
alexS123
Member

SergiusTheBest:Ні, з домашніх користувачів чисельна група тільки геймерів. Photoshop, Illustrator, 3dsMax дома використовують одиниці.
Photoshop используют единицы? Да ладно.
SergiusTheBest:Для > 80% користувачів Linux є чудовою альтернативою: без вірусів, кряків та краденого софта, абсолютно все легально, з чистим сумлінням.
Без вирусов? Наверное по этому под Линукс антивирусы пишут.) О какой безопасности может идти речь, если браузерами все пользуются? В 99% случаев пользователь сам сливает свои данные, сам клацает на баннеры, сам вводит данные карт на всяких попандерах. К ОС это не привязано. Кряки и краденный софт это, опять же, не имеет привязки к ОС. Это выбор пользователя, ставить, или нет.
SergiusTheBest:До речі, геймінг на Linux непогано розвинувся за останній рік. Стала доступна половина всіх ігор в steam. Перевірити роботу конкретної гри під Linux можна тут: https://www.protondb.com
Вы эту "половину" игр видели? Это в подавляющем большинстве инди игры. Нет, это не плохо, но крупных игр нет, как и нет шедевров начала 2000-х, только вайн.
SergiusTheBest:Ринок інертний, до того ж Microsoft намагається всіх "підсадити" на Windows з дитинства: школярям нав'язують Windows в школі, потім студентам в університеті.
Злобный Microsoft обижает маленьких пингвинов? Я вас прошу, ну вот не надо фанатизма. GNU/Linux непопулярен не потому, что Microsoft такие злые, хотя они просто бизнесмены и зарабатывают деньги, внезапно. GNU/Linux до сих пор выглядит ужасно, +100500 дистрибутивов, 99% из которых это бесполезное УГ, созданное лишь бы было. Первоначальные проблемы так и не решены и никто их не решает. Не работает? А зачем вам оно надо. Нет Фотошопа? А зачем он вам нужен? С таким отношением дальше своих 2% Линукс не уйдет.
shooter9688
Member

Zzzz
Спасибо, да сборка. Использую для не важных виртуалок, типа песочницы, там можно и сборку :)
BelarUSA
Member

wessonsm:
alexS123:Внезапно, геймеров довольно много, а дизайнеров, работающих с Photoshop, Illustrator, 3dsMax еще больше. И да, если все так хорошо с GNU/Linux и даже консоль уже не нужна, хотя это не так, то почему доля рынка не растет? Все те же жалкие 1-2%. Вот есть же бесплатная(!!!) альтернатива, а люди все покупают и покупают эту Windows.)))
+
Люди не переходят на Linux, потому что:
1. Сила привычки.
2. Игры.
3. Необходимость использовать какой-либо проприетарный софт.
Причем каждая из причин даже по отдельности веская, а вместе они перекрывают 95% пользователей ПК.
Проприетарный софт есть и на линуксах. Понятно, какой из вас линупсоид

Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
alexS123:
Шо? Дизайнеров больше, чем геймеров?
SergiusTheBest
Member

alexS123: Photoshop используют единицы? Да ладно.
Відредагувати фотки свого кота можна і в безкоштовному GIMP. Для цього не потрібен крадений Photoshop.
alexS123: Без вирусов? Наверное по этому под Линукс антивирусы пишут.) О какой безопасности может идти речь, если браузерами все пользуются? В 99% случаев пользователь сам сливает свои данные, сам клацает на баннеры, сам вводит данные карт на всяких попандерах. К ОС это не привязано.
WannaCry, Petya, NotPetya - все це вразливість ОС. Ядро Windows (на відміну від Linux) містить файловий сервер та обробку вікон - а це купа вразливостей. Можна отримати адмінські права із-за бага в обробці функції для скролбара - бо за це відповідає ядро! :eek:
alexS123: Вы эту "половину" игр видели? Это в подавляющем большинстве инди игры. Нет, это не плохо, но крупных игр нет, как и нет шедевров начала 2000-х, только вайн.
О, бачу ви відстали від сучасносні. Я ж скидував сайт для перевірки підтримки ігор: https://www.protondb.com В steam це працює в один клік.
alexS123: Злобный Microsoft обижает маленьких пингвинов? Я вас прошу, ну вот не надо фанатизма. GNU/Linux непопулярен не потому, что Microsoft такие злые, хотя они просто бизнесмены и зарабатывают деньги, внезапно. GNU/Linux до сих пор выглядит ужасно, +100500 дистрибутивов, 99% из которых это бесполезное УГ, созданное лишь бы было. Первоначальные проблемы так и не решены и никто их не решает. Не работает? А зачем вам оно надо. Нет Фотошопа? А зачем он вам нужен? С таким отношением дальше своих 2% Линукс не уйдет.
Linux давно вже не виглядає жахливо. Рекомендую Linux Mint Cinnamon - чудовий десктоп. До речі, Linux дає свободу вибору із-за кількості дистрибутивів. А не тільки так, як сказав Microsoft (пам'ятаєте історію з кнопкою Пуск?).
nukeproof
Member

