Стоимость HBM2-памяти в Radeon VII составляет $320

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Robostyle
Member

Повідомлення

desconocido:
dead_rat:Ganond2
Под печкой я имел в виду печку, а не видеокарту, иногда слова являются именно тем, чем они и являются.
Тред, касающийся АМД - "режимный объект" на наших оверах. Здесь нет места неоднозначным или идеологически некорректным высказываниям, критике, шуткам и допущениям. За подобного рода проступки бунтари и отступники подвергаются публичному минусованию и получают клеймо фаната синих/зеленых, выжигаемое 35 ваттным Core i9-9900T на левом бедре. Восславим же имя Зена, сына Фикуса и Веги, противостоящего угнетателям железячного рынка и защитника человечества!
А в конце будет второе пришествие, антиFXрист, который устроет нам второй Armageddon Edition, и положет начало конца интела.
Грешники, заносящие чемоданы будут первыми!
Kotya
Member

Повідомлення

Ого :eek:

Так выходит карточка не такая уж и дорогая :-/
Еще и чип на 7нм.
Там маржа около нуля похоже.
Имиджевая поделка.
MSTWNTED
Member

Повідомлення

Ну, и? Память свои деньги выбивает шириной шины, как и должно быть - High Bandwidth Memory 2, а также ёмкостью одного чипа в 4 Гб каждый.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Taran:Уже есть видеокарты с 2 ТБ памяти)
Там 2ТБ это SSD. Теоретически можно подключить голую видяху в БП, накатить винду и играть :gigi:
Осталось сделать полноценную эмуляцию проца силами GPU.
Taran
Member

Повідомлення

Andrey2005:
Taran:Уже есть видеокарты с 2 ТБ памяти)
Там 2ТБ это SSD. Теоретически можно подключить голую видяху в БП, накатить винду и играть :gigi:
Осталось сделать полноценную эмуляцию проца силами GPU.
Так вроде конструкция пипелаца позволяет использовать и адресовать этот ссд именно как видеопамяти, а хбм - как быстрый кеш.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Пришло в голову забавное сравнение:
Двухканальная DDR4 3200 имеет пропускную способность 3200х8х2=51,2 Гб/с и недавно стоили примерно как эти 16Гб HBM2
но эти 16Гб HBM2 имеют пропускную способность 1000 Гб/с, это в 20 раз быстрей. 20 Карл!!! Мне кажется, или нас конкретно поимели? :gigi:
Kib
Member

Повідомлення

Andrey2005:но эти 16Гб HBM2 имеют пропускную способность 1000 Гб/с, это в 20 раз быстрей. 20 Карл!!! Мне кажется, или нас конкретно поимели?
Вам здається, нвм має таку пропускну здатність тільки завдяки чіпу підкладці, на якому вони разом з gpu знаходяться, тому то і така висока швидкість. І цей "чіп підкладка" на якому знаходиться дофіга ліній, які роблять тут саму круту пропускну здатність, також дуже не дешева штука, і чим більше він по розміру, чим більше там цих з'єднувальних ліній, тим він дорожче, причому суттєво дорожче.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Kib:Вам здається, нвм має таку пропускну здатність тільки завдяки чіпу підкладці
Це за рахунок шини така перевага. Але ДДР4 це сама звичайна пам'ять, а HBM це багатошарова і дуже дорога. А тут виявилось що ДДР4 коштувала так само, при швидкості менше на порядок.
Kotya
Member

Повідомлення

Andrey2005:
Kib:Вам здається, нвм має таку пропускну здатність тільки завдяки чіпу підкладці
Це за рахунок шини така перевага. Але ДДР4 це сама звичайна пам'ять, а HBM це багатошарова і дуже дорога. А тут виявилось що ДДР4 коштувала так само, при швидкості менше на порядок.
На два рази по одному порядку :-/
Так, згоден, нас трохи розвела ринкова коньюктура. :(
Vega VII в цьому сенсі виглядає такою, що має дуже справедливу вартість :up:

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Kib
Там разве чип? :spy:
Подкладка чипом не является, логики там никакой нет, только разводка.
Поправьте если я не верно понимаю суть :-/
ndrey
Member

Повідомлення

Ну 700 не 1000 уев :laugh:
ruslan23
Member

Повідомлення

ztt:Ну консольщики негодуют, они же хотели 16гб HBM2, 8 ядер с смт, 1тб ssd и за 500$.
дык они примерно это и получат по итогу, просто игры станут продаваться по 150-200$))
shooter9688
Member

Повідомлення

Shy:Предлагаю обсудить Стоимость HBM2-памяти в Radeon VII составляет $320

Подложка, как бы не подложка, подложка это кусок кремния на котором будет что то вытравлено/напылено/окислено/наложена маска/т.д. а это уже готовая микросхема, на которой установлены другие микросхемы(чипы памяти и GPU), а все целиком получается микросборка.
Это не микросхема, это текстолитовая плата. И она действительно не кремниевая.
EvhenS
Member

