Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Graveworm
Member

Повідомлення

ATIRadeon
комиссия или что?
мне неоткуда и незачем переводить на них/с них деньги, я все снимаю, оставляю ток на то, чтоб в обед в магаз сходить :rotate:
Васильович
Member

Повідомлення

Розкажу вам цікаву історію поки що без моралі.
спойлер
Зображення
tl;dr Здохли роутер Mikrotik hAP lite і материнка ASRock Z370 Pro4.

Поїхав з міста на два дні, вимкнув всю електроніку в домі.
В себе в кабінеті виключив старий UPS Mustek PowerMust 600 Offline, який включений через стабілізатор Greenwave на 2 кВт.
Стабілізатора виключив на "морді" тумблером, з розетки вилку не виймав (це важливий момент).
В UPS підключений "пілот", через який живляться системний блок, монітор, колонки, активний хаб USB 3.0, переноска на три розетки для ONU терміналу оптичного інтернету, роутера Мікротік і лампи денного світла. ONUшка і роутер стоять на верхній полці етажерки, а системник і UPS з стабілізатором розміщені в нішах "комп'ютеного" стола. Від стола до до етажерки по стіні прокладений короб, в якому йдуть кабель переноски (220В) і патч-корд від роутера до системника (ключовий момент всієї історії).

Повернувся я додому, включив стабілізатора, потім UPS. Засвітилася індикація роботи ONU, роутера, хаба; моргнув монітор.
Через кілька хвилин я звернув увагу, що на смартфоні не підключився WiFi. Дивлюся, а на ONU індикатор LAN не активний.
Закралися підозри™ на роутер - поміняв блок живлення (там miniUSB роз'єм звичайний) - не помогло.
Виключив роутера і включив патч-корд до системника прямо в ONU.
Включаю комп, він загружається в звичайному режимі. Але іконка мережевих підключень показує "хрестик".
Хотів далі розбиратися і вибрав завершення роботи, але тут комп замість виключитися перезагрузився - відеосигналу нема, вентилятори всі на максимум крутяться. Виключив його тумблером на блоку живлення і більше він не включився.
Розібрав, витягнув плату з встановленими процесором і пам'яттю. Підключив до перевіреного блоку живлення - безрезультатно.
Скинув перемичкою BIOS на заводські і система стартує! Навіть відеосигнал з'явився. І тут я краєм ока бачу, що горить оранжевий індикатор LAN, а кабеля ж і в помині ніякого не підключено. Я зайшов в BIOS і поки був хвилину-другу в роздумах, система сама виключилася. І знову не міг її запустити, поки не скину налаштування BIOS - далі все по кругу.

Роутер вмикається, але жоден LAN порт не працює і WiFi нема.

Між собою ці два "страждальці" були з'єднані патч-кордом довжиною близько 2,5 метри.
ONUшка з роутером з'єднана коротким заводським патч-кордом і ніяк не постраждала.
Другий ПК в іншій кімнаті, але на цій самій фазі і теж включений в розетку (через "пілот" з вимкненим тумблером) - повністю робочий.
Інша апаратура в мене в кабінеті теж жива.

Питання тільки одне: Як
DEVES
Member

Повідомлення

Сколько может/должна стоить услуга по замене такого разъёма?
спойлер
ЗображенняЗображення ЗображенняЗображення
Суть не в поиске ответа типа "я готов сделать такое за...", а в понимании формирования цены на услугу при условии наличия у мастера соответствующего оборудования и опыта успешного выполнения подобных работ.

P.S. lvds 40pin
jimbo
Member

Повідомлення

Примерно как чугунный мост. Цэж эпол.
TheBlackFox
Member

Повідомлення

DEVES
Космос конечно.