sergiiua:Одобряю, скелет поддерживать дело дорогое. Уверен, что цель перевести корпоратов на 10ку.
именно так
alexS123
Member

SergiusTheBest: Відредагувати фотки свого кота можна і в безкоштовному GIMP. Для цього не потрібен крадений Photoshop.
Та берите выше - можно и в пейнте все делать. Вы типичный линуксоид, это вам не нужно, это не надо, а зачем вам это... Вот по этому линукс сообщество и имеет негативную репутацию.
SergiusTheBest:WannaCry, Petya, NotPetya - все це вразливість ОС. Ядро Windows (на відміну від Linux) містить файловий сервер та обробку вікон - а це купа вразливостей. Можна отримати адмінські права із-за бага в обробці функції для скролбара - бо за це відповідає ядро! :eek:
И? Как это отменяет тот факт, что GNU/Linux так же взламывают? Сервера у нас зачастую на чем вертятся? И как же их взламывают и БД уводят, а? ;)
SergiusTheBest:О, бачу ви відстали від сучасносні. Я ж скидував сайт для перевірки підтримки ігор: https://www.protondb.com В steam це працює в один клік.
Запустите мне Vampire The Masquerade Bloodlines в один клик, ага.
SergiusTheBest:Linux давно вже не виглядає жахливо. Рекомендую Linux Mint Cinnamon - чудовий десктоп. До речі, Linux дає свободу вибору із-за кількості дистрибутивів. А не тільки так, як сказав Microsoft (пам'ятаєте історію з кнопкою Пуск?).
Свобода выбора зоопарка из 99% бесполезных дистрибутивов, существование которых не имеет смысла? Спасибо за такую свободу. Лучше б 1 дистрибутив допилили до нормального состояния и поддерживали бы его.
SergiusTheBest
Member

alexS123: Запустите мне Vampire The Masquerade Bloodlines в один клик, ага.
Будь ласка: https://www.protondb.com/app/2600 І це при тому, що сама гра глючна і зависає навіть під Windows.

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
alexS123:
SergiusTheBest: Відредагувати фотки свого кота можна і в безкоштовному GIMP. Для цього не потрібен крадений Photoshop.
Та берите выше - можно и в пейнте все делать. Вы типичный линуксоид, это вам не нужно, это не надо, а зачем вам это... Вот по этому линукс сообщество и имеет негативную репутацию.
Ви перебільшуєте. GIMP дуже схожий на Photoshop, тільки гарячі клавіши трошки інші. Чого мені не вистачає в GIMP - це оптимізації під GPU та багатопоточність. Але для безкоштовної програми це ок.

Отправлено спустя 4 минуты 48 секунд:
alexS123:
SergiusTheBest:WannaCry, Petya, NotPetya - все це вразливість ОС. Ядро Windows (на відміну від Linux) містить файловий сервер та обробку вікон - а це купа вразливостей. Можна отримати адмінські права із-за бага в обробці функції для скролбара - бо за це відповідає ядро! :eek:
И? Как это отменяет тот факт, что GNU/Linux так же взламывают? Сервера у нас зачастую на чем вертятся? И как же их взламывают и БД уводят, а? ;)
Знаходячись під Linux ви за замовченням більш захищені, ніж під Windows. Плюс не витрачаються даремно системні ресурси на антивірус. А відкритий код Linux дозволяє будь-кому шукати там вразливості і закривати їх (на відміну від Windows, де ніхто не знає, що там всередені).
alexS123
Member