Повідомлення

замість того щоб наклеїти на карту шилдік "mi60" і продати її за десяток кілобаксів, вони клеять шилдік "Радеон 7" і продають за 700.
Приблизно зрозуміло наскільки їм пече випускати версію на 8 гіг щоб та краще розходилася?
Kib
Member

Повідомлення

Kotya:Там разве чип? :spy:
Поправьте если я не верно понимаю суть
shooter9688: Это не микросхема, это текстолитовая плата. И она действительно не кремниевая.
Тут послухайте людину, вона трохи краще розбирається в даних питаннях, чи принаймні її думка для мене більш вагоміша ніж якогось невідомого юзера. І ця людина називає цю підкладку міскросхемою.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Kib:І ця людина називає цю підкладку міскросхемою.
Когда маркетолог Интела говорит что они сделают дешевле, он уже врет.
В моем понимании микросхема это полупроводник (диод, транзистор), а там должна быть обычная разводка дорожек. Материнку мы же не называем микросхемой?
Хотя я могу ошибаться, и там кроме дорожек действительно есть микросхема, только в чем ее смысл, если контроллер памяти в GPU, память тоже самодостаточная.
Слева интеловская EMIP (и тут оно не называется микросхемой), справа АМД.
спойлер
Зображення
Kib
Member

Повідомлення

Andrey2005:В моем понимании микросхема
То у вашому розумінні. :gigi:
Andrey2005:Материнку мы же не называем микросхемой?
Ну і сумніваюсь, що ви можете поставити знак рівно між текстолітом мат. плати і мікросхемою на яку посаджено кристал цпу.
Загалом, ви лізете, я не лізу в спір де ваші знання, це по більшій частині заповнення пробілів логічними порівняннями в стилі, а якщо а>b<c то а=с.
Andrey2005:Хотя я могу ошибаться, и там кроме дорожек действительно есть микросхема, только в чем ее смысл, если контроллер памяти в GPU, память тоже самодостаточная.
З цього можна зробити один висновок, краще спитати навіть у маркетолога інтел, чим "вмикати кмітливість" і збирати умовний прилад без інструкції (читай потрібних знань). В стилі "це фігня, тому що в чому сенс тоді?" Думаю ви самі розумієте комічність ситуації. :gigi: :beer:
shooter9688
Member

Повідомлення

Kib:
Kotya:Там разве чип? :spy:
Поправьте если я не верно понимаю суть
shooter9688: Это не микросхема, это текстолитовая плата. И она действительно не кремниевая.
Тут послухайте людину, вона трохи краще розбирається в даних питаннях, чи принаймні її думка для мене більш вагоміша ніж якогось невідомого юзера. І ця людина називає цю підкладку міскросхемою.
Він не каже про це https://en.wikipedia.org/wiki/Interposer, це те що між мікросхемою і сокетом, вони бувають різні. На процессорах та у Vega це явно текстоліт або щось близьке, це не той же матеріал що і напівпровідникова мікросхема. А їх інтерфейс це провідники на цій платі, можливо там ще щось додатково.
Коротше кажучі це зелене біля кристалів це не мікросхема ;)
А підкладка це чи ні, це дивлячись з якого боку обговорювати. Дійсно найбільш загальної назви для цього немає. Але не варто плутати те що є підкладкою на етапі фотоліторгафії та те на що розміщують чіп.
Пошукав додатково, трохи неправий що це тільки текстоліт, на вікі не зовсім те. Вони як я зрозумів у текстоліті знаходяться, тобто ці швидкі інтерфейси виконані на кремнію, але як я бачу вони інтегровані у цю пластину.
Alessander
Member

Повідомлення

Не виключно, що версія з 8Гб була б не дешевшою за 16Гб, або навіть дорожчою, бо для першої довелося б як мінімум заново проектувати підкладку ГП+НВМ та живлення, і здешевлення комплектуючих не змогло б це компенсувати для малотиражного продукту. А так, це просто відбраковка Інстінкта з іншою, досить дешевою, СО.
Але головне, що 8Гб відеопам'яті буде замало для продукту, який позиціюється для використання у 4к та ВР.
Softas
Member

Повідомлення

Kotya:Ого :eek:

Так выходит карточка не такая уж и дорогая :-/
Еще и чип на 7нм.
Там маржа около нуля похоже.
Имиджевая поделка.
Так партия 5000шт там цена будет явно выше 1000$
mr4step4
Junior

Повідомлення

WhiteFallen:
spirit678:в интеле обещали удешевить видюхи с hbm памятью
там вместо дорогой подложки в варианте от amd
будут юзать свой интерфейс подешевле
Интел - подешевле)) вы таки верите в сказки)
Вполне может быть, ведь Интел как новичок только выходит на рынок видеокарт, поэтому нужно будет завоёвывать рынок, в том числе и выгодной ценой
Відповісти