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
Васильович
Так гроза же была пару дней назад.
armogun
Member

Повідомлення

TheBlackFox Це не могло помішати пробити стабілізатори. Завищена напруга пішла через ключі при ввімкнені. роутер - вбивця. Нічого дешеве китайське купувати. Повчальна історія, тепер буду мережевий кабель від'єднувати . Може на алі є розмикач який
DEVES
Member

Повідомлення

jimbo
Эпол, не эпол... какая разница?
Предположим, что новый разъём есть и задача ясна. Сколько может стоить работа по замене?
TheBlackFox
Member

Повідомлення

DEVES
Разница в том, что в сервисном центре меняют всю плату, мануалов по ремонту не много или вобще нету ровно как и даташита. Не каждый мастер вобще возьмётся за это дело.
DEVES
Member

Повідомлення

TheBlackFox
Это где такие сказки рассказывают и кому? Отвечать не обязательно.
Сервисный мануал Apple, схемы, бордвью... всё есть.

Разговор не об этом.
jimbo
Member

Повідомлення

DEVES:Предположим, что новый разъём есть и задача ясна. Сколько может стоить работа по замене?
ну я бы требовал махнуть разъем за 1 гривну. Ведь все ясно.
Но обычно клиенты не диктуют цены ремонтерам.
DEVES
Member

Повідомлення

jimbo:
DEVES:Предположим, что новый разъём есть и задача ясна. Сколько может стоить работа по замене?
ну я бы требовал махнуть разъем за 1 гривну. Ведь все ясно.
Но обычно клиенты не диктуют цены ремонтерам.
Точные вопросы и странные ответы
jimbo
Member

Повідомлення

DEVES:Точные вопросы и странные ответы
Бинго! От того, что тебе в интернетах скажу одну цену - сервисы по месту врятли изменят свои цены :gigi:
iAnonymous
Junior

Повідомлення

Васильович:Розкажу вам цікаву історію поки що без моралі.
спойлер
Зображення
tl;dr Здохли роутер Mikrotik hAP lite і материнка ASRock Z370 Pro4.

Питання тільки одне: Як
В мене в місті декілька днів назад була гроза (як і в багатьох місцях України). Попрощався я з: роутером Netis та з USB мережевою (все дешман). Пробило по LAN кабелю. Мені пощастило більше ніж вам. Материнка (X370 CH6H) і ПК живий. На далі буду обачнішим. :teacher:
thunder_blade
Member

Повідомлення

Ха у нас грозы не было , вечером выключил комп , утром включать..... Выбивает Автоматы на вводе в квартиру....... Как итог вылетел Чиф 650ка...... Чудеса :rolleyes:
Smurniy
Member

Повідомлення

Шановні, я вот что хотел спытать.
Есть профильная PCI звуковая (Xonar D1), всё чики-пики, но на будущее: будет ли она корректно работать через переходник PCI=>PCI-E x4?
По высоте вроде должно соответствовать, но с установкой по уровню то вторичное, если шо, то через райзер пущу.
Graveworm
Member

Повідомлення

Smurniy
Где-то читал, но это не точно и вообще на правах слухов, но через мост псие-пси будут задержки и щелкающий звук и не на всех платформах может работать
TheBlackFox
Member

Повідомлення

Smurniy
Скинь ссылку на переходник. Последний раз лет пять назад видел такой для ВК, так что вполне возможно, что будет работать, к сожалению вещь настолько редкая, что информации по ней крайне мало.
KingpinUA
Member

Повідомлення

хлопци, а шо серебряным припоем паяют? досталась катуха пол кг с флюсом внутри.
Smurniy
Member

Повідомлення

TheBlackFox:Smurniy
Скинь ссылку на переходник. Последний раз лет пять назад видел такой для ВК, так что вполне возможно, что будет работать, к сожалению вещь настолько редкая, что информации по ней крайне мало.
https://ru.aliexpress.com/item/PCI-E-to ... autifyAB=0
KingpinUA:хлопци, а шо серебряным припоем паяют? досталась катуха пол кг с флюсом внутри.
Этот припой очень ценится у аудиохвилов. Типа высший пилотаж при пайке. :-/
KingpinUA
Member

Повідомлення

Smurniy
буду им на развес продавать :D
Відповісти