SergiusTheBest:Будь ласка: https://www.protondb.com/app/2600 І це при тому, що сама гра глючна і зависає навіть під Windows.
Это она под вайном зависает, ага. А если юзать фанатский патч, то никаких проблем там нет. И еще раз, это запуск через костыль со всеми вытекающими.
SergiusTheBest:Ви перебільшуєте. GIMP дуже схожий на Photoshop, тільки гарячі клавіши трошки інші. Чого мені не вистачає в GIMP - це оптимізації під GPU та багатопоточність. Але для безкоштовної програми це ок.
Я не перебільшую. Спросите любого маломальски прошаренного дизайнера, они все в один голос ответят, что Photoshop в разы удобнее и функционала там в разы больше. Да, Gimp хорошая вещь, но он не заменит Photoshop. Это Paint на стероидах в мире GNU/Linux.
SergiusTheBest:Знаходячись під Linux ви за замовченням більш захищені, ніж під Windows. Плюс не витрачаються даремно системні ресурси на антивірус. А відкритий код Linux дозволяє будь-кому шукати там вразливості і закривати їх (на відміну від Windows, де ніхто не знає, що там всередені).
В чем это защищенность выражается? Я ж уже писал выше - В 99% случаев пользователь сам сливает свои данные, сам клацает на баннеры, сам вводит данные карт на всяких попандерах. К ОС это не привязано. Да, вирусов под GNU/Linux меньше, ок, но это только по причине ее неактуальности. И опять же, я повторюсь, зачастую пользователь САМ сливает свои данные, ОС тут не при чем и антивирусы тоже. Большинство юзеров спокойно юзает публичный WiFi, подключает кабель от провайдера напрямую в комп, подключает любую флешку к компу без разбору. ОС тут при чем?
Что до открытого кода, то я бы не был таким уверенным в защищенности. Открытый код - открытый доступ для всех, в том числе и для злоумышленников. И я сомневаюсь, что найди какую дыру в дистрибутивах GNU/Linux ее сообщество разразненных юзеров залатает так же быстро, как команда спецов из того же Microsoft, или Apple.
SergiusTheBest
Member

alexS123: Это она под вайном зависает, ага. А если юзать фанатский патч, то никаких проблем там нет. И еще раз, это запуск через костыль со всеми вытекающими.
Ви зовсім мене не чуєте. Вже 53% ігор зі Steam працюють під Linux і запускаються в один клік. Нажав - і граєш без всякого шаманства. І цей відсоток збільшується.
alexS123: Я не перебільшую. Спросите любого маломальски прошаренного дизайнера, они все в один голос ответят, что Photoshop в разы удобнее и функционала там в разы больше. Да, Gimp хорошая вещь, но он не заменит Photoshop. Это Paint на стероидах в мире GNU/Linux.
Дизайнерів мало - і взагалі, вони полюбляють macOs, а не Windows. Звичайним домашнім користувачам GIMP буде достатньо. Тому це не аргумент.
alexS123: В чем это защищенность выражается? Я ж уже писал выше - В 99% случаев пользователь сам сливает свои данные, сам клацает на баннеры, сам вводит данные карт на всяких попандерах. К ОС это не привязано. Да, вирусов под GNU/Linux меньше, ок, но это только по причине ее неактуальности. И опять же, я повторюсь, зачастую пользователь САМ сливает свои данные, ОС тут не при чем и антивирусы тоже. Большинство юзеров спокойно юзает публичный WiFi, подключает кабель от провайдера напрямую в комп, подключает любую флешку к компу без разбору. ОС тут при чем?
Те, що ви прогавите свій пароль до пошти - не пов'язано з ОС. А от те, що через діру в SMB чи Netbios на ваш комп пролізе вірус і знищить всі ваші дані - це вже залежить від ОС. І флешки з файлом "мої-фото.exe" користувач Linux не боїться.
alexS123: Что до открытого кода, то я бы не был таким уверенным в защищенности. Открытый код - открытый доступ для всех, в том числе и для злоумышленников. И я сомневаюсь, что найди какую дыру в дистрибутивах GNU/Linux ее сообщество разразненных юзеров залатает так же быстро, как команда спецов из того же Microsoft, или Apple.
Чим більше очей, що дивляться на код - тим код краще. А про швидкість: заплатки від Spectre/Meltdown з'явилися першими саме під Linux.

P.S. Щоб якось закінчити цю безглузду суперечку: зараз вже можна не бути рабом Windows і спокійно переходити на Linux. До чого я й усіх закликаю.
Ответить